Simpsonit.org keskustelupalsta

Simpsonit => Jaksot – kausikohtainen keskustelu => Aiheen aloitti: Sami - 15.10.12 - 11:41

Otsikko: 9. esityskausi
Kirjoitti: Sami - 15.10.12 - 11:41
9. esityskausi (http://simpsonit.org/?kausi=9) (1997–1998)

Tässä ketjussa käydään keskustelua Simpsonien yhdeksännestä esityskaudesta. Mitä pidät kaudesta kokonaisuutena? Mitkä ovat kauden parhaat, mitkä huonoimmat jaksot? Tahdotko sanoa jotain muuta kaudesta?

Voit myös kirjoittaa arvosteluja kauden jaksoista. Tarpeeksi hyvin kirjoitetut arvostelut linkitetään kyseisen jakson esittelyyn Simpsonit.orgissa. Hyvä arvostelu on huolellinen, kattava ja kunnolla perusteltu. Ohjeita ja vinkkejä arvostelun kirjoittamiseen on täällä. (http://simpsonit.org/keskustelupalsta/index.php/topic,842.0.html)

Keskustelu saattaa sisältää spoilereita. Tätä edemmäs ei siis kannata lukea, jos ei halua tietää yksityiskohtia jaksojen juonista.

Kauden jaksot
 • 1. Hätä ei lue lakia (http://simpsonit.org/?jakso=9x1)
 • 2. Rehtorin kahdet kasvot (http://simpsonit.org/?jakso=9x2)
 • 3. Saksofonin tarina (http://simpsonit.org/?jakso=9x3)
 • 4. Kauhujen talo, osa 8 (http://simpsonit.org/?jakso=9x4)
 • 5. Mies ja pyssy (http://simpsonit.org/?jakso=9x5)
 • 6. Valmentajan poika (http://simpsonit.org/?jakso=9x6)
 • 7. Kaksi rva Nahasapeemapetilonia (http://simpsonit.org/?jakso=9x7)
 • 8. Enkelinäyttely (http://simpsonit.org/?jakso=9x8)
 • 9. Kaksi totuutta (http://simpsonit.org/?jakso=9x9)
 • 10. Jouluvaras (http://simpsonit.org/?jakso=9x10)
 • 11. Simpsonin laulava perhe (http://simpsonit.org/?jakso=9x11)
 • 12. Työni on huvini (http://simpsonit.org/?jakso=9x12)
 • 13. Homer hurmahenki (http://simpsonit.org/?jakso=9x13)
 • 14. Haaksirikko (http://simpsonit.org/?jakso=9x14)
 • 15. Koomikon paluu (http://simpsonit.org/?jakso=9x15)
 • 16. Rikos ja rakkaus (http://simpsonit.org/?jakso=9x16)
 • 17. Perimä pelottaa (http://simpsonit.org/?jakso=9x17)
 • 18. Avain onneen (http://simpsonit.org/?jakso=9x18)
 • 19. Maailman merille (http://simpsonit.org/?jakso=9x19)
 • 20. Biljoonan dollarin seteli (http://simpsonit.org/?jakso=9x20)
 • 21. Perheen ankkurit (http://simpsonit.org/?jakso=9x21)
 • 22. Homer ja roskakuskit (http://simpsonit.org/?jakso=9x22)
 • 23. Kukkulan kunkku (http://simpsonit.org/?jakso=9x23)
 • 24. Missä Lisa? (http://simpsonit.org/?jakso=9x24)
 • 25. Marge, eletään vaarallisesti! (http://simpsonit.org/?jakso=9x25)
(http://simpsonit.org/kuvat/seasons/s_9.png)
(http://simpsonit.org/kuvat/seasons/s_9_ce.png)
Otsikko: Jaksoarvostelu: 9x1 - Hätä ei lue lakia
Kirjoitti: Finnish Simpson - 01.11.12 - 23:56
Jaksoarvostelu: 9x1 - Hätä ei lue lakia (http://simpsonit.org/jaksot/9/1/)

9. tuotantokausi alkaa mielestäni melko hienolla pläjäyksellä. Barney siis lainaa Homerin autoa juopottelutarkoitukseen, ja viikkojen kuluttua kyseinen auto löytyy keskeltä New Yorkia, World Trade Centerin juurelta, mukava nippu parkkisakkoja lasissa.

Sen enempää spoilaamatta, tämä jakso on mahtava Homerin osalta. Homer odottaa kiireisenä että joku tulisi avaamaan auton rengaslukon.. Samalla tulee sitten nälkä, ja jano, ja loppujenlopuksi tarve "heittää vettä".
Ja "vettä heittäessä" tulee tietenkin se parkkipirkko auton luokse. Tässä on jakson ehkä hienoin vitsi, kun korkeassa pilvenpiirtäjässä ollessaan Homer vaan huudahtaa sen tutun "D'oh!"insa niin että se kaikuu koko rakennuksessa.

