Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
20:30
Johtaja Burnsin vanha koulukaveri Nigel lyö Burnsin kanssa vetoa, että saa tärveltyä Homerin ja Margen avioliiton.
Tiistai
20:30
Homerin aiheuttaman terrorismihälytyksen takia Springfieldin poliisi asettaa kaupunkilaiset tiukan tarkkailun alle. Lisa värjää hiuksensa tummemmiksi, kun häntä ei oteta vakavasti blondina.
Keskiviikko
20:30
Homer, Apu ja pastori Lovejoy lähtevät lapsineen matkalle, jotta heidän vaimonsa voisivat rentoutua rauhassa kotona. Moe lähettää kolmikolle kirjeen, jossa hän kertoo karkaavansa yhden vaimoista kanssa. Miehet alkavat tuskissaan pohtia, kenen avioliitossa voisi olla näin suuri särö.
Torstai
20:30
Bart epäilee Sideshow Bobin muuttaneen perheen naapuriin. Voiko kyseessä tosiaan olla vanha vihollinen valeasussa?
Perjantai
20:00
Moe pääsee nälvimään kilpailijoita American Idolin tuomaristoon. Baarin ollessa suljettuna jää Homerille enemmän aikaa Margen kanssa.
20:30
Homer suututtaa Margen vuokraamalla perheen asunnon aikuisviihde-elokuvan filmauspaikaksi. Marge lähtee kotoa ja tapaa uhanalaisia manaatteja suojelevan tohtori Caleb Thornin.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
11:00
11:30
12:00
12:30
Navigaatio
Simpsonit.org » Hahmot » Maggie Simpson

Margaret "Maggie" Simpson

Simpsonien perheen nuorin lapsi

Maggie, koko nimeltään Margaret, on Simpsonien perheen kuopus. Maggie on yksivuotiaaksi fiksu tyttö, joka ymmärtää ympäröivää maailmaa paremmin kuin ensisilmäyksellä voisi olettaa. Hän onkin älykkyytensä – ja loistavien aseenkäsittelytaitojensa – avulla pelastanut päivän useamman kerran.

Simpsonien luoja Matt Groeningin nimesi hahmon oman siskonsa mukaan.

Maggie osaa lausua vasta muutamia sanoja. Hän on puhunut yhteensä kolme kertaa, jos mukaan lasketaan vain "oikeassa elämässä" eikä esimerkiksi jonkun mielikuvituksessa tapahtuneet asiat.

Ensimmäisen kerran Maggie puhui jo ennen Simpsonit-sarjan alkua, kaikkien aikojen ensimmäisessä Simpsonit-pätkässä The Tracey Ullman Show'ssa. Hän sanoo nukahtaneelle perheelleen pimeässä "good night", "hyvää yötä". Sanat lausui Liz Georges.

Maggien ensimmäinen oikea sana sarjassa oli "daddy", "isi". Sen puhui Elizabeth Taylor neljännen kauden jaksossa Lisan ensimmäinen sana. Taylor poltti äänitystilanteessa päreensä, koska tuottajat pitivät hänen ääntään liian seksikkäänä ja pyysivät häntä lausumaan repliikin uudestaan ja uudestaan.

Kolmannen ja toistaiseksi viimeisen kerran Maggie puhui 22. kauden jaksossa Rajansa kaikella. Hän toistelee norjalaissiirtolaisilta oppimaansa sanaa "ja". Ääninäyttelijä ei ole yleisesti tiedossa.

Näiden kolmen kerran lisäksi Maggie on puhunut muun muassa Bartin ja Homerin näyssä, avaruusolion äänellä sekä tulevaisuudessa. Etenkin Simpsonien tulevaisuutta käsittelevissä jaksoissa hahmon puhumattomuus on muodostunut vitsiksi: hän ei syystä tai toisesta saa suutaan auki edes aikuisena.

Hahmon erilaisista äännähtelyistä vastaa nykyään Nancy Cartwright, joka on myös muutamaan otteeseen puhunut Maggien äänellä. Aiemmin erilaiset itkut, naurut ja kiljahdukset teki Yeardley Smith. Maggien tavaramerkiksi muodostuneen, tutin imemistä lähtevän äänen on luonut Matt Groening.