Kirjoittaja Aihe: 24. esityskausi  (Luettu 135578 kertaa)

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #15 30.09.12 - 09:59
24. kausi alkaa Yhdysvalloissa

Simpsonien 24. esityskausi käynnistyy tänään Yhdysvalloissa. Kausi kattaa 22 jaksoa ja jatkuu kevääseen saakka.

Tulevan kauden tähtivieraista suurin osa on jo paljastettu. Äänessä ovat muun muassa muusikot Justin Bieber, Tom Waits ja Max Weinberg sekä näyttelijät Edward Norton, Steve Carell ja Patton Oswalt.

Zooey Deschanel, Sarah Michelle Gellar, Anne Hathaway, Natalie Portman ja Sarah Silverman uusivat ensimmäisessä jaksossa roolinsa Bartin entisinä tyttöystävinä.

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #16 01.10.12 - 16:50
Kaikki muistaa sen, kun Homer äänesti vuonna 2008.
Homer äänestää myös tämän vuoden vaaleissa:

Tässä haastattelussa Al Jean kertoo, ettei tuolle kohtaukselle ole jaksoa tiedossa vielä. Omituista. Tulee kiire, jos se aiotaan vielä tunkea johonkin jaksoon ennen vaaleja.

Jaksoarvostelu: 24x1 - New York, New York!
Vastaus #17 02.10.12 - 16:48
Jaksoarvostelu: 24x1 - New York, New York!

Kauden avausjakso oli juuri niin tympeä kuin odotinkin. Neljä Bartin ex-heilaa käydään onneksi läpi todella nopeasti, mutta loppu keskittyykin sitten jaksossa 19x17 - Ammuu! esiteltyyn Maryyn. Mary oli jo tuossa jaksossa melko yhdentekevä hahmo, ja nyt häntä saa sietää vielä toisenkin jakson verran. Mikä sai käsikirjoittajat kuvittelemaan, että tämä hahmo olisi niin loistava, että hänelle pitää suoda paluu? Bartin ihastumisien puiminen jaksosta toiseen tekee sitä paitsi Bartista todella pinnallisen hahmon - jossain toisessa viestissä taisin käyttää sanaa sutenööri.

No, Zooey Deschanel kyllä hoitaa ääniroolinsa maalaistyttö Maryna hyvin. Vierasääniä vain on niin paljon, peräti kahdeksan, että he hukkuvat toistensa suorituksiin.

Sivujuonesta eli Margen ja Lisan kulttuurinjanosta ei saa mitään irti. Turhaa täytettä vailla nauruja.

Sekin ärsytti, että jokainen New Yorkin kuuluisa paikka on pakko käydä läpi, vaikka sitten pelkän kohelluksen keinoin. Ollaan Times Squarella, Broadwaylla, High Line -kävelytiellä, jollain kaiketi tunnetulla amfiteatterilla, ja mikä se yksi oli, joku YK:n päämaja? Metrossa ja taksissakin rampataan. Vähemmästäkin olisi mennyt perille, missä ollaan. Pakkoko sitä on alleviivata kuin jossain postikortissa?

Huomasin muuten mielenkiintoisen jutun. Jakson virallisessa promovideossa, jonka Fox on julkaisun jälkeen asettanut YouTubessa yksityiseksi eli mahdottomaksi katsella, tanssii aasialainen koripalloilija numero 17 paidassaan. Itse jaksossa hänen tilallaan on kuitenkin joku baseball-pelaaja. Googlettelun jälkeen selvisi, että tämä korispelaaja on Jeremy Lin, joka pelasi vielä viime kaudella New York Knicksissä, mutta vaihtoi täksi kaudeksi toiseen jengiin. Mainos on ilmeisesti tehty ennen siirtouutista. Kummallista, että jaksoon hahmo päivitettiin, mutta julkisuuteen laskettiin vanhentunut mainos. Moka vai viitseliäisyyden puutetta tekijöiltä?
Viimeksi muokattu17.10.12 - 21:25 Kirjoittaja: Mikko

Jaksoarvostelu: 24x2 - Kauhujen talo, osa 23
Vastaus #18 17.10.12 - 21:22
Jaksoarvostelu: 24x2 - Kauhujen talo, osa 23

Kauhujen taloja voi jo pitää omana ilmiönään Simpsonit-sarjan sisällä. Vai voiko mikään muu televisiosarja leuhkia tehneensä 23 vuonna peräkkäin tiettyyn juhla-aikaan keskittyvän teemajakson?

