Kirjoittaja Aihe: Yleistä keskustelua ääninäyttelijöistä  (Luettu 164626 kertaa)

Mitä minä olen youtubea ja nettiä seurannut, niin Amerikassa on ihmisiä jotka osaavat imitoida noita ääniä aivan kuten Shearer. Eli eroa ei välttämättä edes huomaa, jos korvaava ääni etsitään huolella.

No nyt tuli sitten se viimeinen naula Simpsonien arkkuun. 26 vuoden jälkeen yksi pää-ääninäyttelijä lähtee ja sarjan taso on huonontunut monen vuoden ajan tasaisesti, eli eikö tätä sarjaa nyt voisi lopettaa?! Vai onko tämä uusi askel kohti tulevaisuuden Simpsoneita, jossa ääninäyttelijät korvataan vähä vähältä uusilla näyttelijöillä ja sarja jatkuu loputtomiin?

Itse en ainakaan aio katsoa sarjaa, sillä Shearer ja hänen hahmonsa kuuluu minun henk.koht. lemppareihin. Burns, Skinner, Lenny... ei tule onnistumaan tämä korvaus kyllä mitenkään kunniallisesti.

Aika pahaan paikkaan joutuivat, kun kaksi uutta kautta juuri julkistettu. Harryn hahmojen poistaminen sarjasta menisi pakostakin typeräksi, niitä kun on kymmenkunta. Koko sarjan lopettaminen yhden ääninäyttelijän takia ei missään nimessä tule kuuloonkaan, kun kyseessä on tämä kyseinen sarja (raha puhuu), sitä paitsi uusien jaksojen tuotanto on varmaankin hyvää vauhtia käynnissä. Kaikista järkevinhän se on loppujen lopuksi korvata äänet, mutta mitä siitäkin tulee? Samat hahmot ovat kulkeneet saman ääninäyttelijän mukana 26 vuotta, eikä muutoksen nieleminen ole mikään helppo pala kellekään. Ja siinä missä hyviä imitaatioita Simpsonit-hahmoista on maailma pullollaan, mistä sitten vielä imitaattori joka osaa myös sen näyttelyn? Tai toisin päin, mistä ääninäyttelijä joka osaa uskottavan tulkinnan hahmoista?

Mutta on tämä kuitenkin hälyttävää, käykö tässä sitten niin että Simpsonit jatkuu vain koska se on Simpsonit, kaikki äänet ja tekijät korvataan yksi toisensa jälkeen, ja minun kaltaiset idiootit yhä katsovat ja tuovat rahaa Fox-korporaation kirstuun? (ei vaan, enköhän minäkin jossakin vaiheessa saa tarpeekseni tästä)

Toisaalta yksi mahdollisuus olisi vaan vetää nämä kaksi sovittua kautta loppuun, pitää Shearerin hahmojen roolit pienempinä ja tarvittaessa lainata jonkun muun ääntä. Sitten vielä vilautella Shearerille mahdollisuuksia elokuvaan, mutta saattaa kuitenkin sarja loppuunsa hitaasti, varmasti ja ennen kaikkea kunniallisesti.

Niin, ja onhan tässä vielä mahdollisuus että sopuun päästään.

Harry Shearer jättää Simpsonit
Vastaus #33 15.05.15 - 17:17
Harry Shearer jättää Simpsonit

Ääninäyttelijä Harry Shearer jättää Simpsonit. Shearer ei ole hyväksynyt samaa jatkosopimusta tuotantoyhtiö Foxin kanssa kuin sarjan muut näyttelijät.

Simpsonit ei ole aiemmin kokenut yhtä isoa näyttelijämenetystä. Shearer on ollut sarjassa mukana sen alusta asti ja esittänyt sellaisia keskeisiä hahmoja kuin Ned Flanders, johtaja Burns, Waylon Smithers, Kent Brockman ja pastori Lovejoy.

Simpsonien vastaava tuottaja Al Jean vahvistaa tiedon. Jean kertoo, että Shearerin hahmot eivät poistu sarjasta, vaan niitä esittämään palkataan uusia näyttelijöitä.

