Kirjoittaja Aihe: 19. esityskausi  (Luettu 2651 kertaa)

19. esityskausi
16.10.12 - 09:50
19. esityskausi (2007–2008)

Tässä ketjussa käydään keskustelua Simpsonien 19 esityskaudesta. Mitä pidät kaudesta kokonaisuutena? Mitkä ovat kauden parhaat, mitkä huonoimmat jaksot? Tahdotko sanoa jotain muuta kaudesta?

Voit myös kirjoittaa arvosteluja kauden jaksoista. Tarpeeksi hyvin kirjoitetut arvostelut linkitetään kyseisen jakson esittelyyn Simpsonit.orgissa. Hyvä arvostelu on huolellinen, kattava ja kunnolla perusteltu. Ohjeita ja vinkkejä arvostelun kirjoittamiseen on täällä.

Keskustelu saattaa sisältää spoilereita. Tätä edemmäs ei siis kannata lukea, jos ei halua tietää yksityiskohtia jaksojen juonista.

Kauden jaksot

Jaksoarvostelu: 19x15 - Passiivista pössyttelyä

Tämä jakso on tämän kauden ja varmasti yksi sarjan kummallisimmista tekeleistä.
Jaksossa nimittäin Lisa aloittaa balettitunnit, ja huomaa onnistuessaan baletissa paremmin hengittämällä muiden tanssijoiden tupakansavua. Bart ja Homer puolestaan ryhtymät kuivalihabisnekseen, ja päätyvät pesukarhujahtiin.

Minusta koko baletti ja Lisan passiivinen tupakointi -idea on aivan hölmö, jopa hämmentävä. En ymmärrä, miksi noin kymmenenvuotiaat tytöt sauhuttelisivat, jotta pystyisivät keskittymään baletissa. Tämä vaikutti kuin jonkin tupakkayhtiön mainokselta. Juoni ei muutenkaan jaksa kiinnostaa, se on kovin tylsää ja laimeaa. Ja vielä ärsyttävää tässä oli se ihmeen baletinopettaja, oli aivan pimeä hemmo eikä lainkaan hauska.

Kakkosjuoni oli taas yllättävän hauska, mutta jäi toki lyhyeksi. Olisin mielellään nähnyt enemmän Bartin ja Homerin bisneksestä, mutta ei tuossakaan moitittavaa ole. Tämän voisi laittaa kategoriaan "jaksot, joissa sivujuoni on pääjuonta kiinnostavampi".

Yksi huikean suuri plussa tulee kohtauksesta, jossa Homer saa Lisan kiinni juuri kuin tämä on tunkemassa suuhunsa tupakkaa. Homer ottaa takistaan aseen, ja ampuu tupakan, sekä pohtii, miten tässä maassa on niin helppo saada tupakkaa, itsellään järkyttävä arsenaali aseita takin taskuissa. Tämä on yksi parhaista 2000-luvun Simpsonien vitseistä, todella oivaltava, ottaen samalla kantaa asepolitiikkaan. Juuri tämäntapaiset vitsit oli Simpsoneille tyypillistä niin sanottuna kulta-aikana.

Tästä todella vaihtelevasta jaksosta annan arvosanan 6/10, joka olisi ollut huomattavasti vähemmän ilman mainitsemiani hienouksia.