Kirjoittaja Aihe: 4. esityskausi  (Luettu 55182 kertaa)

4. esityskausi
14.10.12 - 19:05
4. esityskausi (1992–1993)

Tässä ketjussa käydään keskustelua Simpsonien neljännestä esityskaudesta. Mitä pidät kaudesta kokonaisuutena? Mitkä ovat kauden parhaat, mitkä huonoimmat jaksot? Tahdotko sanoa jotain muuta kaudesta?

Voit myös kirjoittaa arvosteluja kauden jaksoista. Tarpeeksi hyvin kirjoitetut arvostelut linkitetään kyseisen jakson esittelyyn Simpsonit.orgissa. Hyvä arvostelu on huolellinen, kattava ja kunnolla perusteltu. Ohjeita ja vinkkejä arvostelun kirjoittamiseen on täällä.

Keskustelu saattaa sisältää spoilereita. Tätä edemmäs ei siis kannata lukea, jos ei halua tietää yksityiskohtia jaksojen juonista.

Kauden jaksot

Vs: 4. esityskausi
Vastaus #1 20.10.12 - 11:06
Mielestäni tämä 4. esityskausi on yksi parhaista. Olen saanut sen jälleen kerran katsottua läpi ja se oli suorastaan iloinen kokemus, paljon naurua mahtui mukaan, mutta myös surullisia tuntemuksia. Parhaina hetkinä fiilis on ihan katossa. Kaiken lisäksi kausi paranee loppua kohti.

Yritän tässä nyt mainita lempijaksoni (joka onkin varsin haastavaa) ja kommentoida ne:

Kamp Krustyssa harmittaa se kun Bart ja Lisa kokevat ikäviä asioita Krustyn leirillä, ja kaiken kukkuraksi itse koomikkokin on poissa, mikä vain lisää heidän kurjaa oloaan. Onneksi kaikki muuttuu kuitenkin paremmaksi.

Homer The Heretic on klassikkojaksojen aatelisia. Nerokas juoni, viihdyttävyys, Homerin ja pastori Lovejoeyn hauska keskustelu sekä Homerin selviytyminen tulipalosta luovat oman kiinnostavuutensa jaksoon. Tämä jakso ei huonone ikinä.

Treehouse Of Horror III... Ihme kyllä tykkään näistäkin yhtä paljon kuin normi jaksoistakin. Näissä omat tunnelmansa ja koukkunsa. Tässä kauhujaksossa on omat hienoutensa, ja yksi niistä on mainio viittaus King Kongiin. Se onkin paras ja toimivin kauhupätkä koko kauhulyhäreiden kolmikossa.

New Kid On The Block on neljännen  kauden jaksoista ikimuistoisimpia. Bart löytää unelmiensa tyttöystävän, joka liikkuukin Jimbon kanssa, ja Bart ei katso sitä hyvällä. Hänen juonen Jimboa vastaan on nerokas; soitto Moen kapakkaan ja pilailu tämän kustannuksella. Moen puuttuminen kuvioihin tekee jaksosta hauskan.

Mr. Plow on tällä kaudella kivoimpia ja mieluisimpia jaksoja, Homer saa hetkisen maistaa menestystä ja tienaakin ihan mukavasti. Ikävää tässä on, että Homer ja Barney kilpailevat toisiaan vastaan.

Lisa's First Word Ei sinänsä ole kummoinenkaan, mutta kertoohan se minkälaista elämä Simpsonien perheessä oli ennen kuin Lisa syntyi. Lisäksi jaksossa on tunnetta mukana. Bartin ystävänä hänen kujeensa ovat viihdyttävää seurattavaa. Myös Homer loisti, tuomalla oman persoonallisuutensa hauskasti esiin.

Homer's Triple Bypass on jakso, joka jäi mieleeni juuri Homerin kolmen sydänkohtausten takia. Mielestäni on kamalaa pilailla tuollaisen asian kustannuksella. Ymmärrän, että kyseessä piirrossarja, mutta siltikin se on julmaa. Homerin kaameat kokemukset koskettavatkin tässä jaksossa. Ja onpa jaksossa myös paras näkemäni Dr. Nick-kohtaus. Juuri Dr. Nick onkin yksi lempihahmoistani. Tohelo ja kyseenalainen lekuri, kun sattuu olemaan.

