Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Gabbo

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8
16
Oheistuotteet / Vs: Esityskausiboksit
« : 11.04.15 - 21:29 »
Ja tottakai piti Jeanin nostaa tuo koko sarjan käsittävä dvd-boksi esille. Sehän on selvää, että aikanaan kun sarja saatellaan maan poveen, julkaistaan kaikki jaksot sisältävä super-mega-ultra-boksi, jolle hintaa tulee löytymään varmaan useamman satalappusen edestä.

Kuitenkin jos se on ainut keino saada kaikki kaudet haltuun, tuntuu se jopa kierolta liikkeeltä. Jos siis haluan suosikkisarjani kaikki jaksot käsinkosketeltavassa, omassa boksissaan, joudun siis maksamaan itseni kipeäksi taasen, ja kauppaamaan vanhat, kalliilla ostamani boksit pois.

Vaikka eihän tässä nyt välttämättä rahasta ole kysymys, vaan enemmänkin periaatteesta... Niin ja siis mikäli tuota boksia ylipäätäänkään julkaistaan. 

17
Oheistuotteet / Vs: Esityskausiboksit
« : 09.04.15 - 22:13 »
Olen Monorailin ja alappin kanssa samoilla raiteilla. (heh, monorailin kanssa samoilla raiteilla...)

Toki ne kultaiset klassikkojaksot ja viimeiset hyvät kaudet on juuri saatu julkaistua bokseina, mutta entä tosifanit! Sarja jää kesken, eikä tosiaan auta kuin ns. laittomasti sitten niitä loppuja kausia katsoa, niin ja tietysti milloin nyt sattuu Suomen tölsyssä uusia näkemäänkään.

Vaikka boksien julkaiseminen onkin kalliimpaa puuhaa, niin kyllä uskoisin, että ne maksavat itsensä takaisin, vaikka heikompia kausia ovatkin. Al Jean, järki käteen, aprillipäiväkin meni jo!

18
Jaksoarvostelu: 16x9 - Kielletyt leikit

Bart livahtaa vanhemmiltaan salaa rap-konserttiin ja välttää heidän torut keksimällä, että hänet on kidnapattu. Pian vale saa kuitenkin uuden käänteen kun poliisipäällikkö Wiggum pidättää Milhousen isän tästä valekidnappauksesta.

Vaikka rap ei kuulukaan suosikkimusiikkiini, on tämä melko hyvä jakso vaikka jakso pyöriikin loppuun asti tavalla tai toisella rapin ympärillä. Taas Simpsonit surffaavat muodin aallonharjalla ja mukaan on saatu paljon "sen ajan" rap-elementtejä ja jopa itse 50 Cent. Isona plussana on Wiggumin ja Kirk Van Houtenin pidempi ruutuaika ja ehkä jopa hahmojen syventäminen. Clancykin päättää kerrankin ratkoa tapauksen!

Margen tietämys rap-musiikista on omaa luokkaansa, ja varsin hauskaa myöskin. Homerin satunnainen paitansa polttaminen jää myös mieleen, ja vaatekappaleista puheenollen; Wiggumin teettämät paidat ja kommentti "me emme voi koskaan käyttää niitä" on taas hyvä irtovitsi. Viimeisimpänä maininnan ansaitsee apulaissheriffi Barney Fifen hahmon?/näyttelijän?/haamun? esiintyminen.

Jakso kuuluu kauden keskikastiin arvosanalla 7+/10.

19
Jaksoarvostelu: 15x9 - Robotti-Homer

Homer päättää itsevarmasti rakentaa pojallensa robotin. Kun tämä ei häneltä luonnistu, hän keksii itse mennä robotin sisään ja Bart pitää häntä onnistuneena isänä. Tällä välin perheen kissa, Lumipallo II, kuolee ja Marge ostaa surulliselle Lisalle kissan jos toisenkin.

