Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Gabbo

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8
31
Jaksoarvostelu: 4x21 - Telkien takana

Springfieldin valtaa flunssa-aalto ja Marge joutuukin koville, koska on perheen ainut terve. Lopulta stressaantuneena hän varastaa vahingossa viskipullon Apun kaupasta. Oikeudenkäynnin jälkeen Marge passitetaan kolmeksikymmeneksi päiväksi vankilaan.

Vaikka Simpsonien neloskausi on viime metreillä, ei minkäänlaista latistumista ole jaksosta havaittavissa, päin vastoin! Jo edellisellä kaudella todettiin, ettei Simpsonin perhe pärjää ilman Margea, ja nyt todetaan, ettei koko Springfield pärjää ilman tätä sinitukkaista rouvaa. Jakso etenee vauhdilla kohtauksesta toiseen, mutta juonessa pysyy mukana. Juoni on yllättävänkin kylmä, jos ajatellaan, että Marge -ehkä Springfieldin hyväsydämisin ihminen, joutuu vankilaan. Lisäksi Apu (sekä hänen veljensä Sanjay) esitellään jaksossa normaalia ilkeämpinä.

Kylmästä juonesta huolimatta jakson vitsit ovat silkkaa kultaa. Heti alussa Troy McCluren ja Nick Rivieran mehupuristin-mainos saa jakson vitsitykityksen lentoon. Ned Flandersin parhaimmistoon taas kuuluu hänen kertomansa tapaus, jossa Ned joutuu "tekemisiin" virkavallan kanssa. Koko show'n varastaa kuitenkin lipevä asianajaja Lionel Hutz alkoholiongelmineen, tupakoivine apinoineen ja kravatin piilotuksineen. Huikean McCluren ja Hutzin ääninäyttelyn hoitaa vieraileva Phil Hartman, joka tosiaan on jakson kirkkain tähti. Aisoissapysyvän julkkisäänivierailun hoitaa David Crosby.

Hieno jakso on siis kyseessä ja olkoon arvosana sen mukainen: 10/10

32
Jaksoarvostelu: 3x5 - Voimalan sankari

Homer estää ytimensulamisen arpomalla mitä nappia painaa. Hänestä tulee sankari, kunnes hän joutuu sattuman kautta saman paikan eteen. Milhousen äiti puolestaan on kieltänyt poikaansa leikkimästä Bartin kanssa, mistä pojat ovat masennuksissa.

Sattuma näyttelee Homerin elämässä suurta osaa, niin hyvässä kuin pahassa. Homerille jää kauheat syyllisyydentunnot vahinkosankaruutensa vuoksi, ja tämän vuoksi jakso onkin helposti lähestyttävä. Myöhemmin on käytetty enemmän 'Jerkass-Homeria'-joka olisi rohmunnut tässäkin jaksossa kunnian kakistelematta itselleen.

Varsin mukavaa katseltavaa koko jakso, parhaana vitsinä Burnsin valkoiset valheet televisiossa Kent Brockmanille. Hauska idea on myös Homerin kuvitelmat sanakirjassa olostaan. Jakson lopussa mies ehkä vähän epärealisesti sinne päätyykin, en tiedä onko tämä viittaus 'D'oh'-sanan pääsystä oikeaan sanakirjaan vai oliko se tuohon aikaan vielä kirjan sivuille päätynyt...

8+/10

33
Muu Simpsonit-aiheinen / Vs: Linkkejä
« : 22.01.15 - 19:41 »
Nyt en jaksa kahlata palstaa, että mahtaako tämä linkki olla jo täällä, mutta tässä keltaisen perheen faneille inside-hauskaa:

http://www.buzzfeed.com/robinedds/billy-and-the-cloneasaurus?adbid=10152672173368697&adbpl=fb&adbpr=29534858696&cmpid=social_gen_smpsns_20150122_39122987&utm_term=.jqJVmQKqX5#.pdygL5BvG

34
Jaksoarvostelu: 2x17 - Isoisän perintö

Ukki tapaa vanhainkodissa mukavan naisen, nimeltä Bea. Valitettavasti tämä kuolee sillä välin kun Ukki on juuttuneena leijonien safarille. Bea jättää kuitenkin Ukille muhkean perinnön, mutta Ukki ei oikein tiedä mihin rahat tuhlaisi.