Marge VS. The Monorail on juoneeltaan niin ainutlaatuinen, nerokas ja viihdyttävä, että ansaitsee paikkansa listallani. Homer loistaa tässä jaksossa kuin tähtitaivaan kirkkain tähti. Myös Monorail-hankkeen turhuus on jakson valtteja.

Duffless on tällä kaudella niitä mieleisiäni Homer-jaksoja. Jotenkin hänen olueen liittyvän kohelluksensa ja edesottamukset kiinnostavat (olenhan itsekin oluen ystävä). Tässäkin juoni on loistavasti ja vahvana esillä.

Last Exit To Springfield on mainio jakso, Mr. Burnsista kun puhutaan. Tässä jaksossa hän on aika ilkeä ja, mutta samalla myös koominenkin. Lisa taas ei yleensä kosketa lainkaan, mutta tässä hän tekee eräänlaisen poikkeuksen, eihän ole helppoa elää jos joutuu olemaan huonon hammashuollon urhina. Varsinkin lapsille se on vaikeaa. Jaksossa on vieläpä hieno viittaus vuoden 1989 Batman -elokuvaan, joka tuo minulle monia hyviä muistoja.

The Front... En yleensä diggaa Tikku ja Takku-jutuista, mutta tämä on jotenkin hauska, kun Bart ja Lisa keksivät toimivan käsikirjoituksen ja kaiken lisäksi siihen tarvitaan Abe Simpsonia avuksi. Ja tuleepa tässä selväksi sekin, mitä mieltä vanhat ihmiset voivat olla tuon kaltaisista piirretyistä.

Marge In Chains on siitä erikoinen ja kehtova stoori, että Marge joka ei yleensä tee mitään rikollista, joutuukin varkaudesta vankilaan - tiestysti oikeusistuimen kautta. Hän on yksi niistä, jotka eivät Lisan ohella kiinnosta lainkaan, mutta tässä hänen kokemuksensa tekevät poikkeuksen. Tarvitseehan perhe häntä. Jaksossa parhaita puolia on myö Mr. Lionel Hutzin läsnäolo.

Krusty Gets Kancelled tekee Krustyn kohdalla jännän poikkeuksen, sillä yleensä hän on vain koomikko ilman mitään muuta kiinnostavaa koukkua, mutta tässä jaksossa hänen ahdinkonsa liikuttaa. Onneksi Bart ja Lisa rientävät apuun. Lisäksi on hauska nähdä, että Gabbo syrjäytetään. Vaikka ei Krustykaan ole lemppareitani, on hän sentään parempi viihdyttäjä kuin tuo surkea ja rääväsuinen muovirämä.

Edit: Kirjoitusvirheet korjattu ja kappalevälit lisätty.
Viimeksi muokattu20.10.12 - 16:03 Kirjoittaja: Vince_Simpson

Jaksoarvostelu: 4x12 - Joko säteilee
Vastaus #2 15.11.12 - 22:30
Jaksoarvostelu: 4x12 - Joko säteilee

Joko säteilee, englanniksi Marge vs. the Monorail on oma ehdoton suosikkini kaikista Simpsonit-jaksoista. Tämä jakso tarjoaa kaikkea mitä kriteerin "huikea" jakson täytyy sisältää: loistava juoni, hyvää huumoria, mieleenpainuvia kohtauksia ja hauskoja repliikkejä.

Jaksossa siis Springfield ostaa lipevältä myyntimieheltä Monorailin eli yksiraiteisen junan, jonka rakentamisessa säästellään ja kuski Homer joutuu vaaraan.

Mitä repliikkeihin tulee, tässä jaksossa on muutama hyvä:
-Donuts. Is there anything they cant do? -Homer
-Does whiskey count as beer? -Homerin vastaus televisiolle jossa kysytään onko menossa illan kolmas olut
-Homerin ja Margen keskustelu jossa Marge kertoo että hänellä olisi joku joka voisi auttaa

Mieleenpainuvin kohtaus on Lyle Lanleyn Monorail-biisi. Oikeastaan koko jakso on mieleenpainuva. :)

Vitsejä tai huumoria löytyy sen verran ettei jaksa edes luetella eli siitä ei mielestäni ole pulaa.

