Kirjoittaja Aihe: 16. esityskausi  (Luettu 6717 kertaa)

16. esityskausi
15.10.12 - 20:46
16. esityskausi (2004–2005)

Tässä ketjussa käydään keskustelua Simpsonien 16. esityskaudesta. Mitä pidät kaudesta kokonaisuutena? Mitkä ovat kauden parhaat, mitkä huonoimmat jaksot? Tahdotko sanoa jotain muuta kaudesta?

Voit myös kirjoittaa arvosteluja kauden jaksoista. Tarpeeksi hyvin kirjoitetut arvostelut linkitetään kyseisen jakson esittelyyn Simpsonit.orgissa. Hyvä arvostelu on huolellinen, kattava ja kunnolla perusteltu. Ohjeita ja vinkkejä arvostelun kirjoittamiseen on täällä.

Keskustelu saattaa sisältää spoilereita. Tätä edemmäs ei siis kannata lukea, jos ei halua tietää yksityiskohtia jaksojen juonista.

Kauden jaksot

Jaksoarvostelu: 16x1 - Kauhujen talo, osa 15
Vastaus #1 04.11.12 - 23:48
Jaksoarvostelu: 16x1 - Kauhujen talo, osa 15

Introssa Kang ja Kodos. Vaikka näitä kahta avaruusoliota en sieräkkään, niin tämä oli ihan positiivinen pätkä. mm. "Tämä syö täällä vain itseään" (Homeriin viitaten).

Ned Flandersin viimeinen yhteys (The Ned Zone)

Tämä jakso nähty kymmeniä kertoja, ja ensimmäinen osio kuuluu taas siihen "mahtavuuteen" mitä edelliset "Treehouse of horrorit" ovat tarjonneet. Dr. Hibbertin putoaminen + kipulääkettä suoneen ei kait menisi ihan fysiikan lakien mukaisesti, jos pilkkua jyystetään ajallisesti, mutta ei siitä sen enempää. Harvinaisen iloisesti tippuu Hibbert katuun(saattoipa toki kipulääkkeessä olla vähän ainetta joka sai hilpeälle tuulelle, muttei siitäkään sen enempää). Mahtava pätkä, aina ydinvoimalassa "Don't press the button!" *pätkivä yhteys* ".. press the button" ja niinerespäin. + Autotalli taivaassa.

Neljä teloitusta ja yhdet hautajaiset (Four Beheadings and a Funeral)

Selvä viittaus Neljät häät ja yhdet hautajaiset - elokuvaan. Historiikki-osioon menee. Jaksossa ei oikein muuta hauskaa kuin elämäneliksiirin tippuminen tuolin päälle ja tuolin juokseminen karkuun. Ja oopiumiluolassa vierailu, jossa pakeneva Homer heittelee narkkareita etsiviä päin.

Pomon pötsissä (In the Belly of the Boss)

Tiede/Scifi-viittaus, joka imo kiinnostaa kuin kilo BMWn muttereita. Tylsä pätkä, mutta ehkä hieman enemmän hyviä kohtia kuin edellämainitussa. mm. Bartin kepillisen heitto Burnsin sisässä. + Homerin perstuntumalla meno.. Lopussa vielä hyvä kohta on Burnsin täynnä olo jolloin Homer "I say when we are full!".

Arvostelun lopputulos. Hmm.. Nähty monesti, ei voita edellisien kausien THO-pätkiä, mutta on Surkeempiakin pätkiä olemassa tulevilla kausilla.
Viimeksi muokattu09.11.12 - 18:41 Kirjoittaja: Mikko

Vs: 16. esityskausi
Vastaus #2 08.12.13 - 12:05
Onko muuten sattumaa, että SUB esittää 16. kautta sunnuntaisin (ja arkiöisin), kun ensi viikollakin julkaistaan samainen kausi DVD:lle.

Muistaakseni ei ole ensimmäinen kerta, kun näin tehdään.

Vs: 16. esityskausi
Vastaus #3 08.12.13 - 15:51
Onko muuten sattumaa, että SUB esittää 16. kautta sunnuntaisin (ja arkiöisin), kun ensi viikollakin julkaistaan samainen kausi DVD:lle.