Homerin ja Bartin isä-poika-suhdetta käsitellään uudessa valossa, kun he ottavat osaa Robottirytinään. Taas parodioidaan sen hetkistä suosittua tv-ohjelmaa, mutta kyseessähän oli varsin mielenkiintoinen ohjelma, joten menkööt. Niin ja tämä jakso kuuluu kauden parhaimmistoon! Lisan kakkosjuonesta saadaan muutamat hyvät naurut, mutta loppu vedetään katsojia härnäten suohon. Muutenkin on ihmeellistä, että jakson lopussa viitataan 9. kauden kohujaksoon 'Rehtorin kahdet kasvot'. Eikö Lisalle pitänyt tästä maininnasta teettää jonkunlainen rangaistus, ainakin tuomari Snyderin mukaan...

Homer varastaa jakson itselleen mm. kertoen nauttivansa martininsa mieluiten täynnä alkoholia, avatessaan omatekoisen ensiapupakkauksen huonolla menestyksellä (jopa laastari lävistää miehen otsan!) ja muistellessaan isänsä neuvoa roboteista.

Täyttä vitsitykitystä koko jakso, ja mukaan on saatu ängettyä kuitenkin palanen herkkyyttä Homerin yrittäessä tosissaan tehdä vaikutuksen poikaansa ja Lisan kaivatessaan kissaansa. 9½/10

20
Jaksoarvostelu: 14x5 - Hurlumhei!

Lisan saama jääkiekkomaila tuo mukanaan termiittejä Simpsoneiden taloon. Talo eristetäänkin kunnes termiitit on saatu tuhottua ja Simpsonit jäävät vaille asuntoa. He päätyvät tosi-tv-ohjelmaan, jossa he elävät vanhassa talossa vuoden 1895 tyyliin.

Tässä vaiheessa Simpsonit alkoivat ikävästi seuraamaan kaikenlaisia trendejä ja tässä jaksossa siis keltainen perhe hyppää tosi-tv-maailmaan. Kuitenkin jakso pysyy hyvin rattaillaan, vaikka meno liitää alkujaksosta kohtauksesta toiseen, sen todistaa jo huikean ripeä alku, jossa ydinvoimalan putki tipahtaa Homerin päälle.

Homer on hauskimmillaan samalla kun on tyhmimmillään: hän ei halua häpäistä armeijan kypäräksi luulemaansa yöastiaa, ja lisäksi muistelee Lennyn "hullua asuntoa" valtavan järkäleen samalla painaessa häntä maan sisään. Tai entä Homerin nauloilla tuhoama Bartin fanikuva Hassun kanssa! Myös Kukkulan kuningas-ohjelmaa parodioiva kohtaus on huippu.

Vaikka jakso etenee ripeästi on sen loppuosuus huonointa antia, eikä vuoden 1895 tyyli jaksa innostaa ainakaan minua. 8+/10

21
Jaksoarvostelu: 13x4 - Rakastunut

Homer pääsee keksimään onnenkeksien ennustuksia. Mr. Burnsin kohdalle sattuu ennustus, joka kertoo hänen löytävän rakkauden lipunpäivänä. Burns tutustuukin Gloria-nimiseen naiskonstaapeliin ja palkkaa Homerin avustajakseen treffeille.

Loistavaa! Mielestäni täydellinen jakso ja Simpsoneita parhaimmillaan. Joskin arvioon saattaa vaikuttaa myös se, että Burns kuuluu suosikkihahmoihini, mutta jokatapauksessa huomionarvoinen jakso. Kausien mittaan ilkeästä miljardööristä lempeäksi höppänäksi muokkautunut Burns loistaa päähahmona ties monennetta kertaa, mutta tällä kertaa juonta on revitty Burnsin rakkauselämästä.