Ja juoni. Tässä Conan O'Brienin kirjoittamassa jaksossa juonessa on jotain ihmeellistä. Hämäräperäinen hanke on kiehtova ja Simpsonien perheen sekaantuminen siihen on jakson ydin. Juoni kulkee hyvin kokoajan. Ei siis mitään moittimista.

Suosikkijaksonani annan arvosanana puhtaan 10/10. Huikaiseva jakso.

Monorail kiittää ja kuittaa.
Viimeksi muokattu16.11.12 - 15:10 Kirjoittaja: Monorail

Vs: Jaksoarvostelu: 12. Joko säteilee
Vastaus #3 18.11.12 - 12:09
Suosikkijaksonani annan arvosanana puhtaan 10/10. Huikaiseva jakso.

Jotenkin osasin tuon arvatakin nimimerkkisi perusteella :) Lähentelee kyllä itselläkin kymppiä kyseinen jakso.

Vs: Jaksoarvostelu: 12. Joko säteilee
Vastaus #4 19.11.12 - 13:22
Suosikkijaksonani annan arvosanana puhtaan 10/10. Huikaiseva jakso.

Jotenkin osasin tuon arvatakin nimimerkkisi perusteella :) Lähentelee kyllä itselläkin kymppiä kyseinen jakso.

Sama täällä, antaisin itsekin tälle 9:n tai 10:n. Se ankkurikohtaus oli kova, kauhea railo tuli autotiehen. :D

Vs: Jaksoarvostelu: 12. Joko säteilee
Vastaus #5 19.11.12 - 14:37
Suosikkijaksonani annan arvosanana puhtaan 10/10. Huikaiseva jakso.

Jotenkin osasin tuon arvatakin nimimerkkisi perusteella :) Lähentelee kyllä itselläkin kymppiä kyseinen jakso.

Sama täällä, antaisin itsekin tälle 9:n tai 10:n. Se ankkurikohtaus oli kova, kauhea railo tuli autotiehen. :D
Oma suosikkikohtaus tässä jaksossa on "New Orleans.. mistähän tämä on tuttu?" ja heti perään muutama miespuolinen henkilö rupeavat jahtaamaan "lipevää myyntimiestä"

Vs: 4. esityskausi
Vastaus #6 19.11.12 - 15:17
New Orleans

Tarkoitatko kenties North Haverbrookia? Lyle Lanleyhän myi monorailin Brockwayhyn, Odgenvilleen ja North Haverbrookiin. Jälkimmäisesssä hänen lentonsa pysähtyi ja muutama vihainen ukko meni kynimään Lanleytä. :)
Viimeksi muokattu19.11.12 - 15:56 Kirjoittaja: Monorail

Vs: Jaksoarvostelu: 12. Joko säteilee
Vastaus #7 19.11.12 - 15:29
New Orleans

Tarkoitatko kenties North Haverbrookia? Ei kai Lyle New Orleansiin monorailia myynyt?
Saattaa olla, en ole varma.. En tiedä mistä New Orleans tuli mieleen.

Vs: 4. esityskausi
Vastaus #8 19.11.12 - 19:38
En tiedä mistä New Orleans tuli mieleen.

Hakuammuntaa: Neljännen kauden toisessa jaksossa lauletaan New Orleansista.

Tämä jakso tuli mullekin mieleen Nimestä New Orleans.

En kyllä ole varma, jaksaako tuo jakso naurattaa vai ei, se on vähän kiikun kaakun. Bartin kommentit ovat kyllä ihan supereja sekä myös Homerin suhtautuminen Margen esiintymiseen.

Yksi raju vitsi Monorail-jaksossa oli sekin, missä aurinko meni pilveen ja Homer luuli, että virta sammui oikeasti. Eipäs sammunutkaan ja se oli taas menoa. Kyseessä taisi olla aurinkopaneeli.

Jaksoarvostelu: 4x3 - Kerettiläinen keskuudessamme

Homer alkaa pyörimään sunnuntaisin kotona kirkon sijasta. Marge huolestuu, koska hän epäilee Homerin luopuvan uskostaan. Homer oikeastaan perustaakin oman uskontonsa, mutta pikku onnettomuus saa hänet kokeilemaan vielä kirkkoa.

