Kirjoittaja Aihe: 24. esityskausi  (Luettu 141512 kertaa)

Jaksoarvostelu: 24x3 - Vauvamaakari
Vastaus #30 07.11.12 - 19:22
Jaksoarvostelu: 24x3 - Vauvamaakari

Jakso alkaa kohtauksella, jossa Homer äänestää presidentinvaaleissa. Onko Simpsonien tekijöillä niin pakottava tarve olla ajan hermolla, että tällainen irrallinen kohtaus piti liimata mukaan? On Homer kylläkin ihan hauska amerikkalaisena ääliö-äänestäjänä: ääni menee Romneylle, koska tämä "keksi Obamacaren".

Varsinainen juoni lähtee pyörimään, kun Marge tajuaa haluavansa neljännen lapsen. Homer on tietysti ajatusta vastaan, eihän hän halunnut kolmea ensimmäistäkään. Tämä on aika tavanomainen Marge vastaan Homer -kaava, riitelyn aihe vain on uusi. Jakso pysytteleekin varsin turvallisilla raiteilla koko mittansa ajan. Se ei tuota isoja nauruja, mutta ei isoa ärtymystäkään. Loppuratkaisu tosin on enemmänkin mauton kuin perinteisen lämmin. Homerin kymmenet keinohedelmöityslapset olisi ideana sopinut paremmin kauhujaksoon tai vaikka johonkin unikohtaukseen. Nyt sitten saamme elää sen tosiasian kanssa, että Homerilla on useita muitakin lapsia kuin Bart, Lisa ja Maggie.

Sivutarina, Lisan mysteeri, on pääjuontakin laimeampi. Siitä ei osattu rakentaa tarpeeksi mielenkiintoista, ja lopussa se lässähtää kokonaan kasaaan. Aikamoinen antikliimaksi.

NASCAR-kuski Jeff Gordonin vierailu taitaa olla Elizabeth Taylorin jälkeen koko Simpsonien historian lyhyin. Kaiketi tällä naureskellaan sarjan vierasäänipolitiikalle ja sille, että tähtiä tulee ja menee välillä ilman minkäänlaista järkevää syytä. Muuta selitystä en kyseiselle piipahdukselle keksi.

Yksi harvoista hauskoista kohdista, ellei peräti kohokohta, jaksossa on Homerin kauhunkiljahdus. Se kuullaan nykyään paljon harvemmin kuin ennen, kun puolestaan "D'oh!" on kokenut inflaation jo kauan sitten.

Jaksoarvostelu: 24x3 - Vauvamaakari
Vastaus #31 08.11.12 - 22:13
Jaksoarvostelu: 24x3 - Vauvamaakari

Jakso alkoi Homerin äänestyksellä, jossa Homer äänesti Mitt Romneya ja joutui Kiinaan. Äänestysvideo nähtiin jo syyskuussa ja silloin Homerin viereen putosi Ned, mutta nyt putosi Selma.

Jakson juoni ei ollut kummoinen. Jaksosta löytyi ok hauskoja kohtauksia, kuten heti jakson alku, jossa Homer makaa riippumatossa ja Marge valittaa valuvasta vedestä. Toinen hauska kohta oli Jeff Gordon.

Pääjuoni oli perus Simpsonit nykytasoa, eli ehkä vähän tylsä. Marge haluaa neljännen lapsen ja Homer kauhistuu asiasta. Homerin siittiöt ei ole liikkuvaa sorttia enää, ei ne tainnut olla edes 3. kauden jaksossa 24. Velipuolen paluu, jossa Burns maksoi Homerille salaa korvauksia. Palataan takaisin tähän jaksoon. Loppuratkaisu oli arvattavissa, mutta ne Homerin lapset seinällä oli hauskan näköisiä. On vaikea enää kuvitella, että Homerilla on vain kolme lasta.

Sivujuoni oli turha ja siitä tulee jakson pisin miiiiiiinus. En nähnyt siinä mitään hyvää.

Jakson arvosanaksi annan 4/10
Viimeksi muokattu15.06.13 - 16:18 Kirjoittaja: Jarpeez

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #32 09.11.12 - 09:43
Jakso alkoi Homerin äänestyksellä, jossa Homer äänesti Mitt Romneya ja joutui Kiinaan. Äänestysvideo nähtiin jo syyskuussa ja silloin Homerin viereen putosi Ned, mutta nyt putosi Selma.

Heh, kunnon haukansilmä. Itse en huomannut tuota.

Jaksoarvostelu: 24x4 - Kuin tuhka tuuleen
Vastaus #33 13.11.12 - 17:57
Jaksoarvostelu: 24x4 - Kuin tuhka tuuleen

Isoisä Abe häviää vanhainkodista, ja Homer ryhtyy Margen kanssa etsimään häntä. He löytävät apuun Rita-nimisen naisen, joka ilmoittaa olevansa Aben vaimo. Tämä on lähes yhtä typerä paljastus kuin edellisjaksossa, jossa kävi ilmi, että Homerin luovuttamilla sukusoluilla on laitettu alulle ainakin parikymmentä lasta. Simpsonien sukupuuta piirretään uusiksi todella tökerösti, ja kaikki on ilmeisesti mahdollista. Seuraavassa jaksossa varmaan selviää, että Homer ja Marge ovat sisaruksia?

