Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Uutiset » 2012 » Helmikuu

Helmikuun 2012 uutiset

19.2.2012 11:09
Yhdysvalloissa esitetään tänään Simpsonien 500. jakso. At Long Last Leave -nimisessä jaksossa springfieldiläiset kyllästyvät Simpsoneihin ja häätävät perheen muualle asumaan. Jaksossa vierailevat Wikileaksin perustaja Julian Assange, viulisti Alison Krauss sekä parin vuoden tauon jälkeen Kelsey Grammer Sideshow Bobina.

500. jaksoa juhlittiin maanantaina Hollywoodissa. Rajapyykin rikkoutuminen on ollut näyttävästi esillä yhdysvaltalaisessa mediassa, Suomessa saavutus on huomioitu hillitymmin.

Vuonna 1989 alkanut sarja on jatkunut paljon kauemmin kuin sen tekijät aikoinaan uskoivat, yli 22 vuotta. Kun 200. jakson käsikirjoitusta oltiin hiomassa, tuottaja David Mirkin heitti sarjan olevan tuolloin puolivälissä. Paikalla ollut tuotantoväki ja ääninäyttelijät räjähtivät nauruun, koska ajatus 400 jaksosta tuntui täysin mahdottomalta.

Eikä loppua ole näkyvissä vieläkään, kuten päätuottaja Al Jean on useaan otteeseen vakuuttanut. Simpsonit jatkuu nykyisellä sopimuksella vielä ainakin kaksi vuotta, jolloin jaksoja on kasassa 559. Loppumista ovat vuosien varrella enteilleet ainoastaan satunnaiset talouskiistat, mutta nykykustannukset ovat sarjaa esittävän Foxin mukaan hyväksyttävällä tasolla.

Jean on puhunut jopa tuhannesta jaksosta, mutta maininnut myös, ettei haluaisi tehdä sarjaa ilman nykyisiä ihmisiä. Simpsonien kuudesta keskeisestä ääninäyttelijästä nuorin on 47-vuotias Yeardley Smith ja vanhin 68-vuotias Harry Shearer.

(Lähteet: Chicago Tribune, NYDailyNews.com)

16.2.2012 17:38
Äskettäin Guinnessin ennätysten kirjaan päässeet kalifornialaiset Jeremiah Franco ja Carin Shreve kertovat Entertainment Weeklylle, miltä kaikkien aikojen pisin televisionkatselurupeama tuntui.

Muutama päivä koitoksen päätyttyä kumpikin vakuuttaa olevansa hyvässä kunnossa. Pahiten koitoksessa kärsivät kuulemma silmät.

Carin alkoi väsyä vasta noin 80 tunnin jälkeen.

"Yksi tyyppi kysyi minulta, olenko joku androidi, kun en ole liikkunut kahteen ja puoleen päivään", hän muistelee.

Jeremiah sanoo väsymyksen iskeneen jo noin 45 tunnin kohdalla. Hän piti itseään vireillä kofeiinipitoisen limsan ja myöhemmin energiajuoman avulla. Pientä kekseliäisyyttäkin kaivattiin.

"Soittelin löytämälläni omenalaatikolla bongoja pitääkseni itseni liikkeellä ja aivoni käynnissä."

Ruoaksi Jeremiah valitsi kanaleipiä ja hampurilaisia. Carin oli kasvislinjalla, koska ei halunnut kroppansa hidastuvan lihansyönnistä.

Aluksi kilpailijoille suotiin kymmenen minuutin tauko kahden tunnin välein. Myöhemmin he saivat halutessaan vaihtaa sen viiden minuutin taukoon kerran tunnissa. Kumpikin voittajista oli liikkeellä kymmenen minuutin taktiikalla.

Carin kertoo kilpailuteltassa velloneesta hajusta. Noin 14 tunnin kohdalla hän joutui vaihtamaan paikkaa, ettei olisi oksentanut.

Jeremiah nautti aluksi muiden fanien kohtaamisesta ja yhteisöllisyydestä, mutta lopussa hän vain halusi pois koko paikasta. Carin vaikuttaa pitäneen kokemuksesta kilpakumppaniaan enemmän – huolimatta hirveästä hajusta ja siitä, että hänen vierustoverinsa muuttui harhaiseksi ja kuvitteli istuvansa autossa.

Tempauksen järjestänyt Fox lopetti kisan puolisen tuntia ennätyksen rikkoutumisen jälkeen, ja uusiksi ennätyslukemiksi kirjattiin 86 tuntia, 37 minuuttia ja 2 sekuntia. Jäljellä ollut kaksikko kertoo pienestä pettymyksestä huolimatta ymmärtävänsä keskeyttämispäätöstä. Jeremiah sanoo, että olisi jaksanut vielä pari tuntia, Carin uskoo jopa sadan tunnin rikkoutumisen olleen hänelle mahdollista.

22-vuotias Jeremiah ja 33-vuotias Carin kertovat kumpikin katselleensa koko ikänsä Simpsoneita, Carin jopa The Tracey Ullman Show'n ajoista saakka.

"Perheeni katsoo Simpsoneita joka ilta, se saattelee meidät nukkumaan", Carin toteaa. "Osaan jaksot DVD:iltä ulkoa, mutta asennoiduin niin, että näin ne nyt ensimmäistä kertaa. Se oli hauskaa, ja naurun avulla selvisin koko koitoksesta."

