Simpsonit.org keskustelupalsta

Simpsonit => Jaksot – yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: Mikko - 15.02.10 - 08:49

Otsikko: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Mikko - 15.02.10 - 08:49
Mitkä ovat mielestäsi Simpsonien parhaat jaksot? Entä esityskaudet? Mikä niistä tekee erityisen loistavia?
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Aksu Simpson - 28.02.10 - 12:42
ˌ
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Jarpeez - 28.02.10 - 19:33
Top 3 -jaksot (kaudet 11-18):

3. (11x3 - Ruokakriitikko):
Loistava jakso, koska siinä jaksossa oli Homerin outo tapa kirjoittaa arvostelua. Esim. pyysi Pukin pikku apurilta apua sanoissa.  ;D

2. (17x1 - Pelastakaa manaatit):
Löi nipin napin "Ruokakriitikon", koska tämä oli vaan pikkasen hauskempi. Jakson parhaita kohtia oli, kun Homer sanoi hänen sukulaistaan hölmöksi maalaishiireksi ja se, kun Homer telkitsi Bartin Kissan/Koiran kantokoppaan.  ;D

1. (16x17 - Ahmatti):
Ylivoimainen voittaja! Jakso on minusta tähän mennessä paras Simpsonit jakso. Paras kohta oli Homer lauloi coverin "99 Luftballons" -biisistä.  :)
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Dr. Nick - 01.03.10 - 07:49
3. Homer  Simpson vs Newyork city 9 kaudelta
Pidin jaksosta koska siinä oli hyviä vitsejä esim: Kun Homer pidättää World trade centerin juurella.

2. Läski-Homer 7 kaudelta
Tämä jakso on kakkosena. Se voitti  3 olevan nipin napin jakso on erityisen hauskaja on sellaista Simpsonit klassikko kamaa.

1. Bart tienpäällä en muista kautta
Jakso voitti muut koska siinä on mukana hyviä vitsejä ja loistava juoni.
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Monorail - 01.03.10 - 09:53
Vai on edellinen aihe tyhjennetty. No pistetään sitten tämänhetkiset suosikit ja koettakaa ihmiset olla roskaamatta tätä   :)

Top-3:
3.  Läski-Homer (King-Size Homer) 7x7
Tässä jaksossa on loistava juoni ja jotain outoa ja omaperäistä. Esim 2. kaudella on nähty Homerin laihduttavan ja nyt lihottavan. Ja syynä vielä, että Homer haluaa tehdä töitä kotona! Hullua ja hauskaa.

2. Kolme seikkailua (Trilogy Of Error) 11x18
Juoni oli hyvin tehty yhteen, että kaikki tarinat liittyvät toisiinsa, ja muutenkin jaksossa oli hyvää huumoria. Ansaittu hopeasija.

1. Joko säteilee (Marge vs. The Monorail) 4x12
Jakso on ollut suosikkini melkein ensimmäisestä näkemisestä asti. Juoni oli hyvä, jakso oli todella hauska ja aina jaksaa viihdyttää minua jopa 7. katselukerran jälkeen. Jaksoon toi mukavaa lisää myös hämärä Lyle Lanley ja Monorail-laulu. Tästä jaksosta nimimerkkinikin on peräisin.
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Vince_Simpson - 08.03.10 - 00:51
3. Homerin trippi (El Viaje Misterioso De Nuestro Jomer) 8x9
Tää on jotenkin erikoinen ja hullunkurinen chilikilpailuineen ja Homerin muiden kokemusten takia. Että mä repeilin kun Homer yritti maistaa sitä chiliä, aidosti hauskaa. :D Sekin sunrise-sunset -juttu oli hulveton... Homer oli kylläkin vähän masentunut. :/ Mut joo, se majakkakin oli hyvä.

2. Lisan liukkaat (Lisa On Ice) 6x8
Tää on sekä helliittyvä että hauska. On hellyyttävää nähdä, että Marge ei suostunut kilpailuttaa Bartia ja Lisaa suosiostaan. Hauskaa tässä oli se, miten isoksi jääkiekkohuuma voi kasvaa, vaikka kyseessä onkin koulun jäkisottelu. Sekin hyvittavaa, että Maggie osallistuu siihen "tapa hänet" -meininkiin.

1. Bartin Takaikkuna (Bart Of Darkness] 6x1
Tää on ehdoton suosikkini, koska tässä on lainattu nerokkaasti Alfred Hitchcockin Takaikkuna elokuvaa. Ja muutenkin jakso Hullun jännä ja hauska, kun Bart saa selville mitä Flanderseilla puuhataan. Parasta Simpsonia ikinä. ;)

//: Muokkasin viestiä ja vaihdoin 3. parhaan jakson vielä parempaan. Mielipide muuttuu kun huomaa välillä asioita... you know.
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: moi,moi-tyyppi - 09.03.10 - 20:04
3.perjantai-illan aave (the springfield files) jaksossa on hyviä kohtia kuten kun Homer joutuu tehdä Moen puhallus testin.                                                                                                                                                     2.ruokakriitikko  (guess who's coming to criticize dinner) Homer on hauska tässä jaksossa kun hän on viemässä lapsia sinne mihin lie lehtipaikkaan ja smbulanssi ohittaa hanet.tässä jaksossa on muitakin hyviä kohtia missä Homer on hauska.                                      1.rakkaus romaani (another simpsons clip show) Jakso on huska kun siinä näytetään kaikki Bartin pilapuhelut Moelle ja kaikki Homerin "mmm" kohtaukset joista hauskin oli...Mmm...something (=jotain) :D
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Sauli - 20.03.10 - 12:26
Mun suosikki jaksot on :