Mutta muitten perheenjäsenten sivuroolit oli pienimuotoinen pettymys. Kiertely New Yorkin kuuluisimmissa kortteleissa.. Itse olen sitä mieltä että hyvät käsikirjoitukset/juonenkäänteet/roolit on hyviä, jos niistä jää jotain mieleen. Mutta tästä ei jäänyt mieleen mitään.

Arvosanaa en tälläkertaa anna. Lyhennettynä: Homerin toilailut oli hyvä esimerkki "Simpsonien kultakaudelta", sivuroolit olisi kaivanneet hiomista. (Tosin, mielipide voisi muuttua jos tämän jakson näkisi lähiaikoina uusiksi?)
Otsikko: Jaksoarvostelu: 9x19 - Maailman merille
Kirjoitti: Finnish Simpson - 09.11.12 - 23:51
Jaksoarvostelu: 9x19 - Maailman merille (http://simpsonit.org/jaksot/9/19/)

Jakso jossa siis Homer ja kumppanit siirtyvät laivaston leipiin. Yksi lempijaksoistani. Heti alun sohvakohtaus oli hyvin keksitty, liitutauluteksti "My butt does not deserve a website".
Sitten tuo sohvakohtaus oli mahtava.. Nostalgisuudellaan tuli jotenkin mieleen vanhat Pink Panther - piirretyt. Johonkin muuhunkin piirrettyyn(tai klisheeseen) tuo taitaa viitata, oikaiskaa joku jos tiedätte.

Jaksossa on paljon kohtia jotka saavat hymyn huulille, ensimmäisenä taitaa tulla tuo Homerin valojen taputus ja sitten kun kyseinen kikka ei toimi, hän heittää sen pöytälampun raivoissaan ulos ja toivottaa yöt.

En jaksa kaikkia hyviä(tai naurettavia) kohtia listata, mutta mainitaan nyt pari vielä. Yksi jolle hymyilen on "Miehistön laulama ikivanha merimieslaulu", eli hieman homohtava Village Peoplen In The Navy(kyseinen yhtyehän tanssii ydinsukellusveneen kannella (ja Smithers myös) ja lopulta hukkuvat, pisteet siitä idean keksijälle).
Tai sitten Moen kissan halailu ja sitten "Mitä ihmettä te toljotatte?!". Perus piruilua Simpsoneissa. Näille kahdelle kohdalle saa nauraa makeasti.

Bartman - tanssi oli sitten ainoa kohta jossa teki mieli heittää kaukosäädin ikkunasta ulos. Kuten Ralph sanoi "Tuo on niin 1991-lukulaista".
Sümma sümmarum..Jos 10 pitäisi antaa, koko jakson pitäisi olla täydellinen. Mutta, viimeisen kohdan perusteella annetaan arvosana 9.
Otsikko: Vs: 9. esityskausi
Kirjoitti: Monorail - 06.12.12 - 19:15
Olen katsonut tämän kauden nyt uusintoina DVD:ltä ja ei kaduta yhtään. Tällä kaudella on monta hyvää jaksoa ja oikeastaan vain yksi kehnohko, Simpsonien laulava perhe. Se ei liiallisen musiikin takia viehätä, eikä nuo kokoomajaksot mitään hirveän huikeita ylipäätänsä olekaan.

Suosikkini ovat Hätä ei lue lakia, Mies ja pyssy, Kaksi totuutta ja Biljoonan dollarin seteli. Kaikkiin valintoihin on syynsä. Homerin viha New Yorkia kohtaan on hauskaa katseltavaa. Jakson Mies ja pyssy juoni on hyvä ja hauskoja kohtia on, mainittavana kun Homer istuu tuolissa ja ohi kulkee kaikkea "ammuttavaa". Marge kiinteistönvälittäjänä on hyvä idea, ja minun silmissäni jakso saa lisäpointseja hienon hahmon, Lionel Hutzin, viimeisten puheroolien takia. Biljoonan dollarin seteli on myös hieno idea.

Muut jaksot ovat joko hyviä tai kelvollisia. Hyvä kausi, omassa kausirankingissäni ehkä 8. sijalla. Mikä   on hyvä sija, kun sitä edellä on legendaariset 2-8.
Otsikko: Jaksoarvostelu: 9x12 - Työni on huvini
Kirjoitti: Mr. Plow - 04.02.13 - 15:26
Jaksoarvostelu: 9x12 - Työni on huvini (http://simpsonit.org/jaksot/9/12/)