Itse en ole yhtään uskovainen, ja tästä johtuen monet uskontoa pilkkanaan pitävät vitsit purevat tässäkin jaksossa. Jakson aihe, uskon hylkääminen tai ns. kerettiläisyys toteutuu hyvin siten, että naurua pukkaa joka tuutista. Yhtenä esimerkkinä täytyy mainita Homerin uni, jossa hän keskustelee itse Jumalan kanssa. Keskustelu on täyttä kultaa, Jumala esimerkiksi haukkuu pastori Lovejoyn saarnoja sekä kertoo katselevansa mieluummin jalkapalloa kuin käyvänsä kirkossa.

Homer on muutenkin jaksossa loistava, päättäväisen ja itsevarman oloinen. Jaksossa on monia hyviä yksittäisiä kohtauksia, kuten Homerin sunnuntaihuvit, Flandersin ja Homerin takaa-ajo ja myöskin tulipalo.

Ja loppu on aivan vertaansa vailla, Homer sanoo Lovejoylle olevansa etupenkissä seuraavana sunnuntaina. Siellä hän kuorsaakin, ja näkee unta Jumalasta, joka paljastaa elämän tarkoituksen. Joka minun tulkinnan mukaan on Simpsonit.

Olisi rikos, ei vaan teemaan sopivasti synti antaa tälle jaksolle vähemmän kuin täysi 10. Tällä kaudella loistavia jaksoja vaan riittää.

Jaksoarvostelu: 4x16 - Oluetta, ole oluetta
Vastaus #10 27.02.13 - 11:05
Jaksoarvostelu: 4x16 - Oluetta, ole oluetta

Klassikkokauden klassikkojakso!

Käynti Duffin panimolla johtaa siihen, että Homer joutuu AA-kerhoon ja lupaa Margelle olla ottamatta alkoholia kuukauteen. Sillä välin Lisa osallistuu koulun tiedepäiville projektilla ’Onko veljeni tyhmempi kuin hamsteri?’.

Homer oli jo neljänteen kauteen mennessä esitetty alkoholin suurkuluttajana ja nyt koittaa Homerille kova paikka olla kuukausi juomatta. Hyvä juoni ja hienoa on myös se ettei jaksossa vedetty Homerin alkoholinkäyttöä mitenkään överiksi. Jakson lopussa hän jopa vaihtaa tuopin pyöräretkeen vaimonsa kanssa ja näin saatiin taas Homer ja Margen suhteeseen lisää syvyyttä.

B-stoori on myös varsin mukavaa katseltavaa. Harmistunut Lisa ottaa veljensä koekaniiniksi (tai hamsteriksi!) ja todistaa, ettei Bart pärjää edes hamsterin älylle. Lopulta Bart saa jopa traumoja vuokaleivoksista :DD

Taas nostan tuttuun tyyliini muutaman vitsin framille: Ned Flandersin AA:ssa yhden karhunvatukkasnapsin takia, mielipuolisen hauskaa! :D Hän jopa kertoo olleensa nyt 4000 päivää ilman alkoholia. Toinen ylitse muiden vitsi: Wiggum lupaa rattijuopoille karmaisevan videon ja näyttääkin vahingossa kuvaa itsestään miniuima-altaassa, tuntemattoman naisen kiljahdus täydentää hienosti vitsin. Tietysti maininnan ansaitsee myös Homerin kaihoisa Beer Song.

Kaiken kaikkiaan hauska ja ajanhermolla pysyvä jakso, joten katsokaapa ihmeessa ellette ole nähnyt!
Kouluarvosanaksi pistetään täysi 10

Jaksoarvostelu: 4x16 - Oluetta, ole oluetta

Homer oli jo neljänteen kauteen mennessä esitetty alkoholin suurkuluttajana ja nyt koittaa Homerille kova paikka olla kuukausi juomatta. Hyvä juoni ja hienoa on myös se ettei jaksossa vedetty Homerin alkoholinkäyttöä mitenkään överiksi. Jakson lopussa hän jopa vaihtaa tuopin pyöräretkeen vaimonsa kanssa ja näin saatiin taas Homer ja Margen suhteeseen lisää syvyyttä.

