Kirjoittaja Aihe: Uutiset ja haastattelut  (Luettu 206982 kertaa)


Bonita Pietila palkittiin Vuoden ulkosuomalaisena

Ulkosuomalaisten etu- ja asiantuntijajärjestö Suomi-Seura ry palkitsi Simpsonien tuottajan Bonita Pietilan Vuoden ulkosuomalaisena. Vuosittain jaettava palkinto luovutetaan ulkomailla asuvalle suomalaiselle tai suomalaisen siirtolaisen jälkeläiselle, joka on menestynyt omalla alallaan ja vaalinut suomalaista kulttuuriperintöä.

Pietilan isovanhemmat Heikki ja Ruth muuttivat aikoinaan Etelä-Pohjanmaan Teuvalta Yhdysvaltain Michiganin osavaltioon. Suomalaissiirtolaisten suosiossa olevalla Upper Peninsulan alueella varttunut Pietila lähti Hollywoodiin 1980-luvun puolivälissä ja sai pestin roolittajana, kun Simpsonit alkoi pyöriä muutaman minuutin pätkinä The Tracey Ullman Show'ssa vuonna 1987.

Pietila saapui Suomeen ja Helsinkiin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1988 vastaanottaakseen kunnianosoituksen ulkoministeriön tiloissa järjestetyssä tilaisuudessa. Suomi-Seuran puheenjohtaja Jarmo Virmavirta totesi juhlapuheessaan Pietilan tuoneen Simpsoneihin suomalaisia vivahteita myötävaikuttamalla sarjan Suomi-viittauksiin.

Pietila kiitteli vuolaasti suomalaisia ja sanoi tuntevansa Suomen omaksi maakseen. Simpsonien luoja Matt Groening puolestaan lähetti videoterveiset ja ylisti Pietilaa siitä, miten hyvin tämä on saanut pidettyä Simpsonien vierastähtien egot kurissa. "Onneksi olkoon", Groening kangerteli suomeksi.

Simpsonit.org vaihtoi Pietilan kanssa muutaman sanan juhlallisuuksien jälkeen - englanniksi toki, suomea hän ei osaa kuin muutaman sanan verran.

Pietilan mukaan tärkein ominaisuus ääninäyttelijöitä etsiessä on hauskuus. Jos näyttelijä ei naurata, homma ei toimi. Etukäteen sovittujen julkkisvierailujen kohdalla täytyy vain toivoa, että nämä ovat hauskoja. Muutaman kerran vieraileva tähti on osoittautunut siinä määrin ankeaksi, että roolia on typistetty tai se on jopa jätetty kokonaan pois. Pietilä ei kohteliaisuuttaan mainitse, keistä puhuu.

Simpsoneissa vierailleista julkkiksista Pietila nimeää suosikeikseen näyttelijät Don Cheadlen (11. kauden jakso Uskolla terveeksi) ja Willem Dafoen (kahdeksannen kauden jakso Lisan oma sota). Itse työskentely sen sijaan on hänestä hauskinta muusikkovieraiden kanssa.

Springfieldissä on neljännesvuosisadan aikana piipahtanut niin paljon julkkiksia, että Pietila joutuu hetken pohtimaan, onko ketään, jonka puuttuminen listalta kaihertaa erityisesti hänen mieltään. Sitten hän muistaa: "Dawid Bowie! Olen valtava David Bowie -fani. Hänen saamisensa olisi ollut fantastista, mutta hän oli kiertueella Euroopassa."

Simpsonien taustavoimilla ei Pietilan mukaan ole varasuunnitelmaa sen varalle, että joku pää-ääninäyttelijöistä ei syystä tai toisesta voisi enää osallistua sarjan tekemiseen. Hän sanoo olevansa tyytyväinen siihen, että samat kasvot ilmestyvät studiolle joka viikko, eikä muuta ole edes mietitty.

Pietilaan ja muihin Simpsonien tekijöihin ei noin vain oteta yhteyttä, ja esimerkiksi henkilökohtaisen fanipostin lähettäminen sähköpostitse ei ole ihan helppo juttu. Pietila selittää, että postia tulisi niin paljon, ettei ainakaan hän kykenisi nykyisellä työmäärällään vastaamaan siihen kunnolla. Hän ei siis saa postia Suomestakaan, mutta kiittää tilaisuuden avautuessa suomalaisia Simpsonit-faneja runsaslukuisuudesta. "Olen varma, että en olisi vastaanottamassa tätä palkintoa ilman heitä."


Palkintoa jos jonkinmoista Bonita Pietilalle luovuttamassa Suomi-Seuran puheenjohtaja Jarmo Virmavirta sekä toiminnanjohtaja Paula Selenius.


Vuoden ulkosuomalainen Katajanokan koleudessa.

