Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Gabbo

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8
91
Jaksoarvostelu: 24x9 - Maailmanlopun meininki

Sanon suoraan: jakso yllätti minut positiivisesti. Tähän asti kausi on ollut aika jyrkkää alamäkeä, mutta tässä tulee pieni notkelma. Tosin jälleen voi kaivella menneitä ja todeta, että samantapaisia elementtejä löytyy 9. kauden jaksosta 'Mies ja pyssy'...

Homer joutuu muiden isien kanssa lukkojen taakse lasten huvittelukeskuksessa ja anarkia ottaa vallan. Myöhemmin Homer tapaa baarissa Lloydin, joka saa Homerin pelkäämään suuronnettomuutta ja hamstraamaan ruokaa ja muuta tarviketta tätä varten.

Jos turhauttavat MyPadit ja MyTubet sivuuttaa niin taustalta löytyy ihan hieno jakso. Tom Waits istuu äänirooliinsa hyvin ja mukava kuulla Harry Shearerin ääninäyttelemää käsipuoli-Hermania pitkästä aikaa, jo toisessa jaksossa peräkkäin. Muistaakseni viimeksi ysikauden jaksossa 'Kauhujen talo 8' mies avasi suunsa.

92
Jaksoarvostelu: 21x15 - Ihastusta ilmassa

Jaha, ja taas uusi 'Bart ihastuu uuteen tyttöön'-jakso. Kuvio tuntuu toistuvan turhankin usein näillä uusimmilla esityskausilla. Jakso ei mielestäni ollut erityisen eheä kokonaisuus, vaan sekava ja aikamoinen sillisalaatti. Väkinäisessä pääjuonessa Bart suutelee Nikki-tyttöä, mutta tyttö pitää elettä Bartin (ja katsojien?) yllätykseksi ällöttävänä. Bart saakin tuta kuinka vaikeasti ymmärrettäviä naiset ovatkaan. Ei jaksa innostaa!

Jaksossa seurataan peräti kahta sivujuonta: Lisan itsetunto kokee jälleen uuden kolauksen ja Nelson saa sokeasta pojasta uuden suojatin. Nelsonin tarina onkin jakson parasta antia ja sekin lähinnä sen takia, ettei se tuo mieleen mitään aikaisempaa jaksoa tai kohtausta. Lisäksi jaksoa on selvästi  yritetty täyttää muutamalla pitkällä kohtauksella ('Tikku ja Takku'-leffa sekä suutelemis-kooste). Jälkimmäinen on tosin varsin hienosti toteutettu ja vieläpä ilman sen suurempia vitsejä. Tuntuu vain jotenkin että jakso on koottu muutamista sekavista palasista ja väkisin liimattu yhteen.

Vaikka jakso nyt saakin minulta erityisen jyrkän tuomion, on mainittava siitä sentään yksi suuri valonpilkahdus ja se on Homer koulunäytelmän katsomossa. En ole aikoihin nauranut sarjan parissa niin makeasti kuin katsellessa miten Homer luulee Bartiksi pukeutunutta Skinneriä omaksi pojakseen.

Kouluarvosanoilla jakso saa minulta 5½

93
Oheistuotteet / Vs: Esityskausiboksit
« : 13.07.12 - 00:10 »
Itse tuli juuri räpellettyä tuon 11. kauden kanssa. Minusta 6-10 olivat tähän asti parhaimmat toteutukset. Kai 16. kaudesta eteenpäin ne ovat keksineet taas jonkun uuden ulkoasun, kituutetaan nyt tuo 15. vielä.

Ja itsekin juuri mietin, että koska tuo mahtaa ilmestyä. Innolla niitä jaksaa odottaa, vaikka jaksot onkin jo moneen otteeseen läpi kelattu.

Samalla päähäni pälkähti uusi hieno keskustelu-aihe: DVD-boksien eastereggit, elikkä piilotetut extrajutut. Olisi hienoa saada noita kerättyä yhteen keskusteluketjuun. Itse en näin yömyöhällä jaksa aloittaa sellaista, mutta ehkä joku viitseliäs ihminen voisi.

94
Hahmot / Vs: Lempihahmosi
« : 11.05.12 - 22:38 »
Yksi suosikeista on ehdottomasti häikäilemätön ydinvoimalan nokkamies Mr. Burns. Hahmo on kertakaikkiaan loistava parodia sumeilemattomasta, vihaisesta miljonääristä. Alussa Mr. Burns esitettiin vihaisena pomona, joka tekee kaikkensa säilyttääkseen ydinvoimalan maineen puhtaana. Ikävä kyllä sarjan myötä Burns on hieman pehmentynyt. Mahtavia ovat myös kohdat joissa Mr. Burns ei ole niinsanotusti "ajan hermolla" vaan käyttää vanhaa slangia tai puhuu muuten vaan Wanhoista asioista.

