Kirjoittaja Aihe: Ikärajat  (Luettu 2117 kertaa)

Ikärajat
26.07.13 - 23:29
Tuli tässä mietittyä. 20. kauden jaksoista suurin osa on ikärajaltaan 12, kun taas vanhemmissa jaksoissa tv-ikäraja on lähes aina 7. DVD-boxeissa ikäraja nousi muistaakseni 11. kauden kohdalla 11:aan. Onko näissä vaihtelevissa ikärajoissa jotain pointtia, en näe 20. kaudessa mitään syytä miksi ikärajan pitäisi nousta, tosin saisivat yhtä hyvin olla kaikilla kausilla ja jaksoilla 12.

Mikä on muiden kanta ikärajoihin? Riittääkö 7 vai onko 12 liikaa? Ja ennen kaikkea, mitä jos Simpsonit olisi alusta alkaen ollut K-12, olisiko se saavuttanut nuoren väen suosion?

Vs: Ikärajat
Vastaus #1 27.07.13 - 02:39
(Mulla saattaa näin yöaikaan tulla ihan hemmetin seeeeeeeeeeekavaa tekstiä joka kuulostaa pikkupöhnässä kirjootetulta...)

Mutta eniveis.. Aivan turhaa kukkahattutäteilyä K-12-ikäraja. Tai tuntuu siltä. Simpsoneissa ei oo mitään kielenkäytöllistä onkelmaa. Väkivaltaisuus tuas.. no, siihen löytyy monia esimerkkejä, mutta ei se tunnu niin raa'alta kun vertaa esim. South Parkkiin.

Veikkaan että eipä ois Simpsoneiden suosioon vaikuttanut mitenkään moinen.. Tai no, voisi olla että suosio olisi nousussa koska "kaikkee kivaa tehdä/katsoa/lukea on mikä kielletään".

Vs: Ikärajat
Vastaus #2 27.07.13 - 09:42
Tässä uutinen aiheesta viime vuodelta: http://simpsonit.org/?uutinen=328. Minun on jo pitkään ollut tarkoitus koota joku ikärajat-osio sivustolle, ehkä nyt saan viimein aikaiseksi tehdä niin.

"Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksen tarkastaja Teppo Esko on yksi Simpsonien ikärajoja pohtineista henkilöistä. Esko kertoo, että hänen tarkastamissaan jaksoissa ikärajaan vaikutti erityisesti yliampuva ja groteskin huumorin yhteydessä esiintyvä väkivalta. Joissain jaksoissa hän muistaa nähneensä myös huumeidenkäyttöä."

Maallikon on vaikea arvioida, mikä vaikuttaa haitallisesti minkäkin ikäiseen lapseen. Kyllä joku Kauhujen talon väkivalta saattaa olla kymmenvuotiaalle haitallista, jolloin ikäraja 12 on ihan kohdallaan. Varmasti Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksen kouluttamat tarkastajat ovat ihan päteviä noista päättämään.

Tuskin ikäraja Simpsonien suosioon on vaikuttanut, oli se sitten 7 tai 12.