Kirjoittaja Aihe: 7. esityskausi  (Luettu 51072 kertaa)

7. esityskausi
14.10.12 - 20:24
7. esityskausi (1995–1996)

Tässä ketjussa käydään keskustelua Simpsonien seitsemännestä esityskaudesta. Mitä pidät kaudesta kokonaisuutena? Mitkä ovat kauden parhaat, mitkä huonoimmat jaksot? Tahdotko sanoa jotain muuta kaudesta?

Voit myös kirjoittaa arvosteluja kauden jaksoista. Tarpeeksi hyvin kirjoitetut arvostelut linkitetään kyseisen jakson esittelyyn Simpsonit.orgissa. Hyvä arvostelu on huolellinen, kattava ja kunnolla perusteltu. Ohjeita ja vinkkejä arvostelun kirjoittamiseen on täällä.

Keskustelu saattaa sisältää spoilereita. Tätä edemmäs ei siis kannata lukea, jos ei halua tietää yksityiskohtia jaksojen juonista.

Kauden jaksot

Viimeksi muokattu15.10.12 - 19:12 Kirjoittaja: Mikko

Jaksoarvostelu: 7x7 - Läski-Homer
Vastaus #1 14.12.12 - 11:00
Jaksoarvostelu: 7x7 - Läski-Homer

Mitä jakson suomenkieliseen nimeen tulee, en tykkää. Se on suomeksi sanottuna loukkaava. On silti myönnettävä, että se kertoo asian jakson idean todella hyvin.

Mielestäni hauskimpia vitsejä kohdat, missä Homer laittoi sen linnunkuvatuksen vahtimaan ydinvoimalan turvallisuutta ja osti sen kaftaanin. Oli naurettavaa syyttää "nyökkäävää" lintua, vaikka hän itse oli syyllinen koko ikävään ydinuhkaan. Itse asiassa parasta tuossa kohtauksessa oli kuitenkin Homerin suhtautumineen asiaa (paniikki), "nyökkäävä" lintu ja vakavan asian tarkasteleminen Simpsoneille omimmalla tyylillä. Tuossa toisessa kohtauksessa nauratti se, miten Homer teki itsestään nauranalaisen. Ikään kuin hänen lihavuutensa ei olisi riittänyt. Mutta juuri tämän kaltaiset kohtauksethan Homerissa parasta onkin.

Noiden lisäksi myös loppu puhuttelee paljon. Tälle jaksollehan suunniteltiin loppu, missä Homer katuu lihavuuttaan, mutta jota ei kuitenkaan valittu. Onneksi. Tosi elämässähän tuollainen olisi järkevää, mutta Simpsoneissa sellainen ei oikein purisi. Tämä jaksoon kuuluva loppu on mielestäni juuri sopiva hauska ja viihdyttävä. Eivätkä Homerin pelastustoimet olisi onnistuneet ilman, että hän olisi tuhdissa kunnossa. Sitä paitsi kohtauksen eräänlainen suola on, kun Mr. Burns sai lattaa Homerin kuntoilemaan. Sille nauraa joka ikinen kerta. Myös Bart sai sanoa oman hauskan kommenttinsa, joka on juuri passelia Simpsonit-komiikkaan (minusta) ja hymyilyttää aina.

Uskallan sanoa tämän tyydyttäväksi ja melko hauskaksi jaksoksi, sillä jotain tästä puuttuu. En laskisi tätä klassikkojaksojen parhaiden joukkoon.

7- kouluarvosanalla, asteikolla 4-10.

Vs: 7. esityskausi
Vastaus #2 14.12.12 - 17:24
Jaksoarvostelu: 7. Läski-Homer

Mielestäni hauskimpia vitsejä kohdat, missä Homer laittoi sen linnunkuvatuksen vahtimaan ydinvoimalan turvallisuutta ja osti sen kaftaanin. Tuossa toisessa kohtauksessa nauratti se, miten Homer teki itsestään nauranalaisen. Ikään kuin hänen lihavuutensa ei olisi riittänyt. Mutta juuri tämän kaltaiset kohtauksethan Homerissa parasta onkin.

