Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
20:00
Johtaja Burns joutuu salaperäisen musiikkituottajan huijaamaksi ja ajautuu vararikkoon.
Tiistai
20:00
3000-luvun maailmaa uhkaa katastrofi, jonka Bart on tietämättään laittanut alulle. Bender-robotti matkustaa tulevaisuudesta nykyaikaan tappaakseen Bartin ja muuttaakseen tulevaisuuden.
20:30
Bartin uusi opettaja osoittautuu erityisen julmaksi tapaukseksi. Simpsonit matkaavat Burning Man -festivaaleille.
Keskiviikko
20:00
Homer perustaa keski-iän kriisiään lievittääkseen bändin yhdessä muiden isien kanssa.
Torstai
20:00
Marge ei enää päästä Homeria kotiin, kun mies viettää jouluaaton baarissa. Masentunut Homer lähtee kiertelemään jouluista Springfieldiä ilman perhettään.
20:30
Huvipuistolaite vie Simpsonit Kangin ja Kodosin vihamieliselle kotiplaneetalle.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
12:00
12:30
13:00
13:30
Navigaatio
Simpsonit.org » Jaksot » 1. esityskausi » 9. Täyskaato

Täyskaato

Life on the Fast Lane

Marge aloittaa keilauksen ja tutustuu uuden harrastuksensa lomassa ranskalaiseen hurmuriin Jacques'iin. Tämän pauloista pääseminen ei ole ollenkaan helppoa, varsinkaan kun oma aviomies sattuu olemaan melkoinen vätys.

Triviatietoa

 • Jakson suomenkielinen nimi oli ennen nykyistä muotoaan Sulhanen.
 • Jakson englanninkielinen nimi viittaa The Eaglesin Life in the Fast Lane -kappaleeseen – lane-sana voi tarkoittaa sekä ajokaistaa että keilarataa. Jakso tunnetaan myös nimellä Jacques to Be Wild.
 • Jakso voitti Emmy-palkinnon parhaan alle tunnin mittaisen animaation kategoriassa. Kyseessä oli Simpsonien historian ensimmäinen Emmy.
 • Jaksoon suunniteltiin alun perin ranskalaisen keilaajan Jacques'in sijasta ruotsalaista tennispelaajaa Björniä, tietenkin Björn Borgin mukaan. Jakson nimi olisi ollut Steppenwolfin Born to Be Wild -hittiä mukaillen Bjorn to Be Wild, mutta vierasääni Albert Brooksin aloitteesta hahmon luonnetta muutettiin.
 • Albert Brooks improvisoi suuren osan vuorosanoistaan. Äänitystilanteessa Margen näyttelijä Julie Kavner repesi nauramaan Brooksin heitolle, ja Kavnerin aitoa naurua käytettiin jaksossa.
 • Samoin kuin jaksossa Ruostunut romukasa, Albert Brooksin nimi on lyhennetty lopputeksteissä muotoon A. Brooks. Piilottelu johtui siitä, että noihin aikoihin animaatiosarjassa esiintyminen ei välttämättä tehnyt hyvää kunnianhimoisen näyttelijän uralle.
 • Jakson viimeinen kohtaus on musiikkiaan myöten samanlainen kuin vuoden 1982 Upseeri ja herrasmies (An Officer and a Gentleman) -elokuvassa.
 • Tässä jaksossa Barney omistaa nimeään kantavan keilahallin, vaikka myöhemmin sen on kerrottu kuuluvan hänen sedälleen.
 • Jacques'in keilapallossa lukee ensin sen valmistajan nimi, Brunswick, ja myöhemmin väärin kirjoitettuna Jaques.
 • Homerin leivän sisältö näyttää muuttuvan kamerakulman vaihtuessa.
 • Margen kaulakoru muuttuu punaisesta valkoiseksi hänen puhuessaan puhelimessa.
 • Vuonna 2004 yhdysvaltalaislehdissä oltiin vähällä julkaista Dear Abby -ihmissuhdeneuvopalstalla vastaus kysymykseen, jossa joku kuvaili tämän jakson tapahtumia tosina ja pyysi apua ongelmaansa. Jekku kuitenkin huomattiin ja palsta jätettiin julkaisematta. Vastauksessa oltaisiin kehotettu naista valitsemaan uuden ihastuksensa sijasta aviomiehensä.

Katso myös