Itse en ole koskaan kauheasti välittänyt Kauhujen taloista. Niiden tarinat ovat liian kaukana todellisesta maailmasta, vaikkakin on ihan ymmärrettävää, että Simpsonien käsikirjoittajilla on välillä tarve vähän irrotella ideoilla kaiken "realismin" keskellä. Ehdoton suosikkini Kauhujen taloista on niiden ensimmäinen osa. Sitä seuranneissa osissa minua ei ole liikuttanut kuin muutama yksittäinen tarina. Tosin Kauhujen talojen taso ei minusta ole laskenut yhtä jyrkästi kuin normijaksojen.

23. Kauhujen talo alkaa vähän venytetyn tuntuisella johdannolla, jossa mayojen maailmanlopun ennustus toteutuu. Tässä hymyilyttää oikeastaan vain se, että maya-kulttuurin Homer tulee aiheuttaneeksi nykypäivän Homerin kuoleman.

Ensimmäisessä varsinaisessa tarinassa Springfieldiin syntyy musta aukko. Kaupunkilaiset, Simpsonien perhe etunenässä, käyttävät aukkoa lähinnä huvitteluun ja roskista eroon hankkiutumiseen. Tässä käyttäytymisessä on jotain sarjalle ominaista, nykyihmisten laiskuudesta ja välinpitämättömyydestä muistuttavaa.

Toinen osio vitsailee Paranormal Activity -elokuvan kustannuksella. Miksi viisi vuotta vanhasta leffasta tehtiin keltainen versio vasta nyt? Aihe on parodianakin jo kulunut. Leffaa en ole nähnyt, mutta sen idean tiedän. Talossa tapahtuu kummia, ja pitäähän moisesta olla videoevidenssiä. Nopeutetut kohdat Homerin erikoisesta käytöksestä ovat tarinan hauskinta antia, varsinkin kun niille ei edes liene mitään yliluonnollista selitystä. Muuten tarina on tylsähkö, eikä videokameraideasta saada kaikkea irti. Lopussa paljastuu, että Marge on tehnyt Moeta muistuttavan Saatanan kanssa sopimuksen, aivan kuten Homer Flanders-Saatanan kanssa neljännessä Kauhujen talossa.

Viimeisessä tarinassa mennäänkin sitten vielä kauemmas leffaparodioinnissa, nimittäin Paluu tulevaisuuteen -trilogiaan tai tarkemmin sanottuna kai sen kahteen ensimmäiseen osaan. Aikamatkailun viehättävyys on saatu hyvin vietyä leffoista Simpsoneihin. Osio on pakko katsoa pariin otteeseen, jotta kaikki pienet vitsit erottuvat. Ehkä koko jakson hauskin kohta on uusintaversio klassikkojakson Kultainen nuoruus kohtauksesta, jossa Homer ja Marge tapaavat ensimmäisen kerran. Tunnelma on täsmälleen sama, kunnes menneisyydessä vieraileva Bart tulee pilanneeksi Homerin mahdollisuudet ja muuttaneeksi oman tulevaisuutensa. Jon Lovitz vierailee suunnattoman ärsyttävänä Artie Ziffinä - edellisestä Ziff-jaksosta ehtikin vierähtää lähes vuosikymmen.

Lopussa tarina vähän lopahtaa, kun menneisyydestä tulee toistakymmentä Homeria puolustamaan nykyajan Homeria. Samankaltainen Kauhujen talo -osio, Kloonien päivä, oli kertakaikkisessa hölmöydessään paljon riemukkaampi, ja myös Homerin sukulaiset -idea toimi paremmin. Silti viimeinen osio on tämän keskinkertaisen Kauhujen talon paras.

