Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Snpp

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7
46
The Simpsons Movie / Vs: Jatko-osa?
« : 17.10.09 - 21:11 »
Olen muuten alkanut keräillä näitä jatko-osaan liittyviä lausuntoja snpp.comiin, samaan tapaan kuin keräilin niitä ekaa leffaa koskien liki 10 vuotta kaikkien epämääräisten huhujen vastapainoksi.

47
Olen miettinyt jaksossa Ydinvoimala jossa Smithers nähtiin ensimäisen kerran. Oliko se nyt tällä sivulla. Väitettiin että Smitherssin tumma väri oli vahinko. Mutta taas Jouni Paakkisen kirjassa sanottiin että smithers oli tumma. Sen takia että sarjaan haluttiin eri kansalaisuuksi. Eli siis kumpi on totta.

Sekä että, eli käsikirjoittajat eivät koskaan ajatelleet Smithersiä värillisenä, mutta animaatiostudio Klasky-Csupolla väreistä vastannut Gyorgi Peluci halusi erivärisiä ihoja (kansallisuuksia), kuten myös violettien puiden kaltaisia erikoisuuksia ja hän niitä sinne omin luvin sijoittelikin. Smithersin ihonväriä ei siis käsikirjoituksessa oltu määritelty. Käsikirjoittajat olivat kuitenkin ajatelleet hänet valkoiseksi ja siksi asia korjattiinkin seuraavaan jaksoon mennessä.

Sama nainen muuten on se, joka keksi, että Simpsonit ovat keltaisia. Ei Matt Groening, kuten hän joskus antaa ymmärtää.

48
The Simpsons Movie / Vs: Jatko-osa?
« : 17.07.09 - 14:19 »
Enpä hämmästyisi vaikka se olisi "The Simpsons in 3D".

Jotain erikoista on tekeillä, sen verran hys hys kaikki ovat projekteistaan.

49
Oheistuotteet / Vs: Simpsonit-sarjakuvat
« : 15.07.09 - 23:43 »
MAD-lehdestä parhaiten tunnettu Sergio Aragonés ryhtyy työskentelemään vakituisesti Bongo-yhtiölle. Uusi, pysyvä yhteistyö alkaa virallisesti lokakuussa Yhdysvalloissa julkaistavasta Bart Simpson -lehdestä numero 50.

Lehdistötiedote (englanniksi)

50
Anteeksi enkunkielinen aiheotsikko, mutta noin hurjaa otsaketta ei tee mieli muuttaa. :)

Dokumentaristi Morgan Spurlock ohjaa Simpsoneiden 20-vuotisdokumentin "The Simpsons 20th Anniversary Special in 3-D on Ice", joka esitetään Yhdysvalloissa 14.1.2010.

Faneilla, jotka joko näyttävät tai kuulostavat Simpsoneilta, on mahdollisuus päästä mukaan dokumenttiin. Meikäläisten harmiksi karsinta järjestetään kaukana San Diegossa parin viikon päästä.

Toivoa sopii, että Maikkarikin tämän esittää.

Niin... ja todettakoon vielä, että nimestä huolimatta dokkari ei ole 3D eikä tapahdu jäällä.

Lisätietoa englanniksi

51
Muuten kattoko kukaan viime viikolla The Tonight Showta, siinä Conan O'Brien vitsaili käsikirjoittajan työstä Simpsoneissa.

Huomenna torstaina vieraana on Spinal Tap, jonka yksi jäsen on Harry Shearer (Burns, Smithers, Skinner, Brockman...).

52
Niin tämä on selitettävissä sillä, että siihen aikaan kun Simpsons-tiimi teki jotain radikaalia sarjassa, katsojat raivostuivat ja jos jakso oli tarinaltaan "tylsähkö" he antoivat sille huonot pisteet kun vertasivat sitä muihin jaksoihin. (...)  Jaksosta "Principal and the Pauper" tai-mikä-lie..sai siihen aikaan todella huonot pisteet mutta nykyisin se on todella pidetty. Kyse on nääs sukupolvista.. harmi tosiaan että katsojaluvut ovat laskeneet :(

Katsojaluvut ja jossain fanien antamat pisteet ovat kaksi eri asiaa. Fanipisteet annetaan, kun jakso on katsottu. Katsojaluvut taas kertovat moniko jaksoa alkoi edes katsomaan. Ne peilaavat enemmän yleistä trendiä kuin yksittäisen jakson laatua. Joku surkea jakso voi saada hyvätkin katsojaluvut, jos aiheena on vaikkapa amerikkalainen jalkapallo tai siinä vierailee joku ennakkoon mainostettu tähti. Se laatu kun selviää vasta katsomalla.