Vaikka kyseessä on yksi eniten katsomiani jaksoja, jaksaa se kuitenkin naurattaa loistavasti käsikirjoitetuilla vitseillään: Kiinalaisessa ravintolassa tarjoilija kysyy Lisalta, voiko hän mitenkään satuttaa ruuanvalmistuksessa eläimiä. Ehkä kliseisen stereotyyppistä, mutta toimivaa. Burns ja Smithers strippiklubilla toimii jo ajatuksena, ja olisi ollut hauskaa nähdä tätä lisää, tytöt ovat ahdistaneet Smithersin nurkkaan ja Burns luulee paikan olevan naisien paloasema :D Tietenkin on mainittava myös loistava montaasi Homerista auttamassa Burnsia treffailussa.

13. kausi pursuaa hyviä jaksoja, ja tämä on yksi niistä. 10/10.

22
Jaksoarvostelu: 12x11 - Kaikkien aikojen huonoin jakso

Vaikka jakso -koko kauden tapaan poukkoilee sinne sun tänne, onnistuu se pysymään kuitenkin yllättävän hyvin kasassa.

Sarjishemmo saa sydänkohtauksen ja Bart ja Milhouse pääsevät sarjakuvakaupan sijaispitäjiksi, mutta heille tulee kuitenkin riitaa keskenään. Sillä välin toipuva Sarjishemmo löytää rakkauden rehtori Skinnerin äidistä.

Sarjakuvakaupan pitäjä ei ole usein ollut jakson keskiössä ja nytkin hahmo jää vähän Bartin ja Milhousen varjoon. Loppupuolen romanssi Agnes Skinnerin kanssa tuntuu vähän turhalta täytteeltä, etenkin kun tämä sivuutetaan Sarjishemmon vankilakäynnin lisäksi muissa jaksoissa. Kuitenkin kyseessä on ihan viihdyttävä jakso.

Mielestäni jakson parhaiten toteutettu kohtaus on Sarjishemmo odottelemassa Agnesia Skinnerin seurassa. Muutenkin on mukava nähdä ei-niin-usein keskenään nähtyjä hahmoja kimpassa. Tämä kiusallinen odotus päättyy kun Agnes liukuu alas, ja äänitehoste liukumisessa on korviaraastavan hauska. Samainen tehostehäiskä on laittanut myös Hemmon baaristaheitto-kohtaukseen lyllertävän äänen, joka myös ansaitsee maininnan. Niin ja Hank Azaria puolestaan ansaitsi Emmy-palkinnon roolisuorituksestaan.

8½ / 10

23
Jaksoarvostelu: 11x1 - Mr. Simpson menee Hollywoodiin

Springfieldiläiset näkevät ennakkonäytöksessä Mel Gibsonin uuden elokuvan ja Homer haukkuu sen lyttyyn väkivallattomuuden takia. Pian Gibson ilmestyy Simpsoneiden ovelle ja pyytää Homeria Hollywoodiin avustamaan elokuvan parantelussa.

Tämä on yhdennennentoista tuotantokauden avausjakso, ja samalla ensimmäinen avausjakso, jossa kalastellaan katsojia nimekkään julkkisvieraan avulla. Tässä jaksossa se on Mel Gibson, joka loistaa jaksossa ällöttävän näkyvässä roolissa. Juonikin on aikamoista huttua, joka tuntuu olevan kirjoitettu suoraan Mel Gibsonin ympärille. Viimeistään Margen pieruvitsi laskee pisteitä roimasti.

Täytyy tosin myöntää, että herrat Gibson ja Simpson ovat silti hyvä parivaljakko. Homerilla on lukuisia naurettavia ehdotuksia elokuvaan/elokuvaksi, joista parhaimmat ovat ehdottomasti pälyilevä koira ja haamu joka voittaa lotossa! :D Myös Robert Downey Jr. ammuskelemassa poliiseja, ja Bartin kommentti: "En näe kameroita" on yksi loistava klassikko.

