Kirjoittaja Aihe: 9. esityskausi  (Luettu 20874 kertaa)

Vs: 9. esityskausi
Vastaus #15 27.09.13 - 14:57
Homer on tehty tuohon jaksoon tahallaan ärsyttäväksi tyypiksi, koska tekijöiden mielestä se on hauskaa. Voisin jopa sanoa, että tässä jaksossa Homerin ärsyttävyys ja tyhmyys on vielä ihan katseltavaa, mutta taso on laskenut vielä tuostakin.

En ehkä vitosta itse antaisi, mutta ymmärrän kyllä täysin mikset pidä tästä jaksosta. Paljon on kuraa, mutta toisaalta onhan tässä jotain hauskaakin. Homerin valmennus on siinä mielessä hauskaa, että juuri tuollaisia valmentajia löytyy noista nappulaligoista. Yksi hyvä kohta oli myös, kun Hank Hillin perhe oli katsomossa.

Jaksoarvostelu: 9x24 - Missä Lisa?
Vastaus #16 10.10.13 - 21:22
Jaksoarvostelu: 9x24 - Missä Lisa?

Ensin kuvaan tulivat Bart ja Milhouse, joten kyseessä oli poikien tyylistä hauskaa, ja niin se olikin kun kun pojat menivät pilailupuotiin. Bartin sivujuoni jatkui vielä jonkin aikaa hauskana, kun Margen piti viedä poikansa Tri. Hibbertin pakeille, koska Bart oli liimannut pilailuvälineet päähänsä. Bart ihan tutisi ja hikoili, kun Hibbert uhkasi tehdä kuviliaan toimenpiteen. Mutta onneksi pelkohiki auttoi tätä vekkulia kaveria.

Sitten onkin pääjuonen vuoro. Lisa pyytää puhelimen välityksellä Homeria viemään hänet museoon tai antamaan luvan mennä sinne bussilla. Tuossa vaiheessa alkoi tympiä Homerin tyhmyys, päästää nyt 8-vuotias lapsi yksin busilla liikenteeseen. No, onneksi Lenny ja Carl saivat hänet järkiinsä, jolloin hän tajusi mennä etsimään tytärtään. Ja vasta siinä vaiheessa aloin todella tykätä jaksosta, kun hän vihdoin löysi tyttönsä mutta joutui itse vaikeuksiin sen nosturiajoneuvon kanssa. Esimerkiksi hänen päänsä juuttuu kiinni menevän laskusillan väliin. Jakso huipentua loppua kohti, kun Homer ja Lisa päätyivät kahdestaan kiinni olevaan museoon, jossa myös viettivät aikaakin yhdessä. Myös Homerin kompurointi oli hauska lisä, kun he yrittivät olla rikkomatta sitä yhtä kulttuuriaaretta. Parasta jakson lopussa oli Homerin ja Lisan Pako, ensin hyräillään jotain sävelmää ja yllättäen... "Juostaan".

Jakson loputtua pääni teki päätteelytehtävää ja siihen päätelmään, että kyllä se pääjuoni oli parempi. Ja juuri Homerin ansiosta. Yleensä olen Bartin kannalla, mutta jos joku muu hahmo pelastaa jakson, jää oma suosikkini silloin huonommalle sijalle.

Mutta ne arvosanat, siinäpä vasta pulma. En ollut ihan parhaassa arvsteluterässä.
Sanotaanpa nyt vaikka...

Jaksoarvostelu: 9x10 - Jouluvaras
Vastaus #17 04.01.14 - 01:06
Jaksoarvostelu: 9x10 - Jouluvaras

Tämä jakso on ehdottomasti koko yhdeksännen tuotantokauden parhaimpia, ellei jopa parhain jakso. Juoni on rakennettu hyvin ja sivujuonta ei ole.

Jakson alussa vietetään Jouluaattoa ja Simpsonien perhe on joulun vietossa. Lisa ja Bart eivät malttaisi odottaa Joulupäivää ja lahjojen avaamista. Kun on aika mennä nukkumaan Bart päättää juoda paljon maitoa, jotta herää ennen muuta perhettä avaamaan lahjoja. Bartin kikka toimiii ja hän rientää aikaisin aamuyöllä lahjojen avaukseen. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitellusti ja Bart onnistuu polttamaan kuusen ja lahjat. Hän ei uskalla kertoa siitä perheelleen, joten hän piilottaa palon jäänteet ja väittää perheelleen, että lahjat varastettiin. Simpsonien perhe saa tämän seurauksena muilta Springfieldiläisiltä paljon myötätuntoa ja rahalahjoituksia. Simpsonit ehtivät tuhlata rahat, kunnes Bartin omatunto soimaa häntä niin paljon, että hän tunnustaa tekonsa. Tästähän ei Sprinfieldiläiset ilahdu, vaan he haluavat omansa takaisin, keinolla millä hyvänsä. He päättävät viedä Simpsonien koko omaisuuden.