Huumoria, tai sen puutetta, enemmän tein huomioita jakson animaatiosta. Olen monesti parjannut Simpsonien nykyanimaatiota sen elottomuudesta ja muovisuudesta, mutta Kauhujen talojen kaltaisessa efektimäiskeessä modernin animaation hienous paljastuu. Uusin jakso on yksinkertaisesti komea. Erityisesti mustan aukon aiheuttamat ilmiöt näyttävät upeilta, eikä vastaavia takuulla olisi Simpsoneissa nähty edes muutama vuosi sitten.

Jonkinlainen yhden fanin anti-Emmy sen sijaan pitää ojentaa Dan Castellanetalle Homerin näyttelemisestä. Tietyissä kohdissa nyky-Homer kuulostaa väsähtäneeltä, ihan kuin Castellaneta ei jaksaisi kunnolla viedä rooliaan loppuun entisaikojen tapaan. Ei Castellaneta toki ole ainoa näyttelijä, jonka suorituksessa neljännesvuosisadan urakka alkaa kuulua, mutta Homerissa nuupahtaminen on minusta selvimmin kuultavissa.

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #19 22.10.12 - 21:18
Eikö eilen tullut uutta jaksoa?  :o

The Simpsons facebook sivuilla oli kuva jaksosta ja siinä mainittiin:
"Marge hints that she wants another baby on this Sunday's all-new episode of The Simpsons (8/7c)."

Mutta ei näyttänyt tulevan, vaan kommenteissa puhutaan, että baseball ottelun takia sitä ei esitetty vielä.

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #20 22.10.12 - 23:24
Tulevan kauden tähtivieraista suurin osa on jo paljastettu. Äänessä ovat muun muassa muusikot Justin Bieber, Tom Waits ja Max Weinberg sekä näyttelijät Edward Norton, Steve Carell ja Patton Oswalt.

Justin Bieber... (hillitön naurunremahdus) Voi voi, onpa tekijöillä tosiaan ruuvit löysällä. Hmm, Tom Waits. Siitä saattaa syntyä jotain jännää. Mies on hieno artisti ja äänikin hänellä on varsin persoonallinen, ainakin lauluääni. Joten jos kyseessä vain on laulajarooli, voisinpa katsoa kyseisen vierailun. Edward Norton?! Huh, tuokin vierailu on pakko katsoa. Steve Carell taas on ihan ok, ja saatta myös tehdä onnistuneen roolityöskentelyn. Muuta en hänestä keksi.

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #21 23.10.12 - 07:23
Tulevan kauden tähtivieraista suurin osa on jo paljastettu. Äänessä ovat muun muassa muusikot Justin Bieber, Tom Waits ja Max Weinberg sekä näyttelijät Edward Norton, Steve Carell ja Patton Oswalt.
Pureudun nyt samoihin seikkoihin kuin Vince_Simpson, aavistuksen vain eri kantilta.

Olisi erittäin suotavaa, että muusikot eivät saisi jaksoista mitään pääjuonen kokoista roolia. Jo 14. tuotantokauden rollarijakso oli aivan liikaa, enkä muihin muusikkojaksoihin halua edes paneutua. Paitsi mainitsemalla The White Stripesin osuuden eräässä jaksossa, joka sentään oli sopivan lyhyt ja ytimekäs vitsi.

Pistän aivan täysin samalle lähtöviivalle nuo kaikki muusikot, Justin Bieberin ja Tom Waitsin. Molemmat ovat omalla sarallaan pidettyjä muusikoita varmasti, mutta en usko muusikoilta irtoavan mielenkiintoisia ääniroolisuorituksia. Ääninäyttelyyn kun vaaditaan sitä itseään, näyttelemistä.

Näyttelijöistä sitten taas tulee mieleen, että Steve Carellille on varmasti kirjoitettu jälleen kerran joku vajaaälyisen rooli. Patton Oswalt on ihan hyvä ääninäyttelijänä, joskin ylitseampuva joskus, muttei oikeaa näyttelyä katsoisi millään.
Edward Norton puolestaan on ihan mielenkiintoinen näyttelijätapaus, mutta tusinan verran hänen elokuviaan nähneenä minua hiukan mietityttää, että vetääkö herra putkimaisella puhetyylillään mitään muistettavaa sarjassa.

