Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
18:30
Homer oppii kuuntelemaan perhettään, kun ei loukkaantumisen vuoksi voi hetkeen puhua.
20:30
Tiistai
18:30
Artie Ziff tarjoaa miljoona dollaria viikonlopusta vanhan tanssiheilansa Margen kanssa.
20:30
Homer löytää aikoja sitten kirjastosta lainatun kirjan ja lukee siitä kolme tarinaa.

D'oh, Brother Where Art Thou?

Homer seikkailee maailman merillä Odysseuksena.

Hot Child in the City

Jeanne d'Arc eli Lisa johdattaa joukkonsa englantilaisia vastaan.

Do the Bard, Man

Bart on Tanskan prinssi Hamlet, joka juonii kostoa isänsä murhaajalle.

Keskiviikko
18:30
Bart ystävystyy filmitähti Rainier Wolfcastlen tyttären Gretan kanssa.
20:30
Lisa pitää yhteyttä brasilialaiseen orpopoikaan Ronaldoon. Kun pojasta ei muutamaan kuukauteen kuulu mitään, Simpsonit matkustavat Rio de Janeiroon etsimään tätä.
Torstai
18:30
Entisestä lännenelokuvien tähdestä Buck McCoysta tulee Bartin uusi sankari.
20:30
Kipulääkkeeksi määrätyn marihuanan polttelu avaa Homerille uusia ovia.
Perjantai
16:30
18:30
22:50
23:20
Lauantai
19:30
Sunnuntai
12:00
12:30
13:00
13:30
14:00
Navigaatio
Simpsonit.org » Tekijät » Sam Simon

Sam Simon

showrunner, tuottaja, käsikirjoittaja

Jokaisen Simpsonit-jakson alussa perheen televisioruudulla lukee teksti "Developed by James L. Brooks, Matt Groening, Sam Simon". Simpsonit kehittäneestä kolmikosta Sam Simon ei työskennellyt sarjan parissa enää vuoden 1993 jälkeen, mutta hänen nimensä mainitaan edelleen tunnollisesti Groeningin ja Brooksin rinnalla.

Sam Simon otettiin mukaan Simpsonien tekijätiimiin, koska hänellä oli vahva kokemus televisiokäsikirjoittamisesta. Mies kuitenkin ajautui riitoihin Matt Groeningin kanssa ja jätti Simpsonit kokonaan neljännen tuotantokauden kohdalla. Groeningin mukaan Simon oli pätevä käsikirjoittaja, mutta henkilönä inhottava ja epävakaa. Vaikkeivät Groening ja Brooks yleensä edes mainitse Simonia haastatteluissa, muutamat muut taustahenkilöt ovat muistuttaneet, ettei miehen panosta Simpsonien syntyyn pidä aliarvioida.

Simon myönsi sittemmin, että hän jätti Simpsonit, koska kadotti ilon sarjan tekemiseen. Hän tienasi edelleen yli kymmenen miljoonaa dollaria vuodessa pelkästä alkuvuosien osallisuudestaan Simpsoneissa ja piti itsekin summaa naurettavan suurena.

Simpsonien jälkeen Simon muun muassa teki muita televisioalan töitä, pelasi ammattilaistasolla pokeria ja harjoitti hyväntekeväisyyttä. Eläinten hyvinvointi oli erityisen lähellä hänen sydäntään. Hän oli myös suuri nyrkkeilyfani ja toimi itsekin nyrkkeilymanagerina.

Maaliskuussa 2013 Sam Simon kertoi, että hänellä on paksusuolen syöpä ja "muutama kuukausi" elinaikaa. Simonin taistelun syöpää vastaan kesti lopulta kaksi vuotta; hän kuoli 8. maaliskuuta 2015 kotonaan Los Angelesissa 59 vuoden iässä. Simonilla ei ollut vaimoa eikä lapsia, joten hän testamenttasi omaisuutensa kaukaisemmille sukulaisilleen sekä eläintensuojelujärjestöille ja yhdysvaltalaiselle ateistijärjestölle.

Katso myös