Samaa mieltä, nuo 2 kohtausta oli hauskoja. Mitä hyviin vitseihin tulee, hyvä oli myös tuo missä tietokone sanoo: press any key ja Homer tietenkin murjaisee: Where is the "any" key? Tuo Homerin tyhmyys nostattaa aina hymyn huulille.

Ja Homerin ideassa lihottaa itsensä niin lihavaksi, että pääsisi tekemään töitä kotona, on jotain niin typerää, ja kun vielä Dr. Nick Riviera saapuu paikalle auttamaan Homeria tässä hänen unelmapainon hankkimisessa, on hieno juoni taattu.

Minusta tämä onkin yksi seiskakauden parhaista ellei jopa paras juuri noiden vitsien ja tuon juonen takia.


Vs: 7. esityskausi
Vastaus #3 14.12.12 - 18:23
 :doh: Unohdin täysin tuon Dr. Nick-kohtauksen, miten mä nyt sen menin unohtamaa? Se on tosiaan hauska lisä. Ja vielä siksi, että Bart ajatteli samaan tapaan kuin tuo "huijaritohtori". Hauska juttu tosiaan se paperin tekeminen läpinäkyväksi rasvaisella ruoalla.

Hymyilin kyllä tuollekin "any key"-jutulle. Mutta siitäkään huolimatta tuo jakso on vain tyydyttävä. Saatan olla turhan vaativa, mutta oikeastaan se on vain sitä, että tiedän mitä haluan Simpsoneilta.

Jaksoarvostelu: 7x3 - Huostaanotetut
Vastaus #4 23.01.13 - 12:11
Jaksoarvostelu: 7x3 - Huostaanotetut

Huostaanotetut on yksi useimmin katsomistani Simpsonit-jaksoista. Olen nähnyt sen lähemmäs kymmenen kertaa. En ole vieläkään kyllästynyt yksittäisiin kohtauksiin: luksusautoa koeajavaan "kreivi Homeriin", Simpsonien sekasortoisiin kotioloihin, paremmiksi vanhemmiksi opettavaan kurssiin...

Parasta jaksossa on kuitenkin umpitylsä ja kiihkouskovainen Flandersien perhe, jonka luo virkaintoiset lastensuojeluviranomaiset sijoittavat Simpsonien lapset. Se, mikä Flanderseille on tavallista perhe-elämää, on Simpsoneille täyttä helvettiä. Flanderseilla syödään kurkku-raejuustonachoja, vältellään telkkarin katsomista, pelataan Raamattu-visaa ja mennään nukkumaan seitsemältä.

Jakso huipentuu kohtaukseen, jossa Ned Flanders päättää kastaa Simpsonien lapset. Homer ei moista hyväksy, ja toimintatähden tavoin hän heittäytyykin viime tingassa paikalle estämään vääryyden.

Jakson keskiössä on yhtä pitävä Simpsonien perhe, mutta tätä ei alleviivata liialla tunteilulla, vaan enemmänkin roiseilla vitseillä. Tämä lähestymistapa on minusta aina toiminut Simpsoneissa paremmin. Välillä voi sitä nyyhkyttelyäkin olla, mutta paremmin sarjan parissa viihtyy itsensä kipeäksi hirnuen.

Jaksoarvostelu: 7x5 - Lempilammas
Vastaus #5 24.01.13 - 22:47
Jaksoarvostelu: 7x5 - Lempilammas

Katselin juuri tämän 7. kauden klassikkojakson ja huomasin osaavani melkein kokonaan jakson ulkoa.

Jaksossa Simpsonit vierailevat eläinpuistossa ja katselevat söpöjä maatilaneläimiä. Vierailu saa Lisan kääntymään vegetaristiksi eikä asiaa auta se, että hänen lihanhimoinen isänsä järjestää suuret grillijuhlat takapihallaan.