Vs: Uutiset ja haastattelut
Vastaus #632 22.05.14 - 16:00
Hyvää juttua Sorgilta taas kerran. Hatunnostot teille.

Ja ettei ihan aiheen ohi menisi, iltapas..roskan (kesä)toimittajalla on ilmeisesti iskenyt uutispula ja sen takia on pitänyt uutisoida wanhoja uutisia uusina. Tässä videossa ei ole mitään uutta, mutta pistetään nyt. Tuskin tää nyt kovin paljoa eroaa esim. joskus tälläkin foorumilla mainitusta uutisesta jossa verrattiin presidentinvaaliehdokkaita satuhahmoihin.. (ja Timo Soinia Homer Simpsoniin :D )

Tältä näyttää Simpsonit ihmisnäyttelijöillä

Vs: Uutiset ja haastattelut
Vastaus #633 22.05.14 - 19:20
Hyvää juttua Sorgilta taas kerran. Hatunnostot teille.

Kiitos. Harmi, että saimme kuulla tuosta koko jutusta vasta edellispäivänä ja vasta pari tuntia ennen juhlallisuuksia sain aneltua itseni sisään. Kirjoittelin ratikassa kysymyksiä Pietilalle ja puhuin hänen kanssaan ehkä viisi minuuttia. Ei mikään ihanteellinen tilanne, mutta saipahan tuosta jotain silti irti. Pietila oli tosi mukava ja kohtelias, vaikka varmasti oli aika väsynyt koko sirkuksesta.

Ja ettei ihan aiheen ohi menisi, iltapas..roskan (kesä)toimittajalla on ilmeisesti iskenyt uutispula ja sen takia on pitänyt uutisoida wanhoja uutisia uusina.

Hehe, eikö tuo ole ainakin viisi vuotta vanha? Seuraavaksi kaivavat varmaan Simpsonit-Vanhasen haudasta.

Edit: Tasan viisi vuotta. Episodin sivuilla lukee: "Haluatko tietää miltä Simpsonien alkutekstijakso näyttää oikeiden näyttelijöiden esittämänä? Aika uskomattoman hienolta! Lontoolainen yritys nimeltä Devilfish teki sellaisen jo vuonna 2009, mutta se on nyt noussut uudestaan esiin sosiaalisessa mediassa." Pakko rakastaa sitä, miten vanha uutinen syntyy median silmissä uudestaan, kun sitä peukutetaan tarpeeksi.

/rant

Vs: Uutiset ja haastattelut
Vastaus #634 22.05.14 - 19:45
Hehe, eikö tuo ole ainakin viisi vuotta vanha? Seuraavaksi kaivavat varmaan Simpsonit-Vanhasen haudasta.
Varmaan kohta uutisoivat että "Muistatko tämän tapauksen? Kanadalaistaiteilija piirsi Matti Vanhasen Simpsonit-hahmona"..

Kurkistus tuleviin julkkis-Simpsonit figuureihin
Tota joo..
Lisätääs tähän vielä yksi figuuri jota ei oo taidettu foorumilla vielä mainita..
lärvikirjasta bongattua:

Vs: Uutiset ja haastattelut
Vastaus #635 22.05.14 - 19:57
Laittakaa joku uutisvinkki Iltalehteen tuosta Vanhanen-jutusta, esittäen ihan kuin juttu olisi uusi, eivät kuitenkaan muista että on ikivanha tapaus ;)

Oli kyllä hyvä uutinen teiltä, hienoa että kerkesitte paikan päälle. Aika sekundapalkinnolta tuo vaikuttaa, mutta toisaalta hyvä juttu että Bonitan uraa huomioidaan.

Vs: Uutiset ja haastattelut
Vastaus #636 22.05.14 - 20:09
Interwebin ihmemaailmasta bongattua:Yksi jakso oli kyllä sellainen että en muistanut ollenkaan kys. jaksoa (#3).. Jokatapauksessa, mitä mieltä olette? Oletteko samaa mieltä listan kanssa vaiko ette?

(oli kyllä paljon legendaarisia juttuja joita en edes muistanut, mm. Die Bart Die-tatuointi)

Lehdistökatsaus Bonita Pietilan Suomen-vierailusta

Simpsonien suomalaissukuinen tuottaja Bonita Pietila vierailee parhaillaan Suomessa ensimmäistä kertaa lähes kolmeenkymmeneen vuoteen. Suomi-Seura ry:n Pietilalle keskiviikkona myöntämä Vuoden ulkosuomalainen -tunnustus keräsi reilusti huomiota kotimaisessa mediassa. Tässä on pieni katsaus viikon varrella ilmestyneisiin juttuihin.