Lisäksi kiinnostaisi saada jotain perusteluja tuolle väitteelle, että "Principal and the Pauper" on nykyisin todella pidetty. En ole vielä ketään sellaista tavannut, joka siitä pitäisi, enkä liioin nähnyt sen saavan missään arvostelussa hyviä pisteitä jälkikäteenkään. Aikalaisarvioinnissa se sai selvästi heikoimmat pisteet suomalaisfaneilta. (linkki).

53
Muistakaahan kirjan lukeneet, että käytössänne on myös "sähköinen lisäpalvelu" eli kirjassa käsiteltyihin aineistoihin ohjaava linkkisivu. Se saattaa jäädä huomaamatta, jos esipuhe on sellainen osio, jonka vain nopeasti skippaat yli.

54
Oheistuotteet / Vs: Simpsonit-sarjakuvat
« : 10.04.09 - 16:57 »
Olisi kiva jos kaupasta löytyisi alkuperäisiä englanninkielisiä, koska suomen kieli ei sovi simpsoneille missään muodossa!!

Saahan noita alkuperäisteoksia mm. Bookplussasta tai Akateemisesta. Ja vieläpä halvemmalla kuin suomenkielisiä.

55
Hesari pölli näköjään meikän otsikon, hehe, mutta tuo kuva on kyllä siistein tähän mennessä otetuista.

Paperilehdessä oli eri otsikolla ("Rehtori rakastaa Simpsoneita"). Muuten identtinen juttu, mitä nyt tuo kuva oli ISOmpi.

Kiitos!

56
Tässä tuore Helsingin Sanomien juttu, pitäisi tulla myös sunnuntain paperilehteen.

Helsingin Sanomat

Ja tällainenkin oli hiljattain:
Keskisuomalainen

Plus etusivulla mainittu Svenska Dagbladetin juttu, joskaan se ei varsinaisesti ollut kirjasta.

57
No, onpa nysväämistä :D Aion kyllä vastakin jatkaa tämän väärän termin viljelyä sillä verukkeella, että tuotantokausi-ilmaisu on jo kansankieltä ja kaikki kyllä tietävät, mitä sillä tarkoitetaan.

Käännösmokahan se vain on, kuten Aku Ankan veljenpojat. USAssa ja DVD-bokseissahan käytetään lähes poikkeuksetta vain sanaa "season" eli "kausi" (ja Britanniassa "series"), joka ei ota kantaa onko kyse tuotanto- vai esityskaudesta. Melkein aina ne ovatkin yksi ja sama asia, joten sillä ei ole merkitystäkään kovin usein. Animaatiossa vain tuotantokaari on niin monen kuukauden mittainen, että Simpsoneissakin jouduttiin laittamaa nämä asiat epäsynkkaan, jotta syksyllä uuden tv-kauden alkaessa olisi esitettävää valmiina.

Se kuka Suomessa keksi laittaa siihen eteen alun perin sanan "tuotanto-" on minulle mysteeri. Kuten todettu, se sopii ihan hyvin Lostiin, Babylon 5:een jne. missä tuotantokausi = esityskausi, mutta Simpsoneiden kohdalla se vain on väärä sana, eikä ole perua englannista eikä liioin Simpsoneiden alkuperäisbokseista, vaan levittäjän (FS Film) oma ratkaisu. Ongelmasta pääsee, jos puhuu vain "kaudesta" tai "esityskaudesta". :) Itse puhun yleensä vain "kausista", ellei ole tarvetta erikseen korostaa puhutaanko tuotanto- vai esityskaudesta, kuten postauksessa yllä.




58
Tarkennetaan nyt vielä hiukan, kun "tuotantokausi" -nimitystä niin usein hieman hämäävästi käytetään esityskausista. Näin on muuten Simpsonit DVD-bokseissammekin. Futurama-bokseissa termi on oikein kun ne on jaoteltu oikeasti neljän tuotantokauden eikä viiden esitskauden mukaan.

Eli kuten GoR, yllä totesi, intro nähtiin ekan kerran jaksossa LABF01, joka on 20. ESITYSkauden kymmenes jakso, mutta kuten koodistakin voi päätellä 20. TUOTANTOkauden ensimmäinen jakso.

59
No eihän se näemmä koskaan lopu. Fox on mennyt tilaamaan 44 uutta jaksoa, mikä tarkoittaa 21. ja 22. tuotantokautta. Jaksoja tulee näin ollen olemaan vähintään 493 ja Simpsonit ohittaa Gunsmoken kaikkien aikojen pitkäaikaisimpana prime time -sarjana.

Woo-hoo tai d'oh! - miten kukin sen haluaa muotoilla. :)

60
Joissakin jaksoissa Burnsin työhuoneessa on niitä monitoreja mutta joskus on vain iso ikkuna.

Ei se varsinaisesti ole moka, vaan tilat muuttuvat aina juonen tarpeiden mukaan. Ihan kuten Simpsonien naapuriiin ilmestyi ja siitä nopeasti hävisi Bushien ökytalo. Moen baarista löytyy mitä milloinkin juoni kaipaa jne.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7