Simpsonien kakkoskausi ja sukellus vanhainkodin kalmantuoksuisille käytäville. Ukki Simpson loistaa ekaa kertaa jakson pääosassa, joka antaa pohjan isoisän luonteelle: hän esittäytyy välillä kiukkuisena vanhuksena, mutta on sisimmässään hyväsydäminen, vanhainkodissaan hyvin yksinäinen, eikä tule erityisen hyvin toimeen poikansa kanssa. Juoni on ihan mukava ja dialogiinkin alkaa heijastumaan jo vähän värikkäämpää huumoria.

Simpsonin perhe huutamassa: "Tarjoushintaan Leijonasafarille!" sekä Ukin "hyvä tunne" Casinolla sekä numerosta 36, että numerosta 41, ovat jakson ehdotonta kultaa. Debyyttinsä vanhan juutalaisukon lisäksi jaksossa tekee professori Frink, joka naurattaa kehittelemänsä kuolemansäteen ansiosta, jolle hänen vaimonsa ei kuulemma alunalkaenkaan antanut siunausta. :D Lopputeksteissä lukee muuten poikkeuksellisesti, tämän ainoan kerran, kuka ääninäyttelijä esittää mitäkin hahmoa.

Laitamme arvosanaksi vaikka 8-

35
Jaksoarvostelu: 1x9 - Täyskaato

Homerin itsekeskeisyys on huipussaan, kun hän unohtaa ensiksi Margen syntymäpäivän ja tämän jälkeen ostaa hänelle lahjaksi keilapallon, jossa on hänen oma nimensä. Marge haluaakin näpäyttää Homeria ja lähtee kuin lähteekin keilaamaan ja siellä hän tapaa komean keilailunopettajan, Jacquesin.

Tämä 'Sulhanen'-nimelläkin tunnettu jakso on ensimmäinen Margea kunnolla käsittelevä jakso. Lisäksi ensiesiintymisensä jaksossa tekevät niin Lenny kuin pastorin vaimo, Helenkin. Sarja voitti jaksolla myös ensimmäisen Emmy-palkintonsa. Varsin historiallinen jakso siis!

Kyseessä on siis ensimmäinen Simpsonien kausi, jonka jaksot ainakin omasta mielestäni ovat kutakuinkin samalla tasolla. Piirroslaadun taso on mitä on, juonet ovat inhimillisiä ja niissä on järkeä, mutta varsinaiset kuoliaaksinaurattajat uupuvat. Juonessa pureudutaan ensimmäisen kerran Homerin ja Margen parisuhteeseen ja mielestäni juonikulku onkin jakson parasta antia. Tietysti Albert Brooks onnistuu Jacquesin roolissaan loistavasti. Sittemmin tätä hahmoa on tavattu vain taustahahmona, yleensä keilahallilla, mutta pääsipä Jacques pitkäksi aikaa jopa sarjan alkuintroon.

Jakso on täynnä mukavia, hymyä aiheuttavia pikkuvitsejä, mutta leveämpää hymyä aiheutti laulu-ravintola, jossa kuorot laulavat eri pöydille eri juhlateemaisia lauluja -samassa salissa! Myös Homerin loppukommentti on loistava: hän aikoo mennä vaimonsa kanssa auton takapenkille, eikä aio palata työnsä pariin ainakaan kymmeneen minuuttiin.   

Arvosana olkoon 7+/10.