1. Homerin fobia (Homer's Phobia)
Aivan mahtava jakso, nooh kukapa ei meistä viihtyisi paremmin miesten seurassa?  ;D

2. Milhouse, avioeron uhri
Parasta antia tässä jaksossa mielestäni on Kirkin demokasetti.. oliko se Can I borrow a feeling tms. Os se ainakin parempi laulaja kun Panu Larnos tai muut Idols-sankarit! Muutenkin Kirk van Houten on yksi suosikeistani.

3. Vaihto-oppilas / Täältä tullaan, Eurooppa!
Ehkä ekan kauden jaksot eivät ihan parhaimpia mutta tämän jakson huumori mielestäni aivan samaa luokaa kuin myöhempien. Baaart... Harmi vaan kun noita ranskalaisia ei juuri muissa jaksoissa näy, olisiko jossain 3.kauden jaksossa missä myös ko. kaverukset näkyvät "sacre bleu!"
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Mikko - 20.03.10 - 13:20
2. Milhouse, avioeron uhri
Parasta antia tässä jaksossa mielestäni on Kirkin demokasetti.. oliko se Can I borrow a feeling tms. Os se ainakin parempi laulaja kun Panu Larnos tai muut Idols-sankarit! Muutenkin Kirk van Houten on yksi suosikeistani.

Tuo on kyllä yksi Kirkin säälittävimmistä hetkistä, ja niitä on ollut monta :D
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Finnish Simpson - 01.06.10 - 17:31
Näitä on vaikea sanoa, mutta ehkä pistetään.
1. Pikku emäntä - Hauska jakso, erityisesti Homerin mäenlasku, jossa hän vain ajattelee Flandersia.
2. §pringfield - Jaksossa ei ole oikeen mitään hauskaa, mutta jostain syystä yksi parhaimmista jaksoista
3. Viva Ned Flanders - Huvittaa koska paljon seikkaillaan Casinolla, mutta hauskin kohta on kun H&N juoksevat mummojen automaatit kumoon ja mummot jatkavat pelaamista.
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: homersimpsondoh - 26.06.10 - 15:58
Top-10:

1. Vihamies

Hassua katsoa, kun Grimes kärsii Homerin tyhmyydestä ja lopun hautajaisissa kaikki vain nauravat Homerille, kun Frankin arkkua lasketaan.

2. Mafian maailma

Plussaa on Metallican vierailu ja se, ettei Michael olekaan aivan viaton, arka poika.

3. Homer ja Apu

Klassikkojakso, jossa parasta antia on, kun Apu luuli itseään kolibriksi.

4. Jouluvaras

Bart on tässä jaksossa jotenkin ihanan epäbartmainen.

5. Prätkäkundi

Prätkätappelu on hyvä kohta.

6. Kuka ampui johtajan? Osa 1

Öhh... Tämä on vain jännä jakso, kun murhaajasta ei oltu saatu selvyyttä.

7. Perjantai-illan aave

Mielestäni Simpsoneiden historian jännittävin jakso edellämainitun lisäksi.

8. Bobin poksahdus

Mielestäni Sideshow Bob on tässä jaksossa loistava ja hyvä kohta oli se, kun esim. lentokone lentää suoraan ojaan ja Bob ja Bart pakenevat Wrightin veljesten koneeseen.

9. Kurjat naapurit

Homer ja Bart todella osaavat ärsyttää Bushia.

10. Muukalaiset kuriin

Omalla tavallaan jännä jakso, kun Apu jännittää, joutuuko hän lähtemään Springfieldistä.
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Jemari - 26.06.10 - 22:51
3.  Perjantai-illan aave  (The Springfield files)  8. kausi
    Hyvä jakso jossa juoni kohdallaan. Yks parhaimpia kohtia on se, kun Burns menee liukuhihnalla ja sille annetaan lääkkeitä.

2.  Kolme seikkailua  (Trilogy of error)  12. kausi
    Vielä parempi jakso, koska esitystapa on loistava. Kolme tarinaa jotka yhdentyvät loppua kohden. Huumoriakin löytyy, kuten tavallista.

1.  Älyn jättiläinen   (HOMR)  12. kausi
    Mielestäni kaikkien aikojen paras jakso kyseisestä sarjasta, koska paljastuu, että Homer on todellisuudessa hyvinkin fiksu ihminen. Jaksossa Homerin suhde tyttäreensä lähenee ja tunteiluakin löytyy. (Lopussa se kirje) Kiistaton ykkönen!!
     
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: HOMЯ - 27.06.10 - 17:03
1.  Älyn jättiläinen   (HOMR)  12. kausi
Mielestäni kaikkien aikojen paras jakso kyseisestä sarjasta, koska paljastuu, että Homer on todellisuudessa hyvinkin fiksu ihminen. Jaksossa Homerin suhde tyttäreensä lähenee ja tunteiluakin löytyy. (Lopussa se kirje) Kiistaton ykkönen!!