Muistaakseni ei ole ensimmäinen kerta, kun näin tehdään.

En tiedä, mutta mahtaa DVD:n jakelijaa ottaa päähän :D Luulisi tuon vähän hillitsevän ostohaluja.

Vs: 16. esityskausi
Vastaus #4 26.12.13 - 11:01
Näin on DVD koluttu loppuun tämän kauden osalta, ja pistän jonkinlaisen yhteenvedon.

Vaihteleva kausi. Tässä on muutama oikein mainio jakso, ja samalla muutama tappavan tylsä.
Suurimmat suosikkini ovat Ahmatti, Kurkistus tulevaisuuteen ja Vihollinen vuoteessani. Kaikissa toistuu yksinkertainen kaava, jossa juoni on toteutettu hyvin ja vitsit tukevat sitä. Tulevaisuusjaksoista olen aina pitänyt, eikä tämän kauden sellainen ole poikkeus.

Inhokkejani on Lähestymiskielto-jakso, jossa Lisa on ihan täysi mäntti, Tähdentekijä, joka on liikaa TV-laulukilpailun varassa, jollaisia inhoan, ja sitten vielä Vedenpaisumus stadionilla, joka on todella sekava pakkaus, ensin Homer tanssii jotain hämmentävää tanssia, sitten opettaa urheilijoille epäurheilijamaisuutta, ja sitten esittää Flandersin kanssa raamatullisen esityksen Super Bowlissa. Liian tylsiä aiheita.

Muut jaksot ovat vähän samaa kaavaa noudattavia. Hyviä väläyksiä on, mutta kaikista puuttuu jotain. Sanoisin että tämä on aika esimerkillinen kausi, jos puhutaan tästä Simpsoneille tapahtuneesta tasonlaskusta. Ei läheskään huonoin, mutta tylsyys vaivaa tämän kauden jaksoissa. Arvosana voisi olla 6-7 lähettyvillä, kun 1 on vähiten ja 10 eniten.

Edit. Koitan arvostella pari jaksoa, kunhan ehdin

Jaksoarvostelu: 16x9 - Kielletyt leikit
Vastaus #5 28.12.13 - 15:19
Jaksoarvostelu: 16x9 - Kielletyt leikit

Tässä jaksossa Bart menee vanhempiensa kiellosta huolimatta rap-konserttiin, ja kiinnijäämisen pelossa päättääkin lavastaa kidnappauksensa.

Voisi jopa sanoa rankaksi vedoksi Bartilta lavastaa oma kidnappaus (samantapainen aihe oli muuten jo 8. kaudella) vain sen vuoksi, etteivät Homer ja Marge suuttuisi. Joka tapauksessa pidän siitä, kuinka juoneen lisätään poliisipäällikkö Wiggum, joka janoaa hyvitystä möhlimillensä tapauksille.

Wiggum tosiaan löytää Bartin, joka on lavastanut Milhousen isän kaappaajaksi. Hän saa ylennyksen, mutta Lisa tajuaa Bartin lavastaneen kidnappauksen, ja ylennyksen saanut Wiggum haluaa pitää asian salaisuutena, koska hän menettäisi ylennyksensä ja kaikki sen tuottamat hyödyt. Niin jakso päättyy siihen, että asian annetaan olla, koska Kirk'kin saa naisten huomiota ollessaan vankilassa, ja asian salaaminen hyödyntää kaikkia osapuolisia.

Juoni on kaikessa omituisuudessaan ihan toimiva. Minusta tässä suurin ongelma on, että kohtaukset eivät ole kauhean mieleenpainuvia, toisin sanoen huumorikaan ei nouse pilviin, ainakaan minun mieleeni ei jäänyt hyviä vitsejä.

Jaksossa vieraileva 50 Cent, ja muut kuvitteelliset räppärit toivat oman värinsä jaksoon. Loppukohtauksessa he ovat suuressa osassa, mutta jakson aikana ei tehty suurta numeroa siitä, että mukana on tunnettu räppäri, niinkuin lähiaikoina on liian usein käynyt vierasäänien kanssa.