15.2.2012 17:24
Simpsonien isän Matt Groeningin tähti Hollywoodin kuuluisuuksien kadulla paljastettiin eilen. Groeningin tähti sijaitsee aivan Simpsonien tähden lähellä osoitteessa 7021 Hollywood Boulevard. Simpsonit sai oman tähtensä jo vuonna 2000.

Juhlapuheessaan Groening kiitti Simpsonien ja Futuraman avainhenkilöitä, muita häntä urallaan auttaneita ihmisiä sekä perhettään. Hän totesi myös laskeneensa, että ainakin sata tähden saanutta henkilöä on vuosien varrella ollut mukana Simpsoneissa.

Juhlallisuuksissa olivat itse sankarin lisäksi mukana Simpsonien ääninäyttelijät Hank Azaria, Nancy Cartwright ja Yeardley Smith. Kuvia tilaisuudesta on nähtävillä täällä.

Walk of Famen tähdet jakaa Hollywoodin kauppakamari. Tähden saa vuosittain noin kaksikymmentä viihdealan henkilöä tai ilmiötä. Matt Groeningin nimi koristaa järjestyksessään kadun 2 459. tähteä.

12.2.2012 21:07
Keskiviikkona Los Angelesissa käynnistynyt televisionkatselun maailmanennätysyritys on päättynyt. Jeremiah Franco ja Carin Shreve pääsevät Guinnessin ennätysten kirjaan katsottuaan Simpsoneita yhtäjaksoisesti 86 tuntia, 37 minuuttia ja 2 sekuntia. Lisäksi molemmat saavat 10 500 dollarin rahapalkinnon sekä Simpsonit-oheistuotteita.

Simpsonien 500. jakson kunniaksi järjestettyyn kisaan lähti mukaan sata Simpsonien ystävää, ja tavoitteena oli katsoa kaikki Simpsonien jaksot. Tämä olisi vienyt noin 175 tuntia. Järjestäjä Fox kuitenkin vihelsi pelin poikki pian sen jälkeen, kun edellinen ennätys, 86 tuntia, 6 minuuttia ja 41 sekuntia, oli mennyt rikki.

150 jakson eli noin 48 tunnin kohdalla kilpailijoita oli jäljellä vielä 29. 190 jakson eli noin 70 tunnin kohdalla enää 11 sinnitteli mukana.

Kuvia koitoksesta on nähtävillä täällä.

(Lähteet: Entertainment Weekly, Simpsonien virallinen Facebook-sivu)

6.2.2012 15:34
Iranissa lasten ja nuorten kehitystä tarkkaileva Kanoon-instituutti on kieltänyt Simpsonit-nukkejen maahantuonnin ja myynnin, kertoo sikäläinen sanomalehti Shargh. Järjestön edustaja Mohammad Hossein Farjoo sanoo lehdelle, että päätöksellä halutaan estää länsimaisen kulttuurin leviäminen Iraniin. Sen tarkemmin hän ei erittele, mikä juuri Simpsonit-leluissa on vikana.

Aiemmin sama järjestö on kieltänyt maassa Barbie-nuket. Myös esimerkiksi länsimaalaisia lauluja laulavat lelut ovat pannassa. Sen sijaan Teräsmies- ja Hämähäkkimies-nuket ovat sallittuja, sillä Farjoon mukaan nämä hahmot auttavat sorrettuja.

(Lähde: AP)

6.2.2012 00:40
Simpsonien 22. kausi käynnistyy Suomessa tiistaina 7. helmikuuta. Vuosina 2010–2011 Yhdysvalloissa esitettyjä jaksoja ei meillä ole aiemmin nähty. Sub näyttää jaksoja arkipäivisin kello 20.30. Kausi kattaa 22 jaksoa, joista viimeinen esitetään keskiviikkona 7. maaliskuuta.

Kauden jaksoissa vierailevat ääninä muun muassa näyttelijät Hugh Laurie, Daniel Radcliffe, Halle Berry ja Ricky Gervais, laulaja Katy Perry, Facebookin perustaja Mark Zuckerberg, taikuri David Copperfield sekä entinen koripalloilija Kareem Abdul-Jabbar.

Kahdessa jaksoista on pieni viittaus Suomeen. Tiistaina 21. helmikuuta näytettävässä Miehestä mittaa -jaksossa Moen baarin seinällä vilahtaa Tom of Finlandin teoksia muistuttava taulu, ja heti seuraavana päivänä Isäainesta-jaksossa esiintyy Suomen A-Team.

4.2.2012 12:58
Vuonna 1991 ilmestynyt The Simpsons Arcade Game on nyt saatavilla Xbox Live Arcadesta ja 7. helmikuuta Playstation Networkista.

Alun perin The Simpsons Arcade Game oli nimensä mukaisesti pelattavissa vain pelihalleissa, mutta pian julkaisun jälkeen se ilmestyi myös Commodore 64- ja MS-DOS-tietokoneille. Nyt pelin tuo takaisin sen alkuperäinen tekijä, japanilainen Konami-yhtiö.

Kyseessä on klassinen mäiskintäpeli, jossa voi valita hahmokseen joko Homerin, Margen, Bartin tai Lisan. Alkuperäisten kahdeksan tason lisäksi uudelleenjulkaisussa on runsaasti lisämateriaalia, ja sitä voi pelata verkon välityksellä kaverien kanssa. Pelin traileri on nähtävissä täällä.