Toinen kaikkien aikojen suosikki on Sideshow-Bob. Kuten tuossa yllä mainittiinkin, jo pelkkä Kelsey Grammer ääni tuo hahmoon mitä mahtavinta karismaa, mutta hahmohan on muutenkin fantastinen. Bob on kehitellyt varsin kieroja juonia Bartin ja muiden springfieldiläisten päänmenoksi, mutta joutuu yleensä jakson lopussa vankilaan. Sääli ettei nykyisissä Bob-jaksoissa nähdä enää niin taidokkaita murhajuonittelukuvioita kuin esimerkiksi 3. kauden "Mustassa leskessä". (olen mennyt laskuissa sekaisin, mutta eikö Bob-jaksoja ole 12? Siis sellaisia missä Grammer toimii äänenä?)

Kolmas loistava hahmo on lipevä asianajaja Lionel Hutz. Hutz keksii mitä oudoimpia selityksiä, eikä tunnu tietävän lakisanastoa järin hyvin. Hän on työssään lipevä ja samalla hyvin epäpätevä. Hän on kiero, mutta ei suinkaan pahansuopasti, vaan hyvällä tavalla. Oli todella sääli kun hahmo poistui sarjasta Hartmanin murhan myötä, mutta hahmo olisi ruskin toiminut enää jonkun toisen esittämänä yhtä hyvin. Viimeinen Hutz-jakso oli muistaakseni "Kaksi totuutta"...joltain kaudelta...

95
Aika hyvältä näytti klippi. En olekkaan Simpsoneita vähään aikaan katsonut, mutta tänään aloitin kirjaimellisesti alusta. Ekan kauden kolme ekaa on jo katsottu ja siitä sitten hiljalleen kohti usi jaksoja. Kun näin pitkästä aikaa tuli noita ekoja katsottua niin täytyy sanoa, että eipä ne niin raakilemaisia ollutkaan mitä muistin. Siellä oli muutama todella oivaltava vitsi. Vaikka sarja nyt on kokenut monenlaisia muutoksia ja vaiheita olemassaolonsa aikana niin kyllä siellä näköjään silti se perusajatus väijyy takana. 

Kävi muuten mielessä katsottuani jakson "Ydinvoimala", että en voi kuvitellakaan tänä päivänä sellaista jaksoa missä Homer tosissaan yrittäisi itsemurhaa. Vaikka tietysti se yksi 19. kauden jakso tuleekin väistämättä miellen.

96
Ookkei, kiitoksia informaatiosta, sieluni saa vihdoin rauhan.

97
Olisi kysymys...

10. tuotantokauden jaksossa 'Ned Flandersin uusi elämä' (Viva Ned Flanders), kohtauksessa jossa Ned ja Homer ovat ajamassa Las Vegasiin, heitä vastaan tulee auto, jossa on kaksi oudonnäköistä kaverusta ja keskustelevat omasta Las Vegas-matkastaan. En muista mitä toinen heistä kysyi, mutta toinen vastaa "Too many kids".

Onko kenelläkään tietoa mihin tämä viittaus on tai keitä kyseiset heebot olivat? Olen asiaa jo pitkään miettinyt, mutta en ole saanut tästä selkoa.

98
Hahmot / Vs: Kuolleet hahmot (juonipaljastuksia!)
« : 11.03.12 - 00:44 »
Ja näin 22. kaudella poistui keskuudestamme sitten Marion Anthony D'Amico eli alias Fat-Tony. Jakso oli siis 'Vakoilua'. Tosin tarinan lopusta Läski-Tonyn serkusta 'Timmi-Tonysta' tulee uusi mafiapomo ja lihoaa siinä määrin, että häntä aletaan myös kutsua Läski-Tonyksi ja jopa yhdennäköisyyskin on täysin identtinen. Ja jaksossa 'Rakkauden pyörteissä' onkin jo unohdettu koko soppa, eikä asiasta varmaankaan enää tulla puhumaan... Huoh...

Juonihan oli mielestäni hyvä ja mukailu kivasti vähän 'Kummisetä'-leffaa, silti on ikävää ajatella, että ns. aito Läski-Tony on nyt enää muisto vain. Tosin tuossa olisi mielestäni jopa aihetta juoneen, jossa oikea Tony palaisi Springfieldiin ja olisi vain lavastanut kuolemansa. Taitaa kuitenkin jäädä haaveeksi.

99
Pilvistä leikattiin suoraan telkkariin jo 6. kauden jaksossa 'Kuolleet sielut'. Ja tämä on toistunut muutamissa 22. kauden jaksoissa. Sohvakohtauksethan ovat tosiaan nykyään ihan kuraa. Pitkiä ja puuduttavia sohvakohtauksia on melkein joka toisessa jaksossa nykyään ja hyvä kun enää on edes koko sohvaa mukana. Ne vanhat parin kolmen sekunnin vitsit toimivat kyllä loistavasti, ja näin päästiin myös sujuvasti ja nopeasti alkuintrosta itse ohjelmaan. Nykyään intro jää vain junnaamaan paikoilleen ja se pännii.

Tästä HD-introsta sen sijaan pidän. Mukana on paljon hauskaa uutta pikkukivaa, ja intro on saatu silti kulkemaan entisiä latujaan. Tosin täytyy myöntää, että tuo alun 'kylttivitsi' on todella turha. Tätä ehtii hädin tuskin lukemaan ja sitäpaitsi heti perään tulee liitutauluvitsi, jossa riittää katsojalle kyllä tarpeeksi seuraamista.

