Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Uutiset » 2010 » Tammikuu

Tammikuun 2010 uutiset

29.1.2010 20:39
Fox on julkaissut promokuvan uudesta Simpsonit-hahmosta, joka on viime vuoden lopulla järjestetyn hahmosuunnittelukilpailun voittajan Peggy Blackin ideoima. Ricardo Bomba -niminen latino "työskentelee päivisin Springfieldin ydinvoimalassa ja valloittaa öisin kaupungin naisten sydämet" – silmäile kuvaa täällä!

Bomban ensiesiintyminen – jolle saattaa tulla myös jatkoa – tapahtuu Yhdysvalloissa tänä sunnuntaina. Samassa Million Dollar Maybe -jaksossa vierailee brittiyhtye Coldplay.

24.1.2010 16:57
Jouni Paakkisen Simpsonit – Keltaisen perheen kaksi vuosikymmentä -kirjasta on ilmestynyt kolmas painos. Kyseessä on loppuunmyytyä, kovakantista ensipainosta ja toista, pehmeäkantista painosta huokeampi pokkariversio.

"Nämä edulliset pokkarit ovat standardikokoisia, ja täten Simpsonit-kirjankin pokkariversio on ensimmäistä ja toista painosta pienempi ulkomitoiltaan ja tekstin kooltaan, mutta sinänsä sisällöstä ei ole mitään karsittu", kirjailija kertoo Simpsonit.orgin keskustelupalstalla.

"Oikeastaan asia on päinvastoin. Kirjaan on taas hiukan päivitetty loppupäätä ajan tasalle. Jos sinulla on ensimmäinen tai toinen painos, voit lukea kolmanteen painokseen tehdyt lisäykset ja muutokset kirjan oheislinkkisivulta."

Jouni Paakkinen on Suomen suurimmaksi Simpsonit-faniksi usein kutsuttu luokanopettaja Maskusta. Vuonna 2008 ilmestyneen Simpsonit-historiikin lisäksi hän on julkaissut kansien välissä televisiotekstitysten käännöskukkasia sekä parhaita aprillipiloja. Paakkinen on myös maailman suurimman Simpsonit-fanisivuston, The Simpsons Archiven, ylläpitäjä.

21.1.2010 20:42
Viime kesänä levinnyt tieto Simpsonien tulevasta curling-aiheisesta jaksosta otettiin Yhdysvaltain-lajiliitossa vastaan hymyssä suin. Montrealin talviolympialaisten avajaisten alla esitettävässä jaksossa Homer ja Marge ottavat tiettävästi jäällä mittaa rehtori Skinneristä ja tämän äidistä.

"Se tuo näkyvyyttä lajille, mikä on minusta mahtavaa", liiton toimitusjohtaja Rick Patzke myhäilee ja kertoo, että lajin harrastajat aikovat juhlistaa tulevaa jaksoa donitsien ja oluen kera.

Curlingin ja sen epäurheilullisen olemuksen kustannuksella on pilailtu paljon, mutta lajin harrastajat ovat Patzken mukaan jo oppineet nauramaan itselleen.

"Emme ota sitä henkilökohtaisesti. Homer ja Margehan ovat tyypillisiä curlingin harrastajia", lajipomo myöntää.

(Lähteet: Reuters, YLE)

21.1.2010 18:06
Walesilainen Simpsonit-fani Glyn Stott tavoittelee paikkaa Guinnessin ennätysten kirjassa yrittämällä katsoa perätysten sarjan jokaisen jakson sekä The Simpsons Movien. 451 vajaan puolen tunnin jakson ja puolentoista tunnin elokuvan tuijottaminen kestäisi yhteensä noin 150 tuntia eli yli kuusi päivää. Nykyinen televisionkatselun kestävyysennätys on neljä päivää.

34-vuotias kauppias on pitkäaikainen keltaisen perheen ystävä, mistä on osoituksena hänen yli 100 000 euron arvoinen Simpsonit-kokoelmansa, mutta miehen mukaan hänen todellinen rakkautensa sarjaa kohtaan punnitaan lopullisesti lähes viikon valveillaololla ja herkeämättömällä tapittamisella.

"Tuomarit tarkkailevat, että katson tv:tä koko ajan ja keskityn siihen", Stott kertoo ennätysyrityksen säännöistä Telegraphille.

"Jos syön, en saa katsoa lautastani – silmieni täytyy olla ruudulla koko ajan."

20 minuutin tauon kolmen jakson välein Stott saa sentään pitää. Verenkiertonsa ylläpitämiseksi hänellä on myös lupa polkea kuntopyörää, kunhan ei satulaltaankaan irrota silmiään töllöstä. Tempun vaativuudesta kertoo viimeistään se, että yritystä valvoo tuomarien lisäksi myös sairaanhoitohenkilökunta.

Simpsonien tuotantoyhtiö Fox tukee Stottin yritystä lähettämällä hänelle kaikki sarjan jaksot DVD:llä.

"Melkein viikko valveilla tv:tä katsellen – Homer olisi hänestä ylpeä", Foxin tiedottaja hehkuttaa.

17.1.2010 16:44
Aiemmin tällä viikolla Yhdysvalloissa julkaistut Simpsonien 20. esityskauden DVD ja Blu-ray ovat saaneet faneilta tylyn vastaanoton.

Bokseja kritisoidaan erityisesti kommenttiraitojen ja ekstrojen puutteesta. Aiemmilla kausilla jaksoja on kommentoinut Matt Groening tai joku muu tuotantotiimin jäsen ja ekstroja on ollut mielin määrin poistetuista kohtauksista haastatteluihin, mainoksiin ja animaatioluonnoksiin.

Lyhyt pätkä jo televisiossa esitetystä Simpsonit-dokumentista on fanien mielestä lähes loukkaava yritys paikata ilmiselviä puutteita. Valikoissa on käytetty ainoastaan mustavalkoisia piirroksia, ja itse pakkauskin on aiemmilta kausilta tuttu hankala pahviviritys, joka naarmuttaa levyjä helposti.

Blu-ray-version kansivihkon virkaa toimittaa kuin koko surkeuden summatakseen ainoastaan jaksojen nimet luetteleva paperilappunen.

"Olen iso fani ja todella pettynyt 20. kauden julkaisuun", kirjoittaa Douglas Peter England -niminen henkilö Amazon.com-verkkokaupan asiakasarvosteluosiossa. "Pidän jaksojen katsomisesta kommenttiraitojen kanssa, jolloin saan taustatietoa jokaisesta jaksosta. Tällä julkaisulla ei ole kommentteja eikä ekstroja. Niillä on varmaan kiire saada kaudet kauppoihin mahdollisimman nopeasti laadusta välittämättä. Hävetkää! Menetitte uskollisen fanin", kirjoittaja lähettää terveisiä tuotantoyhtiö Foxille ja lätkäisee arvionsa perään yhden tähden viidestä mahdollisesta.

"Ja kuitenkin tätä myydään suunnilleen samaan hintaan kuin muitakin kausia", komppaa Simpsons Crazy -fanisivusto ja veikkaa boksien paranneltujen painosten ilmestyvän muutaman vuoden sisään.

Simpsons Channel -saitti puolestaan listaa kymmenen syytä olla ostamatta koko pakettia. Sivusto jopa muistuttaa, että saman sisällön saa ilmaiseksi lataamalla jaksot netistä, ja kuin vakuudeksi lisää vielä linkin BitTorrent-sivustolle, jonka kautta kausi on ladattavissa.

20. kauden DVD:n ja Blu-rayn ilmestymisajankohta Suomessa selvinnee lähiaikoina.