Simpsonit tällä viikolla

Arkisto

Simpsonit tällä viikolla Subilla

Maanantai
20:30
Terapeutti yrittää saada Homerin luopumaan Bartin jatkuvasta kuristamisesta. Tämä onnistuu, mutta samalla myös Bartin käytös muuttuu.
Tiistai
20:30
Lisa tutustuu taikuriin, joka alkaa opettaa hänelle taikatemppuja koulussa esitettäväksi. Epäonnekseen Lisa ihastuu toisen taikurin poikaan ja paljastaa tälle oppi-isänsä suosituimman tempun salaisuuden.
Keskiviikko
20:30
Margen sisko Selma ihastuu mafiapomo Läski-Tonyyn ja menee tämän kanssa naimisiin. Simpsonien perhe kutsutaan parin vieraaksi New Jerseyyn, jossa he pääsevät tutustumaan uusiin sukulaisiinsa.
Torstai
20:30
Homer löytää itsestään yllättävän kyvyn käsitellä hiuksia ja avaa oman kampaamon. Milhousen tyttöystävä saa Lisassa aikaan mustasukkaisia tunteita.
Perjantai
20:30
Homer ja Bart lähtevät viemään perille kuolleen rekkakuskin viimeistä kuljetusta. Myös Margen ja Lisan elämä on täynnä jännitystä: perheen naiset päättävät hankkia taloon uuden ovikellon.
Lauantai
20:30
Tuskallisen pitkä pääsiäissaarna uuvuttaa Simpsonien perheenjäsenet, ja Raamatun tarinat työntyvät Margen, Lisan, Homerin ja Bartin uniin kesken messun.
Sunnuntai
20:30
Homer saavuttaa mainetta raivon kyllästämillä taideteoksillaan.
Navigaatio
Simpsonit.org » Jaksot » 10. esityskausi » 12. Kirottu sunnuntai

Kirottu sunnuntai

Sunday, Cruddy Sunday

Homer viettää kavereineen ikimuistoisen päivän amerikkalaisen jalkapallon huipentumassa, Super Bowlissa. Lisa ja Marge yrittävät keksiä itselleen tekemistä miesten ollessa poissa kotoa.

Triviatietoa

  • Sunday Bloody Sunday -niminen elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1971. Myös U2:lla on samanniminen kappale.
  • Jakso esitettiin Yhdysvalloissa samana päivänä kuin vuoden 1999 Super Bowl pelattiin. Jaksossa puhutaan samoista joukkueista kuin oikeassa loppuottelussa, sillä kyseiset repliikit äänitettiin finalistien selvittyä. Sen sijaan itse animaatioon oikeita joukkueita ei ehditty upottaa, joten hahmojen suut peitettiin tarkoituksella aina heidän mainitessa jommankumman joukkueen nimen.
  • Simpsonien käsikirjoittajatiimiin kuuluvat Wallace Wolodarsky ja Jay Kogen. Tässä jaksossa Homerille Super Bowl -matkan myyvä Wally Kogen on saanut nimensä heidän mukaansa. Edellinen Super Bowl -jakso, Lisan sunnuntait, on Wolodarskyn ja Kogenin käsialaa. Heidän mukaansa on nimetty jalkapalloilijoita kolmessa aiemmassakin jaksossa.
  • Katolisen kirkon seksikkäästä televisiomainoksesta on muutamaan otteeseen poistettu Yhdysvalloissa sana "katolinen", koska katolinen etujärjestö valitti asiasta.
  • Autokorjaamon odotushuoneessa soivan Spanish Flea -kappaleen säveltänyt Julius Wechter kuoli tämän jakson ensiesityksen jälkeisenä päivänä. Jaksossa kuullaan musiikkia myös ZZ Topilta, Blurilta ja NRBQ:lta.
  • Sarjishemmo on matkan osallistujalistalla, mutta häntä ei näy myöhemmin jonossa. Sitä vastoin jonossa on Hans Moleman, joka ei ollut bussissa matkalla Miamiin.