Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
20:00
Homer ja Bart yrittävät rikastua keräämällä käytettyä ruokarasvaa ja myymällä sitä eteenpäin.

Uusi tyttö Springfieldin ala-asteella vie hienoilla tavoillaan ja aikuismaisella käytöksellään kaikki kaverit Lisalta.

20:30
Homer saa alennusta Pariisin-matkasta luvatessaan viedä perille huippusalaisen matkalaukun.
Tiistai
20:00
Homer tajuaa olevansa keskimääräisen eliniänodotteen mukaan keski-ikäinen. Hän ei ole saavuttanut mitään, mutta päättää korjata asian jättämällä työnsä ja ryhtymällä keksijäksi esikuvanaan Thomas Alva Edison.
20:30
Homer mokaa puheensa töissä ja yrittää saada itseluottamuksensa takaisin lavakomiikan avulla. Marge auttaa Bartia puumajan kunnostamisessa.
Keskiviikko
20:00
Bart ampuu vahingossa lintuemon ja alkaa tunnontuskissaan hoivata tämän munia. Niistä kuoriutuu kuitenkin jotain täysin muuta kuin lintuja.
Torstai
20:00
Hiuslisäke helvetistä (Hell Toupée)

Linnakundi Snake teloitetaan, ja Homer saa hänen hiuksensa. Pehko alkaa ohjailla Homeria kostamaan entisen isäntänsä kuoleman.

Pirulliset piirretyt (The Terror of Tiny Toon)

Bart ja Lisa päätyvät Tikun ja Takun maailmaan televisioruudun tuolle puolen.

Tenava tähtien takaa (Starship Poopers)

Maggie paljastuu avaruusolioksi, jonka oikea isä tulee vierailulle maahan.

20:30
Marge joutuu vankilaan, mikä ei yllättäen olekaan yhtään hullumpi paikka. Homerille vaimon poissaolo sen sijaan tuottaa tuskaa.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
12:00
12:30
13:00
13:30
Navigaatio
Simpsonit.org » Hahmot » Maggie Simpson

Margaret "Maggie" Simpson

Simpsonien perheen nuorin lapsi

Maggie, koko nimeltään Margaret, on Simpsonien perheen kuopus. Maggie on yksivuotiaaksi fiksu tyttö, joka ymmärtää ympäröivää maailmaa paremmin kuin ensisilmäyksellä voisi olettaa. Hän onkin älykkyytensä – ja loistavien aseenkäsittelytaitojensa – avulla pelastanut päivän useamman kerran.

Simpsonien luoja Matt Groeningin nimesi hahmon oman siskonsa mukaan.

Maggie osaa lausua vasta muutamia sanoja. Hän on puhunut yhteensä kolme kertaa, jos mukaan lasketaan vain "oikeassa elämässä" eikä esimerkiksi jonkun mielikuvituksessa tapahtuneet asiat.

Ensimmäisen kerran Maggie puhui jo ennen Simpsonit-sarjan alkua, kaikkien aikojen ensimmäisessä Simpsonit-pätkässä The Tracey Ullman Show'ssa. Hän sanoo nukahtaneelle perheelleen pimeässä "good night", "hyvää yötä". Sanat lausui Liz Georges.

Maggien ensimmäinen oikea sana sarjassa oli "daddy", "isi". Sen puhui Elizabeth Taylor neljännen kauden jaksossa Lisan ensimmäinen sana. Taylor poltti äänitystilanteessa päreensä, koska tuottajat pitivät hänen ääntään liian seksikkäänä ja pyysivät häntä lausumaan repliikin uudestaan ja uudestaan.

Kolmannen ja toistaiseksi viimeisen kerran Maggie puhui 22. kauden jaksossa Rajansa kaikella. Hän toistelee norjalaissiirtolaisilta oppimaansa sanaa "ja". Ääninäyttelijä ei ole yleisesti tiedossa.

Näiden kolmen kerran lisäksi Maggie on puhunut muun muassa Bartin ja Homerin näyssä, avaruusolion äänellä sekä tulevaisuudessa. Etenkin Simpsonien tulevaisuutta käsittelevissä jaksoissa hahmon puhumattomuus on muodostunut vitsiksi: hän ei syystä tai toisesta saa suutaan auki edes aikuisena.

Hahmon erilaisista äännähtelyistä vastaa nykyään Nancy Cartwright, joka on myös muutamaan otteeseen puhunut Maggien äänellä. Aiemmin erilaiset itkut, naurut ja kiljahdukset teki Yeardley Smith. Maggien tavaramerkiksi muodostuneen, tutin imemistä lähtevän äänen on luonut Matt Groening.