Minustakin tarina Homerin tarina fiksuna olemisesta on kovin herttainen ja sattuu olemaan samalla yksi lempijaksoistani. (Ikuistin jopa nimimerkkini jakson mukaan.. ::)) Se ei ole semmoinen tavallinen jakso jossa Homer saa päähänsä jotain älytöntä johon hän sitten suhtautuu niin pakkomielteisesti, että päätyykin surkeaan epäonnistumiseen. Vaikka Homer palaakin lopussa omaksi hölmöksi itsekseen, hän osoittaa olevansa iloinen omana itsenään ja että hän todella välittää perheestään. Minusta Homer ja Liisa ovat mitä parhainpia hahmoja yhdessä koska heidän näkemyksensä ovat niin erillaiset.(Lost our Lisa, Lisa's Substitute) jakso oli myös hauska ja jostain syystä minua nauratti kovasti kortti jossa on Moen virnuileva kuva ja teksti: Aivan niin, olen kirurgi.. enpä ole varma tajusiko kukaan.. :) :D
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Jumbo Duff - 18.02.11 - 15:39
TOP 3 jaksot:

3. 4x10 Lisan ensimmäinen sana(Lisa's First Word)
    Tosi hyvä jakso, ja pidän muutenkin takaumajaksoista. Erityisesti mieleen painui kun Homer yritti opettaa Bartia ja Lisaa sanomaan "isi",mutta he vain         
     sanoivat "Homer".

2. 21x12 Kurvailua curling-kentällä (Boy Meets Curl)
    Tosi hyvä jakso. Yksi parhaista kohdista oli kun Bart teki Homerin ajokortista (tai mikä nyt olikaan) sellaisen merkin.

1. 2x1 Ihme (Bart Gets an "F")
    Paras jakso ylivoimaisesti! Tykkäsin ainakin kun Bart "kuunteli" opettajaa ja kuului vaan "bla bla blaa..." (samoin kuten Homerilla hänen kuunnelessaan sitä   
    professoria). Martin oli lopussa siisitin näköinen.
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Smithers - 03.10.11 - 00:17
Kaikki jaksot ovat niin hyviä, että päätös on vaikea. Viime aikoina nähdyistä jaksoista kärkisijalle menee The Sopranos -rakkauteni takia kolmannen kauden neljäs jakso, Suosikki :)
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Finnish Simpson - 09.01.12 - 17:09
Mietitääs viittä parhainta jaksoa.. Nämä on pikaisesti keksittyjä aivopieruja ja mieli saattaa muuttua, mutta listataan muutama. Järjestyksellä ei väliä

Jakso jossa Homer liittyy laivastoon ((Maailman merille(3G04 Simpson Tide)).. Muutama kohta jolle tippuu pakosta. Muunmuuassa ikivanha merimieslaulu, joka on siis hieman öö.. homohtava Village Peoplen In The Navy.. kaiken kruunaa Smithers joraamassa mukana. Sitten tukossa oleva Torpedo, josta paljastuu hirveästi tyhjiä kaljatölkkejä ja muuta tavaraa jota ei saisi olla.. Sitten "Don't launch the torpedos.. LAUNCH THE TORPEDOS!"

Mies vaaleanpunaisessa paidassa(Stark Raving Dad). Tässä jaksossa on huumoria ihan mukavasti.. Homer pistää Bartin tekemään työterveyskyselyä :D "Oletko yökastelija

Oton seikkailut(The Otto Show)
Spinal Tapin konsertin mellakka on hyvä kohta, jossa muistaakseni Milhouse jää penkkikasan alle.. Sitten Otton bussin ajo.. kunnon Ritari Ässä koulubussin ratissa.. Sitten yksi mieleenpainunein kohta on tässä jaksossa kun Otto asustelee Simpsonien autotallissa.. klo 2-4 aikaan yöllä kyseinen raggari alkaa vääntää kunnon kitarasooloa.. ajokorttia hakemaan mennessäkin Selma auttaa häntä koska Otto halusi näyttää pitkää nenää Homerille.. melkoinen työntekijä kun ei välitä vaikka kuinka perseelleen ajaa ajokoetta :D

Ned Flandersin uusi elämä(Viva Ned Flanders)
Tämä jakso on aina iskenyt kuin metrinen halko päähän.. Jakso jossa Homer ja Flanders siis eksyvät Vegasiin.. Hyviä kohtia. muunmuuassa Edna kirkossa "Etkö ole nuollut siirappia rakastettusi mahan päältä" jolloin Skinnerin äiti katsoo aika pahasti poikaansa.. Yksi kohta joka huvittaa myös on Vegasin kasinolla Flandersin ja Homerin pakoilu. Juoksevat peliautomaatit nurin mutta mummelit vaan jatkavat pelailua..

Springfield($pringfield (Or, How I Learned to Stop Worrying and Love Legalized Gambling))
Sama juttu kuin tuossa edellisessä Vegasjaksossa.. iskee aina ja iskee vieläkin. nämä uhkapelijaksot on jotenkin kiinnostanut, syytä en osaa sanoa.. No, yksi kohta mistä tykkään on Barneyn kolikonjuonnit. Sitten Homerin ruuanlaitto.. Ilmeisesti improvisointi ei ollutkaan herkullista.

