Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Uutiset » 2008 » Syyskuu

Syyskuun 2008 uutiset

25.9.2008 15:51
Simpsonit-kirjavuoden odotetuin teos, Jouni Paakkisen suomenkielinen Simpsonit – Keltaisen perheen kaksi vuosikymmentä -historiikki, on saavuttanut kauppojen hyllyt tänään. Kirjasta ja kirjailijasta voit lukea lisää haastattelussamme.

"Kuten Homer sanoi lentäessään Springfieldin rotkon yli rullalaudalla: this is the greatest thrill of my life!" vaaleanpunaista donitsia suu täynnä ollut Paakkinen naurahti Simpsonit.orgin "miltä nyt tuntuu" -kysymykselle kirjan julkaisutilaisuudessa Helsingissä.

Simpsonit.orgin järjestämän, syyskuun ajan kestävän kilpailun voittajien kesken arvotaan kolme nimmaroitua Simpsonit – Keltaisen perheen kaksi vuosikymmentä -kirjaa.

20.9.2008 16:46
Simpsonit, tai Симпсоны, joutui kahdentoista nuorisoa turmelevan televisiosarjan listalle Venäjällä, ja sen tulevaisuus maassa on heikolla pohjalla.

Eri uskontoryhmien tekemien kanteluiden ansiosta muun muassa Simpsonit, South Park ja Family Guy tuomittiin hallituksen linjanvedossa väkivaltaisiksi ja pornografisiksi ohjelmiksi. Ne "aiheuttavat pelkoa, paniikkia ja kauhua lapsissa".

Kiellettyjen ohjelmien on määrä kadota vastaanottimista 22. syyskuuta 2008, mutta sarjoja esittävän 2x2-televisiokanavan johtaja kertoi kanavan vievän asian oikeuteen. Kanavaa puolustavaan adressiin kerätään kansalaisten nimiä ja lakkauttamispäivänä järjestetään mielenosoituksia sekä ilmaiskonsertti.

Kanavan nettisivujen avaussivulla on lisäksi suorasukainen kannanotto Venäjän sananvapaustilanteeseen: kuvituksessa punainen käsi tarttuu pelokasta Family Guyn Stewie-vauvaa tavoittelevaan käteen "Suojelkaa 2x2:ta" -tekstin lomasta.

Huhtikuussa Simpsonit.org kertoi, miten keltaisen perheen esitysaikaa siirrettiin Venezuelassa myöhemmäksi niin ikään nuorison hyvinvointiin vedoten.

(Lähde: Simpsons Channel)

15.9.2008 17:22
Yhdysvaltalaisen televisiomaailman himotuimmat palkinnot, Emmyt, jaettiin Los Angelesissa viikonloppuna. Simpsonit pokkasi jo kymmenettä kertaa voiton parhaan puolituntisen animaation kategoriassa. Palkittu jakso oli Muistinmenetys. Simpsonien jalkoihin jäivät Creature Comforts American, Kukkulan kuninkaan, Paavo Pesusienen ja Robot Chickenin jaksot.

Toinen ehdokkuus ei tuottanut ykköstilaa, sillä parhaan sävellyksen pytty meni 18. Kauhujen taloon musiikin luoneen Alf Clausenin sijasta Pushing Daisies -sarjan Jim Dooleylle.

Simpsonit on voittanut eri kategorioissa nyt yhteensä 24 Emmyä, edellisen kerran vuonna 2006.

6.9.2008 13:02
Banksy-niminen graffititaiteilija on luonut New Orleansiin seinämaalauksia kolme vuotta sen jälkeen, kun hirmumyrsky Katrina teki kaupungissa tuhojaan. Yhdessä kuvista kirjoittelee liitutaululle poika, jonka jokainen Simpsoneita vilkaissutkin tunnistanee. Katso kuvat artistin nettisivuilta.

"Halusin korostaa siivousoperaation edistymisen tilaa", taiteilija selittää teoksiaan. "Vasta myöhemmin minulle valkeni, että jos tämän yrittää tehdä piirtelemällä heidän paikkoihinsa, tulee vain hidastaneeksi tuota operaatiota."

5.9.2008 23:26
UCLA-yliopistolla Los Angelesissa suoritetussa neurofysiologisessa testissä on paljastunut, että Simpsonit on hauskempi televisiosarja kuin Seinfeld.

Yliopiston tutkijat löysivät koehenkilöiltä aivosolutyypin, joka reagoi komediaan. Epilepsiapotilaille näytettiin 48 erilaista videopätkää, ja potilaiden päihin kiinnitettyjen elektrodien avulla pystyttiin toteamaan, että kyseiset solut aktivoituvat kaikista eniten Springfieldin asukkaiden mekastuksesta. Jerry Seinfeldin ja kumppaneiden hölmöily sai niin ikään solujen sähköimpulssit sinkoilemaan, joskaan ei yhtä voimakkaasti kuin Simpsonien kohdalla. Frendit puolestaan ei saanut aikaan minkäänlaista kuohuntaa.

Samat tulokset toistuivat, kun koehenkilöt muutaman minuutin kuluttua muistelivat näkemiään videoita.

"Olisi kuitenkin kyseenalaista päätellä tämän olevan 'komediasolu', ja vaikka se sellainen olisikin, se on vain yksi solutyyppi monista tutkituista", professori Itzhak Fried toppuutteli Science-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tehtyä havaintoa.

(Lähde: Telegraph.co.uk)

1.9.2008 00:00
Kalenterikin sen jo tietää kertoa: Suomen puolen vuoden syksy on koittanut! Jottei hymy täysin hyytyisi, Simpsonit.org järjestää syyskisan, jonka kolme voittajaa palkitaan Jouni Paakkisen myöhemmin tässä kuussa ilmestyvillä Simpsonit – Keltaisen perheen kaksi vuosikymmentä -historiikeilla – vieläpä kirjailijan itsensä signeeraamilla. Kisaan voi osallistua koko syyskuun ajan täällä.

Simpsonit.org jututti Paakkista kirjasta ja muista Simpsonit-aiheista – haastattelu on luettavissa täällä.