36
Tässäpä minun TOP3-listani, sekin kymppikauteen saakka:

KAUSI 1
- Sodanjulistus
- Sankarin pää
- Komedian kuningas

KAUSI 2
- Huimapää rullalaudalla
- Miljoona
- Sisäinen kauneus

KAUSI 3
- Mies vaalenapunaisessa paidassa
- Voimala kaupan
- Musta leski

KAUSI 4
- Susi ihmiselle susi
- Pumppu pettää
- Joko säteilee

KAUSI 5
- Cape Fear
- Homerin viimeiset kiusaukset
- Ikävä rehtoria

KAUSI 6
- Bartin komeetta
- Pelle-Homer
- Kuka ampui johtajan, osa 1

KAUSI 7
- Huostaanotetut
- Lempilammas
- Turpiin ja onnea

KAUSI 8
- Muutat vain kahdesti
- Perjantai-illan aave
- Vihamies

KAUSI 9
- Hätä ei lue lakia
- Mies ja pyssy
- Homer hurmahenki

KAUSI 10
- Luova mieli
- Raamatun tarinoita
- Päivä Tokiossa

37
Olisipa muuten hienoa tehdä Org.ilaisten lista parhaista sarjan jaksoista joka kaudelta. Toteutus menisi niin, että jokainen jäsen (aktiivi tai satunnainen) äänestää jokaiselta kaudelta 3 tai 5 omasta mielestään parasta jaksoa, ja eniten ääniä saaneet jaksot (uskon siis, että tietyt jaksot saavat muita enemmän ääniä) julistetaan juhlallisesti Simpsonit.orgin suosikkijaksoiksi kyseisiltä tuotantokausilta!

Sitten joskus tulevaisuudessa kun pidetään jotain miittinkiä sarjan tiimoilta, niin katsellaan näitä parhaita jaksoja, eikös juu? ;)

38
Jaksoarvostelu: 17x3 - Vesirokkokutsut

Maggie saa vesirokon ja Marge pitää vesirokkokutsut, joissa Milhousen vanhemmat ovat palaamassa yhteen. Aluksi Milhouse on asiasta riemuissaan, mutta huomaa saavansa paljon vähemmän huomiota. Hän juonii Bartin avulla heille jälleen eroa.

Jos aloitamme puhtaalta pöydältä ja sivuutamme ensin sen seikan, että Milhouse eräässä vanhemmassa jaksossa sairasti jo vesirokkoa, emme jää ihmettelemään mitä se Kirk raahaa poikaansa vesirokkokutsuille. Tämä on yksi niistä harvoista jaksoista, joissa tapahtuu niinsanottuja "pysyviä muutoksia". Kahdeksannella kaudella Milhousen vanhemmat erosivat ja nyt palaavat yhteen. Kelpo jakso, mutta ei nyt varsinaisesti keskitasoa parempi.

Ei tule mieleen mitään mullistavia irtovitsejäkään jaksosta. Bart komentelee Milhousea (ja jopa tämän isää) ja Homer törttöilee typeryydellään. Toki varsin satunnainen O.C.:tä parodioiva kohtaus jaksaa naurattaa vieläkin, vaikkei se ihan niin randomisti enää yllätäkään.

Laitetaanpa arvosanaksi vaikka 7+/10

39
Jaksoarvostelu: 17x2 - Naapurissa kummittelee

Nyt boxahti! Hankin boxi-rivin jatkeeksi uunituoreen julkaistun 17. tuotantokauden ja kirjoittelen kaudelta muutaman arvostelun. Tässä tekstissä syyningissä on kauden toinen jakso.

Simpsonit protestoivat naapuriin muuttavaa postimerkkimuseota vastaan. Tämän tilalle tulee lopulta hautausmaa, joka näkyy vain Lisan ikkunasta. Tästä Lisa tulee säikyksi ja nukkuu yönsä vanhempien välissä, kunnes viimein hän päättää kohdata pelkonsa.

Lisa-jakso. Juonesta ja aspektista löytyy jotain hyvää ja jotain huonoa; hyvää on se, että jaksossa palautettiin katsojien mieliin, että Lisakin on vain kahdeksanvuotias pikkutyttö, joka tulee säikyksi ikkunastaan mollottavan hautausmaan takia. Toisaalta Lisasta ei varsinaisesti irtoa itsestään jaksoon mitään hauskaa, vaan se revitään esimerkiksi hautausmaalla sattumalta olevista muista olevista hahmoista. Alun postimerkkimuseo-kohtaus on mukavaa katsottavaa ja hyviä vitsejäkin irtoaa: Margen pinni aiheuttaa puskurin räjähdyksen, Homer tulee paljastaneeksi väkijoukolle pin-koodinsa ja myöhemmin postimerkkimuseolla sadattelee kun tämä on niin kaukana.

Jakso lässähtää loppupuolella, jossa kuin pakonomaisesti on keksitty ratkaisu Lisan pelkoihin. Loogisuuden rajat karisevat ja lopussa asian ratkaisevat aivotärähdyksen seurauksena Lisan tapaaman hirviöt. Höh!   

Arvosanaksi jakso ansaitsee 7-/10

40
Muu Simpsonit-aiheinen / Vs: Blogit ja kolumnit
« : 22.11.14 - 10:10 »
Mihinköhän visuaaliseen vitsiin viittaa? Niitä on ollut aika monta huonoa, koita nyt sitten tuosta arvata...

