Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
Ei Simpsoneita.
Tiistai
Ei Simpsoneita.
Keskiviikko
Ei Simpsoneita.
Torstai
Ei Simpsoneita.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
Ei Simpsoneita.
Navigaatio
Simpsonit.org » Uutiset » Ensimmäisen Simpsonit-jakson esittämisestä on kulunut 20 vuotta

Uutiset

Ensimmäisen Simpsonit-jakson esittämisestä on kulunut 20 vuotta
17.12.2009 07:56
Simpsonit täyttää tänään 20 vuotta. Sarjan ensimmäinen jakso käynnistyi Yhdysvalloissa Fox-kanavalla sunnuntaina 17.12.1989 kello 20.30. Muutaman minuutin mittaiset Simpsonit-pätkät olivat tosin pyörineet The Tracey Ullman Show'ssa jo pari vuotta ennen kuin keltaiselle perheelle myönnettiin oma puolen tunnin sarjansa.

Simpsonien alkutaival oli kaikkea muuta kuin ruusuinen. Ensimmäiseksi jaksoksi kaavailtu Lapsenvahti (Some Enchanted Evening) kärsi suurista animaatio-ongelmista eikä kelvannut sellaisenaan sarjan tuottajille. Seuraavan jakson toteutus ratkaisi pitkälti sarjan kohtalon, sillä jos Klasky Csupo -studiolla aikaansaatu jälki olisi edelleen ollut yhtä kehnoa, tekijät olisivat harkinneet koko sarjan kuoppaamista niille sijoilleen. Nuori nero (Bart The Genius) oli kuitenkin laadultaan sen verran välttävää tasoa, että tuottajat kokivat animaation olevan parsittavissa kasaan.

Simpsonit sai jatkoaikaa Foxilta, ja sarjan ulkoasua vetäydyttiin parantelemaan muutamaksi kuukaudeksi. Syksyksi suunniteltu ensiesitys viivästyi vuoden loppuun, jolloin Joulurauha (The Simpsons Christmas Special: The Simpsons Roasting On An Open Fire) sai kunnian päästä ruutuihin kaikkien aikojen ensimmäisenä Simpsonit-jaksona.

Vaikeasta alusta huolimatta loppu on historiaa. Sarja keräsi heti kotimaassaan miljoonayleisön, eikä suosio ota laantuakseen vielä viidennesvuosisadankaan jälkeen. Tällä hetkellä Yhdysvalloissa on esitetty yhteensä 449 jaksoa ja Suomessa 420. Simpsonit on amerikkalaisen televisiohistorian pitkäkestoisin komedia- ja animaatiosarja, ja se jatkuu vähintään vuoteen 2011 saakka.

Lisää Simpsonien historiasta ja sarjan tärkeimmistä merkkipaaluista voi lukea täällä.