Tässä muutama.. monta jaksoa on ollut hyvää, mutta niiden kaikkien listaukseen menisi varmaan parikymmentä A4-paperia perusteluineen.. Muita hyviä on mm. Läski-Homer, Homer Badman, Lisa on ice et cetera.
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: fveitsi - 26.04.12 - 12:50
http://www.imdb.com/title/tt2107521/ (http://www.imdb.com/title/tt2107521/)
kuuluu ehdottomasti klassikkojaksoihin! en oo nauranut pitkään aikaan yhtä paljon kun kattonut uusia jaksoja, vaikka tykkäänkin myös uudemmista. :) suosittelen katsomaan jos joku ei ole vielä saanut aikaiseksi!
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Finnish Simpson - 26.04.12 - 14:50
http://www.imdb.com/title/tt2107521/ (http://www.imdb.com/title/tt2107521/)
kuuluu ehdottomasti klassikkojaksoihin! en oo nauranut pitkään aikaan yhtä paljon kun kattonut uusia jaksoja, vaikka tykkäänkin myös uudemmista. :) suosittelen katsomaan jos joku ei ole vielä saanut aikaiseksi!
Eipä ole tullut katsottua kun ei ole Suomessa näytetty. Tosin en rupeaisi ennakkohypettämään, nämä uudet kaudet kun olleet melko kuraa.. (tosin varmaan 10. kaudesta eteenpäin on kaikki jaksot haukuttu roskaksi)
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Mikko - 26.04.12 - 15:36
http://www.imdb.com/title/tt2107521/ (http://www.imdb.com/title/tt2107521/)
kuuluu ehdottomasti klassikkojaksoihin! en oo nauranut pitkään aikaan yhtä paljon kun kattonut uusia jaksoja, vaikka tykkäänkin myös uudemmista. :) suosittelen katsomaan jos joku ei ole vielä saanut aikaiseksi!
Eipä ole tullut katsottua kun ei ole Suomessa näytetty. Tosin en rupeaisi ennakkohypettämään, nämä uudet kaudet kun olleet melko kuraa.. (tosin varmaan 10. kaudesta eteenpäin on kaikki jaksot haukuttu roskaksi)

Kyllä tuo uuden kauden parhaimmistoon kuuluu, mutta että klassikko? En ihan niin pitkälle menisi.
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Jarpeez - 23.06.12 - 16:29
Nyt pistän TOP 5 -jaksot!

5. Lisan ensimmäinen sana (Lisa's First Word) S04E10
Loistava jakso, koska tämä oli takauma jakso ja myös loistava juoni. Tässä jaksossa repesin täysin, kun Rod ja Todd laulaa unissaan jotain laulua ja Bart "yrittää" nukkua heidän välissä. Bartin pellesänky oli myös pelottava, että hauskakin (Can't sleep, clown will eat me). Peukku ylös myös olympialaisille.

4. Milhouse, avioeron uhri (A Milhouse Divided) S08E06
Paras jakso mikä käsittelee Milhousea. Kirk oli kuitenkin jakson helmi, kun leveilee, että saa nukkua ralliauton muotoisessa sängyssä. Tässä jakson paras repliikki: "Can I Borrow a Feeling? That's your picture on the front.."

3. Vihamies (Homer's Enemy) S08E23
Kolmanneksi paras jakso on ilman muuta tämä. Jakso on hauska monesta syystä Burns, Grimes ja Homer.
Burns palkkasi varajohtajaksi(?) koiran, Grimes sekosi täydellisesti ja Homer oli oma itsensä.

2. Kymmenen plus (Kamp Krusty) S04E01
Loistava jakso, joka olisi voinut olla ensimmäinen Simpsonit elokuva. Jakson juoni olisi sopinut elokuvaan loistavasti. Jakson ainoa miinus oli sen pituus, eli tavallinen jakson pituus.

1. Huostaanotetut (Home Sweet Homediddly-Dum-Doodily) S07E03
Tämä on paras Simpsonit jakso minun mielestäni, miksi? Jakso on todella hauska ja sisältää paljon väärinkäsityksiä. Hauskoja kohtauksia oli todella paljon: Homer pelkää hämähäkkiä, auto kiihdyttää ja kääntyy heti Flandersien pihaan, kastetilaisuus jne.
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Monorail - 28.12.12 - 12:21
Toteutin tässä hankalan tehtävän kun päätin pistää kaudet paremmuusjärjestykseen. Perustelu valinnoille löytyy jaksojen laadusta, ja jaksojen laadun perusteluun en ryhdy tässä postissa, tai muuten kirjoittaisin vielä huomenna tätä samaa.