Shearer itse kommentoi lähtöään toteamalla halunneensa vapauden tehdä muita töitä. Hän kiittää Simpsonien faneja saamastaan tuesta.

Shearer on tullut tunnetuksi siitä, ettei hän ole aina niellyt Foxin tarjoamia sopimuksia kakistelematta. Hän on usein purnannut viimeiseen asti, kun muut näyttelijät ovat jo laittaneet nimensä paperiin. Tiettävästi jatkosopimus olisi tällä kertaa ollut neljäntoista miljoonan dollarin arvoinen.

Viime vuonna Shearer voitti uransa ensimmäisen Emmy-palkinnon työstään Simpsoneissa.

(Lähteet: The Hollywood Reporter, CNN)


Aikamoinen jättipommi. Ajattelin suoraan sanottuna, että kun muutama päivä sitten kerrottiin Shearerin heittäytyneen sopimusneuvotteluissa hankalaksi, kyseessä olisi vain se sama parin vuoden välein toistuva parittelurituaali Shearerin ja Foxin välillä kuin aina ennenkin. Mutta nyt kävikin näin. Odotan todella mielenkiinnolla, kuka Shearerin hahmot korvaa ja millä tuloksella.


Brock Baker imitoi Shearerin hahmoja.

Brock Baker imitoi Shearerin hahmoja.

Hyvä suoritus, mutta hyvä ei tässä tilanteessa riitä. Alkaa jo etukäteen masentaa ajatus, että tutut hahmot kuulostaisivat enää 99-prosenttisesti samalta kuin ennen.

Brock Baker imitoi Shearerin hahmoja.

Sinne suuntaan.
Ned Flanders - Kuulostaa liikaa Brock Bakerilta, ainoastaan hi-diddly-ho oli mielestäni tunnistettava lausahdus, sen varaan ei voi ääninäyttelyä jättää.
Lenny - Kuulosti liian väkisin yritetyltä ja muistutti enemmän Pee Wee Hermania kuin Lennyä.
Pastori Lovejoy - Jälleen liikaa yrittämistä. Vaikka Brockin kasvot peittää ja katsoo vain Lovejoyn kuvaa, ei hahmoon yhdistä ääntä muuten kuin Bart myy sielunsa -jakson klassikosinaatilla.

Harry on sen verran lahjakas ääninäyttelijä, että tuskin löytyy yksittäistä henkilöä esittämään hänen hahmojaan. Luultavasti hahmoja esitetään vähemmän sarjassa, yksi jos useampi poistetaan sarjasta ja muutama ääninäyttelijä esittää Harryn hahmoja.

Burns ja Smithers olivat ainoat jotka tunnistin pelkän äänen perusteella, ei siis mielestäni kovinkaan hyvä suoritus.

Brock Baker imitoi Shearerin hahmoja.


Burns ja Smithers onnistuvat erinomaisesti myös Herman ja Largo olivat hyviä

Jos tätä videota nyt ruvetaan analysoimaan, niin aiemmin mainittujen asioiden lisäksi Otto ja Scratchy kuulostivat tarpeeksi tunnistettavilta/hyviltä, koska hahmot ovat jo nykyisellään melko vähän esillä.

Osa tuolla videolla oli hyvin matkittu, osaa en tunnistanut ollenkaan.
Kyllä simpsonit jää kovasti kaipaamaan Harry Sheareria.

Nyt näyttää tämä koko Shearer-keskustelu hiipuneen ainakin mediassa, eli ehkä kulisseissakaan ei enää käydä mitään vääntöä Shearerin saamiseksi takaisin. Niin kuin Al Jean yllä mainitsemassani haastattelussa sanoo, Shearer on jo äänittänyt osansa marraskuun jaksoihin saakka. Siitä eteenpäin ei hahmoilla ole vielä ääniä, eli varmaan viimeistään joskus lokakuussa pitäisi olla joku kehissä.