Kirjoittaja Aihe: Jaksot, joissa sivujuoni on pääjuonta parempi  (Luettu 2630 kertaa)

Tämä jäätävä idea tuli arvostelua näpytellessäni. Onko sinusta jaksoja, joissa sivujuoni on pääjuonta hauskempi, kiinnostavampi, eli ihan yleisesti sanottuna parempi? Missä jaksoissa näin on mielestäsi käynyt, ja miksi?

Mainitsemani Passiivista pössyttelyä (19x15) lisäksi voisin antaa vaikka jakson Kiitettävä (Lisa Gets An A), jossa sivujuoni (Homerin lemmikkihummeri) päihittää mälsän juonen, jossa Lisa saa täydet pisteet kokeesta huijaamalla. Homer ja Pinchy-hummeri on vaan niin hervoton juoni, ja Homerin edesottamuksia on yksinkertaisesti paljon hauskempaa seurata tässä jaksossa, kuin itse pääjuonta.

Kokonainen ketju Simpsonien hulluille B-stooreille! Loistavaa! :D

14. kauden 'Tavausmestari' kuuluu tähän kastiin. Lisa tuppaa aina jäämään kakkoseksi jos samaan aikaan seuraillaan jotain Homerin pöhköä sivujuonta. Toisaalta ei nämä Lisan tavauskilpailu-, laulukilpailu-, ristikkokilpailu-juonet jaksa muutenkaan innostaa. Lisan hahmosta saisi paljon parempiakin juonikuvioita kehitettyä kuin kilpailut ja MyPodit.

Mutta asiaan! Edellä mainitun jakson B-juonessa Homer ihastuu uuteen Ribwich-hampurilaiseen, mutta saa kuulla tämän olevan myynnissä vain rajoitetun ajan. Purilaisen poistuttua kaupungin Hassu-burgerista, lähtee mies muiden Ribwich-fanien kanssa seuraamaan suurta suosikkiherkkuaan seuraaviin kaupunkeihin.

Suomessa ei ehkä niinkään ole tällaista kausiruoka-kulttuuria, tai ei ainakaan niin paljon kuin Jenkeissä. Silti varsin samaistuttava juoni ja hauska sellainen ja ehdottomasti mukavampi seurata kuin Lisan ennalta-arvattavaa mittelöä tavauskilpailuissa.

Lisa tuppaa aina jäämään kakkoseksi jos samaan aikaan seuraillaan jotain Homerin pöhköä sivujuonta. Toisaalta ei nämä Lisan tavauskilpailu-, laulukilpailu-, ristikkokilpailu-juonet jaksa muutenkaan innostaa.

Tämä. Aina Lisa-jaksoissa on tämä sama juttu: Lisa huomaa etttä vääryyksiä tapahtuu, sitten hän miettii koko loppujakson pitäisikö asiaan puuttua ja lopuksi tekee sen mikä on "oikein". Varsinkin nykyjaksoissa huomaa kuinka Lisasta on tullut tekijöiden lemmikki, ei ikinä tee mitään väärin. Tästä syystä tullut yksi inhokkihahmoistani, hän on vaan tylsä.

Yks jakso, joka tulee mieleen missä b-juoni on päätarinaa parempi, on yllätysyllätys Lisa-jakso Lard of the Dance kymppikaudelta. Homerin ja Bartin rasvaseikkailut on hauskoja, ja kohtaus, jossa Willie yllättää heidät varastamasta koulun rasvavaroja, on mielestäni yksi hauskimpia kohtia sarjassa.

Bart myy sielunsa -jakso jonka sivujuonessa Moella on perheravintola, yksinkertaisesti sen takia kun en juuri pidä Bartista tai lapsihahmoihin keskittyvistä juonista kun taas Moe on mun lempihahmo.

Bart myy sielunsa -jakso jonka sivujuonessa Moella on perheravintola, yksinkertaisesti sen takia kun en juuri pidä Bartista tai lapsihahmoihin keskittyvistä juonista kun taas Moe on mun lempihahmo.
itekki tykkään siitä sivujuonesta enemmän koska Moe on paras hahmo