Juoni antaa aiheen katsoa Aben menneisyyteen, jossa tarkastellaan hänen suhdettaan Homeriin. Ehkä olen tullut vähän kyyniseksi, mutta eivät nämä lämpimätkään hetket enää liikuta kuten vanhoissa jaksoissa. Lähes kaikki tunteikkuus tuntuu nykyään jaksoissa väkisin puristetulta ja kuluneelta.

Sivutarinassa Homer tallettaa Lisan yliopistosäästöjä pokerisivuston pelitilille, koska ei luota pankkeihin. Lisa erehtyy ahneuksissaan pelaamaan uhkapeliä tulevaisuudellaan. Jälleen kerran tietotekniikan ilmiöstä yritetään epätoivoisesti vuolla huumoria. Simpsonit on jo epäonnistunut muun muassa nettiroolipelien, Apple-fanatismin ja sosiaalisen median kustannuksella vitsailussa, ja nettipokeri jää yhtä valjuksi yritykseksi. Puolikas peukalo sentään siitä, että viiden turhan pokeritähtivieraan sijaan heitä oli jaksossa vain yksi.

En keksi jaksosta muuta hyvää kuin Aben vaimoa esittävän Anika Noni Rosen suorituksen. Hän tekee tavallaan kaksi roolia - yhden nuorena ja yhden vanhana Ritana. Näiden välillä on hienovarainen vivahde-ero, kuin kahdessa pehmeässä konjakissa ikään, minkä lisäksi iäkkäämmässä äänessä kuuluu juuri sopivasti käheyttä ja kaipuuta menneeseen. Antakaa tälle naiselle Emmy, tai ainakin Bonita Pietilalle roolituksesta aplodit!

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #34 18.11.12 - 18:35
En edes yritä etukäteen arvailla, mistä tuossa on kyse. Huomenna selviää sitten.

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #35 19.11.12 - 08:07
En edes yritä etukäteen arvailla, mistä tuossa on kyse. Huomenna selviää sitten.
Ja vielä jakson promokuva:

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #36 19.11.12 - 19:32
En edes yritä etukäteen arvailla, mistä tuossa on kyse. Huomenna selviää sitten.
Ja vielä jakson promokuva

Harvinaisen älyvapaata julkaista promokuva jakson couch gagistä.

Jaksoarvostelu: 24x5 - Kärpäsiä keitossani
Vastaus #37 19.11.12 - 19:53
Jaksoarvostelu: 24x5 - Kärpäsiä keitossani

Perusongelma tässä jaksossa on se, että kun pääosassa on kokonaan uusi hahmo, ei juonesta oikein saa kunnon otetta. Steve Carell vetää mafiasolun johtoon nousevan Danin roolin ihan mainiosti, mutta ei se riitä jaksoa pelastamaan. Jaksosta jäi vähän samanlainen fiilis kuin tavallisesta työmatkasta bussissa: jotain vilisi silmissä ja ääniäkin kuului, vaan mitään ei muistiin painunut.

Kasvissyöjä-Lisan hyönteisten mussuttamisesta olisi voitu rakentaa suurikin moraalinen kysymys, mutta sellainen olisi liikaa vaadittu Simpsoneilta vuonna 2012. Blääh.

Omituisinta jaksossa on harvemmin nähtyjen hahmojen rynnistys: mafiatyypit, ruokalan emäntä Doris, musiikinopettaja Largo ja jopa yksikätinen Herman! Yhteensattuma vai suunniteltu juttu?

Ohut viittaus Suomeen jäi sentään mieleen. Koko jakson viimeinen sana on "sauna".

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #38 27.11.12 - 10:34


En tiedä tuleeko toi johonkin jaksoon.

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #39 27.11.12 - 13:42


En tiedä tuleeko toi johonkin jaksoon.

Vaikutti vaan joltain irtonaiselta internet-promolta, eli en usko että on edes mistään jaksosta.

Ja tuossa klipissä hauskaa oli... ? Yrittivät varmaan jotenkin parodioida nykypäivän mainoskulttuuria, epäonnistuen tietysti. Olivat kyllä saaneet ängettyä monen moista viittausta menneisiin jaksoihin, joten siitä hieman krediittiä tekijöile. :/

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #40 28.11.12 - 23:33


En tiedä tuleeko toi johonkin jaksoon.
Se olikin jo jaksossa kuusi, eli viime jaksossa.

Jaksoarvostelu: 24x6 - Ihmepuu
Vastaus #41 01.12.12 - 15:59
Jaksoarvostelu: 24x6 - Ihmepuu

En oikein jaksa ymmärtää, miksi Apple-fanatismi ansaitsi jo toisen jakson Simpsoneilta. Ensimmäinenhän oli Terroriuhka neljän kauden takaa. Tuolloin Applesta - tai siis simpsoneittain Mapplesta - tuli riippuvaiseksi Lisa, nyt Homer. Ihan kuin Apple-kulttuurista ei olisi mehustettu huumoria jo maailman sivu ilman Simpsonien yrityksiäkin.

