Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
18:30
Homer oppii kuuntelemaan perhettään, kun ei loukkaantumisen vuoksi voi hetkeen puhua.
20:30
Tiistai
18:30
Artie Ziff tarjoaa miljoona dollaria viikonlopusta vanhan tanssiheilansa Margen kanssa.
20:30
Homer löytää aikoja sitten kirjastosta lainatun kirjan ja lukee siitä kolme tarinaa.

D'oh, Brother Where Art Thou?

Homer seikkailee maailman merillä Odysseuksena.

Hot Child in the City

Jeanne d'Arc eli Lisa johdattaa joukkonsa englantilaisia vastaan.

Do the Bard, Man

Bart on Tanskan prinssi Hamlet, joka juonii kostoa isänsä murhaajalle.

Keskiviikko
18:30
Bart ystävystyy filmitähti Rainier Wolfcastlen tyttären Gretan kanssa.
20:30
Lisa pitää yhteyttä brasilialaiseen orpopoikaan Ronaldoon. Kun pojasta ei muutamaan kuukauteen kuulu mitään, Simpsonit matkustavat Rio de Janeiroon etsimään tätä.
Torstai
18:30
Entisestä lännenelokuvien tähdestä Buck McCoysta tulee Bartin uusi sankari.
20:30
Kipulääkkeeksi määrätyn marihuanan polttelu avaa Homerille uusia ovia.
Perjantai
16:30
18:30
22:50
23:20
Lauantai
19:30
Sunnuntai
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
Navigaatio
Simpsonit.org » Hahmot » Maggie Simpson

Margaret "Maggie" Simpson

Simpsonien perheen nuorin lapsi

Maggie, koko nimeltään Margaret, on Simpsonien perheen kuopus. Maggie on yksivuotiaaksi fiksu tyttö, joka ymmärtää ympäröivää maailmaa paremmin kuin ensisilmäyksellä voisi olettaa. Hän onkin älykkyytensä – ja loistavien aseenkäsittelytaitojensa – avulla pelastanut päivän useamman kerran.

Simpsonien luoja Matt Groeningin nimesi hahmon oman siskonsa mukaan.

Maggie osaa lausua vasta muutamia sanoja. Hän on puhunut yhteensä kolme kertaa, jos mukaan lasketaan vain "oikeassa elämässä" eikä esimerkiksi jonkun mielikuvituksessa tapahtuneet asiat.

Ensimmäisen kerran Maggie puhui jo ennen Simpsonit-sarjan alkua, kaikkien aikojen ensimmäisessä Simpsonit-pätkässä The Tracey Ullman Show'ssa. Hän sanoo nukahtaneelle perheelleen pimeässä "good night", "hyvää yötä". Sanat lausui Liz Georges.

Maggien ensimmäinen oikea sana sarjassa oli "daddy", "isi". Sen puhui Elizabeth Taylor neljännen kauden jaksossa Lisan ensimmäinen sana. Taylor poltti äänitystilanteessa päreensä, koska tuottajat pitivät hänen ääntään liian seksikkäänä ja pyysivät häntä lausumaan repliikin uudestaan ja uudestaan.

Kolmannen ja toistaiseksi viimeisen kerran Maggie puhui 22. kauden jaksossa Rajansa kaikella. Hän toistelee norjalaissiirtolaisilta oppimaansa sanaa "ja". Ääninäyttelijä ei ole yleisesti tiedossa.

Näiden kolmen kerran lisäksi Maggie on puhunut muun muassa Bartin ja Homerin näyssä, avaruusolion äänellä sekä tulevaisuudessa. Etenkin Simpsonien tulevaisuutta käsittelevissä jaksoissa hahmon puhumattomuus on muodostunut vitsiksi: hän ei syystä tai toisesta saa suutaan auki edes aikuisena.

Hahmon erilaisista äännähtelyistä vastaa nykyään Nancy Cartwright, joka on myös muutamaan otteeseen puhunut Maggien äänellä. Aiemmin erilaiset itkut, naurut ja kiljahdukset teki Yeardley Smith. Maggien tavaramerkiksi muodostuneen, tutin imemistä lähtevän äänen on luonut Matt Groening.