Lähtökohtana on kuitenkin se, että mitä enemmän hyviä jaksoja, sen parempi.
Ja kauden kokonaisarvosana on jakson jälkeen.
1. 4 kausi - Joko säteilee (Marge vs. the Monorail) - 9,75/10
2. 6 kausi - Homer, valittu (Homer the Great) - 9,5/10
3. 5 kausi - Homerin kvartetti (Homer's Barbershop Quartet) - 9,4/10
4. 3 kausi - Homerin tuliliemi (Flaming Moe's) - 9,25/10
5. 7 kausi - Läski-Homer (King-Size Homer) - 9,1/10
6. 2 kausi - Huimapää rullalaudalla (Bart the Daredevil) - 9/10
7. 8 kausi - Vihamies (Homer's enemy) - 8,5/10
8. 9 kausi - Mies ja pyssy (The Cartridge Family) - 8,4/10
9. 1 kausi - Komedian kuningas (Krusty Gets Busted) - 8/10
10. 10 kausi - Päivä Tokiossa (Thirty Minutes over Tokyo) - 7,75/10
11. 15 kausi - Homer ja sikatehdas (Simple Simpson) - 7,5/10
12. 13 kausi - Sarjakuva-Homer (I am Furious Yellow) - 7,1/10
13. 14 kausi - Pääjohtaja Homer (C.E. D'oh) - 7/10
14. 12 kausi - Kolme seikkailua (Trilogy of Error) - 6,8/10
15. 16 kausi - Ahmatti (The Heartbroke Kid) - 6,7/10
16. 18 kausi - 24 minuuttia (24 minutes) - 6,5/10
17. 11 kausi - Ruokakriitikko (Guess Who's Coming to Criticize Dinner) - 6,3/10
18. 17 kausi - Ei me olla apinoita! (The Monkey Suit) - 6,1/10
19. 19 kausi - Muistinmenetys (Eternal Moonshine of the Simpson Mind) - 6/10
20. 20 kausi - Voittajan on helppo hymyillä (How the Test Was Won) - 6/10
21. 21 kausi - Kurvailua curling-kentällä (Boy Meets Curl) 5,5/10
22. 24 kausi - The Saga of Carl - 5,25/10
23. 23 kausi - Joulukortti tulevaisuudesta (Holidays of Future-passed) - 5,1/10
24. 22 kausi - Elokuva äkäisestä isästä (Angry Dad: The Movie) - 4,75/10

Kauden perässä paras jakso kaudelta sekä kauden kokonaisarvosana näin suunnilleen, en ole joka ikistä jaksoa pisteyttänyt mielessäni joten olkaa onnellisia, muuten tuossa olisi tyyliin lukuja 8,23453351728634118/10.
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: teukkasalama - 18.03.13 - 15:58
Kopioin Monorailin idean eli jaksot ja kaudet järjestykseen. Kiitos upeasta ideasta Monorail!

  1. 7 kausi:Huostaanotetut
  2. 3 kausi: Hätähuuto kaivosta
  3. 4 kausi:Joko säteilee
  4. 6 kausi:Lapsenvahti ja peto
  5. 9 kausi:Hätä ei lue lakia
  6. 2 kausi:Kolmisilmäinen kala
  7. 8 kausi:Vihamies
  8. 1 kausi:Täältä tullaan Eurooppa!
  9. 5 kausi:Homerin kvartetti
  10.10 kausi:Päivä Tokiossa
  11.13 kausi:Sarjakuva-Homer
  12.11 kausi:Naurun takana
  13.14 kausi:Margen rinnat
  14.19 kausi:Menestystä ja miehisyyttä
  15:15 kausi:Lisa puheenjohtaja
  16:18 kausi:Marge miesten hommissa
  17.12 kausi:Kaksi kaupunkia
  18.17 kausi:Intia-ilmiö
  19.16 kausi:Lähestymiskielto
  20.21 kausi:Kurvailua curling-radalla
  21.22 kausi:Hetki lyö
  22.23 kausi:Kuumat kuppilat
  23.20 kausi:Kauhukakaran kaksoisolento
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Snpp - 07.04.13 - 10:09
Tänään Sub klo 11.00 - kaikkien aikojen parhaaksi äänestetty Simpsons-jakso "Last Exit to Springfield" (Lisan hampaat) ja monta hyvää perään.

Lähde 1 (http://www.snpp.com/guides/favepisodes.html#nhc2004) | Lähde 2 (http://www.snpp.com/guides/favepisodes.html#snpp2003) | Lähde 3 (http://usatoday30.usatoday.com/life/television/news/2003-02-06-fan-favorites_x.htm)
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: nettas- - 12.12.14 - 02:48
En osaa laittaa näitä järjestykseen, mutta muutama jakso on jäänyt erityisesti mieleen:

Waverly Hills 90210, kausi 20
Tää jakso oli mulle jossain vaiheessa outo "pakkomielle", koska katsoin sen joka päivä vähintään kerran. Jakso oli pirteä, ja tykkäsin kun oli kerrankin eri tapahtumapaikka. Myös Homerin ja Margen suhteen seuraaminen oli hauskaa, varsinkin kun siitä tuli mieleen hieman oman avoliiton alku :D

Luovuuden lähteillä, kausi 22
Se rallatus, mikä soi kun Lisa menee sinne leirille, soi mun päässä, argh... Tämä jakso on sellainen, että siinä on tosi paljon juttuja/ajatuksia/jotain mitä kohtaan/kaipaan omassa elämässä, vähän vaikea taas perustella. Piristävä jakso, ja tykkäsin taas, koska eri tapahtumapaikka kuin Springfield.