Jakson juoni ei taas päätä huimaa. Homer ja Bart työskentelevät tivolissa Bartin töppöilyjen takia ja menettävät renkaanheittokojun poliiseille. Tästä hyvästä he majoittavat kojun omistajat kotiinsa ja siitä ongelmat vasta alkavat.
Homerin ja Clancy Wiggumin kohtaamiset ovat legendaarisia ja ehdottomasti jakson parasta antia. Kohtaus, jossa äitiinsä leipääntynyt Seymour Skinner alkaa havitella jonkin sortin teräasetta, on ehkä vähän kyseenalainen mutta hauska.
Loppuratkaisu onnistui yllättämään ensimmäisellä katsomiskerralla, nykyään se tuntuu väsähtäneeltä. Oli kuitenkin kivaa, että talo saatiin pelastettua nimenomaan Homerin idean ansiosta. 
Kaiken kaikkiaan jakso oli aika peruskauraa parista huippuhetkestä huolimatta. Arvosanaksi annan 7 1/2.
Otsikko: Jaksoarvostelu: 9x1 - Hätä ei lue lakia
Kirjoitti: Gabbo - 07.02.13 - 21:58
Jaksoarvostelu: 9x1 - Hätä ei lue lakia (http://simpsonit.org/jaksot/9/1/)

Ah, tämä on yksi niistä jaksoista joihin ei kyllästy koskaan!

Barney jättää kahden kuukauden ryyppyreissun seurauksena Homerin auton New Yorkiin ja täten Homer joutuu lähtemään perheineen kaupunkiin, jota niin suuresti vihaa. Sillä välin kun Homer odottaa autollaan rengaslukon avaajaa, muu perhe nauttii kaupungin nähtävyyksistä.

Juoneltaan jakso iskee aivan loistavasti. Homerin vierailu on juuri yhtä kauhea kuin hänen ensimmäisellä kerrallaan ja Marge, Bart ja Lisa ottavat puolestaan kaiken ilon irti. Homerin ärtymykseen on myös helppo samaistua; kun näkee rengaslukon avaajan laittavan uutta sakkolappua Homerin auton tuulilasiin tekee itsekin mieleni karjais: D'oh!

Jakso pursuaa loisteliaita vitsejä mainiten mm. Homerin ensimmäinen New York-käynti, Margen selitys lapsille iljettävän näköisistä kuolleista jäniksistä sekä loppukohtaus, jossa Lisa kysäisee isältään toista mahdollista käyntiä kaupungissa. Edelläajavasta roska-autosta lentelee rikkoutuneen tuulilasin läpi roskia Homerin naamalle ja mies toteaa raivoaan pidätellen: "We'll see honey......we'll see..."

Yksi suosikkikohtauksistani sarjan historiassa on kohtaus, jossa Homer käynnistää autonsa ja lähtee rengaslukosta huolimatta eteenpäin :D

Jakso on juuri sitä mitä Simpsonit ovat parhaimmillaan, kouluarvosanana 10
Otsikko: Jaksoarvostelu: 9x4 - Kauhujen talo, osa 8
Kirjoitti: Gabbo - 11.02.13 - 23:42
Jaksoarvostelu: 9x4 - Kauhujen talo, osa 8 (http://simpsonit.org/jaksot/9/4/)

Tämä vuotuinen halloween-jakso kuuluu kauhu-kavalkadien kärkipäähän.

Homega-ihminen
Pormestari Quimby suututtaa ranskalaiset, jotka pian lähettävät ydinpommin tuhoamaan kaupungin. Pommisuoja-ostoksilla ollut Homer selviää ainoana ihmisenä räjähdyksestä.

Juonihan toimi oikein hyvin, mutta kenties mutanttiasukkaiden tilalle olisi voitu kehittää jokin muu loppu. On kuitenkin hyytävän hauskaa nähdä Homer yksin aavekaupungissa ja pitääpä tarina sisällään myös yhden suosikkivitsieni sarjan: kyseessä on kolme peräkkäistä hauskaa vitsiä Homerin muistellessa kuollutta perhettään. Ensin Homer muistelee poikaansa lyömässä pesismailalla, yllättäen myös Lisan hän muistaa maila kädessä ja Margen kohdalla puolestaan tulee huti. Tämän jälkeen Homer muistelee vielä "loppuja", aivan loistavaa vitsien ilotulitusta. (Olenpa tainnut mainita tämän täällä jossain suosikikseni aikaisemminkin.)

Kärpänen vs. kärpänen
Homer hankkii materiansiirtimen, jolla Bart yrittää risteyttää itsensä kärpäsen kanssa. Bart siirtyy pienen kärpäsen olomuotoon, kun taas kärpänen pääsee Bartin ruumiiseen.

Juonta on lainailtu Kärpänen-nimisestä kauhuklassikosta. Tämä osio on perus Kauhujen talo-kastia: tarjoaa maittavia nauruhetkiä ja saa kuitenkin vähän selkäpiissä värisemään. Huomasin muuten, että tämän Kauhujen talon kaikki tarinat päättyvät tavallaan onnellisesti. Itse pidän näissä jaksoissa enemmän lopuista, jotka loput jäävät ikään kuin auki.

Trullit uuniin
Eletään vuotta 1649, jolloin kaupungissa yritetään estää noitavainoja polttamalla kaikki vähänkin noidaksi epäillyt naiset. Marge paljastuu noidaksi ja lähtee siskojensa kanssa pelottelemaan kaupunkilaisia.