Juonihan toimii ja etenkin Lisan kanssa kuin nakutettu. Lisan vegetarismia on käsitelty hyvin ja se on myös hyvin perusteltu. Loppuratkaisu on vähän liian ontto, että Lisa antaa anteeksi ja oppii ymmärtämään isänsä lihansyöntiä vain Paul McCartneyn ansiosta. Toisaalta McCartneyt tekevät loistavat roolisuoritukset ja asettivatpa vielä mainion reunaehdonkin, että suostuvat mukaan jaksoon jos Lisa oikeasti pysyisi kasvissyöjänä. Ja näinhän tosiaan kävi.

Ikimuistoisia vitsejä on jakso suorastaan pullollaan: Troy McCluren opetuselokuva lihansyönnistä, Lisan ajatuskupla mistä hot dogit koostuvat tai rehtori Skinnerin nimenpeittelytaito: "Lisa S. tai se on ehkä liian selvä, sanotaan vaikka L. Simpson".

Ehkä jakson parhaiten uppoava vitsi on Paul McCartneyn kysymys Lisalle haluaako hän kuulla laulun. Lisan vastattua myöntävästi Apu laittaa laulaen hakaten samalla bongorumpuja.

Jakson on ehdottomasti klassikkoainesta. Hyvin rakennetun tarinansa ja loistavien irtovitsien ansiosta jakso ansaitsee kouluarvosanan

Jaksoarvostelu: 7x11 - Bartin lankeemus
Vastaus #6 26.01.13 - 00:00
Jaksoarvostelu: 7x11 - Bartin lankeemus

Tässä jouluaiheisessa jaksossa näemme Simpsonit inhimillisimmillään.

Bart kinuaa vanhemmiltaan väkivaltaista 'Luumyrsky'-peliä tätä kuitenkaan saamatta. Lopulta Bart päätyy varastamaan pelin, jääden kuitenkin kiinni.

Jakso ei sisällä turhia sekopäisiä irtovitsejä vaan eheän, inhimillisen tarinan. Mukana on tietysti huumoriakin, joskin huomattavasti hienovaraisempaa kuin mihin on totuttu. Päätarina kuitenkin keskittyy Margen ja Bartin äiti-ja-poika-suhteeseen. Sydäntä särkee aina kun näkee kohtauksen, jossa Bart jää vanhemmilleen kiinni ja tämä osoittaa, että tekijät ovat onnistuneet. Vaikka jakso onkin jokseenkin surullinen, löytyy siitä kuitenkin hyvää huumoria kuten Homerin puhuttelu Bartille, jossa hän karkaa hieman aiheesta tai Bartin ja vartija-Brodkan mahtava keskustelu:

Brodka: Hey, kid: one more thing. If you ever set foot in this store again, you'll be spending Christmas in juvenile hall. Capisce? ... Well, do you understand?
Bart:: Everything except "capisce."

Myöhemmin Bart sekoittaa aatoksissa 'capiscen' jopa kaprikseen :D

Joka tapauksessa yhteenvetona: jos haluaa vaihteeksi katsoa loistavan Simpsons-jakson, jossa ei kuitenkaan irrotella aivottomalla huumorilla tai tyhjänpäiväisillä juonenkäänteillä on tämä juuri se oikea jakso.

 8-

Jaksoarvostelu: 7x23 - Muukalaiset kuriin
Vastaus #7 29.01.13 - 23:49
Jaksoarvostelu: 7x23 - Muukalaiset kuriin

Springfieldiin palkattu karhupartio nostaa kaupungin veroja, mutta pormestari Quimby syyttää tästä laittomia maahanmuuttajia. Kaupungissa järjestetäänkin kansanäänestys ulkomaalaisten karkottamiseksi ja mm. lähikaupan Apun tulevaisuus on vaarassa.