Taas nostan tuttuun tyyliini muutaman vitsin framille: Ned Flandersin AA:ssa yhden karhunvatukkasnapsin takia, mielipuolisen hauskaa! :D Hän jopa kertoo olleensa nyt 4000 päivää ilman alkoholia. Toinen ylitse muiden vitsi: Wiggum lupaa rattijuopoille karmaisevan videon ja näyttääkin vahingossa kuvaa itsestään miniuima-altaassa, tuntemattoman naisen kiljahdus täydentää hienosti vitsin. Tietysti maininnan ansaitsee myös Homerin kaihoisa Beer Song.

Kaiken kaikkiaan hauska ja ajanhermolla pysyvä jakso, joten katsokaapa ihmeessa ellette ole nähnyt!
Kouluarvosanaksi pistetään täysi 10
Kiva kuulla arvostelu tästä jaksosta, huomasin että olen vahvasti samaa mieltä kanssasi. Itsekin pidin todella paljon ajatuksesta, että Homer hylkää oluen kuukaudeksi. Suomalaisille juoni on sinänsä tuttu, että "tipattomia tammikuita" harrastetaan edelleen, joten hyvin on tosiaan ajan hermoilla.

Tässä jaksossa on paljon hauskoja kohtia ja vitsejä, etunenässä se Wiggum-juttu, Wiggum vaan tyynesti kertoo "katsokaa, teen kohta yhden hauskan jutun", kun paikalla olevat naiset kauhistelevat näkemäänsä videota.

Kaikista hienointa on kuitenkin se, kun Homer ja Marge keskustelevat oluen juonnin lopettamisesta, niin Homer ihan rennosti ottaa kaljaa kätköistään ja kertoo että tottakai voi hylätä taljan. (beer-deer oli suomennettu kalja-talja). Ja sitten Homer onnistuu tehtävässään, ja vaihtaa jopa lasillisen pyöräilyyn Margen kanssa.

Antamasi 10 osui nappiin.
Viimeksi muokattu31.03.13 - 12:45 Kirjoittaja: Monorail

Jaksoarvostelu: 4x16 - Oluetta, ole oluetta

Homer oli jo neljänteen kauteen mennessä esitetty alkoholin suurkuluttajana ja nyt koittaa Homerille kova paikka olla kuukausi juomatta. Hyvä juoni ja hienoa on myös se ettei jaksossa vedetty Homerin alkoholinkäyttöä mitenkään överiksi. Jakson lopussa hän jopa vaihtaa tuopin pyöräretkeen vaimonsa kanssa ja näin saatiin taas Homer ja Margen suhteeseen lisää syvyyttä.

Taas nostan tuttuun tyyliini muutaman vitsin framille: Ned Flandersin AA:ssa yhden karhunvatukkasnapsin takia, mielipuolisen hauskaa! :D Hän jopa kertoo olleensa nyt 4000 päivää ilman alkoholia. Toinen ylitse muiden vitsi: Wiggum lupaa rattijuopoille karmaisevan videon ja näyttääkin vahingossa kuvaa itsestään miniuima-altaassa, tuntemattoman naisen kiljahdus täydentää hienosti vitsin. Tietysti maininnan ansaitsee myös Homerin kaihoisa Beer Song.

Kaiken kaikkiaan hauska ja ajanhermolla pysyvä jakso, joten katsokaapa ihmeessa ellette ole nähnyt!
Kouluarvosanaksi pistetään täysi 10
Kiva kuulla arvostelu tästä jaksosta, huomasin että olen vahvasti samaa mieltä kanssasi. Itsekin pidin todella paljon ajatuksesta, että Homer hylkää oluen kuukaudeksi. Suomalaisille juoni on sinänsä tuttu, että "tipattomia tammikuita" harrastetaan edelleen, joten hyvin on tosiaan ajan hermoilla.

Tässä jaksossa on paljon hauskoja kohtia ja vitsejä, etunenässä se Wiggum-juttu, Wiggum vaan tyynesti kertoo "katsokaa, teen kohta yhden hauskan jutun", kun paikalla olevat naiset kauhistelevat näkemäänsä videota.

