Kirjoittaja Aihe: Jaksoarvostelun kirjoittaminen  (Luettu 3047 kertaa)

Jokainen voi kirjoittaa keskustelupalstalle arvosteluja jaksoista. Tarpeeksi hyvin kirjoitetut arvostelut lisätään linkiksi kyseisen jakson esittelyyn pääsivullamme. Kiitokset kaikille, jotka tällä tavalla osallistuvat tuottamaan mielenkiintoista sisältöä muiden fanien luettavaksi!

Jaksoarvosteluissa on vain kaksi vakiokohtaa, nimittäin otsikot. Ne ovat muotoa "Jaksoarvostelu: 11x22 - Naurun takana". 11x22 tarkoittaa, että kyseessä on 11. kauden 22. jakso ja että jakson nimi on Naurun takana.

Nämä otsikot laitetaan sekä aihekenttään että viestin alkuun. Viestin alkuun tulevaan otsikkoon laitetaan lisäksi linkki kyseisen jakson esittelyyn Simpsonit.orgissa:Lopputulos näyttää tältä:Toki arvostelun voi kirjoittaa, vaikkei noita ihan täydellisesti saisi kohdilleen. Minä sitten viimeistään muokkaan muotoilut kuntoon.

Tässä lisäksi muutamia vinkkejä hyvän arvostelun kirjoittamiseen:

- Kirjoitusta ei tarvitse aloittaa millään "Arvostelenpa tässä nyt jakson..." -jaarittelulla, vaan mennään suoraan asiaan.

- Kannattaa käyttää kappalejakoa ahkerasti, jottei tekstistä tule liian raskaslukuista.

- Arvostelun ei tarvitse olla järjettömän pitkä, mutta siinä olisi hyvä olla edes jonkin verran pureksittavaa.

- Arvostelun pitäisi olla muutakin kuin lista asioista, jotka jaksossa ovat hyviä tai huonoja.

- Jokaista väittämäänsä ei tarvitse perustella, kunhan edes jonkun.

- Erityisen mielenkiintoisen arvostelusta tekee se, jos jaksoon löytää jonkin omaperäisen näkemyksen tai tulkinnan.

- Jaksolle ei ole pakko antaa arvosanaa. Jos sellaisen kuitenkin antaa, kannattaa mainita, käyttääkö asteikkoa 1-5, 1-10, kouluarvosana-asteikkoa 4-10 vai jotain muuta.

- Kirjoita yhteen viestiin vain yksi arvostelu.