Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
20:30
Terapeutti yrittää saada Homerin luopumaan Bartin jatkuvasta kuristamisesta. Tämä onnistuu, mutta samalla myös Bartin käytös muuttuu.
Tiistai
20:30
Lisa tutustuu taikuriin, joka alkaa opettaa hänelle taikatemppuja koulussa esitettäväksi. Epäonnekseen Lisa ihastuu toisen taikurin poikaan ja paljastaa tälle oppi-isänsä suosituimman tempun salaisuuden.
Keskiviikko
20:30
Margen sisko Selma ihastuu mafiapomo Läski-Tonyyn ja menee tämän kanssa naimisiin. Simpsonien perhe kutsutaan parin vieraaksi New Jerseyyn, jossa he pääsevät tutustumaan uusiin sukulaisiinsa.
Torstai
20:30
Homer löytää itsestään yllättävän kyvyn käsitellä hiuksia ja avaa oman kampaamon. Milhousen tyttöystävä saa Lisassa aikaan mustasukkaisia tunteita.
Perjantai
20:30
Homer ja Bart lähtevät viemään perille kuolleen rekkakuskin viimeistä kuljetusta. Myös Margen ja Lisan elämä on täynnä jännitystä: perheen naiset päättävät hankkia taloon uuden ovikellon.
Lauantai
20:30
Tuskallisen pitkä pääsiäissaarna uuvuttaa Simpsonien perheenjäsenet, ja Raamatun tarinat työntyvät Margen, Lisan, Homerin ja Bartin uniin kesken messun.
Sunnuntai
20:30
Homer saavuttaa mainetta raivon kyllästämillä taideteoksillaan.
Navigaatio
Simpsonit.org » Uutiset » 2009 » Syyskuu

Syyskuun 2009 uutiset

27.9.2009 18:47
MTV3 ilmoittaa nettisivuillaan lopettavansa Simpsonien esittämisen sarjan kolmannen esityskauden uusintoihin lokakuun 2009 lopussa. Tähän mennessä pelkkiin uusintoihin keskittynyt Sub alkaa siis näyttää myös kokonaan uusia jaksoja, kun kahdeskymmenes kausi käynnistyy Suomessa. Maikkarin aiemmin ilmoittama kauden aloitus marraskuussa ei kuitenkaan tule Subilla toteutumaan, ja uusia jaksoja saadaan odottaa ruutuihin vasta ensi vuoden puolella. Tarkka ajankohta ei vielä ole selvillä. Simpsonit on pyörinyt Suomen televisiossa 18 vuotta, ja jaksojen ensiesityksistä on aina vastannut MTV3 sekä sen edeltäjä, MTV. Saman konsernin Sub sekä sen edeltäjät, SubTV ja TVTV!, ovat esittäneet sarjan uusintoja.
21.9.2009 17:41
Loppuvuoden elegantein korkeakulttuurijulkaisu on saavuttanut kotimaamme kirjamyymälät. Kyseessä on tietysti Simpsonien Juhlakirja, huolella valikoitu 159 sivun sarjakuvakokoelma hienostuneeseen makuun. Kuten totuttua, teoksen voi tilata itselleen kirjakauppa BookPlussasta. Samasta paikasta irtoaa myös vuonna 2001 ilmestynyt alkuperäisversio, Simpsons Comics Royale.
18.9.2009 16:34
Sanomalehti Keskisuomalaisen verkkosivuilla on pieni esittely Simpsonit.orgista. Sivuston Verkon perillä -palsta nostaa esiin muutaman Simpsonit-aiheisen saitin, ja Simpsonit.orgia kuvaillaan seuraavasti: "Suomenkielinen Simpsonit-sivu on rakkaudella tehty. Vierailemisen arvoista sivustolla ovat mielenkiintoiset artikkelit, kuten Simpsonien televisiosuomentajan Sari Luhtasen sekä hänen työstään pro gradun tehneen Elina Korhosen haastattelu." Ja artikkeleihimmehan pääsee käsiksi täällä.
18.9.2009 07:56
Simpsonien 12. esityskauden DVD-boksi on tullut tänään myyntiin Suomessa. 21 jakson lisäksi neljän levyn paketti pitää sisällään muun muassa Matt Groeningin haastattelun, kansihahmo Sarjishemmon esittelyn, materiaalia vuonna 2000 järjestetystä Simpsonit-fanitapaamisesta, televisiomainoksia sekä piirros- ja animaatiohahmotelmia. Lisäksi yhden jakson voi katsoa joko italiaksi, portugaliksi, ukrainaksi tai unkariksi dubattuna. Boksin voi tilata Simpsonit.orgin yhteistyökumppanilta CDON.comilta. Samassa putiikissa on muuten tämän kuun ajan käynnissä alennusmyynti, eli jos kirjahyllyssä on muiden Simpsonit-tuotteiden mentäviä reikiä, niitä voi nyt tilkitä tuntematta suurta vihlontaa lompakossaan.
15.9.2009 22:37
Syyskuun kellertävä kirjauutuus on nimensä sulavasti leffamaailmasta lainaava Simpsonit – Kauhujen talo – Kuolleen miehen kirstu. Englanninkielinen alkuperäisteos The Simpsons Treehouse Of Horror – Dead Man's Jest ilmestyi Yhdysvalloissa vuosi sitten.

Simpsonit.org suosittelee sekä härmäläisen että lontoonkielisen teoksen tilaamista yhteistyökumppanimme BookPlussan verkkokaupasta. Hyvää, mutta halpaa!
15.9.2009 12:40
Muun muassa Homer Simpsonia, Hassu-klovnia ja talonmies Willieä Simpsoneissa esittävä Dan Castellaneta toi Simpsoneille sarjan ainoan Emmy-palkinnon tänä vuonna. Homerin roolistaan palkittu Castellaneta peittosi ääninäyttelijäkategoriassa Simpsonit-kollegansa Hank Azarian ja Harry Shearerin sekä kolme muuta näyttelijää.

Kaksi muuta ehdokkuutta eivät täydentäneet Simpsonien palkintokaappia: parhaaksi alle tunnin mittaiseksi animaatiosarjaksi kruunattiin South Park ja parhaan sävellyksen tittelin nappasi Legend of the Seeker.

Simpsonit on nyt voittanut 25 Emmyä. Niistä 13 on tullut ääninäyttelystä. Dan Castellaneta on kahminut kultaa peräti neljä kertaa, Hank Azariaa on onnistanut kolmesti.

1.9.2009 07:56
Simpsonit.orgin elokuun gallupiin vastanneista yli kuudestasadasta henkilöstä reilusti yli puolet uskoo, että jos joku Simpsonien kolmesta Emmy-ehdokkuudesta tuottaa voiton, tapahtuu se todennäköisimmin parhaan alle tunnin mittaisen animaatiosarjan kategoriassa. Sarjan ääninäyttelijöihin luottaa vain hieman yli viidennes vastaajista, vaikka Simpsonien miesäänet veivät peräti puolet kaikkiaan kuudesta ehdokkuudesta. Alf Clausenin musiikki puolestaan sai tukea noin joka seitsemänneltä fanilta. Tämän ja aiempien kyselyjemme tuloksia voi tarkastella gallup-arkistossa. 61. Primetime Emmyt jaetaan kahdessa eri gaalassa Los Angelesissa syyskuun puolivälissä. Kaikki ehdokkaat löytyvät täältä.