Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Uutiset » Yhdysvaltain posti tuhlasi yli miljardin Simpsonit-postimerkkeihin

Uutiset

Yhdysvaltain posti tuhlasi yli miljardin Simpsonit-postimerkkeihin
22.8.2012 13:26
Yhdysvaltain postilaitos on hassannut 1,2 miljardia dollaria painamalla liikaa Simpsonit-postimerkkejä, kertoo Bloomberg. Tieto perustuu postin toimintaa valvovan viranomaisen julkaisemaan raporttiin. Suomessa aiheesta uutisoi Taloussanomat.

Yhdysvaltain posti lanseerasi merkit vuonna 2009 juhlistaakseen Simpsonien 20-vuotista taivalta. Niiden menekiksi arvioitiin tuolloin miljardi kappaletta, mutta loppujen lopuksi niitä myytiin vuosina 2009 ja 2010 vain 318 miljoonaa kappaletta.

Valtion tuhlausta kritisoivan Citizens Against Government Waste -kansalaisjärjestön puheenjohtaja Tom Schatz päivittelee tapausta Bloombergille.

"Jos postiyhtiö ei edes kykene arvioimaan sopivia erikoismerkkien painomääriä, ei se pärjää isompienkaan ongelmien kanssa", Schatz pauhaa.

Viranomaisraportin mukaan painomäärien arviointi perustuu liikaa arvailuun. Posti on vastannut kritiikkiin uudella ikimerkillä, jonka käyttöön eivät tulevat hinnanmuutokset postimaksuissa vaikuta. Esimerkiksi Simpsonit-merkkejä ei enää voi käyttää, koska niiden käyttöönoton jälkeen ykkösluokan postimerkkien hinta on noussut yhdellä sentillä 45 senttiin.

Yhdysvaltain postilaitoksen tilannetta Simpsonit-merkkikatastrofi ei ainakaan helpottanut. Se kirjasi kolmannelta vuosineljännekseltä 5,2 miljardin dollarin tappiot.