Laajimmalle uutinen levisi STT:n haastattelun sekä sähkeuutisen myötä. Haastattelussa Pietila puhuu muun muassa Simpsonien suosion syistä ja suosikkihahmoistaan. Hän toteaa Simpsonien kommentoivan oman aikansa yhteiskuntaa ja muuttuvan sen mukana. Sarjan hahmoihin ja tilanteisiin on hänestä helppo samastua.

Petila vakuuttaa, että vaikka lukuisat maailmanluokan tähdet ovat lainanneet Simpsoneille äänensä, sarjaa ei silti tehdä julkkisten ehdoilla.

"Tähtien agentit jopa soittelevat meille, ja se on hienoa. Käsikirjoittajat kuitenkin päättävät, mitä jaksoissa tapahtuu. Yleisö ei halua, että sarja keskittyy tähtiin, vaan sen pitää kertoa Simpsoneista, tavallisesta perheestä."

MTV:n nettisivujen videohaastattelussa Pietila puhuu muun muassa siitä, miten Suomi on hänen ansiostaan saanut Simpsoneissa näkyvyyttä.

"En kirjoita Simpsoneita, mutta sarjan käsikirjoittajat ottavat tietysti vaikutteita kaikesta. Olen heidän elämässään viisi päivää viikosta ja olen ainoa suomalainen ihminen ohjelmassa, joten välillä mietin, että he pilailevat kustannuksellani. Teeskentelen kuin en olisi tietoinen asiasta."

Pietila sanoo tietävänsä Suomesta muun muassa Paavo Nurmen ja talvisodan historian. Hänen kielitaitonsa rajoittuu pelkkiin suomalaisiin kirosanoihin.

Maakuntalehti Ilkka julkaisi keskiviikkona ison jutun Pietilasta, jonka sukujuuret ovat Etelä-Pohjanmaan Teuvalla.

Pietila muistelee lapsuuttaan Michiganin suomalaisyhteisössä, jossa piti tehdä paljon töitä selviytyäkseen. Elämä ei tullut sen helpommaksi, kun hän muutti Los Angelesiin musiikkiala mielessään. Hän oli työtön ja asui autossaan. Hanttihommien jälkeen hän pääsi vähitellen etsimään näyttelijöitä elokuviin, televisiosarjoihin ja teatteriin. Sitten Simpsonit alkoi ja muutti hänen elämänsä.

Pietila toteaa lisäksi inhoavansa sitä, jos suomalaiset hahmot puhuvat Simpsoneissa englantia ruotsalaisaksentilla. Hän uskoo, että sarja loppuu sitten, kun katsojat kyllästyvät siihen ja katsojaluvut putoavat liikaa.

Helsingin Sanomat nimittää torstaisessa artikkelissaan Pietilaa "Simpsonien Suomi-äidiksi" ja käsittelee niin ikään tämän nuoruutta ja nousua Simpsonien roolittajaksi. Pietila puhuu myös sarjan näyttelijöistä ja mainitsee muun muassa, että Dan Castellaneta sai roolin Homerina, koska hän osasi tehdä paljon muitakin ääniä. Se oli tärkeä ominaisuus alkuaikoina, kun rahat olivat tiukalla.

Tänään Ylen Aamu-tv:n Tähtihetki-osiossa esitettiin Pietilan haastattelu, jossa hän kummastelee suomalaisia erikoisuuksia; muun muassa näkemäänsä ruohikkoista koripallokenttää sekä asuintalojen ikkunoita, jotka ihmiset ovat koristelleet ulkoapäin ihailtaviksi.

Toimittaja Jenni-Maarit Koponen soitti Pietilalle neljän suomalaisen julkkiksen ääninäytteet ja pyysi tätä keksimään äänille roolit. Presidentti Sauli Niinistö voisi Pietilasta olla joku isoisä Aben ystävistä vanhainkodissa, kun taas Niinistön puoliso Jenni Haukio kuulostaa hänestä virkaintoiselta sijaisopettajalta. Jääkiekkopersoona Juhani Tamminen sopisi Moen baarin vakioasiakkaaksi ja laulaja Paula Koivuniemi Margen juoruilevksi tutuksi.

Kysymykseen Simpsonien alkuvuosien kantaaottavuuden ja poliittisuuden hälventymisestä Pietila vastaa, että sarjan pääpainon kuuluukin olla hauskuudessa eikä kantaaottavuudessa.


Bonita Pietilan vierailusta Suomessa kertoi muun muassa Salon Seudun Sanomat. Kuva on osa 20. toukokuuta lehdessä ilmestynyttä STT:n juttua.

Vs: Uutiset ja haastattelut
Vastaus #638 23.05.14 - 22:08
Lissee Bonittaa:
http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/simpsonit-sarjan-roolittaja-juhani-tammisen-aani-kuuluu-moen-baariin

Voin kuvitella Don Tamin puhumassa Moen tyyliin.. huh huh.