Hyvä idea, mutta huono toteutus. Margesta noitana olisi voinut saada paljon enemmn irti kuin jaksossa on otettu. Tämä onkin jakson heikoin tarina ja jättää ikävästi muuten hyvästä kauhusaagasta jälkeensä kuivan 'meh'-efektin.

Koulun arvosana-asteikolla annan jaksolle
Otsikko: Jaksoarvostelu: 9x2 - Rehtorin kahdet kasvot
Kirjoitti: Monorail - 12.02.13 - 18:19
Jaksoarvostelu: 9x2 - Rehtorin kahdet kasvot (http://simpsonit.org/jaksot/9/2/)

Rehtori Skinner paljastuu huijariksi, oikealta nimeltään Armin Tamzarian oleva Skinner näet varasti kuolleeksi luullun esimiehensä nimen Vietnamin sodassa. Oikea Skinner saapuu Springfieldiin ja siitähän soppa syntyy.

Minä en ole oikeen koskaan tottunut ajatukselle, että Skinner, siis Tamzarian, olisi huijari. Tämä jakso on juoneltaan kovin sekava, kun kokoajan jauhetaan väärästä ja oikeasta Skinneristä. Vaikka tämmöinen jakso onkin olemassa, minulle huijari-Skinner on aina Skinner.

Huijari-Skinner on aina ollut hyvä hahmo, varsinkin hänen joutuessa napit vastakkaen Bartin kanssa syntyy usein mukavaa katseltavaa. Tässä jaksossa Skinner on paikoin ärsyttäväkin, mutta  "oikea Skinner" on vielä ärsyttävämpi.

Jaksossa seuraa sitten onnellinen loppu, kun springfieldiläiset haluavat rehtorinsa takaisin, ja oikea Skinner heitetään menemään. Lopulta kaikki on kuin ennen, koko Armin Tamzarian-jupakka unohdetaan ja rehtori Seymour Skinner palaa takaisin koulun rehtoriksi.

Noh, onneksi huonon juonen vastapainona on perusvarmaa 9. kauden huumoria. Parhaana tsoukkina pidän automatkaa - Homerin ajamassa autossa on kauhea määrä porukkaa eri syineen. Tämmöinen yksinkertainen vitsi toimi tässä jaksossa.

Hmm... Kauden huonoimpia jaksoja, arvosanaksi pistetään 6/10. Ainoa tätä huonompi jakso tällä kaudella lienee Simpsonin laulava perhe -clipshow.

Tämä jakso tulee illalla Subilla. Katsokaahan niin tiedätte puhunko mielestänne täyttä roskaa vaiko täyttä asiaa. (Tai en kumpaakaan)
Otsikko: Jaksoarvostelu: 9x11 - Simpsonin laulava perhe
Kirjoitti: Gabbo - 13.02.13 - 16:38
Jaksoarvostelu: 9x11 - Simpsonin laulava perhe (http://simpsonit.org/jaksot/9/11/)

Tämä on sarjassaan 4. sarjan clipshow-jakso ja varsin heikko sellainen.

Homerin vuokraama lännen elokuva paljastuukin musikaaliksi ja tämä saa perheen muistelemaan omiaan ja muiden aikaisempia laulusuorituksia aikaisemmista jaksoista. Välillä Snake pistäytyy Simpsoneilla ryöstöaikeissa.

Jakso on sangen puuduttavaa katseltavaa, senkin takia että se on kooste vanhojen jaksojen pätkistä, mutta etenkin siitä syystä että kyseessä on pelkkiä musiikkiesityksiä. Vaikka hienoja lauluja on sarja täynnä ei silti suomalaisen korvaan ne kuulosta varmaankaan yhtä hyvältä kuin jenkkilässä. Suomennokset eivät ole lauluissa yhtään niin teräviä kuin ne voisivat olla. Monet hyvät riimit, joita alkuperäiset laulut sisältävät on suomennoksessa lässähtäneet pilipali-riimitykseen. Tottakai alkuperäisestä biisistä tunnistaa riimit ja ymmärtää niiden hienoudet, mutta jotenkin on vaikea taas keskittyä pelkkiin riimeihin eikä seurata mitä ruudussa tapahtuu. Ähh, no ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan...

Tämä kierrätysjaksojen heikomman pään jakso kuuluu myös sekä kauden, että sarjan heikoimpiin. Tästä suuresta inhosta ja lyttäyksestä huolimatta täytyy mainita yksi hyvä vitsi jaksosta: Toisen osion päätteeksi Homer toteaa "Tiesin, että olisi pitänyt sulkea tuo ikkuna".