Jakso kurkistaa onnistuneesti Apu Nahasapeemapetilonin elämään ja lapsuuteen. Silti juoni on jotenkin kiusallisen ilkeä; yhtäkkiä springfieldiläiset kääntyvät maahanmuuttajaystäviään vastaan vain verojen nousun takia. Vaikka kaupungista löytyy useita tuttuja ulkomaalaisia jää juoni silti pyörimään Apun ympärille. Toisaalta ehkä tämä oli oikea valinta sillä Apu saa jopa sympaattisia sävyjä maataan rakastavana intialaisena. Hahmon jenkkiääntäminen mahtoi olla ääninäyttelijä Hank Azarialle työn ja tuskan takana.

Vaikka juoni jääkin jotenkin ontoksi, onnistuivat irtovitsit tässä jaksossa naurattamaan ääneen parikin kertaa. Kelpo jakso, muttei kuulu kauden parhaimmistoon.

Kouluarvosanana antaisin jaksolle 8
Viimeksi muokattu25.02.15 - 17:49 Kirjoittaja: Gabbo

Jaksoarvostelu: 7x6 - Kauhujen talo, osa 6
Vastaus #8 07.03.13 - 14:09
Jaksoarvostelu: 7x6 - Kauhujen talo, osa 6

Attack of the 50ft. Eyesores

Ensimmäisessä osassa tätä kauhutrilogiaa mainoshahmot heräävät henkiin, ja rupeavat tuhoamaan kaupunkia. Kaikkihan lähti siitä, että Homer varasti Lard Lad -mainoshahmolta jättidonitsin.

Tämä on aika keskiverto Kauhujen talo -pätkä. Mainosten herääminen henkiin on ihan kiva juttu, ja hauskaa on tietenkin se, että Homer on taas kaiken aiheuttanut. Loppuratkaisu on ehkä vähän liian tylsä, kun mainoshahmot nujerretaan olemalla katsomatta niitä.

Yhden hyvän kohtauksen nostan esille, minusta tämän pätkän paras kohta oli kun Homer huijaa Lard Ladia että jättidonitsi on Flandersilla, ja Lard Lad tuhoaa Flandersin talon. Sitten Homer vaan sanoo että "ehkä se olikin Moella. Tapa Moe." Tyypillistä Homeria.

Ei mikään huippu pätkä, mutta nautittava. 7/10.

Nightmare On Evergreen Terrace

Talonmies Willie kostaa kuolemaansa lasten unissa, ja lapset huomaavat että heidän unissaan saamansa vammat ovat herätessään paikalla. Näin ollen Willie voi tappaa lapsia unissaan, joten Bart ja Lisa eivät näe muuta ratkaisua kuin houkutella Willie viimeiseen taistoon.

Tässä tarinassa on hienosti tehty pelottava tunnelma, esimerkiksi Willien kuolema oli tehty hienosti. Tämä pätkä on suosikkini tässä jaksossa, koska pelottava juoni toimii hyvin, eikä huumoria säästetä.

Yksi mainittava vitsi on vanhempien kokous koululla, etenkin kun Homer ja Marge menevät kouluun sisään. Homer näkee lämmitystä säätävän nappulan ja vieressä lapun, jossa seisoo: "do not touch -Willie" eli "älä koske -Willie". Homer käsittää lapun "älä koske Willieen" ja pistää lämmöt täysille. Englanniksi sama lause kuuluu "do not touch Willie", ja "Willie" äännetään samoin kuin "willy", joka on brittienglannissa synonyymi miehen "kalulle". Homer käsittää viestin siis, että älä koske pippeliin, ja sanoo päälle, että hyvä neuvo.

Kuitenkin, en tajunnut tuota vitsiä ennenkuin sain selville, että willy tarkoittaa sitä. Siksi kysynkin, kuinka moni muu tajusi tuon ennen selittämääni?

Ja sitten vielä tämän pätkän loppuun, pisteet sille kun Willie tulee bussista ja unohtaa pyssynsä penkille.

Todella hyvä pätkä. 10/10.

Homer3

Homer menee Pattya ja Selmaa piiloon, mutta joutuukin kolmiulotteiseen maailmaan.

Okei, kolmiulotteisuus on ihan siistiä tässä jaksossa, siitä ei pääse mihinkään, mutta tämän pätkän juoni ja huumori ei ole ihmeellisen hyvää. Pätkän hienous on oikeastaan pelkästään tuon hienon tietokoneanimaatiohässäkän varassa.