Mutta mitkään irtonaurut eivät pelasta heikohkoa juonta, joten arvosana olkoon 7

24
Jaksoarvostelu: 10x9 - Gangsterien armoilla

Homer pelastaa pormestari Quimbyn nörttien kynsistä sci-fi-messuilla ja saa paikan pormestarin henkivartijana. Lahjukset tekevät työstä varsin mukavaa, mutta pian Homerilla on edessä paha paikka kun mafioso Läski-Tony vannoo kostoa pormestarille. 

Kiihkeällä tempolla etenevä jakso kuuluu kymppikauden keskikastiin. Kaudelle tyypillisesti on mukana nimekäs vierasääni ja Homer pestautuu jälleen uuteen työhön. Toki täytyy myöntää, että Mark Hamillille on siunaantunut muutama hyväkin repliikki. Ihme kyllä pormestari Quimby ei ole tämän jakson jälkeen varsinaisesti ollut pääosassa ainoassakaan jaksossa, vaikka luulisi, että korruptoituneesta naistenmiehestä irtoaisi parikin jaksoa.

Eli kysymyksessä on ihan kelpo jakso, vaikkei välttämättä kauden parhaasta päästä (tämän olen todennut näissä viime arvosteluissani useastikin, mikä johtuu siitä, että olen katsonut nyt kausien vähemmän katsomiani jaksoja ja nämä eivät tietenkään ole kausien parhaimmistoa!) Homerin perheeseensä käyttämä tainnutusote on hyvä vitsi, joskin ehkä hieman uskalias. Noh, Homer tainnuttaa myös itsensä ja lyö päänsä pöytään, joten hän tavallaan saa ansionsa mukaan. Tavallaan. Debyytin jaksossa tekee muutamassa jaksossa vilahdellut 'Yeeees'-sanaa hokeva mies, joka on varsin hupaisa hahmo. Lisäksi kuriositeettina mainittakoon, että kyseessä on viimeinen eteläkorealaisella Anivision-studiolla tuotettu jakso.

Kouluarvosana-asteikkoa hyväksikäyttäen annan jaksolle 8/10.

25
Jaksoarvostelu: 9x15 - Koomikon paluu

Hassu-klovni huomaa, että hän on pudonnut täysin uuden huumorin kelkasta. Pian Hassu uudistaa repertuaariaan ja hylkää entisen kaupallisen minänsä. Häntä kuitenkin houkutellaan mainostamaan uutta tila-autoa.

Kausi 9, oma henkilökohtainen suosikkini. Hassu-klovni sensijaan ei ole oikeastaan koskaan iskenyt hahmoa. Siltikin täytyy myöntää, että juoni on varsin istuva tuolle lastennaurattajalle. Sitä paitsi mieshän muuttuu täysin vain vaatteiden vaihdolla ja tukan taakse laittamisella! Nyt olen katsonut putkeen kausien (muka) heikompia jaksoja siitä syystä, että ne ovat vähiten dvd-soittimessa pyörineet, mutta kun kyseessä on kausi 9, ei se heikoimmillakaan ihan pohjanoteeraus ole. Joskin jakson kärkivieras Jay Leno on aaaaivan liian suuressa osassa.

Seuraavaksi perinteistä vitsien summausta. En suinkaan ole rasisti, mutta silti Hassun kiinalais-imitaatio viuhuvan kauluksen kanssa naurattaa. Hän on todella pudonnut huumorin rattailta! Homerin satunnainen housuviha on myös mahtavaa katsottavaa sekä Lisa hautaamassa rahaa etupihalle. Tai lähinnä hänen ja Margen hymyt ja peukunnäytöt iloisen huilumusiikin soidessa taustalla. Juuri tuollaisista randomi-kohtauksista minä pidän. Ai niin jaa Moen mikki ja... ja! Kyllähän näitä tulisi listattua vaikka kuinka paljon, mutta ne ehkä menettävät tehoaan näin kirjoitettuina.