Kouluarvosanana 5-

PS. Lionel Hutzin ja Troy McCluren ääninäyttelijän Phil Hartman murhattiin muistaakseni noin 4 kuukautta tämän jälkeen. Hartmanin vaimo ampui miehensä ja lopuksi myös itsensä. Puistatuksia herättää aina jakson lopputekstit, jossa juuri Hartmanin nimen kohdalla Snake ampuu ensimmäiset laukauksensa. Eivätpä voineet tekijät aavistaa mitä tuleman piti.
Otsikko: Vs: Jaksoarvostelu: 9x11 - Simpsonin laulava perhe
Kirjoitti: Monorail - 13.02.13 - 16:52
PS. Lionel Hutzin ja Troy McCluren ääninäyttelijän Phil Hartman murhattiin muistaakseni noin 4 kuukautta tämän jälkeen. Hartmanin vaimo ampui miehensä ja lopuksi myös itsensä. Puistatuksia herättää aina jakson lopputekstit, jossa juuri Hartmanin nimen kohdalla Snake ampuu ensimmäiset laukauksensa. Eivätpä voineet tekijät aavistaa mitä tuleman piti.

Mielenkiintoinen havainto. Tässä olisi jollekin salaliittoteorioiden harrastajalle ainesta.
Hartman oli kyllä hyvä ääninäyttelijä. Lionel Hutz oli aikanaan parhaita sivuhahmoja, ja saipahan McClurenkin elokuva-, opetusfilmi-, sun muista esiintymisistä usein hilpeyden aihetta.

Tällä kaudella on tosiaan Hartmanin viimeinen esiintyminen, Hutzin viimeinen puherooli oli jaksossa Kaksi totuutta, McCluren muistaakseni jaksossa Avain onneen, joka sitten jäikin koko Hartmanin viimeiseksi.

Edit: Mr. Plow korjasikin, eli vain Hutzin viimeiset puheet on tällä kaudella. Puhuin siis läpiä päähäni, kun väitin Hartmanin viimeisiä puheita tälle kaudelle.
Otsikko: Vs: Jaksoarvostelu: 9x11 - Simpsonin laulava perhe
Kirjoitti: Gabbo - 13.02.13 - 22:08
PS. Lionel Hutzin ja Troy McCluren ääninäyttelijän Phil Hartman murhattiin muistaakseni noin 4 kuukautta tämän jälkeen. Hartmanin vaimo ampui miehensä ja lopuksi myös itsensä. Puistatuksia herättää aina jakson lopputekstit, jossa juuri Hartmanin nimen kohdalla Snake ampuu ensimmäiset laukauksensa. Eivätpä voineet tekijät aavistaa mitä tuleman piti.

Mielenkiintoinen havainto. Tässä olisi jollekin salaliittoteorioiden harrastajalle ainesta.
Hartman oli kyllä hyvä ääninäyttelijä. Lionel Hutz oli aikanaan parhaita sivuhahmoja, ja saipahan McClurenkin elokuva-, opetusfilmi-, sun muista esiintymisistä usein hilpeyden aihetta.

Tällä kaudella on tosiaan Hartmanin viimeinen esiintyminen, Hutzin viimeinen puherooli oli jaksossa Kaksi totuutta, McCluren muistaakseni jaksossa Avain onneen, joka sitten jäikin koko Hartmanin viimeiseksi.

Edit: Mr. Plow korjasikin, eli vain Hutzin viimeiset puheet on tällä kaudella. Puhuin siis läpiä päähäni, kun väitin Hartmanin viimeisiä puheita tälle kaudelle.

Lionel Hutzin viimeinen esiintyminen on 9. kauden jaksossa "Kaksi totuutta", jossa mies on vaihtanut hommansa asianajajan virasta kiinteistönvälittäjäksi. Tämän jälkeen lipevä asianajaja (ja yksi lempihahmoistani) ei ole kuin vilahdellut pari kertaa väkijoukoissa puhumattomana. Muistaakseni vain jaksoissa "Kaksi kaupunkia" ja "Moe lapsenvahtina".

Ja McClure tosiaan teki viimeisen ilmestymisensä seuraavalla kaudella jaksossa "Bart-emo".
Otsikko: Jaksoarvostelu: 9x16 - Rikos ja rakkaus
Kirjoitti: Gabbo - 15.02.13 - 10:56
Jaksoarvostelu: 9x16 - Rikos ja rakkaus (http://simpsonit.org/jaksot/9/16/)

Homer auttaa Moe’ta naisenmetsästyksessä ja Moe tapaakin viehättävän Reneen. Moe tuhlaa uuteen naisystäväänsä ja hänellä on pian rahat lopussa. Hän kuitenkin keksii tehdä vakuutuspetoksen Homerin avustamana.

Jakso kuuluu yhdeksännen kauden keskikastiin. Toisaalta on hyvä nähdä Moe rakkauselämän pyörteissä ja lisäksi ilman suuria luonteenmuutoksia, mutta mielestäni jakson loppu oli vähän 'töks'. Mielestäni Reneen ja Moen seurustelun lopulle ei annettu kunnollista perustelua ja tämä onkin yksi niistä jaksoista joissa loppu on väkinäinen. Seurustelu piti vain äkkiä saada päätökseen ennen jakson loppua. Homerin ja Moen ystävyyssuhde on paljon huomionarvoisempaa, joten hiiteen vain turhat sivuhahmot!