Tämä on siis ihan kelvollinen jakso, mutta ei mitenkään nouse esiin tällä kaudella. Jotain puuttuu, mutta kyllä tätä voi hyvillä mielin katsoa. Annan 6.75/10.

Jaksoarvostelu: 16x15 - Kurkistus tulevaisuuteen

Kolmas tulevaisuusjakso kertoo ajasta, jolloin Bart ja Lisa ovat valmistumassa lukiosta, Bart seurustelee Jendan kanssa, sekä Lisa Milhousen. Marge ja Homer ovat eronneet, ja Homer asuu vedenalaisessa talossa.

Simpsonien tulevaisuusjaksot ovat minun silmissä 11. kauden poikkeusta lukuunottamatta hyviä ellei jopa loistavia. Olen aina pitänyt tavasta, kuinka vitsejä saadaan väännettyä tulevaisuuden merkeissä, ja kuinka tavalliset hahmot ja Springfieldin paikat ovat muuttuneet.

Tässä keskitytään pääosin Bartin ja Jendan, Lisan ja Milhousen, sekä Homerin ja Margen suhteisiin. Yleisesti ottaen Bart + tyttöystävä ja Homerin ja Margen suhde on loppuun käytetty, ja uusissa jaksossa sellaiset jaksot ovat usein inhokkejani. Tulevaisuudessa kaikki tuntuu jotenkin tuoreemmalta, eikä tavallisissa jaksoissa monesti läpikäyty aihe tunnu yhtään tylsältä.

Hauskaa tästä jaksosta löytyy minusta tämän kauden muita jaksoja enemmän. Milhousen lihaksikkuus, poliisivoimien hauskat robottimaiset puvut, Nelson, repliikki jossa Mr. Burnsin paljastetaan varastaneen joulun, Moleman jakson alussa, 3000-luvun hauskimman robotin Benderin vierailu, Moe-kloonit sekä ala-asteen opettajien tapaaminen baarissa kuuluu jakson hauskimpiin kohtiin.

Vielä kun hauskojen vitsien ympärillä pyörii toimiva juoni, jossa Bart läpikäy suhdettaan Jendaan, sekä siskoonsa ja Lisaan, on hyvän jakson resepti valmis. Tämän jakson katsominen on mukavaa, koska emme näe totaalisen surkeita vitsejä, typeriä kohtauksia tai juonta, jossa ei ole päätä eikä häntää. Toimiva 8/10 arvoinen jakso.

Jaksoarvostelu: 16x9 - Kielletyt leikit
Vastaus #7 21.03.15 - 16:33
Jaksoarvostelu: 16x9 - Kielletyt leikit

Bart livahtaa vanhemmiltaan salaa rap-konserttiin ja välttää heidän torut keksimällä, että hänet on kidnapattu. Pian vale saa kuitenkin uuden käänteen kun poliisipäällikkö Wiggum pidättää Milhousen isän tästä valekidnappauksesta.

Vaikka rap ei kuulukaan suosikkimusiikkiini, on tämä melko hyvä jakso vaikka jakso pyöriikin loppuun asti tavalla tai toisella rapin ympärillä. Taas Simpsonit surffaavat muodin aallonharjalla ja mukaan on saatu paljon "sen ajan" rap-elementtejä ja jopa itse 50 Cent. Isona plussana on Wiggumin ja Kirk Van Houtenin pidempi ruutuaika ja ehkä jopa hahmojen syventäminen. Clancykin päättää kerrankin ratkoa tapauksen!

Margen tietämys rap-musiikista on omaa luokkaansa, ja varsin hauskaa myöskin. Homerin satunnainen paitansa polttaminen jää myös mieleen, ja vaatekappaleista puheenollen; Wiggumin teettämät paidat ja kommentti "me emme voi koskaan käyttää niitä" on taas hyvä irtovitsi. Viimeisimpänä maininnan ansaitsee apulaissheriffi Barney Fifen hahmon?/näyttelijän?/haamun? esiintyminen.

Jakso kuuluu kauden keskikastiin arvosanalla 7+/10.