Jäin itsekin kaipaamaan tuota tietoa. On tietysti aika pollea väite, että olisi keksinyt sekunnissa kaksi parempaa vitsiä kuin huoneellinen ammattikäsikirjoittajia, mutta kieltämättä itsestäkin välillä tuntuu tuolta joidenkin ankeiden juttujen kohdalla.

Hyvin puettu taas sanoiksi (lähes) kaikkien mielipide. Itselleni viimeinen kokonaan katsottava kausi on 17. Kausien 18 ja 19 jaksoista taas saisi aikaan yhden kokonaan hyvän kauden ja sama pätee kausiin 20-25..... Tuo 'velvollisuudentunto' on hyvin sanottu, siltä se minustakin välillä tuntuu.

Itse ymmärsin tuon visuaalisen vitsin niin, että Ahosen päähän pälkähti kaksi parempaa toteutusta samasta vitsistä, jotka ovat olleet joissain aikaisemmissa jaksoissa. Tuokin on yksi suuri naula Simpsonien arkkuun: toisto. Sen kerran kun nyt ylipäätään joitain "irtovitsejä" sarjassa esiintyy, ne on useimmiten nähty jo moneen otteeseen ja paremmalla toteutuksella.

41
Joo, on tuo Simpsonit sen verran kimurantti kääntää, että saisivat jättää ihan kokonaan pois jaksojen ja niiden sisäisten osioiden suomentamisen.

Onkos joku katsonut näitä TV:stä? Itsehän harrastan jaksojen tonkimista netistä esityspäivän jälkeen, mutta olisi kiva vielä kuulla tuoretta näkökulmaa näihin. Melko tyhjä kausi oli, voisin sanoa, olen jo nyt unohtanut puolet koko kauden tapahtumista. Legot ja häiritsevän tylsä Sideshow Bob -jakso tulee ensimmäisenä mieleen tästä kaudesta.

Itse katsoin töllöttimestä tuon jakson 'Vauva nimeltä Homer'. Suht lämminhenkinen juoni, muutama hauska kohta, mutta pääosin sitä samaa kauraa ja väännetty samasta muotista kuin muutkin uudemmat jaksot. Ja pitää paikkansa, kuten Mororail sanoi, jopa Sideshow Bobin esiintyminen kaudella jäi vain laimeaksi äänivierailuksi. Kelsey Grammer parka, ensin hänen loistavalle rikollisnero-hahmolleen tehdään kasvojensiirto ja sitten vielä läntätään kidukset.

Kauden ehdottomiin helmiin kuuluvat jakson 'Laitonta latailua' ja 'Paljon tuhinaa taiteesta'. (Voi luoja, kylläpä nuo suomenkieliset nimet kuulostavatkin tyhmiltä!).

42
:woo: Taas uusi Suomi-viittaus bongattu. Uusimmassa Kauhujen talossa (THoH XXV) yksi tuottajista menee nimellä "On a Highway to Hell-sinki" jakson alkuteksteissä. Toisella katselukerralla vasta pisti silmään. (Eikö kukaan muu edes katsonut tätä jaksoa? o_O)

Itselläni on menossa Halloweenin kunniaksi eräänlainen 'Treehouse of Horror'-maraton, jonka päätteeksi katson tämän uusimman. On ollut tapana pitää muutaman vuoden välein näihin aikoihin tällainen mukava maratoni. Vaikka alkupään jaksot muistaakin kauttaaltaan ulkoa, ne on silti parasta katseltavaa Halloweenin kynnyksellä!

43
Hahmot / Vs: Kuolleet hahmot (juonipaljastuksia!)
« : 30.09.14 - 10:08 »
Odotetusti, mutta kannattaisiko tuo pitää poissa etusivulta, veikkaan että siellä on sellaisiakin kävijöitä jotka eivät tuota ole nähneet? Tosifanikaan ei ole välttämättä tuota vielä ehtinyt rikollisesti katsoa. Ajattelin vaan mainita, kohta joku kuitenkin tulee mainitsemaan kuinka joutui spoilatuksi ja kiroaa ylläpidon alimpaan helvettiin  :)

