Simpsonit.org keskustelupalstan säännöt

Tässä ovat keskustelupalstamme säännöt osapuilleen tärkeysjärjestyksessä. Pienistä rikkeistä huomautamme yksityisviestillä, isommista saat porttikiellon. Suuret kiitokset kaikille viihtyisää ilmapiiriä luoville - toisin sanottuna näiden sääntöjen noudattajille.

1. Älä luo turhia keskusteluketjuja. Katso vanhat ketjut huolellisesti läpi ennen kuin aloitat uuden ketjun, sillä aiheeseen sopiva ketju on kaikella todennäköisyydellä jo olemassa. Käytä myös palstan yläreunassa olevaa hakutoimintoa.

2. Älä kirjoita turhia viestejä. Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että jokainen vastaus pitäisi perustella kunnolla. Jos keskusteluketjun aiheena on siis esimerkiksi käyttäjien lempihahmot Simpsoneissa, ei pelkkä vastaus "Homer" kelpaa, vaan se kaipaa seurakseen myös jatkoa: "Homer, koska..." Tästä pidämme kiinni, koska emme halua palstan muuttuvan samanlaiseksi tyhjän huuteluksi kuin suurin osa kaikista muista keskustelupalstoista. Huomaa, että myös pelkkä toisen kanssa samaa mieltä oleminen ilman omaa perustelua on varsin hyödytöntä.

3. Älä kirjoita epäasiallista tekstiä. Käyttäydy kuin juttelisit kasvokkain ihmisten kanssa, ilmaise siis itseäsi selkeästi ja kohteliaasti. Älä käytä turhia tekstimuotoiluja ja hymiöitä - tavallinen teksti ja yksi hymiö virkettä kohden riittää useimmiten. Esikatsele viestisi ennen sen lähettämistä, jos et ole varma sen lopullisesta ulkoasusta.

4. Älä unohda keskustelua. Jokainen tykkää saada vastauksia omiin viesteihinsä. Muista siis vastata toisten viesteihin, mieluiten lainaustoimintoa käyttämällä, jotta syntyy aitoa keskustelua eikä pelkkiä hajanaisia puheenvuoroja. Seuraa myös yksityisviestejäsi, sillä ylläpidolla tai jollain muulla saattaa olla sinulle tärkeääkin asiaa. Jos seuraat sähköpostiasi aktiivisemmin kuin tätä palstaa, kannattaa ottaa palstan asetuksissa käyttöön sähköposti-ilmoitus jokaisesta ykityisviestistä.

5. Älä ole rikollinen. Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, ettei palstalla sallita warez-keskustelua eli keskustelua liittyen Simpsoneita ilman lupaa netissä jakaviin kanaviin. Toki kaikenlainen muukin rikollinen tai rikollisuuteen yllyttävä on kiellettyä, myös yksityisviesteillä.

6. Älä rekisteröi useita käyttäjätunnuksia. Jokainen uusi tunnus tarkistetaan IP-osoitteen perusteella, ja jos käyttäjällä on jo entuudestaan tunnus palstallemme, uusi poistetaan viesteineen.