Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Uutiset » 2013 » Heinäkuu

Heinäkuun 2013 uutiset

21.7.2013 11:09
Simpsonit lyö yhden jakson ajaksi hynttyyt yhteen Futurama-animaatiosarjan kanssa. Asiasta kertoi eilen Comic-Con-messuilla Simpsonien showrunner Al Jean.

Niin sanottu crossover-jakso esitetään joko Simpsonien 25. kauden lopussa keväällä 2014 tai 26. kauden alussa syksyllä 2014. Al Jean kertoi messuilla Entertainment Weeklylle, että jaksossa Futuraman Bender-robotti saapuu 3000-luvulta nykyhetkeen tappamaan Bart Simpsonia, koska tämä on tekosillaan pilannut tulevaisuuden.

Jean sanoi, että kaksi sarjaa on helppo yhdistää, koska Futurama sallii niin monenlaiset juonenkäänteet. Hän kertoi pitävänsä Futuramaa hauskana ohjelmana ja iloitsevansa myös sitä, että koska sarjat näyttävät samalta, Futuraman animaatiota ei tarvitse muuttaa Simpsoneita varten.

Futurama on Simpsonien luojan Matt Groeningin ja entisen käsikirjoittaja-tuottajan David X. Cohenin luomus. Sarja sijoittuu tuhat vuotta tulevaisuuteen ja pyörii Planet Express -kuljetusyhtiön työntekijöiden ympärillä. Futuraman hahmot muistuttavat ulkonäöltään Simpsonien hahmoja lukuun ottamatta keltaista ihonväriä.

Futuramaa näytettiin ensimmäisen kerran televisiossa vuosina 1999–2003. Vuosina 2008 ja 2009 sarjan pohjalta valmistui yhteensä neljä elokuvaa, minkä jälkeen se palasi televisioon vuonna 2010. Futuraman toistaiseksi viimeinen jakso esitetään tulevana syksynä. Matt Groening etsii Comedy Centralilla pyörivälle sarjalleen uutta kanavaa.

Simpsonit on törmännyt Futuraman kanssa yhteen aiemminkin. Sarjat ovat kohdanneet kahdessa sarjakuvalehdessä, minkä lisäksi niissä on jatkuvasti pieniä viittauksia toisiinsa.

Uutinen Simpsonien ja toisen sarjan risteytyksestä on jo toinen lyhyen ajan sisällä. Muutama päivä sitten uutisoitiin, että tulevassa Family Guyn jaksossa sarjan päähenkilöt vierailevat Simpsonien luona Springfieldissä.

Simpsonit teki vuonna 1995 crossover-jakson yhdessä The Critic -animaatiosarjan kanssa. Tuolloin Matt Groening ja kummankin sarjan parissa työskennellyt James L. Brooks ajautuivat riitoihin, koska Groening piti jaksoa pelkkänä The Criticin mainoksena eikä Brooks hyväksynyt syytöstä.

19.7.2013 10:36
Entertainment Weekly uutisoi, että syksyllä 2014 esitettävässä Family Guyn jaksossa vierailee Simpsonien perhe. Simpsonien ja Family Guyn tuotantoyhtiö Fox on vahvistanut tiedon.

Uutisen mukaan Family Guyn päähenkilöt eli Griffinien perhe lähtee automatkalle ja päätyy Springfieldiin. Perhe ystävystyy sikäläisen Simpsonien perheen kanssa. Jaksossa vierailevat ääninä Simpsonien näyttelijät Hank Azaria, Nancy Cartwright, Dan Castellaneta, Julie Kavner ja Yeardley Smith. Simpsonien kuudetta vakioääntä Harry Sheareria ei jutussa mainita.

Family Guy on vuonna 1999 alkanut animaatiosarja, joka keskittyy periamerikkalaisen mutta omaleisen Griffinien perheen ympärille. Sarja kiskoo huumoria yhdysvaltalaisesta kulttuurista ja ajankohtaisaiheista.

Simpsonien ja Family Guyn tekijöiden ja fanien välillä on aina ollut leikkimielistä kinastelua. Family Guyn on väitetty lainanneen luvattoman paljon Simpsoneilta, ja sarjat kilpailevat samasta yleisöstä Fox-kanavan kaksituntisessa animaatioputkessa sunnuntaisin. Äskettäin sarjat lähentyivät toisiaan, kun Family Guyn luoja Seth MacFarlane vieraili äänenä Simpsonien 24. kauden päätösjaksossa.

19.7.2013 10:36
Simpsonit on tänä vuonna ehdolla yhden Emmy-televisiopalkinnon saajaksi. Sarjan 24. kauden Kauhujen talo -jakso kilpailee parhaan animaation tittelistä yhdessä Bob's Burgersin, Kung Fu Pandan, Regular Show'n ja South Parkin kanssa.

Simpsonit on voittanut historiansa aikana yhteensä 27 Emmyä. Niistä kymmenen on tullut parhaasta animaatiosta. Edellinen palkinto on vuodelta 2010. Täysi listaus voitoista on nähtävillä täällä.

Vuodesta 1949 jaetuilla Emmy-palkinnoilla juhlistetaan yhdysvaltalaisia televisio-ohjelmia ja niiden tekijöitä. Emmyt jaetaan vuosittain useassa eri luokassa. Palkinnot animaatioille jaetaan Creative Arts Emmy -gaalassa, joka järjestetään tänä vuonna 15. syyskuuta Los Angelesissa.