Lenon esiintymisestä pitäisi sakottaa monia pisteitä, mutta Hank Williams Juniorin Canyonero-laulu nostaa arvosanaa .

26
Jaksoarvostelu: 8x11 - Rikolliset rinkelit

Marge potkitaan ulos sijoittajanaisista ja hän päättää perustaa oman yrityksen. Hän kokeileekin siipiään rinkelibisneksessä, mutta yritys ei ota menestyäkseen. Lopulta Homer päättää auttaa vaimoaan hädässä ja turvautuu mafian apuun.

On aina mukavaa nähdä Marge töissä, eikä aina vain kotiäitinä ja rinkelimyyjä on kieltämättä omaperäinen ratkaisu. Lopuksi Homer ehkä riistää jakson uskottavuutta pyytäessään mafiaa eliminoimaan mahdolliset kilpakumppanit, vaan väliäkö hällä, tämä oli hauska käänne. Mukiinmenevä jakso, muttei kauden parhaimmasta päästä. Äänivierailija Jack Lemmon istuu jaksoon hyvin, Joe Mantegnaa tietenkään unohtamatta.

Jaksossa nähdään yksi ehdoton klassikkovitsi, joka ei ehkä enää tule yhtä äkkiarvaamatta kuin ensimmäisillä kerroilla. Siitä huolimatta Cletuksen lapsikatraan kutsu syömään on oiva vitsi. Nimiä kertyy huudetuksi monta kymmentä. Toinen hyvä vitsi on mielestäni baseball-pelaaja Whitey Fordin taintuminen rinkelisateeseen. Samantapainen vitsi nähtiin muuten myös jaksossa 'Ulvovat kilometrit'.

Laitetaan arvosanaksi vaikkapa 7½/10

27


Tässä muuten aika mielenkiintoinen videot. Tai oikeastaan kyseessä on ns. video-trilogia. Videoissa pohdiskellaan Mr. Burnsin TODELLISTA ampujaa ja erityisesti toinen ja kolmas osa esittävät mielenkiintoisia teorioita. Tsekatkaapa!

28
Jaksoarvostelu: 7x14 - Parempi ihminen

Marge ostaa uuden hienon merkkipuvun, joka avaa perheelle ovet paremmissa piireissä. Muun perheen onkin opeteltava hyville käytöstavoille, jotta Marge hyväksyttäisi Seuraklubin jäseneksi. Sillä aikaa Homer pelaa golfia Mr. Burnsin kanssa.

Seitsemännellä kaudella on suorastaan kauniita jaksoja. Jaksoja, jotka vitsitykityksestään huolimatta päättyvät herttaisesti. Niin tämäkin. Vaikka kyseessä ei olekaan kauden parhaimpia jaksoja, on tämä silti hyvä osoitus miten päätuottaja Oakleyn ja Weinsteinin aikana saatiin haparoivimmistakin jaksoista kultaa.

Marge on siis pääosassa ja sen vuoksi kyseessä onkin menoltaan vähän rauhallisempi jakso. Mainioita pikkuvitsejä jakso silti pursuaa: Marge pilaa pukunsa ja toteaa, ettei tällaisina hetkinä voi kuin nauraa, hän istuu hetken vakavissaan ja kuva feidaantuu mustaksi. Lisa puolestaan naurattaa kertoessaan klubivastaisuudestaan, hevosen samalla vieden hänen huomiotaan taustalla. Mr. Burns naurattaa niin vanhassa automobiilissaan kuin golf-kentälläkin ja häneltä heruu yksi kaikkien aikojen lempilineistäni: "Suolasin viikunat itse". Burnsin viikunakakku ei maistu ainakaan Smithersille, ja minusta pelkkä ajatus tuollaisesta kakusta on hersyvä. Tunnustan myös itse käyttäneeni lausetta joskus, en tosin muista että missä

Kyllä tämäkin 8 arvoinen jakso on. Ehkä jopa turhan unohtunut pätkä.