Lisa, puheenjohtaja, kausi 15
Tähän on tasan yksi syy: Musikaali ja tarttuvat biisit

Kuten jotkut on varmaan jo aikasemmin huomannu, mä tykkään uusista kausista enemmän kuin vanhoista. (koska vanhat on katsottu tuhanteen kertaan ja uusissa siistimpi piirrosjälki)

Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Monorail - 12.12.14 - 08:56

Luovuuden lähteillä, kausi 22
Se rallatus, mikä soi kun Lisa menee sinne leirille, soi mun päässä, argh... Tämä jakso on sellainen, että siinä on tosi paljon juttuja/ajatuksia/jotain mitä kohtaan/kaipaan omassa elämässä, vähän vaikea taas perustella. Piristävä jakso, ja tykkäsin taas, koska eri tapahtumapaikka kuin Springfield.

Jännä valinta, itse laittaisin tuon korkeintaan "huonoimmat jaksot" -kategoriaan. Lisa, tämän hetken hahmoista ehkä kaikista tylsin, menee musiikkileirille jossa on jotkut ärsyttävän typerät ohjaajat, mitä lie vierasääniä taas. Ei kiitos.

Muut kaksi suosikkijaksoasi erottuvat kausiltaan, mutta en arvosta niitä kauhean korkealle kun vertailussa on koko sarja.
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Gabbo - 13.12.14 - 11:43
Olisipa muuten hienoa tehdä Org.ilaisten lista parhaista sarjan jaksoista joka kaudelta. Toteutus menisi niin, että jokainen jäsen (aktiivi tai satunnainen) äänestää jokaiselta kaudelta 3 tai 5 omasta mielestään parasta jaksoa, ja eniten ääniä saaneet jaksot (uskon siis, että tietyt jaksot saavat muita enemmän ääniä) julistetaan juhlallisesti Simpsonit.orgin suosikkijaksoiksi kyseisiltä tuotantokausilta!

Sitten joskus tulevaisuudessa kun pidetään jotain miittinkiä sarjan tiimoilta, niin katsellaan näitä parhaita jaksoja, eikös juu? ;)
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Maximate - 13.12.14 - 23:37
Nyt kun täällä on ollut tätä keskustelu näistä parhaista jaksoista, niin minäpä pistän oman listani kauteen 10 asti. Jatkanen listaa jossakin vaiheessa, mutta näin nyt alkuun. Pistän joka kaudelta ne 3 parasta, niin jos te muutkin nyt sitten innostutte niin voidaan ehkä hyödyntää näitä jotenkin, kuten Gabbo ehdotti.

Kausi 1: Ruostunut romukasa - Call of the Simpsons
Sankarin pää - The telltale head
Komedian kuningas - Krusty gets busted

Kausi 2: Kolmisilmäinen kala - Two cars in every garage and three eyes on every fish
Pelastakaa sielunne - Homer vs. Lisa and the 8th commandment
Velipuoli - Oh brother, where art thou?

Kausi 3: Ystävä hädässä - When Flanders failed
Homerin tuliliemi - Flaming Moe's
Voimala kaupan - Burns verkaufen der kraftwerk
EXTRA: Velipuolen paluu - Brother, can you spare two dimes?

Kausi 4: Ystävä hädässä - Mr. Plow
Lisan ensimmäinen sana - Lisa's first word (ainut hyvä menneisyyteen sijoittuva jakso)
Joko säteilee! - Marge vs. the monorail (minunkin mielestä yksi kolmesta parhaasta Simpsonit jaksosta ikinä!)

Kausi 5: Opiskelija Homer Simpson - Homer goes to college
Margen pakomatka - Marge on the lam
Homerin viimeisimmät kiusaukset - The last temptation of Homer
$pringfield - $pringfield
Homer, seuraava astronautti - Deep space Homer
Poika, joka tiesi liikaa - The boy who knew too much (Koska kausi viisi on neljännen ohella yksi parhaista en voinut jättää listaa vain kolmeen)
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Maximate - 13.12.14 - 23:38
Varmaan jonkin maksimi merkkimäärän takia ei antanut laittaa koko juttua yhteen viestiin:

Kausi 6: Bartit takaikkuna - Bart of darkness
Väkivallan kolkko kutsu - Itchy & Scratchy land
Homer, valittu - Homer the great
Pennin venyttäjä - The pta disbands!

Who shot Mr. Burns 1 & 2 (laitoin tämän erikseen tähän väliin)

Kausi 7: Bart myy sielunsa - Bart sells his soul
Bartin lankeemus - Marge be not proud
Väkivaltaa, väkivaltaa - The day the violence died
Tien päällä - Bart on the road

Kausi 8: Barbaran pyörteissä - Hurricane Neddy
Homerin trippi - El viaje misterioso de nuestro Jomer
Vihamies - Homer's enemy
Lisan oma sota - The secret war of Lisa Simpson

Kausi 9: Hätä ei lue lakia - The city of New York vs. Homer Simpson
Jouluvaras - Miracle on Evergreen Terrace (Tämä on minun mielestäni koko Simpsonit historia paras jakso. Aioin katsoa jakson taas tänäkin jouluna, niin kuin monen muunakin vuonna. Jos jotain kiinnostaa tietää miksi pidän jaksosta, niin lukekaa arvosteluni ysikauden keskusteluista. Taitaa olla ainut arvostelu jonka olen tehnyt koko foorumille)
Homer ja roskakuskit - Trash of the titans
Marge, eletään vaarallisesti - Natural born kissers

Kausi 10: Luova mieli - The wizard of Evergreen Terrace
Sottajengi - Wild Barts can't be broken
Ulvovat kilometrit - Marge Simpson in: "Screaming yellow honkers"