Mietimme tätä itse asiassa, mutta tulimme siihen tulokseen, että tästä lähtien julkaisemme myös spoilereita sisältäviä uutisia. Aiemmin emme julkaisseet, ja sitten huokaillen seurasimme vierestä, kun joku Ilta-Jööti kuitenkin uutisoi saman jutun. Tältä kantilta on parempi julkaista mahdollisimman pian kuin olla lainkaan julkaisematta. Sitä paitsi luulisi, että jos joku haluaa tosissaan välttyä spoilereilta, hän ei ensimmäisenä tule fanisivustolle kuikuilemaan :)

Edit: No niin, näinhän siinä sitten kävi: http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-1288744384890.html. Ainakin olimme nopeampia :D

Jep. Tämä oli sitten se "tärkeä sivuhahmo". Käsittääkseni rabbin rooli Simpsoneissa rajoittuu johonkin viiteen jaksoon. Mutta hyvin oli puffattu jaksoa ja sai varmaan halutun määrän katsojia. Nuo julkaistut promokuvatkin olivat hyvin suunniteltu, ja annettiin ymmärtää, että Hassu itse kuolee, mutta... Kaudenavausjaksona tämä pätkä oli kyllä yksi heikoimmista.

44
Olen Monorailin kanssa samoilla raiteilla (heh, kuulosti hyvältä!)

Vaikka FG olikin ehkä hieman familyguystanut keltaista perhettä, onnistui crossover minusta paremmin kuin osasin odottaa. Perheet istuivat hyvin samaan ruutuun, ja vitsejä sateli. Esimerkiksi Peterin ja Homerin autonpesu-kohtaus oli huikea. EHkä Family guyn tapaan liian pitkä ja ronski, mutta kyllä siitä makeat naurut.

Mutta minäkin olen sitä mieltä, että molempien sarjojen olisi pitänyt tehdä crossover-jaksot, vai olisiko tämä sitten hillinnyt Family Guyta liikaa? Vaikka jakso olikin onnistunut olisin halunnut nähdä vielä enemmän sarjan hahmojen yhteisiä kohtauksia, eli kuten jo ounastelinkin edes tunti ei tähän kunnolla riittänyt (tai 42 minuuttia!) ja lopun tappelukohtauksen sijaan olisin mielelläni nähnyt enemmän tällaista settiä. Noh, joka tapauksessa ei ehkä FG:n parhaimmistoa, mutta oli miten oli, tämä oli historiallinen crossover!

(Oli muuten niin, että Harry Shearer ei ollut suostunut jaksoon? Lennyllahan oli yhden sanan repliikki, mutta ei tule nyt mieleen, oliko se Shearerin ainoa repla. Mieshän tunnetaan vähän vastarannan kiiskenä...)

45
Hank Azarialla kuten monilla muillakin ääninäyttelijöillä oma äänenpainonsa ääninäytellessään, samoja skaaloja joudutaan käyttämään näytellessä kamerallekin.

Kyllä ainakin Huffia katsoneena, Godzillan ja Smurffit (2011) nähneenä voin sanoa että Hankin äänen tunnistaa. Miehen näyttelyääni muistuttaa ehkä eniten Moeta.

Aika luonnollinen jatkumo tulevalle Simpsonit/Family Guy crossoverille. Onko muuten tietoa koska kyseinen jakso ilmestyy. FG:n kauden avaus kenties? Azarialla on kyllä melko laaja ääniskaala, eikä miestä välttämättä tunnista Simpsonien vakiääneksi muissa rooleissa.
Family Guyn jakso The Simpsons Guy esitetään yhdysvalloissa 28.09.2014, eli samana päivänä kuin Simpsoneiden 26. esityskausi alkaa.

Itse piti katsoa Anastasia-piirretty kun siinä oli ääninäyttelijänä Hank Azarian ohella Kelsey Grammer. Molemmat osaavia herroja. Azarialla on myös loistava rooli Frendeissä tiedemies Davidinä ja jos oikein muistan, niin Hankia kaavailtiin alunperin sarjaan jopa Joeyn rooliin.

Tietää varmaan, että katsojaluvut kallistuvat tuona päivänä Family Guyn puolelle, vaikka Simpsonit kuinka olisikin joku hahmo kuolemassa. Toivottavasti on edes tunnin jakso, ettei tarvitse 20 minuuttiin änkeä sen seitsemäätuhatta vitsiä.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 8