Täytyy silti myöntää, että tässä jaksossa yksittäiset vitsit ovat parempia kuin neljä vuotta sitten. Esimerkiksi peli, jossa yritetään ajaa autolla toisen pelin häiritessä, sekä uutta ja vanhaa kieltä kääntävä sovellus ovat suorastaan kekseliäitä ideoita. Steve Jobsin parodiointi sitä vastoin on jo pahasti passé - antakaa miehen jo mädäntyä rauhassa!

Puolivälissä jakso hylkää Apple-aiheen tyystin ja muuttuu jonkinlaiseksi uskontokuvaukseksi. Tietokoneensa menettävä Homer löytää uutta toivoa puusta, johon on ilmestynyt sana "hope", "toivo". Naapurin Flanders saa hänet vakuuttuneeksi siitä, että kyseessä on viesti Jumalalta. Johtuukohan tekijöiden varovaisuudesta vai mistä, mutta uskonnollisella hihhuliudella hauskuuttelu jää vaisuksi ja mitäänsanomattomaksi.

Lopussa on kahden minuutin irtonainen pätkä osoituksena siitä, ettei tekijöillä ollut enempää ideoita varsinaiseen juoneen. Logomania-nimisessä siivussa mekastetaan mainosten maailmassa. Koko osion ideana on kai saada katsojat rämpyttämään pause-nappia ja poimimaan erilaisia viittauksia kaduilla näkyvistä mainoksista. On siellä muutama hauskakin, joo, mutta aika tarpeeton tämä loppu kuitenkin on.

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #42 08.12.12 - 23:12


Tuossa on klippi tulevasta jaksosta.

Vs: 24. esityskausi
Vastaus #43 09.12.12 - 14:41


Tuossa on klippi tulevasta jaksosta.

Heti mainoksessa puffataan vierasääniä? Ei hyvä. Musiikki sinänsä toimii.

Mikä tuon jakson aihe edes on, joku hippiys/hipsteriys?

Jaksoarvostelu: 24x7 - Homerista hipsteri
Vastaus #44 16.12.12 - 20:00
Jaksoarvostelu: 24x7 - Homerista hipsteri

Hipsterit ja heidän kustannuksellaan vitsailu on jäänyt minulle aiheena vähän etäiseksi, siksi en päässyt tähän jaksoon kunnolla kiinni. Tiedän hipsterien olevan sitä urbaania porukkaa, jotka ajavat polkupyörillä, rouskuttavat luomuvihanneksia, kuuntelevat indiemusaa ja kuvittelevat olevansa ihmisenä muita parempia, mutta nämä pohjatiedot eivät oikein riittäneet tämän jakson kanssa. Hienovaraisien nyanssien havaitseminen olisi vaatinut ennakkoon syvempää sukellusta kohti hipsteriyden ydintä. Nyt jäin vain kellumaan keskelle haaleaa harmautta.

Koska jakso on ärsyttävästi yhden kortin varassa, kaivan mieluummin esiin yksityiskohtia kuin keskityn kokonaisuuteen.

Ensimmäinen huomioni on jakson musiikki. Luulin jo Simpsonien tekijöiden suorittaneen tyylikkään tempun ja ottaneen mukaan jonkun tuntemattoman folk rock -porukan, mutta itse asiassa The Decemberists onkin ollut jenkkilistan ykkösenä tänä vuonna. Höh. Olisi ollut äärettömän siistiä kuulla jakson hengen mukaan jotain todellista pienbändiä. Tämä ei silti vesitä sitä seikkaa, että The Decemberistsin musiikki istuu omaan kohtaukseensa vallan hienosti. Harva vieraileva yhtye on tuonut Simpsoneille mitään lisäarvoa, koska niiden kohdalla on keskitytty vain itse bändiin eikä siihen, miten sen musiikki sulautuu jakson tunnelmaan. Esimerkiksi jaksossa Mafian maailma vieraileva Metallica on suosikkibändini, mutta The Decemberistsin kohtaus pyyhkii taiteellisessa mielessä lattiaa päälle liimatun oloisella Metallica-kohtauksella.

Vierasäänet ovat perusvarmoja lukuun ottamatta koomikko Patton Oswaltia, joka on T-Rexin roolissa kamala. En tiedä, pitäisikö Oswaltia itseään vai roolittajaa suomia siitä, että Bartin ikäinen poika kuulostaa itseään kolme kertaa vanhemmalta. Yksi heikoimmista esityksistä pitkään aikaan.

Lopussa on jälleen täysin irrallinen kohtaus: johtaja Burns mainostaa ydinvoimaa. En vieläkään tajua, miksi näitä jämäpaloja on viime aikoina alkanut ilmaantua jaksoihin.