Ei Simpsoneita tänään.

Uutisarkisto

Kaikki Simpsoneita sivuavat uutiset eivät ylitä pääsivustomme uutiskynnystä. Vähäpätöisempiä juttuja julkaisemme keskustelupalstallamme, Facebookissa, Twitterissä, IRC-Galleriassa ja Google+:ssa.

Elokuun 2008 uutiset vanhimmasta uusimpaan

Todiste siitä, että espanjalaisilla on liikaa vapaa-aikaa: maan pohjoisosassa sijaitsevasta Aviles'n kaupungista on löydetty yhden euron kolikko, jonka kansallisen puolen kuva, kuningas Juan Carlos, on kaiverrettu uusiksi muistuttamaan Homer Simpsonia.

"Kolikon on takuulla tehnyt ammattilainen. Se on oikein vaikuttava", sanoi paikallisen karkkikaupan myyjä Jose Martinez, joka löysi lantin kassastaan etsiessään ulkomaalaisia euroja.

Kolikon kaivertanut henkilö on toistaiseksi jäänyt mysteeriksi. Kuninkaan kuvan häpäisy on Espanjassa rikos, ja löytöä on huhuttu jopa republikaanien salaliitoksi kuningashuonetta vastaan.

Karkkikauppias Martinez on saanut kolikostaan tuhansia tarjouksia joka maailmankolkan Simpsonit-faneilta, mutta mies kertoo ainakin toistaiseksi pitävänsä harvinaisuuden itsellään.

(Lähde: The Independent)
Brittiläisen Sky Travel -televisiokanavan nettisivuilla on pitkä artikkeli ja huima video Universal Studiosin huvipuistosta Yhdysvaltain Orlandossa, jonne avattiin 15. toukokuuta 2008 The Simpsons Ride -niminen simulaattori. Sama laite pystytettiin myös Universalin toiseen huvipuistoon Hollywoodissa.

Sky Travelin videolla paitsi esitellään Orlandon-huvipuistoa ja Simpsonit-hurjastelua, myös haastatellaan puiston edustajaa, joka kertoo kaksiulotteisen animaation muuttamisen kolmiulotteiseksi simulaatioksi olleen todellinen haaste.

"Halusimme luoda todentuntuisen ympäristön, jossa kävijät kokisivat olevansa täysin Simpsonien maailmassa. Se oli kahden vuoden prosessi. Teimme läheistä yhteistyötä Simpsonien käsikirjoittaja-tuottajien Jim Brooksin ja Matt Groeningin kanssa. Tarkoituksena oli luoda aito Simpsonit-elämys."

Orlandon The Simpsons Ride rikkoi miljoonan kävijän rajan vain kaksi kuukautta laitteen avaamisen jälkeen. Samaan ei ole pystynyt yksikään muu huvipuiston kohde. ThemeParkInsider.com-sivusto valitsi The Simpsons Riden vuoden 2008 parhaaksi uudeksi huvipuistolaitteeksi.
Verkkokauppa CDON.com ilmoittaa Simpsonien 11. esityskauden DVD:n alustavaksi julkaisuajankohdaksi Suomessa 24. lokakuuta. Yhteistyökumppanimme sivustolla on myös kuva DVD:n normaalipainoksen kannesta.
Yhteistyökumppanimme BookPlus tyrkkää jälleen tarjolle pari uutta Simpsonit-kirjaa. Bartin ja Homerin omat kirjat saavat rinnalleen nyt myös Lisan oman kirjan.

Bart Simpson - Voittajan on helppo hymyillä -teosta puolestaan kuvaillaan seuraavasti: "Bart Simpson tarvitsee kaiken älynsä ja salakavaluutensa joutuessaan vastakkain kaikkien aikojen vaarallisimpien vihollistensa kanssa."

Kaikki suomeksi julkaistut Simpsonit-kirjat löytyvät täältä. Osa tekeleistä ei ole vielä ilmestynyt, mutta monet julkaisemattomista teoksista voi tilata ennakkoon ja saada käsiinsä ensimmäisten joukossa, kun ne ilmestyvät. Tänä vuonna julkaistaan vielä ainakin viisi suomennettua teosta sekä yksi täysin kotimainen teos. Simpsonit.org seuraa tilannetta ja ilmoittaa heti, kun aihetta ilmenee.
Suomen ensimmäisen Simpsonit-historiikin, Simpsonit - Keltaisen perheen kaksi vuosikymmentä, kirjoittaja Jouni Paakkinen esittelee syyskuussa julkaistavaa teostaan Helsingin Taiteiden yössä perjantaina 22. elokuuta 2008. Lue Schildtsin ja Atenan kirjakaupassa Yrjönkatu 18:ssa järjestettävästä tapahtumasta lisää täällä.

Simpsonit.org ottaa lähiaikoina Paakkisen kirjoineen perusteelliseen käsittelyyn. Pitäkää silmänne auki...
FS-Film Oy, Simpsonien DVD-levittäjä Suomessa, on vahvistanut 11. kauden DVD:n julkaisupäivämääräksi maassamme 24. lokakuuta 2008.

Neljän lätyn paketin voi jo varata itselleen vaikkapa yhteistyökumppanimme CDON.comin valikoimasta. Eipähän tarvitse lokakuussa ryysiä.
25.8.2008 13:02
Sub ei tästä viikosta lähtien enää näytä Simpsoneita keskiviikkoisin. Tilalle tungetaan dokkaria ja leffaa. Plääh.

MTV3 jatkaa kesällä kesken jääneen 19 kauden jaksojen esittämistä sunnuntaina 14. syyskuuta.
Arkku.net

Simpsonit tällä viikolla

Ma:
 
Ei Simpsoneita.
Ti:
 
Ei Simpsoneita.
Ke:
 
Ei Simpsoneita.
To:
 
Ei Simpsoneita.
Pe:
 
Ei Simpsoneita.
La:
 
Ei Simpsoneita.
Su:
 
Ei Simpsoneita.