Jaksossa on myös kaksi hauskaa ns. erillistä kertomusta, jotka kestävät vain noin minuutin. Jakson aika alussa, kun Bart on juonut maitonsa ja mennyt nukkumaan hänen näkemänsä uni on kuvattu samantapaisesti kuin Land of Chocolate aikanaan. Sen lisäksi jaksossa on hauska puolenminuutin pituinen kohtaus, jossa Marge osallistuu televisiovisailuun (koska siitä olisi saanut rahaa), mutta onkin niin huono, että joutuu miinuksen puolelle.

Jakson juoni on todella hyvä juuri siksi, koska se osoittaa että vaikka menettää jouluna kaiken tavaran, ei se tarkoita että joulusta ei voisi iloita. Jakso siis osoittaa että materiaalisella joululla ei ole loppujen lopuksi niinkään väliä, kunhan on toisensa joita rakastaa, mutta se osoittaa myös sen, että Bartin valheen takia he menettivät kaiken. Eli ei kannata valehdella, koska sillä voi olla todella suuret seuraukset.

Jaksolle annan arvosanaksi 9 1/2 / 10 asteikolla 1-10, koska juoni on rakennettu niin hyvin ja syvällisesti. Se kertoo läheisten tärkeydestä, valehtelun seurauksista ja siitä, että materia ei luo joulumieltä vaan joulumieli syntyy ilman mitään omaisuuttakin meidän omissa mielissämme.

Jaksoarvostelu: 9x15 - Koomikon paluu
Vastaus #18 26.02.15 - 22:28
Jaksoarvostelu: 9x15 - Koomikon paluu

Hassu-klovni huomaa, että hän on pudonnut täysin uuden huumorin kelkasta. Pian Hassu uudistaa repertuaariaan ja hylkää entisen kaupallisen minänsä. Häntä kuitenkin houkutellaan mainostamaan uutta tila-autoa.

Kausi 9, oma henkilökohtainen suosikkini. Hassu-klovni sensijaan ei ole oikeastaan koskaan iskenyt hahmoa. Siltikin täytyy myöntää, että juoni on varsin istuva tuolle lastennaurattajalle. Sitä paitsi mieshän muuttuu täysin vain vaatteiden vaihdolla ja tukan taakse laittamisella! Nyt olen katsonut putkeen kausien (muka) heikompia jaksoja siitä syystä, että ne ovat vähiten dvd-soittimessa pyörineet, mutta kun kyseessä on kausi 9, ei se heikoimmillakaan ihan pohjanoteeraus ole. Joskin jakson kärkivieras Jay Leno on aaaaivan liian suuressa osassa.

Seuraavaksi perinteistä vitsien summausta. En suinkaan ole rasisti, mutta silti Hassun kiinalais-imitaatio viuhuvan kauluksen kanssa naurattaa. Hän on todella pudonnut huumorin rattailta! Homerin satunnainen housuviha on myös mahtavaa katsottavaa sekä Lisa hautaamassa rahaa etupihalle. Tai lähinnä hänen ja Margen hymyt ja peukunnäytöt iloisen huilumusiikin soidessa taustalla. Juuri tuollaisista randomi-kohtauksista minä pidän. Ai niin jaa Moen mikki ja... ja! Kyllähän näitä tulisi listattua vaikka kuinka paljon, mutta ne ehkä menettävät tehoaan näin kirjoitettuina.

Lenon esiintymisestä pitäisi sakottaa monia pisteitä, mutta Hank Williams Juniorin Canyonero-laulu nostaa arvosanaa .

Vs: 9. esityskausi
Vastaus #19 29.03.15 - 18:27
Kausi on yks parhaista
mutta yhtä jaksoo en tajua ja se jakso on Homer hurmahenki Joy of sect

Vs: 9. esityskausi
Vastaus #20 11.02.16 - 15:44
Kausi on yks parhaista
mutta yhtä jaksoo en tajua ja se jakso on Homer hurmahenki Joy of sect

Ah, Homer hurmahenki, yksi kaikkien aikojen absurdeimmista Simpsonit-jaksoista. Itsekään en tajunnut jaksoa, kun katsoin sen ensimmäistä kertaa. Muistan jaksosta sen verran, että siinä oli hienoja maisemaotoksia, Homer oli hyvin oudosti käyttäyttyvä ja se absurdiuus. Täytyypä katsoa tuo jakso uudetsaan.