Hyvänä vitsinä voi tietysti pitää Homerin, Pattyn ja Selman suhdetta. Homer sanoo, että tämä on paikka, jossa hän ei ole ennen ollut, ja siihen toinen sisaruksista herjaa: suihku.

Nääh, aika tylsähkö pätkä. Annan 6/10.

Ja sitten koko jaksosta, ihan mukava Kauhujen talo. Toinen tarina on ehdottomasti paras. Yhteensä arvosanana 8/10.


Jaksoarvostelu: 7x14 - Parempi ihminen
Vastaus #9 25.02.15 - 18:18
Jaksoarvostelu: 7x14 - Parempi ihminen

Marge ostaa uuden hienon merkkipuvun, joka avaa perheelle ovet paremmissa piireissä. Muun perheen onkin opeteltava hyville käytöstavoille, jotta Marge hyväksyttäisi Seuraklubin jäseneksi. Sillä aikaa Homer pelaa golfia Mr. Burnsin kanssa.

Seitsemännellä kaudella on suorastaan kauniita jaksoja. Jaksoja, jotka vitsitykityksestään huolimatta päättyvät herttaisesti. Niin tämäkin. Vaikka kyseessä ei olekaan kauden parhaimpia jaksoja, on tämä silti hyvä osoitus miten päätuottaja Oakleyn ja Weinsteinin aikana saatiin haparoivimmistakin jaksoista kultaa.

Marge on siis pääosassa ja sen vuoksi kyseessä onkin menoltaan vähän rauhallisempi jakso. Mainioita pikkuvitsejä jakso silti pursuaa: Marge pilaa pukunsa ja toteaa, ettei tällaisina hetkinä voi kuin nauraa, hän istuu hetken vakavissaan ja kuva feidaantuu mustaksi. Lisa puolestaan naurattaa kertoessaan klubivastaisuudestaan, hevosen samalla vieden hänen huomiotaan taustalla. Mr. Burns naurattaa niin vanhassa automobiilissaan kuin golf-kentälläkin ja häneltä heruu yksi kaikkien aikojen lempilineistäni: "Suolasin viikunat itse". Burnsin viikunakakku ei maistu ainakaan Smithersille, ja minusta pelkkä ajatus tuollaisesta kakusta on hersyvä. Tunnustan myös itse käyttäneeni lausetta joskus, en tosin muista että missä

Kyllä tämäkin 8 arvoinen jakso on. Ehkä jopa turhan unohtunut pätkä.

Vs: 7. esityskausi
Vastaus #10 25.02.15 - 18:20


Tässä muuten aika mielenkiintoinen videot. Tai oikeastaan kyseessä on ns. video-trilogia. Videoissa pohdiskellaan Mr. Burnsin TODELLISTA ampujaa ja erityisesti toinen ja kolmas osa esittävät mielenkiintoisia teorioita. Tsekatkaapa!

Vs: 7. esityskausi
Vastaus #11 22.03.15 - 11:08
Sotasaalis? ?
Abe ei oo melkeen koskaan hauska mutta tässä on
-Burns sanoo että etkö voi olla viittä sekunttia nolaamatta itseäsi nii Aben housut putoo sitten se kysyy kauanko kesti
-SSe köysi kohta on tosi hyvä
-SSe kohta missä ne on koulusa Abe sanoo Martinille hiljaa läski sinun ongelma on että syöt liikaa piirasta
- Se missä Smithers sanoo että jotain pitää heittää pois sitten Burns kattoo sitä sitten Smithers sanoo oli ilo palvella ja hyppää pois veneestä
-SSitten se missä se salamurhaaja yrittää tappaa Abea
siinä se, Burns ja Smithy on pukeutunut Simpsoneiksi
siinä jotain


Vs: 7. esityskausi
Vastaus #13 08.10.21 - 14:34
audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingtuchkasultramaficrockultraviolettesting