Sub
Tänään: 11:00 Lisan aivot10x22 – Lisan aivot (They Saved Lisa's Brain)

Pormestari Quimby pakenee Springfieldistä, ja kaupungin johtoon nousevat perustamiskirjan oikeutuksella sen viisaimmat asukkaat. Lisa ja muut Mensan jäsenet ajautuvat kuitenkin riitoihin paitsi toistensa, myös uusiin lakeihin tyytymättömien kaupunkilaisten kanssa.

Kaaoksen keskellä Homer otattaa itsestään riettaita valokuvia Margelle.

    11:30 Päivä Tokiossa10x23 – Päivä Tokiossa (Thirty Minutes Over Tokyo)

Homer järjestää perheensä lomalle Japaniin, ja nousevan auringon maa johdattaa Simpsonit kummallisiin seikkailuihin.

    12:00 Kaksi kaupunkia12x2 – Kaksi kaupunkia (A Tale of Two Springfields)

Osassa Springfieldiä otetaan käyttöön uudet suuntanumerot. Homer ei tätä hyväksy, vaan ryhtyy johtamaan kapinaa, jonka seurauksena kaupunki jakautuu kahtia.

    12:30 Klovni menettää järkensä12x3 – Klovni menettää järkensä (Insane Clown Poppy)

Hassu-klovni saa tietää olevansa isä, eikä edes kovin hyvä sellainen.

    13:00 Puunhakkaaja12x4 – Puunhakkaaja (Lisa the Tree Hugger)

Lisa muuttaa Springfieldin vanhimpaan puuhun asumaan estääkseen sen kaatamisen ja tehdäkseen vaikutuksen tapaamaansa aktivistipoikaan.

   

Abraham "Abe" J. Simpson

Ikä: 83 vuotta tai vanhempi (riippuu jaksosta)
Ammatti: Eläkeläinen
Lähisukulaiset: Mona Simpson (vaimo)
Selma Bouvier (ex-vaimo)
Homer, Herb ja Abbie (lapset)
Orville (isä)
Yuma Hickman (äiti)
Cyrus (isoveli)
Ääninäyttelijä: Dan Castellaneta
Ensiesiintyminen: The Tracey Ullman Show – 10.1.1988 (Homer)

Jos kerrot usein toiseen maailmansotaan liittyviä tarinoita ja nukahdat kesken tarinan, olet kohdannut sielunkumppanisi. Abraham "Abe" Simpson tunnetaan Homerin vanhanaikaisena isänä ja lapsenlapsilleen pölhöjä puhelevana vaarina. Tämä herra ottaa vahvasti kantaa eri asioihin ja toden totta sanoo, mitä ajattelee, eikä valitettavasti toisinpäin. Dementiansa vuoksi Abe unohtelee asioita minkä kerkeää. Tästä seuraa mitä oudoimpia väärinkäsityksiä ja ongelmia.

Vaarin fyysinen kunto on aikamoinen mysteeri. Päälle kahdeksankymppisen miehen päivät kuluvat vanhainkodissa lepäillen, mutta silti puhtia riittää härkätaisteluun sekä muihin erikoisiin ammatteihin ja harrastuksiin. Myös rakkauselämä on kukoistanut. On vaimoa, entistä vaimoa, irtosuhdetta ja vaikka mitä! Piileisikö tähän selitys Aben ja Homerin valmistamassa lemmenjuomassa? Vaari on myös paljastanut olevansa homo- ja lesboliiton presidentti. Hmm...?

Aben vaimo oli radikaali, joka lähti lain kouraa karkuun Homerin ollessa pieni. Yksinhuoltajaisänä Abe ei ollut kovin mallikelpoinen. Homerin ensimmäisenä koulupäivänä isä kannusti poikaa: "Homer, olet tyhmä kuin muuli ja kaksi kertaa rumempi. Jos vieras mies tarjoaa sinulle kyytiä, ota se!" Kasvatus näkyy selvästi myös näiden kahden suhteessa; Homer ei haluaisi olla missään tekemisissä isäukkonsa kanssa, ja tämäkös vain kasvattaa vaarin yksinäisyyttä.

Arkku.net

Simpsonit tällä viikolla

Ma:
20:00
Ti:
20:00
Ke:
20:00
To:
20:00
Pe:
20:00
La:
 
Ei Simpsoneita.
Su:
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00