29
Jaksoarvostelu: 6x17 - Homer, Patty ja Selma

Homer lainaa rahaa Pattylta ja Selmalta, mutta pitää asian salassa Margelta. Homerille tuleekin tiukat paikat kun siskokset alkavat pompotella häntä uhaten kertoa lainasta Margelle. Tällä välin Bart joutuu käymään baletti-tunneilla, mutta huomaakin pitävänsä lajista.

Ah, kutoskausi! Huumori kukkii ja juonet loistavat! Jakson tarkoitus on syventää Homerin ja Margen siskojen välejä, ja onnistuukin siinä. Joskin jakson jälkeen heistä ei mitään varsinaisia sydänystäviä tulekaan. B-stoorikin toimii moitteetta ja lopulta Bart uskaltaa jopa paljastaa muulle koululle pitävänsä baletista. Vaikkei tarina yhdistykään B-stooriin, on minusta jakson juonikulku varsin oivaa: Homer joutuu sattuman kautta suorittamaan kuljettajan ajo-korttia juurikin Pattyn ja Selman valvovien silmien alle.

Jo alkuvitsi on takuuvarmaa kutoskautta: Homer huomaa kurpitsojen kysynnän lisääntyneen syystä tai toisesta koko lokakuun ajan. Hän päättelee, että tammikuussa ne ovat varmaan jo kyllin arvokkaita myytäviksi, vaan ei. Jakso vilisee muitakin pikkuvitsejä, jotka saa -jos ei nyt ihan räkänauruihin, niin ainakin hymyn kasvoille. Räkänaurusta puheenollen, jakson paras vitsi oli ehdottomasti Homerin yhtyminen Pattyn ja Selman ilkeään nauruun. Lisäksi rehtori Skinner ei varsinaisesti rohkaise Bartia, kun hän tokaisee ennen baletti-esitystä, että paikalla on kiusaajia muistakin kouluista. Classic!

9/10

30
Jaksoarvostelu: 5x8 - Partiopojat hukkateillä

Pirtelöhuuruissa ollessaan Bart liittyy partioon. Aluksi hän on jyrkästi tätä vastaan, mutta saatuaan käyttöönsä linkkuveitsen, hänestä tulee täyspäiväinen partiolainen. Homer puolestaan ei tue poikaansa tämän uuden harrastuksensa kanssa.

Yleisesti vitoskausi kuuluu koko sarjan parhaimmistoon, mutta tämä jakso on kyllä kauden heikoimmasta päästä. Tavallaan tuntuu, että Bartin suhtautumista partioon on venytetty liian pitkälle ja kun viimein Bart hyväksyy asian, kuvaan tulee Homer saman ongelman kanssa ja tämä vie jakson loppuun. Jakson on käsikirjoittanut ensimmäistä kertaa yksin Dan McGrath, mutta tällä tuskin lienee vaikutusta asiaan...

Vaikka vitsit eivät ole niin teräviä kuin muissa kauden jaksoissa, voisin tuttuun tapaan nostaa muutamia helmiä esille: neljännen seinän rikkominen on aina yhtä hupaisaa ja Simpsonit ovat tehneet tätä paljonkin. Tällä kertaa Lisa huomauttaa, ettei piirrettyjen tarvitse olla 100% totuudenmukaisia. Samalla hetkellä, Homerin istuessa sohvalla, toinen Homer kävelee heidän ikkunansa ohi.

Homerin törttöilyt kumiveneessä on myös mukavaa katsottavaa. Hän mm. tuhlaa silmittömästi juomavettä jalkojensa pesuun ja ampuu hätäraketillaan mahdollisen pelastuskoneen alas. Ehkä tässä kohtauksessa Homerin tyhmyys on kuitenkin vedetty vähän liian överiksi.

Arvosana: 7/10

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 8