Sub
Tänään: 20:30 Tuomion hetket21x23 – Tuomion hetket (Judge Me Tender)

Moe pääsee nälvimään kilpailijoita American Idolin tuomaristoon. Baarin ollessa suljettuna jää Homerille enemmän aikaa Margen kanssa.

   

Simpsonien Suomi-viittaukset

Suomeen on viitattu Simpsoneissa suoraan tai epäsuoraan useita kertoja. Tavallisesti maamme on sarjassa esillä saunan myötä, olivatpa käsikirjoittajat tietoisia saunan alkuperästä tai eivät. Viime aikoina Angry Birds -peli on puolestaan saanut paljon näkyvyyttä. Saunaa ja vihaisia lintuja yleisempi suomalaisuus Simpsoneissa on ainoastaan joulupukki, mutta maininnat hänestä on niiden runsauden vuoksi jätetty alla olevasta listauksesta pois. Listalla ei myöskään ole 13. kauden jaksossa Viimeinen lännensankari vilahtavaa Six Brides for Seven Brothers -elokuvajulistetta, sillä se ei viittaa Aleksis Kiven Seitsemään veljekseen, vaan yhdysvaltalaiseen elokuvaan nimeltä Seven Brides for Seven Brothers (Seitsemän veljeksen morsiamet).

Simpsonien roolittajan Bonita Pietilan isovanhemmat olivat Suomesta Yhdysvaltoihin muuttaneita siirtolaisia, ja osa Suomen saamasta julkisuudesta Simpsoneissa onkin Pietilan ansiota.

Listalta mahdollisesti puuttuvista Suomi-löydöksistä voi ilmoittaa palautteen kautta tai keskustelupalstallamme.

1x10 – Harha-askel

Yökerhon laulaja laulaa, että voisi "rakastaa kiinalaista tyttöä, eskimoa tai suomalaista". Lavalla pyörähtää vähissä vaatteissa kolme naista, joista yksi on olevinaan kiinalaisen, toinen eskimon ja kolmas suomalaisen näköinen.

3x6 – Teit' isäin astumaan

Bart saunoo Hassu-klovnin isän kanssa ja yrittää suostutella tämän antamaan pojalleen anteeksi.

7x3 – Huostaanotetut

Homer ja Marge lähtevät saunomaan kylpylään ja jättävät kotinsa niin siivottomaan kuntoon, että sosiaalityöntekijät määräävät perheen lapset Flandersien huostaan.

9x8 – Enkelinäyttely

Jakson alkukohtauksessa kolme miestä saunoo Simpsonien olohuoneen sohvalla. Sohvalla ei ole enempää tilaa, joten pyyhkeisiin kietoutunut perhe joutuu lähtemään pois.

9x14 – Haaksirikko

Ala-asteen oppilat esittävät eri YK-maiden kansalaisia. Hieman saamelaisasun kaltaisiin vaatteesiin pukeutunut Martin on olevinaan suomalainen, ja rehtori Skinner pyytää häntä esittämään maansa kansallistanssin.

9x20 – Biljoonan dollarin seteli

Sama alkukohtaus kuin jaksossa 9x8 – Enkelinäyttely.

10x20 – Vanhus ja poika

Olympiakomitean edustajat ovat tulossa vierailulle Springfieldiin, ja kaupunkia siistitään edustavammaksi. Mies maalaa nuhjuisen rakennuksen seinässä olevan "Lap Dancing" (sylitanssia) -kyltin muotoon "Lapland Dancing" (lappilaistanssia).

11x12 – Kartanon herrat

Johtaja Burns lähtee tarkistuttamaan terveyttään Minnesotaan ja jättää kartanonsa Simpsonien huostaan. Homer kokee oikeudekseen käyttää pomonsa saunaa ja soitella sieltä kaukopuheluita.

14x6 – Suuri etsivä

Salaperäinen hahmo yrittää tappaa Homerin telkeämällä tämän saunaan. Sauna tosin on enemmän turkkilaistyylinen kuin suomalainen.

16x12 – Vauvakuumetta

Johtaja Burns uusii ajokorttiaan ja kehuu kyydissään olevalle Selmalle, kuinka hänen autonsa voitti muinoin "lentävän suomalaisen, Paavo Nurmen".

16x21 – Isä, poika ja pyhä henki

Koulun keskiaikaisissa juhlissa näkyy kilpi, jossa on sininen risti valkoisella pohjalla samoin kuin Suomen lipussa. Tämä voi tosin olla sattumaa, ja myös esimerkiksi Marseillen kaupungin vaakunassa on samat värit.