100
Ehdottomasti paras kappale on Lisa's Protest Song jaksossa 'Lisan hammastuet'. Yeardley Smithin laulusuoritus saa vieläkin selkäpiini kananlihalle, hyvässä mielessä tietenkin. Sävel on loistava ja toimii hyvin akustisen kitaran säestyksellä. Myös Smithin lakonin laulu täydentää kuunteluelämystä. Olen tykästynyt tähän biisiin jopa niin paljon, että olen jopa tehnyt siitä suomenkielisen version, eri aiheesta tosin...

Tuo nyt on siis paras Simpsons-biisi, hauskinta sen sijaan on vaikea valita. Tottakai ne toimivat paremmin alkuperäiskielellä ja siksi onkin tuskallista yrittää seurata suomennosta ja samalla alkuperäistekstiä ja yrittää löytää siitä vielä kaikki vitsit.

Hauska ja hieno biisi oli myös tuossa 'Luovuuden lähteillä'-jaksossa, missä Lisa on siellä taideleirillä.

101
Äsken tullut 'Vesi vanhin voitehista' oli minusta taas vanhan toistoa. Siinä oli tuttuja elementtejä ainakin jaksoista 'Papan ihmelääke' sekä 'Woodstockin muistot'. Eikä karski vitsi silmämunien irtoilusta mennyt oikeen perille. Voin kuvitella kuinka joku on ehdottanut leikillään tuota juttua käsikirjoitushuoneessa ja se on saanut hyvät naurut, mutta ei ole keksittykään mitään parempaa jippoa jakson loppuun ja tuo sitten toteutettiin kaikessa raakudessaan.

Muutamaa irtonaista vitsiä lukuun ottamatta melko heikko jakso.

102
Jaksolla oli hyvät ja huonot hetkensä kuten Mikko tuossa jo tokaisikin. Minusta Burns on hahmo, josta olisi saanut paljon paremmankin jakson aikaan. Lisa auttaa Burnsia jaksossa 'Vanha kettu' ja Burns on mieleltään sekavana ainakin jaksoissa 'Perjantai-illan aave' ja 'Homerin joukkue'. Mitään uutta ja erityistä ei jakso siis varsinaisesti tarjonnut.

Loppu kyllä sai minut tyytyväiseksi, sillä ajattelin ettei Burnsilla jäljellä olevaa elinaikaa saati Smithersin siirtymistä uuteen työhön enää noteerattaisiin jakson lopussa mitenkään. Mutta jaksolle saatiin kuitenkin kaikin puolin eheä loppu.

Näissä uusissa jaksoissahan on ollut tapana jättää asiat lopussa auki, olettaen että katsojat ovat ehtineet jo unohtaa alun tapahtumat. Kuten esimerkiksi jakso 'Menestystä ja miehisyyttä', jossa Sarjiskauppias lopettaa kauppansa. Ja taas seuraavalla viikolla ollaan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Tällainen kismittää katsojaa.

103

lolwut? Kahteen tuntiinhan mahtuisi melkeen 6 kokonaista jaksoa.
[/quote]

Mutta jos mietitään noita Simpsonien parhaita hetkiä niin tuskin ne edes kahden tunnin möhkäleeseen mahtuisi. Pitäähän aina olla joku pohjustarinakin. Toivottavasti kuitenkaan eivät toteuta mitään clip-show'ta.

104
Onnea heille, jotka tähän pystyivät. Aikamoinen saavutus. Vaikka mieleen tulee väkisinkin ajatus, että eikö tuollainen sairaalloinen katsominen ala kyllästyttää. Siinähän saattaa vaikka alkaa pahimmillaan vihaamaan koko sarjaa.

Itselläni on monta kertaa ollut mielessä pitää vastaavanlainen Simpsons-maraton 'tuotantokausi päivässä'-periaatteella. Se saattaisi toimiakin.

105
Ajatus Simpsonien viimeisestä jaksosta kuulostaa peräti oudolta. Miten voi lopettaa yli 20 vuotta jatkuneen piirrossarjan? Mm. sarjojen 'Frendit' ja 'Frasier' viimeiset jaksot ovat hyvin toteutettu, mutta miten lopettaa piirrossarja tyylilleen uskollisena.

En usko tekijöiden sortuvan clip-show-jaksoon, sillä Simpsoneiden parhaimpia hetkiä olisi mahdoton saada kutistettua niinkin pieneen aikaan kuin 20 minuuttia, tai edes täällä povattu 2 tuntia.

Mielestäni ehkä parhain lopetus sarjalle voisi olla viimeisen jakson lopussa nähtävä ensimmäisen Tracy Ullman-sketsin uudelleen tehty versio 'Good Night'. Tähän voisi lisäillä kaikkea pientä kivaa mikä sopisi Simpsonien nykyiseen tyyliin, mutta loppu olisi herttainen kun koko perhe on samassa vuoteessa ja hahmot nukahtavat yksi toisensa perään.

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8