Jakson vitsit ovat melko perushuttua, mutta pakko kai muutama helmi nostaa esille: Homerin ja Moen petossuunnittelu on suorastaan mahtava oliiveineen ja pikkuautoineen. Lisäksi Homer on loistava matkatessaan Moen luokse kirjastokärryllä (Must kill Moe - Whii). Lopuksi täytyy tottakai ylistää klassikkovitsiä Homerin feilaamisesta Moen auton ajamisessa mereen. Visuaalisesti yksi sarjan toimivimmista vitseistä.

Laitetaan nyt arvosanaksi vaikka
Otsikko: Vs: 9. esityskausi
Kirjoitti: teukkasalama - 01.03.13 - 07:51
Jaksoarvostelu: 9x16 - Rikos ja rakkaus (http://simpsonit.org/?jakso=9x16)

Homer auttaa Moe’ta naisenmetsästyksessä ja Moe tapaakin viehättävän Reneen. Moe tuhlaa uuteen naisystäväänsä ja hänellä on pian rahat lopussa. Hän kuitenkin keksii tehdä vakuutuspetoksen Homerin avustamana.

Jakso kuuluu yhdeksännen kauden keskikastiin. Toisaalta on hyvä nähdä Moe rakkauselämän pyörteissä ja lisäksi ilman suuria luonteenmuutoksia, mutta mielestäni jakson loppu oli vähän 'töks'. Mielestäni Reneen ja Moen seurustelun lopulle ei annettu kunnollista perustelua ja tämä onkin yksi niistä jaksoista joissa loppu on väkinäinen. Seurustelu piti vain äkkiä saada päätökseen ennen jakson loppua. Homerin ja Moen ystävyyssuhde on paljon huomionarvoisempaa, joten hiiteen vain turhat sivuhahmot!

Jakson vitsit ovat melko perushuttua, mutta pakko kai muutama helmi nostaa esille: Homerin ja Moen petossuunnittelu on suorastaan mahtava oliiveineen ja pikkuautoineen. Lisäksi Homer on loistava matkatessaan Moen luokse kirjastokärryllä (Must kill Moe - Whii). Lopuksi täytyy tottakai ylistää klassikkovitsiä Homerin feilaamisesta Moen auton ajamisessa mereen. Visuaalisesti yksi sarjan toimivimmista vitseistä.

Laitetaan nyt arvosanaksi vaikka

Olen samoilla linjoilla. Renee oli hahmona mielestäni suhteellisen huono,ja tämä jakso toistaa,muuten loistavan 9-kauden perusongelmaa,eli jaksot loppuvat joko kesken tai väkinäisesti.
Otsikko: Jaksoarvostelu: 9x6 - Valmentajan poika
Kirjoitti: Mr. Plow - 25.09.13 - 10:25
Jaksoarvostelu: 9x6 - Valmentajan poika (http://simpsonit.org/jaksot/9/6/)

Tämä jakso kuuluu mielestäni sarjan ensimmäisiin rimanalituksiin (saavutus sekin). Jo pelkästään juoni on silkkaa liibalaabaa: Bart ei ole hyvä jenkkifutiksessa, mutta valmentaja-Homer saa päähänpinttymän kannustaa häntä, koska ei itse koskaan saanut kannustusta omalta isältään. Koska Homer on arvostelukyvytön ja aivoton p@ska, koko joukkue on pian hätää kärsimässä.
Jakson suurin ongelma onkin itse Homer: mylkerö, joka häiritsee Flandersin valmennusta, ääliö, jonka aivopieruista on vain haittaa joukkueelle.
Ainoana hyvänä vitsinä jaksosta tulee mieleen Homerin ja Burnsin puhelinkeskustelu. Homerin joukkuekarsinnat eivät naurata, kuten ei myöskään hölmö alasuojavitsailu tai Joe Namathin turhaakin turhempi vierailu.

Sanokaa tosikoksi, mutta kouluarvosanaksi annan 5.
Otsikko: Vs: Jaksoarvostelu: 9x6 - Valmentajan poika
Kirjoitti: Tuomos - 27.09.13 - 12:59
Jaksoarvostelu: 9x6 - Valmentajan poika (http://simpsonit.org/?jakso=9x6)

Tämä jakso kuuluu mielestäni sarjan ensimmäisiin rimanalituksiin (saavutus sekin). Jo pelkästään juoni on silkkaa liibalaabaa: Bart ei ole hyvä jenkkifutiksessa, mutta valmentaja-Homer saa päähänpinttymän kannustaa häntä, koska ei itse koskaan saanut kannustusta omalta isältään. Koska Homer on arvostelukyvytön ja aivoton p@ska, koko joukkue on pian hätää kärsimässä.
Jakson suurin ongelma onkin itse Homer: mylkerö, joka häiritsee Flandersin valmennusta, ääliö, jonka aivopieruista on vain haittaa joukkueelle.
Ainoana hyvänä vitsinä jaksosta tulee mieleen Homerin ja Burnsin puhelinkeskustelu. Homerin joukkuekarsinnat eivät naurata, kuten ei myöskään hölmö alasuojavitsailu tai Joe Namathin turhaakin turhempi vierailu.