The Simpsons Movie

Lenny soittaa Homerille, jonka lemmikkipossun mahasta kuuluu Nokia Tune -soittoääni.

20x9 – Lisa ihmemaassa

Lasten YK-kokouksessa vilahtaa poika, jolla on hyvin samankaltainen puku kuin Martinilla jaksossa 9x14 – Haaksirikko. Pojan olkanauhassa lukee "Finland".

20x18 – Isän kädestä

Marge löytää perheen talosta saunan ja alkaa kylpeä siellä muiden perheenjäsenten tietämättä.

20x21 – Rajansa kaikella

Norjalaissiirtolaisten asuttama Ogdenvillen kaupunki menee konkurssiin, ja kaihoisassa kohtauksessa ihmiset jättävät kotinsa Edvard Griegin Åsen kuolema -sinfonian soidessa taustalla. Kun joukko saapuu Springfieldiin, musiikki vaihtuu toiveikkaaksi kohdaksi Jean Sibeliuksen Finlandia-hymnistä.

21x12 – Kurvailua curling-kentällä

Tässä jaksossa vieraillaan ensimmäistä kertaa Suomessa. Rehtori Skinnerin äiti Agnes muistelee, kuinka hän kilpaili seiväshypyssä Helsingin olympiakisoissa vuonna 1952. Naisten seiväshyppy tosin tuli olympialaisten ohjelmaan vasta vuonna 2000.

22x11 – Miehestä mittaa

Moe muuttaa kapakkansa homobaariksi, jonka sisustukseen kuuluu Tom of Shelbyville -taulu. Se muistuttaa tyyliltään suomalaisen taiteilijan Touko "Tom of Finland" Laaksosen teoksia.

22x12 – Isäainesta

Tässä jaksossa kuullaan ensimmäisen kerran "suomalaisen" henkilön puhetta. ATF eli A-Team of Finland etsii muiden maiden tiedustelujärjestöjen tavoin Bartia, koska tämä kauppaa salaisia tietoja Springfieldin ydinvoimalasta. Lyhyessä kohtauksessa esiintyvään Suomen A-Teamiin kuuluu kaksi miestä, jotka puhuvat englantia enemmänkin ruotsiksi kuin suomeksi murtaen.

23x5 – Kuumat kuppilat

Pelimessujen ulkopuolella on käynnissä Furious Fliers -peli, jossa pelaaja yrittää ampua lintumaskotin possujen sekaan jättiritsalla. Peli ja sen nimi muistuttavat suomalaisen Rovio-peliyhtiön Angry Birds -peliä.

23x11 – Sosiaalinen media

Nelson ilmoittaa suosikkitietokonepelikseen "Angry Nerdsin" ja sinkoaa Martinin muiden nörttien päälle.

23x17 – Tekoälyttömät tekeleet

Johtaja Burnsilla on tietokoneessaan Angry Burns -niminen sovellus.

24x5 – Kärpäsiä keitossani

Poliisipäällikkö Wiggum pyytää saada napaansa lävistyksen, jotta voisi ripustaa siihen virkamerkkinsä käydessään saunassa.

24x6 – Ihmepuu

Homer pelaa tietokoneellaan peliä, jossa yritetään autoilla keskittymistä häiritsevää tietokoneruutua katsellen. Rovio-yhtiön Angry Birds- ja Bad Piggies -pelejä muistuttava Wengeful Pigs -peli vie Homerin huomion niin, että hänen pelihahmonsa kaahaa tieltä rotkoon.

25x11 – Specs and the City

Johtaja Burns vakoilee työntekijöitään älylasien kautta. D. Stewart -niminen työntekijä lukee Angry Birds -fanifiktiota.

25x13 – The Man Who Grew Too Much

Lisa surffailee tabletilla ja sohii itsensä vahingossa Klash of Klowns -nimiseen peliin. Tämä viittaa suomalaisen Supercell-peliyhtiön Clash of Clans -peliin.

25x17 – Luca$

Bart tutkii Milhousen tablettia, joka on täynnä nynnysovelluksia. Yksi niistä on Angry Birdsiä muistuttava Non-Threatening Birds eli harmittomat linnut.

Arkku.net

Simpsonit tällä viikolla

Ma:
20:30
Ti:
20:30
Ke:
20:30
To:
20:30
Pe:
20:30
La:
 
Ei Simpsoneita.
Su:
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30