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #22 23.10.12 - 17:31
Eikö eilen tullut uutta jaksoa?  :o

The Simpsons facebook sivuilla oli kuva jaksosta ja siinä mainittiin:
"Marge hints that she wants another baby on this Sunday's all-new episode of The Simpsons (8/7c)."

Mutta ei näyttänyt tulevan, vaan kommenteissa puhutaan, että baseball ottelun takia sitä ei esitetty vielä.

Jep, näin kävi. Simpsonien Facebookin mukaan jakso esitetään 11. marraskuuta.

Olisi erittäin suotavaa, että muusikot eivät saisi jaksoista mitään pääjuonen kokoista roolia. Jo 14. tuotantokauden rollarijakso oli aivan liikaa, enkä muihin muusikkojaksoihin halua edes paneutua. Paitsi mainitsemalla The White Stripesin osuuden eräässä jaksossa, joka sentään oli sopivan lyhyt ja ytimekäs vitsi.

Pistän aivan täysin samalle lähtöviivalle nuo kaikki muusikot, Justin Bieberin ja Tom Waitsin. Molemmat ovat omalla sarallaan pidettyjä muusikoita varmasti, mutta en usko muusikoilta irtoavan mielenkiintoisia ääniroolisuorituksia. Ääninäyttelyyn kun vaaditaan sitä itseään, näyttelemistä.

Minä en antaisi isoa roolia kenellekään sellaiselle, joka esittää itseään. En muusikolle, en ammattinäyttelijälle, en kenellekään. Niistä jaksoista tulee helposti pelkkää julkkishypetystä. Sen sijaan hyvälle näyttelijälle suon mielelläni jonkun koko jakson kattavan roolin, jos hänelle on kirjoitettu mielenkiintoinen hahmo. Tai miksei muusikollekin, jos hahmo on laulavaa sorttia, hehe.

Poikkeuksena julkkishypeen on tietysti Michael Jackson -jakso, koska se oli niin loistavan mystinen rooli, mutta siitä olen puhunut muualla jo ihan tarpeeksi.

Itse pidän Waitsin ottamista ainakin kunnianhimoisempana valintana kuin Bieberiä. Toinen on tehnyt uraa paljon kauemmin kuin toinen on edes elänyt. Toisella on persoonallinen ääni ja suht omalaatuista musiikkia, toinen vetää autotunella purkkapoppia. Mutta miksei Bieberinkin kohtaus voi olla ihan hyvä, ainakin se on ilmeisesti hyvin lyhyt. Veikkaan siitä jotain itseironista heittoa.

Edward Norton puolestaan on ihan mielenkiintoinen näyttelijätapaus, mutta tusinan verran hänen elokuviaan nähneenä minua hiukan mietityttää, että vetääkö herra putkimaisella puhetyylillään mitään muistettavaa sarjassa.

Norton vähän epäilyttää minuakin. Odotan kyllä hänen suoritustaan, mutta vähän tämä pesti haiskahtaa roolittajan CV:n täydennykseltä tai muuten vain tekijöiden ammattiegon pumppaukselta.

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #23 23.10.12 - 22:24
Edward Norton puolestaan on ihan mielenkiintoinen näyttelijätapaus, mutta tusinan verran hänen elokuviaan nähneenä minua hiukan mietityttää, että vetääkö herra putkimaisella puhetyylillään mitään muistettavaa sarjassa.

Norton vähän epäilyttää minuakin. Odotan kyllä hänen suoritustaan, mutta vähän tämä pesti haiskahtaa roolittajan CV:n täydennykseltä tai muuten vain tekijöiden ammattiegon pumppaukselta.

Heh, ehkä mä vähän innostuin tuon Nortonin kohdalla :D. Joitakin leffoja olen hentältä nähnyt ja ne nostivat miehen arvostetuimpien näyttelijöiden listalle. Tosin (hieman ohi aiheen) muistaakseni joku sanoi joskus, että Nortonin rooli Hulkina ei ollut miehen parhaita rooleja. Tästkin voi päätellä että jokainen näyttelijä tekee virheen.