Sanokaa tosikoksi, mutta kouluarvosanaksi annan 5.

Itse kyllä pidin tästä jaksosta, parasta oli juuri tuo kun Homer ärsytti Ned Flandersia huutelemalla katsomosta ja se miten
huono valmentaja Homer lopulta on
Otsikko: Vs: 9. esityskausi
Kirjoitti: Monorail - 27.09.13 - 14:57
Homer on tehty tuohon jaksoon tahallaan ärsyttäväksi tyypiksi, koska tekijöiden mielestä se on hauskaa. Voisin jopa sanoa, että tässä jaksossa Homerin ärsyttävyys ja tyhmyys on vielä ihan katseltavaa, mutta taso on laskenut vielä tuostakin.

En ehkä vitosta itse antaisi, mutta ymmärrän kyllä täysin mikset pidä tästä jaksosta. Paljon on kuraa, mutta toisaalta onhan tässä jotain hauskaakin. Homerin valmennus on siinä mielessä hauskaa, että juuri tuollaisia valmentajia löytyy noista nappulaligoista. Yksi hyvä kohta oli myös, kun Hank Hillin perhe oli katsomossa.
Otsikko: Jaksoarvostelu: 9x24 - Missä Lisa?
Kirjoitti: Vince_Simpson - 10.10.13 - 21:22
Jaksoarvostelu: 9x24 - Missä Lisa? (http://simpsonit.org/jaksot/9/24/)

Ensin kuvaan tulivat Bart ja Milhouse, joten kyseessä oli poikien tyylistä hauskaa, ja niin se olikin kun kun pojat menivät pilailupuotiin. Bartin sivujuoni jatkui vielä jonkin aikaa hauskana, kun Margen piti viedä poikansa Tri. Hibbertin pakeille, koska Bart oli liimannut pilailuvälineet päähänsä. Bart ihan tutisi ja hikoili, kun Hibbert uhkasi tehdä kuviliaan toimenpiteen. Mutta onneksi pelkohiki auttoi tätä vekkulia kaveria.

Sitten onkin pääjuonen vuoro. Lisa pyytää puhelimen välityksellä Homeria viemään hänet museoon tai antamaan luvan mennä sinne bussilla. Tuossa vaiheessa alkoi tympiä Homerin tyhmyys, päästää nyt 8-vuotias lapsi yksin busilla liikenteeseen. No, onneksi Lenny ja Carl saivat hänet järkiinsä, jolloin hän tajusi mennä etsimään tytärtään. Ja vasta siinä vaiheessa aloin todella tykätä jaksosta, kun hän vihdoin löysi tyttönsä mutta joutui itse vaikeuksiin sen nosturiajoneuvon kanssa. Esimerkiksi hänen päänsä juuttuu kiinni menevän laskusillan väliin. Jakso huipentua loppua kohti, kun Homer ja Lisa päätyivät kahdestaan kiinni olevaan museoon, jossa myös viettivät aikaakin yhdessä. Myös Homerin kompurointi oli hauska lisä, kun he yrittivät olla rikkomatta sitä yhtä kulttuuriaaretta. Parasta jakson lopussa oli Homerin ja Lisan Pako, ensin hyräillään jotain sävelmää ja yllättäen... "Juostaan".

Jakson loputtua pääni teki päätteelytehtävää ja siihen päätelmään, että kyllä se pääjuoni oli parempi. Ja juuri Homerin ansiosta. Yleensä olen Bartin kannalla, mutta jos joku muu hahmo pelastaa jakson, jää oma suosikkini silloin huonommalle sijalle.

Mutta ne arvosanat, siinäpä vasta pulma. En ollut ihan parhaassa arvsteluterässä.
Sanotaanpa nyt vaikka...
Otsikko: Jaksoarvostelu: 9x10 - Jouluvaras
Kirjoitti: Maximate - 04.01.14 - 01:06
Jaksoarvostelu: 9x10 - Jouluvaras (http://simpsonit.org/jaksot/9/10/)

Tämä jakso on ehdottomasti koko yhdeksännen tuotantokauden parhaimpia, ellei jopa parhain jakso. Juoni on rakennettu hyvin ja sivujuonta ei ole.

Jakson alussa vietetään Jouluaattoa ja Simpsonien perhe on joulun vietossa. Lisa ja Bart eivät malttaisi odottaa Joulupäivää ja lahjojen avaamista. Kun on aika mennä nukkumaan Bart päättää juoda paljon maitoa, jotta herää ennen muuta perhettä avaamaan lahjoja. Bartin kikka toimiii ja hän rientää aikaisin aamuyöllä lahjojen avaukseen. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitellusti ja Bart onnistuu polttamaan kuusen ja lahjat. Hän ei uskalla kertoa siitä perheelleen, joten hän piilottaa palon jäänteet ja väittää perheelleen, että lahjat varastettiin. Simpsonien perhe saa tämän seurauksena muilta Springfieldiläisiltä paljon myötätuntoa ja rahalahjoituksia. Simpsonit ehtivät tuhlata rahat, kunnes Bartin omatunto soimaa häntä niin paljon, että hän tunnustaa tekonsa. Tästähän ei Sprinfieldiläiset ilahdu, vaan he haluavat omansa takaisin, keinolla millä hyvänsä. He päättävät viedä Simpsonien koko omaisuuden.

