Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Planetist

Sivuja: [1]
1
Oheistuotteet / Vs: Omistamasi Simpsonit-tuotteet
« : 11.08.07 - 23:27 »
Kaikenlaista, ehkä näyttävin on Dublinin tuliainen eli vallan kryptinen rubikin kuutio jossa pitää värillisten palojen sijasta kääntää Homerin pää kohdalleen, todella hankala ja koko perhe selvittää tapausta vieläkin. Eräänlainen versio rubikin kuutiosta siis, joskaan ei aivan samanlainen kuitenkaan. Vääntelyä ja kääntelyä.

2
Minua on aina naurattanut eräs äärettömän yksinkertainen sohvakohtaus: Simpsonit ehtivät istua sohvalle ja katosta laskeutuu realistiseen tyyliin piirretty jalka, joka tallaa heidät kaikki. Hankala tosin sanoa, mikä siinä viehättää... :D

Kyseessähän on viittaus Monty Python-komediaryhmän tuotoksiin.

3
Tuossa tervehdystekstissähän jo aiheesta "tilitin", kun en vielä tälläistä ketjua huomannut, mutta kyllähän tännekin voisi vielä tekstin aiheesta pistää.

Eli nykyään suorastaan välttelen uusien jaksojen katsomista, koska ne ovat eräällä tapaa ristiriidassa vanhojen suosikkieni kanssa. Siinä missä ennen saatiin huumoria arkipäiväisistä (koti, koulunkäynti jne.) tapahtumista, nykyään perhe pitää jatkuvasti lähettää älyttömiin seikkailuihin toisellepuolen maailmaa. Toinen häiritsevä asia on myös hahmojen mustavalkoistaminen, esim. tapa jolla Homer on nykyään äärettömän tyhmä, siinä missä hän ennen oli varsin tavanomainen, hieman yksinkertainen mutta sympaattinen perheenisä. Muillekin hahmoille on tälläisiä stereotypioita luotu ja suunta tuntuu jatkuvasti olevan tylympi, eli hahmoa viedään vain tähän yhteen suuntaan kunnes kaikki persoona on tuhottu.

On totta että uusissa jaksoissa on kelpoja irtovitsejä silloin tällöin, mutta niitä on tv pullollaan. Laadukkaat juonet taas ovat harvinaisempaa herkkua ja niistä on luisuttu valitettavasti pois. Ymmärrän sinänsä että jos joku on aloittanut sarjan katsomisen uusista jaksoista, hän kokee asian eri tavalla, mutta kun minä en ole.

Myös piirrostason "kohoaminen" ei minusta ole pelkästään hyvä juttu, mitä parempaa tekniikkaa on käytössä, sitä enemmän sillä usein korvataan laadukasta käsikirjoitusta. Vanhojen jaksojen piirrostekniikka oli sympaattista ja kodikasta, nykyään lähinnä kliinistä ja tylsää.

Olipahan siinä. Tämä näyttää pahalta kannanotolta nykyisiä jaksoja vastaan, mutta sitäkin enemmän se on kannanotto vanhojen jaksojen puolesta. Niitä ei kukaan voi minulta viedä ja se on lopulta pääasia.

Sivuja: [1]