Sam Simon

Syntynyt: 6.6.1955 (Kalifornia)
Päätuottajana tuotantokausilla: 1, 2 (yhdessä Matt Groeningin ja James L. Brooksin kanssa)

Jokaisen Simpsonit-jakson alussa perheen televisioruudulla lukee teksti "Developed by James L. Brooks, Matt Groening, Sam Simon". Simpsonit kehittäneestä kolmikosta Sam Simon ei ole työskennellyt sarjan parissa sitten vuoden 1993, mutta hänen nimensä mainitaan edelleen tunnollisesti Groeningin ja Brooksin rinnalla.

Sam Simon otettiin mukaan Simpsonien tekijätiimiin, koska hänellä oli vankka kokemus televisiokäsikirjoittamisesta. Mies kuitenkin ajautui riitoihin Matt Groeningin kanssa ja jätti Simpsonit kokonaan neljännen tuotantokauden kohdalla. Groeningin mukaan Simon oli pätevä käsikirjoittaja, mutta henkilönä inhottava ja epävakaa. Vaikkeivät Groening ja Brooks yleensä edes mainitse Simonia haastatteluissa, muutamat muut taustahenkilöt ovat muistuttaneet, ettei miehen panosta Simpsonien syntyyn pidä aliarvioida.

Simon on sittemmin myöntänyt, että hän jätti Simpsonit, koska kadotti ilon sarjan tekemiseen. Hän on kertonut tienaavansa edelleen yli kymmenen miljoonaa dollaria vuodessa pelkästä alkuvuosien osallisuudestaan Simpsoneissa. Hän pitää itsekin summaa naurettavan suurena.

Simpsonien jälkeen Simon on muun muassa tehnyt muita televisioalan töitä, pelannut ammattilaistasolla pokeria ja harjoittanut hyväntekeväisyyttä. Eläinrakkaan Simonin nimeä kantava säätiö auttaa kulkukoiria. Hän on myös suuri nyrkkeilyfani ja on itsekin toiminut nyrkkeilymanagerina.

Maaliskuussa 2013 Simon kertoi, että hänellä on paksusuolen syöpä ja muutama kuukausi elinaikaa.

Katso myös