Näyttelijöistä sitten taas tulee mieleen, että Steve Carellille on varmasti kirjoitettu jälleen kerran joku vajaaälyisen rooli.

Vajaaälyisen? Miksi niin? :D Maineetko, että mies omiaan sellaisiin rooleihin?

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #24 24.10.12 - 09:54

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #25 24.10.12 - 15:24
Yleensä jokainen pöljissä komedioissa esiintyvä näyttelijä tekee urallaan ainakin yhden vakavamman roolin. Steve Carrellin rooli Simpsoneissa ei satavarmasti tule olemaan hänen vakava hetkensä.

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #26 24.10.12 - 20:39
Näyttelijöistä sitten taas tulee mieleen, että Steve Carellille on varmasti kirjoitettu jälleen kerran joku vajaaälyisen rooli.

Vajaaälyisen? Miksi niin? :D Maineetko, että mies omiaan sellaisiin rooleihin?
Ei, en missään tapauksessa meinaa. Vajaa tai yksinkertainen..

http://www.imdb.com/title/tt1570728/
http://www.imdb.com/title/tt0386676/
http://www.imdb.com/title/tt0427152/
http://www.imdb.com/title/tt0425061/
http://www.imdb.com/title/tt0480242/
http://www.imdb.com/title/tt0405422/
http://www.imdb.com/title/tt0449059/
http://www.imdb.com/title/tt0357413/
http://www.imdb.com/title/tt0315327/

Ok, asia tuli selväksi.

Öö... En tiennytkään, että Carell näytteli tuossa viimeisessä. Näin sen kyllä joskus vuosia sitten, mutta en tiennyt koko hepusta mitään.

Yleensä jokainen pöljissä komedioissa esiintyvä näyttelijä tekee urallaan ainakin yhden vakavamman roolin. Steve Carrellin rooli Simpsoneissa ei satavarmasti tule olemaan hänen vakava hetkensä.

Jep, näinhän se näyttää olevan. Eiväthän komediat ole vakavia (varsinkaan Simpsonien uudet uusimma esityskaudet).

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #27 24.10.12 - 20:52
Öö... En tiennytkään, että Carell näytteli tuossa viimeisessä. Näin sen kyllä joskus vuosia sitten, mutta en tiennyt koko hepusta mitään.
Steve Carell on kyseisen leffan jatko-osan päähenkilö:
http://www.imdb.com/title/tt0413099/

Steven elokuvahahmot on yleensä joko luusereita tai sitten menestyjiä.
Steve Carellin vakavin rooli taitaa tulla Little Miss Sunshinestä.

Toivottavasti Steve säväyttää Simpsoneissa omana itsenään.

EDIT: Ei näyttele itseään, vaan hahmoa nimeltään: Dan Gillick (Lähde: Wikipedia)

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #28 27.10.12 - 14:47
Öö... En tiennytkään, että Carell näytteli tuossa viimeisessä. Näin sen kyllä joskus vuosia sitten, mutta en tiennyt koko hepusta mitään.
Steve Carell on kyseisen leffan jatko-osan päähenkilö:
http://www.imdb.com/title/tt0413099/

Ai tuosta siis on kyse? kyllä mä tuon tiedän. :D

Jep, myönnän olleeni vähän höpsö, mutta menkööt se flunssan piikkiin.

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #29 31.10.12 - 16:31
Eikö eilen tullut uutta jaksoa?  :o

The Simpsons facebook sivuilla oli kuva jaksosta ja siinä mainittiin:
"Marge hints that she wants another baby on this Sunday's all-new episode of The Simpsons (8/7c)."

Mutta ei näyttänyt tulevan, vaan kommenteissa puhutaan, että baseball ottelun takia sitä ei esitetty vielä.

Jep, näin kävi. Simpsonien Facebookin mukaan jakso esitetään 11. marraskuuta.

Jaksoi siirtyikin täksi sunnuntaiksi eli marraskuun neljänneksi päiväksi.