Kaikista hienointa on kuitenkin se, kun Homer ja Marge keskustelevat oluen juonnin lopettamisesta, niin Homer ihan rennosti ottaa kaljaa kätköistään ja kertoo että tottakai voi hylätä koljan. (beer-deer oli suomennettu kalja-kolja). Ja sitten Homer onnistuu tehtävässään, ja vaihtaa jopa lasillisen pyöräilyyn Margen kanssa.

Antamasi 10 osui nappiin.

Turhana triviatietona mainittakoon jaksosta vielä, että prinsessa Dianan kuoleman jälkeen 1997 jaksosta sensuroitiin kohta, jossa Barney luulee lumppukasaa prinsessa Dianaksi.

Jaksoarvostelu: 4x20 - Pieksäjäispäivä
Vastaus #13 25.08.13 - 19:11
Jaksoarvostelu: 4x20 - Pieksäjäispäivä

Neloskausi ei vaan onnistu pettämään!

Leikittyään Willien traktorilla, Bart erotetaan koulusta ja hän ryhtyy saamaan kotiopetusta Margelta. Samaan aikaan Springfield valmistautuu suureen käärmeiden mäiskimispäivään, josta Lisa ei ole lainkaan mielissään.

Juonet toki toimivat hyvin, mutta toimisivat vieläkin paremmin jos molemmista olisi omat jaksot. Juonet nimittäin tuppaavaat kamppaamaan toisiaan. Jakso kuuluu ehdottomasti neljännen kauden kärkipäähän vaikka se on katsottu jo puhki asti. Barry White äänivierailijana on silkkaa plussaa jaksolle, sillä miehen bassoääni toimii niin laulaessa kuin puhuessakin.

Jakson parhahaimmaksi hetkeksi mainitsen ehdottomasti ylitarkastaja Chalmersin ensiesiintymisen. Harvoin tulee naurettua niin paljon, kuin kohdassa jossa Skinnerin yrittää kaikin keinoin puolustella kouluaan ja nuoleskella Chalmersia. Uudemmissa jaksoissa Chalmers esiintyy turhankin usein, melkeinpä aina Skinnerin aisaparina, mutta näissä ensimmäisissä esiintymisissä Chalmers onnistuu vielä aina naurattamaan.

Arvosanaksi laitetaan vaikka 9-

Jaksoarvostelu: 4x21 - Telkien takana
Vastaus #14 31.01.15 - 13:06
Jaksoarvostelu: 4x21 - Telkien takana

Springfieldin valtaa flunssa-aalto ja Marge joutuukin koville, koska on perheen ainut terve. Lopulta stressaantuneena hän varastaa vahingossa viskipullon Apun kaupasta. Oikeudenkäynnin jälkeen Marge passitetaan kolmeksikymmeneksi päiväksi vankilaan.

Vaikka Simpsonien neloskausi on viime metreillä, ei minkäänlaista latistumista ole jaksosta havaittavissa, päin vastoin! Jo edellisellä kaudella todettiin, ettei Simpsonin perhe pärjää ilman Margea, ja nyt todetaan, ettei koko Springfield pärjää ilman tätä sinitukkaista rouvaa. Jakso etenee vauhdilla kohtauksesta toiseen, mutta juonessa pysyy mukana. Juoni on yllättävänkin kylmä, jos ajatellaan, että Marge -ehkä Springfieldin hyväsydämisin ihminen, joutuu vankilaan. Lisäksi Apu (sekä hänen veljensä Sanjay) esitellään jaksossa normaalia ilkeämpinä.

Kylmästä juonesta huolimatta jakson vitsit ovat silkkaa kultaa. Heti alussa Troy McCluren ja Nick Rivieran mehupuristin-mainos saa jakson vitsitykityksen lentoon. Ned Flandersin parhaimmistoon taas kuuluu hänen kertomansa tapaus, jossa Ned joutuu "tekemisiin" virkavallan kanssa. Koko show'n varastaa kuitenkin lipevä asianajaja Lionel Hutz alkoholiongelmineen, tupakoivine apinoineen ja kravatin piilotuksineen. Huikean McCluren ja Hutzin ääninäyttelyn hoitaa vieraileva Phil Hartman, joka tosiaan on jakson kirkkain tähti. Aisoissapysyvän julkkisäänivierailun hoitaa David Crosby.

Hieno jakso on siis kyseessä ja olkoon arvosana sen mukainen: 10/10