----
Jatkan tätä listaa todennäköisesti lähiviikkoina. Lisäksi on hyvä varmaan mainita, että olen melko todennäköisesti unohtanut jonkin vielä paremman jakson kuin listalla olevat, joten lista saattaa vielä muuttua. Ja oli vaikea pysyä kolmessa, kun jotkin kaudet vain sisältävät niin paljon hyviä jaksoja. En ole myöskään perehtynyt teidän muiden lempijaksoihin, joten listalla voi olla jaksoja jotka ovat teidän muiden mielestä todella huonoja. Itse pidän juuri näistä :)
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Mr. Plow - 14.12.14 - 12:19
jos te muutkin nyt sitten innostutte niin voidaan ehkä hyödyntää näitä jotenkin, kuten Gabbo ehdotti.

Challenge accepted.
Tässä nyt olisi ensi alkuun top3 kausilta 1-10. En ole näitä kausia ihan lähiaikoina katsonut, mutta muistikuvat ovat edelleen suht tuoreita. Laitan loput kaudet ehkä myöhemmin.

1. kausi
1.  Sankarin pää  (http://www.simpsonit.org/jaksot/1/8/)
2.  Komedian kuningas  (http://www.simpsonit.org/jaksot/1/12/)
3.  Täyskaato  (http://www.simpsonit.org/jaksot/1/9/)

2. kausi
1.  Pelastakaa sielunne  (http://www.simpsonit.org/jaksot/2/13/)
2.  Miljoona  (http://www.simpsonit.org/jaksot/2/10/)
3.  Kolmisilmäinen kala  (http://www.simpsonit.org/jaksot/2/4/)

3. kausi
1.  Homerin tuliliemi  (http://www.simpsonit.org/jaksot/3/10/)
2.  Voimala kaupan  (http://www.simpsonit.org/jaksot/3/11/)
3.  Lisan ratsu  (http://www.simpsonit.org/jaksot/3/8/)

4. kausi
1.  Oluetta, ole oluetta  (http://www.simpsonit.org/jaksot/4/16/)
2.  Kerettiläinen keskuudessamme  (http://www.simpsonit.org/jaksot/4/3/)
3.  Ystävä hädässä  (http://www.simpsonit.org/jaksot/4/9/)

5. kausi
1.  Burnsin perillinen  (http://www.simpsonit.org/jaksot/5/18/)
2.  Homerin viimeiset kiusaukset  (http://www.simpsonit.org/jaksot/5/9/)
3.  Poika joka tiesi liikaa  (http://www.simpsonit.org/jaksot/5/20/)

6. kausi
1.  Kolmas lapsi  (http://www.simpsonit.org/jaksot/6/13/)
2.  Vanha sitruunapuu  (http://www.simpsonit.org/jaksot/6/24/)
3.  Pennin venyttäjä  (http://www.simpsonit.org/jaksot/6/21/)

7. kausi
1.  Huostaanotetut  (http://www.simpsonit.org/jaksot/7/3/)
2.  Turpiin ja onnea  (http://www.simpsonit.org/jaksot/7/17/)
3.  Lisa, kuvainraastaja  (http://www.simpsonit.org/jaksot/7/16/)

8. kausi
1.  Vihamies  (http://www.simpsonit.org/jaksot/8/23/)
2.  Homer, olutparoni  (http://www.simpsonit.org/jaksot/8/18/)
3.  Kauhukakara ja lapsenpiika  (http://www.simpsonit.org/jaksot/8/17/)

9. kausi
1.  Homer ja roskakuskit  (http://www.simpsonit.org/jaksot/9/22/)
2.  Hätä ei lue lakia  (http://www.simpsonit.org/jaksot/9/1/)
3.  Saksofonin tarina  (http://www.simpsonit.org/jaksot/9/3/)

10. kausi
1.  Kiitettävä  (http://www.simpsonit.org/jaksot/10/7/)
2.  Luova mieli  (http://www.simpsonit.org/jaksot/10/2/)
3.  Bart-emo  (http://www.simpsonit.org/jaksot/10/3/)
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Gabbo - 14.12.14 - 15:30
Tässäpä minun TOP3-listani, sekin kymppikauteen saakka:

KAUSI 1
- Sodanjulistus
- Sankarin pää
- Komedian kuningas

KAUSI 2
- Huimapää rullalaudalla
- Miljoona
- Sisäinen kauneus

KAUSI 3
- Mies vaalenapunaisessa paidassa
- Voimala kaupan
- Musta leski

KAUSI 4
- Susi ihmiselle susi
- Pumppu pettää
- Joko säteilee

KAUSI 5
- Cape Fear
- Homerin viimeiset kiusaukset
- Ikävä rehtoria

KAUSI 6
- Bartin komeetta
- Pelle-Homer
- Kuka ampui johtajan, osa 1

KAUSI 7
- Huostaanotetut
- Lempilammas
- Turpiin ja onnea

KAUSI 8
- Muutat vain kahdesti
- Perjantai-illan aave
- Vihamies

KAUSI 9
- Hätä ei lue lakia
- Mies ja pyssy
- Homer hurmahenki

KAUSI 10
- Luova mieli
- Raamatun tarinoita
- Päivä Tokiossa
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Miau - 10.02.16 - 19:02
Itselläni on monia suosikkijaksoja, ja ne vaihtuvat aikas usein  :D :D Mutta siitä huolimatta tässä omia suosikkijaksojani. Ja laiskuuteni vuoksi tässä on vain pari pikaisesti mietittyä   :D
Ei ole minkäänlaisessa järjestyksessä.

