Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
20:00
Lisa osoittautuu taitavaksi sanaristikoiden ratkojaksi ja osallistuu ristikkoturnaukseen. Homer lyö vetoa, että hänen tyttärensä häviää loppuottelun.
20:30
Lisä yrittää palauttaa 1800-luvulla mielisairaalaan lukitun keksijän maineen. Bart puolestaan löytää samasta hylätystä laitoksesta potilaan muistikirjan ja ryhtyy esittelemään sitä omanaan.
Tiistai
20:00
Homer uskoo naapuriin muuttavan muslimiperheen suunnittelevan terroristi-iskua Springfieldiin. Lisa on uuden MyPod-soittimensa pauloissa.
20:30
Jakso käy Boyhood-elokuvan hengessä läpi Bartin elämän kuusivuotiaasta nuoreksi aikuiseksi.
Keskiviikko
20:00
Johtaja Burns voittaa pokeripelissä koripallojoukkueen ja rakennuttaa tälle uuden kotihallin Springfieldiin. Samalla Lisa yrittää elvyttää kaupungin huvennutta mehiläiskantaa.
Torstai
20:00
Lisa pakenee todellisuutta uuden ystävänsä Julietin kanssa keksimäänsä mielikuvitusmaahan.
20:30
Lisa luo sovelluksen, joka ennustaa tapahtumia sen perusteella, mitä ihminen tekee sosiaalisessa mediassa.
Perjantai
Ei Simpsoneita.
Lauantai
Ei Simpsoneita.
Sunnuntai
12:00
12:30
13:00
13:30
Navigaatio
Simpsonit.org » Hahmot » Maggie Simpson

Margaret "Maggie" Simpson

Simpsonien perheen nuorin lapsi

Maggie, koko nimeltään Margaret, on Simpsonien perheen kuopus. Maggie on yksivuotiaaksi fiksu tyttö, joka ymmärtää ympäröivää maailmaa paremmin kuin ensisilmäyksellä voisi olettaa. Hän onkin älykkyytensä – ja loistavien aseenkäsittelytaitojensa – avulla pelastanut päivän useamman kerran.

Simpsonien luoja Matt Groeningin nimesi hahmon oman siskonsa mukaan.

Maggie osaa lausua vasta muutamia sanoja. Hän on puhunut yhteensä kolme kertaa, jos mukaan lasketaan vain "oikeassa elämässä" eikä esimerkiksi jonkun mielikuvituksessa tapahtuneet asiat.

Ensimmäisen kerran Maggie puhui jo ennen Simpsonit-sarjan alkua, kaikkien aikojen ensimmäisessä Simpsonit-pätkässä The Tracey Ullman Show'ssa. Hän sanoo nukahtaneelle perheelleen pimeässä "good night", "hyvää yötä". Sanat lausui Liz Georges.

Maggien ensimmäinen oikea sana sarjassa oli "daddy", "isi". Sen puhui Elizabeth Taylor neljännen kauden jaksossa Lisan ensimmäinen sana. Taylor poltti äänitystilanteessa päreensä, koska tuottajat pitivät hänen ääntään liian seksikkäänä ja pyysivät häntä lausumaan repliikin uudestaan ja uudestaan.

Kolmannen ja toistaiseksi viimeisen kerran Maggie puhui 22. kauden jaksossa Rajansa kaikella. Hän toistelee norjalaissiirtolaisilta oppimaansa sanaa "ja". Ääninäyttelijä ei ole yleisesti tiedossa.

Näiden kolmen kerran lisäksi Maggie on puhunut muun muassa Bartin ja Homerin näyssä, avaruusolion äänellä sekä tulevaisuudessa. Etenkin Simpsonien tulevaisuutta käsittelevissä jaksoissa hahmon puhumattomuus on muodostunut vitsiksi: hän ei syystä tai toisesta saa suutaan auki edes aikuisena.

Hahmon erilaisista äännähtelyistä vastaa nykyään Nancy Cartwright, joka on myös muutamaan otteeseen puhunut Maggien äänellä. Aiemmin erilaiset itkut, naurut ja kiljahdukset teki Yeardley Smith. Maggien tavaramerkiksi muodostuneen, tutin imemistä lähtevän äänen on luonut Matt Groening.