E: Ei ollutkaan Moesta kyse

Vs: Uutiset ja haastattelut
Vastaus #639 24.05.14 - 08:29
Lissee Bonittaa:
http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/simpsonit-sarjan-roolittaja-juhani-tammisen-aani-kuuluu-moen-baariin

Voin kuvitella Don Tamin puhumassa Moen tyyliin.. huh huh.

E: Ei ollutkaan Moesta kyse

Tuo on siitä samasta Aamu-tv:stä, johon jo linkkasin. Joka tapauksessa tuo oli ehkä näiden kaikkien Bonita-haastattelujen hauskinta antia minusta, hyvä keksintö toimittajalta. Nauroin ääneen, kun Bonita laittoi raukeasti mutisevan Niinistön vanhainkotiin :D

Vs: Uutiset ja haastattelut
Vastaus #640 28.05.14 - 21:37
Simpsonien viralliselta fb-sivulta bongattua:
"Woo hoo! The Simpsons has been nominated for a 2014 Critics' Choice Awards in the "Best Animated Series" category!"

Vs: Uutiset ja haastattelut
Vastaus #641 20.06.14 - 09:52
James L. Brooks saa oman Walk of Fame -tähtensä

Hieno homma, onnitelut Brooksille.

James L. Brooks saa Hollywood-tähden
Vastaus #642 20.06.14 - 11:49
James L. Brooks saa Hollywood-tähden

Hollywoodin kauppakamarin alainen valintakomitea on julkaissut kolmekymmentä tahoa, jotka saavat ensi vuonna oman tähtensä Hollywoodin kuuluisuuksien kadulle Walk of Famelle. Joukossa on Simpsonien pitkäaikainen tuottaja James L. Brooks.

Muita tähden saavia ovat muun muassa näyttelijät Will Ferrell ja Daniel Radcliffe, ohjaaja Peter Jackson, Family Guyn luoja Seth MacFarlane sekä Ressu.

James L. Brooks vaikutti Simpsonien syntymiseen vähintään yhtä paljon kuin itse konseptin luonut Matt Groening. Brooks toimi tuottajana The Tracy Ullman Show -nimisessä varieteeohjelmassa ja otti silloisen sarjakuvapiirtäjän Groeningin mukaan tekemään ohjelmaan muutaman minuutin mittaisia animaatioita. Lyhyet Simpsonit-pätkät alkoivat pyöriä televisiossa vuonna 1987, ja vuonna 1989 keltainen perhe oman sarjansa.

Brooks oli kerännyt huomattavasti menestystä jo ennen Simpsoneita. Hänet tunnetaan muun muassa 1970-luvulla suosiossa olleen The Mary Tyler Moore Show'n luojana sekä kolme Oscaria vuonna 1983 voittaneen Hellyyden ehdoilla -elokuvan ohjaajana ja käsikirjoittajana.

Simpsonit sai oman Walk of Fame -tähtensä jo vuonna 2000 ja Matt Groening vuonna 2012.

Vs: James L. Brooks saa Hollywood-tähden
Vastaus #643 21.06.14 - 23:22
James L. Brooks saa Hollywood-tähden

Hollywoodin kauppakamarin alainen valintakomitea on julkaissut kolmekymmentä tahoa, jotka saavat ensi vuonna oman tähtensä Hollywoodin kuuluisuuksien kadulle Walk of Famelle. Joukossa on Simpsonien pitkäaikainen tuottaja James L. Brooks.

Muita tähden saavia ovat muun muassa näyttelijät Will Ferrell ja Daniel Radcliffe, ohjaaja Peter Jackson, Family Guyn luoja Seth MacFarlane sekä Ressu.

James L. Brooks vaikutti Simpsonien syntymiseen vähintään yhtä paljon kuin itse konseptin luonut Matt Groening. Brooks toimi tuottajana The Tracy Ullman Show -nimisessä varieteeohjelmassa ja otti silloisen sarjakuvapiirtäjän Groeningin mukaan tekemään ohjelmaan muutaman minuutin mittaisia animaatioita. Lyhyet Simpsonit-pätkät alkoivat pyöriä televisiossa vuonna 1987, ja vuonna 1989 keltainen perhe oman sarjansa.

Brooks oli kerännyt huomattavasti menestystä jo ennen Simpsoneita. Hänet tunnetaan muun muassa 1970-luvulla suosiossa olleen The Mary Tyler Moore Show'n luojana sekä kolme Oscaria vuonna 1983 voittaneen Hellyyden ehdoilla -elokuvan ohjaajana ja käsikirjoittajana.

Simpsonit sai oman Walk of Fame -tähtensä jo vuonna 2000 ja Matt Groening vuonna 2012.
Vihdoinkin! Will Ferrell saa vihdoin tähden Walk of Famelle! Maailman paras näyttelijä.
Kyllä tää Brookskin sen ansaitsee.