1. Pumppu pettää

Tämä jakso on minusta hyvä ja hauska. Homer saa sydänkohtauksen (tai oikeastaan sydänkohtauksia) mutta leikkaukseen ei ole rahaa. Homerin pitää mennä Dr. Nickin halisleikkaukseen. Suosikkikohtiani ovat se, kun Homer istuu sängyllä ja painelee nappuloita, joista sänky menee ylös ja alas. Samalla hän hokee "bed goes up, bed goes down". Myös se on hauska kohta, kun se tyyppi jolla oli käsi jalan paikalla ja jalka käden paikalla, koska oli ollut Dr. Nickin leikkauksessa tulee. Myös se kun Homer sai toisen (?) sydänkohtauksen mr. Burnsin luona, ja Smithers tai Burns sanoi jotain kinkusta (en oo yhtään varma oliko se sitten kinkkua, mutta jotain ruokaa kuitenkin). Homer alkaa miettimään "mmh, kinkkua" ja hänen haamunsa palaa ruumiiseen. Hauska ja hyvä jakso!

2. Cape Fear

Tämä jakso on myös todella viihdyttävä  :D Sideshow Bob lähettelee bartille uhkaavia kirjeitä. Bartia pelottaa, ja Simpsonit vaihtavat nimensä Thompsoneiksi. Parhaita kojtia ovat se kun Bob on 'Thompsonien' auton alla ja Homer ajaa kaktuspellon yli jne.  :D Lisäksi Homer ei millään meinaa oppia uutta nimeään. Muitakin hauskoja kohtia löytyisi, mutta en nyt kaikkea kirjoittele tähän.

Tässä oli vain kaksi jaksoa, joskus ehkä laitan lisää ;) Ovat hyviä, kannattaa katsoa  :D
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Finnish Simpson - 10.02.16 - 23:56
Parhaita kojtia ovat se kun Bob on 'Thompsonien' auton alla ja Homer ajaa kaktuspellon yli jne.  :D
Ah, klassikko. "Who want's to ride over a cactusfield?
- Yes!
- Yes!
- No!"
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: SimpSuomTv - 13.02.16 - 09:38
Mahtavia jaksoja molemmat.
Täynnä hyviä vitsejä ja hienoja kohtia.
Esimerkiksi tämä:

(https://media.riffsy.com/images/059ca75bd0f1bd3321a00b18f1474a18/raw)
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Shelbyvillen Sitruunapuu - 16.04.16 - 13:29
Lempijaksostani en ole varma. Kyseisen jakson paikka on vaihdellut paljon vuosien varrella. Muistaakseni ainakin seuraavat ovat joskust olleet ainakin Kauhujen Talo V, Voimala Kaupan ja myös (en tiedä ollenkaan miksi!) Pelin Pyörteissä, joka on mielestäni nyt, yksi huonoimmista kasoista ripulisontaa, mitä olen Simpsoneista koskaan nähnyt.  >:( Neljännellä kaudelta löytyy ainakin paljon hyviä vaihtoehtoja.

Mielestäni kausi neljä on Simpsoneiden paras, vaikka pidän myös paljon kausista 2-7. Katsoin juuri neljännen putkeen hiihtolomalla ja pidin kaikista jaksoista. Kirjoitinkin siitä blogiini, jos jotakuta kiinnostaa nähdä. http://kaakaojaelokuva.blogspot.fi/2016/02/simpsonit-maratonini-karin-arvostelu-ja.html Vaikka useat sanovat Simpsoneiden kulta-ajan olevan kausilla 1-10, mielestäni keltaisen perheen kaikkien aikojen kulta-ajan olleen 4 kausi. Kaikki jaksot toivat hymyn huulilleni ja muistutiivat, miksi pidän Simpsoneista niin paljon. Olen myös saanut käsityksen, etten ole ainoa tuon kannan perusteella.
Otsikko: Vs: Parhaat jaksot ja kaudet
Kirjoitti: Simpsons god - 14.02.20 - 20:07
3. Perjanta-illan aave (The Springfield Files) 8X10
Hyvä, hyvä musiikki, itse olen kuullut tuon musiikin aiemmin, pikkusen erilainen, vähän miksattu versio alkuperäisestä, itse tykkään jännistä jaksoista ja sitä on, parasta oli se kun Bart ja Homer aikoivat huijata FOXia aavesta jos he eivät näe sitä
2. Vihamies(Homer's Enemy) 8X23
Homer on tässä jaksossa enemmän töissä kuin kotona, ja siellä on hirviö nimeltä Frank Grimes, jota alkaa ärsyttää laiska Homer, ja pyytää vielä Grimeyn illalliselle, hän tappaa itsensä tyhmästi, koska hän tulee hulluksi Homerin laiskasta käytöksestä
1. Cape Fear (Cape Feare) 5X2
Bart saa uhkauksia jotka on kirjoitettu verellä, Side show Bob on murhamielellä, Bart kuitenkin voittaa taas