Mikko

Sisällöntuottaja

Olen Mikko, ainoa edelleen mukana oleva Simpsonit.orgin kolmesta perustajajäsenestä. Olen 32-vuotias ja asustan Helsingissä.

Vastuualueeni Simpsonit.orgissa on tekstisisällön tuottaminen. Lähes kaikki teksti sivustolla on syntynyt näppäimistölläni. Osallistun tietysti myös sivujen ulkoasun suunnitteluun, mutta itse toteutuksen jätän Joosen ja Samin harteille, koska en siitä mitään ymmärrä.

Pidän paljon kirjoittamisesta, ja vaikka olen toimittajan työtä jonkin verran opiskellut ja tehnytkin, on kirjoittaminen minulle nykyään pelkkä harrastus. Sitä läheltä liippaava toinen intohimoni on median ja sen eri ilmiöiden tarkkailu, mitä teen sekä töissä että kotona. Erityisesti prosessi, jossa joku kokoaa hajanaisen tiedon kohdeyleisön tavoittavaksi selkeäksi viestiksi, on minusta pohjattoman mielenkiintoinen ja palkitseva.

Simpsoneita olen seurannut muistaakseni jostain ala-asteen lopulta lähtien. En ollut mitenkään erityisen fanaattinen sarjan ystävä, kun perustimme tämän sivuston, mutta vuosien varrella olen löytänyt noista keltaisista hahmoista ja heidän maailmastaan paljon uusia ja hienoja ulottuvuuksia. Simpsonien alkuvuodet lukeutuvat minusta kiistattomasti televisiohistorian parhaiden saavutusten joukkoon - myöhemmät vuodet eivät sitten ihan yhtä selvästi.

Simpsonit.org on minusta varsin hyvä osoitus fanisivustosta, joka on paitsi viihdyttävä, myös asiallinen ja luotettava. Minulle on tärkeää, että suhtaudumme tietyllä kriittisyydellä tietolähteisiimme emmekä julkaise huhuja totuuksina. Tahdon pitää kiinni myös siitä, että sivuston sisältö on omannäköistä ja huoliteltua.