Jaksossa on myös kaksi hauskaa ns. erillistä kertomusta, jotka kestävät vain noin minuutin. Jakson aika alussa, kun Bart on juonut maitonsa ja mennyt nukkumaan hänen näkemänsä uni on kuvattu samantapaisesti kuin Land of Chocolate aikanaan. Sen lisäksi jaksossa on hauska puolenminuutin pituinen kohtaus, jossa Marge osallistuu televisiovisailuun (koska siitä olisi saanut rahaa), mutta onkin niin huono, että joutuu miinuksen puolelle.

Jakson juoni on todella hyvä juuri siksi, koska se osoittaa että vaikka menettää jouluna kaiken tavaran, ei se tarkoita että joulusta ei voisi iloita. Jakso siis osoittaa että materiaalisella joululla ei ole loppujen lopuksi niinkään väliä, kunhan on toisensa joita rakastaa, mutta se osoittaa myös sen, että Bartin valheen takia he menettivät kaiken. Eli ei kannata valehdella, koska sillä voi olla todella suuret seuraukset.

Jaksolle annan arvosanaksi 9 1/2 / 10 asteikolla 1-10, koska juoni on rakennettu niin hyvin ja syvällisesti. Se kertoo läheisten tärkeydestä, valehtelun seurauksista ja siitä, että materia ei luo joulumieltä vaan joulumieli syntyy ilman mitään omaisuuttakin meidän omissa mielissämme.
Otsikko: Jaksoarvostelu: 9x15 - Koomikon paluu
Kirjoitti: Gabbo - 26.02.15 - 22:28
Jaksoarvostelu: 9x15 - Koomikon paluu (http://simpsonit.org/jaksot/9/15/)

Hassu-klovni huomaa, että hän on pudonnut täysin uuden huumorin kelkasta. Pian Hassu uudistaa repertuaariaan ja hylkää entisen kaupallisen minänsä. Häntä kuitenkin houkutellaan mainostamaan uutta tila-autoa.

Kausi 9, oma henkilökohtainen suosikkini. Hassu-klovni sensijaan ei ole oikeastaan koskaan iskenyt hahmoa. Siltikin täytyy myöntää, että juoni on varsin istuva tuolle lastennaurattajalle. Sitä paitsi mieshän muuttuu täysin vain vaatteiden vaihdolla ja tukan taakse laittamisella! Nyt olen katsonut putkeen kausien (muka) heikompia jaksoja siitä syystä, että ne ovat vähiten dvd-soittimessa pyörineet, mutta kun kyseessä on kausi 9, ei se heikoimmillakaan ihan pohjanoteeraus ole. Joskin jakson kärkivieras Jay Leno on aaaaivan liian suuressa osassa.

Seuraavaksi perinteistä vitsien summausta. En suinkaan ole rasisti, mutta silti Hassun kiinalais-imitaatio viuhuvan kauluksen kanssa naurattaa. Hän on todella pudonnut huumorin rattailta! Homerin satunnainen housuviha on myös mahtavaa katsottavaa sekä Lisa hautaamassa rahaa etupihalle. Tai lähinnä hänen ja Margen hymyt ja peukunnäytöt iloisen huilumusiikin soidessa taustalla. Juuri tuollaisista randomi-kohtauksista minä pidän. Ai niin jaa Moen mikki ja... ja! Kyllähän näitä tulisi listattua vaikka kuinka paljon, mutta ne ehkä menettävät tehoaan näin kirjoitettuina.

Lenon esiintymisestä pitäisi sakottaa monia pisteitä, mutta Hank Williams Juniorin Canyonero-laulu nostaa arvosanaa .
Otsikko: Vs: 9. esityskausi
Kirjoitti: SimpSuomTv - 29.03.15 - 18:27
Kausi on yks parhaista
mutta yhtä jaksoo en tajua ja se jakso on Homer hurmahenki Joy of sect
Otsikko: Vs: 9. esityskausi
Kirjoitti: Shelbyvillen Sitruunapuu - 11.02.16 - 15:44
Kausi on yks parhaista
mutta yhtä jaksoo en tajua ja se jakso on Homer hurmahenki Joy of sect

Ah, Homer hurmahenki, yksi kaikkien aikojen absurdeimmista Simpsonit-jaksoista. Itsekään en tajunnut jaksoa, kun katsoin sen ensimmäistä kertaa. Muistan jaksosta sen verran, että siinä oli hienoja maisemaotoksia, Homer oli hyvin oudosti käyttäyttyvä ja se absurdiuus. Täytyypä katsoa tuo jakso uudetsaan.