Simpsonit > Jaksot – kausikohtainen keskustelu

17. esityskausi

<< < (2/4) > >>

eetujd:

--- Lainaus käyttäjältä: Finnish Simpson - 10.07.13 - 15:46 ---
--- Lainaus käyttäjältä: eetujd - 10.07.13 - 15:32 ---Commentarissa sanottiin että jakso esitettiin vuonna 2003 esitettiinkö se vasta 2005 suomessa? Olen nähnyt vain vanhoja jaksoja nykyään telkkarista

--- Lainaus päättyy ---
Sorgin hakuakin voisi ensimmäisenä käyttää.. Ja kertoa mistä jaksosta puhut.

Tässä kummiskin vastaus kauden ekan jakson pohjalta:
Ensiesitykset:   Yhdysvalloissa 11.9.2005 ja Suomessa 3.9.2006

--- Lainaus päättyy ---

kauden 17 kauden halloween jaksossa sanottiin 2003 tai sitte taas oma virhe mutta tiedätkö muuten tehäänkö joka vuosi yksi kausi?

Finnish Simpson:
Suurinpiirtein juu, jos ed. kausien ensiesitysaikoja kattoo..

Tai enhän minä tiedä, ota Foxiin / Simpsonien tekijätiimiin yhteyttä saadaksesi suoran vastauksen. Tuo oli vain pohdintaa.

Gabbo:
Jaksoarvostelu: 17x2 - Naapurissa kummittelee

Nyt boxahti! Hankin boxi-rivin jatkeeksi uunituoreen julkaistun 17. tuotantokauden ja kirjoittelen kaudelta muutaman arvostelun. Tässä tekstissä syyningissä on kauden toinen jakso.

Simpsonit protestoivat naapuriin muuttavaa postimerkkimuseota vastaan. Tämän tilalle tulee lopulta hautausmaa, joka näkyy vain Lisan ikkunasta. Tästä Lisa tulee säikyksi ja nukkuu yönsä vanhempien välissä, kunnes viimein hän päättää kohdata pelkonsa.

Lisa-jakso. Juonesta ja aspektista löytyy jotain hyvää ja jotain huonoa; hyvää on se, että jaksossa palautettiin katsojien mieliin, että Lisakin on vain kahdeksanvuotias pikkutyttö, joka tulee säikyksi ikkunastaan mollottavan hautausmaan takia. Toisaalta Lisasta ei varsinaisesti irtoa itsestään jaksoon mitään hauskaa, vaan se revitään esimerkiksi hautausmaalla sattumalta olevista muista olevista hahmoista. Alun postimerkkimuseo-kohtaus on mukavaa katsottavaa ja hyviä vitsejäkin irtoaa: Margen pinni aiheuttaa puskurin räjähdyksen, Homer tulee paljastaneeksi väkijoukolle pin-koodinsa ja myöhemmin postimerkkimuseolla sadattelee kun tämä on niin kaukana.

Jakso lässähtää loppupuolella, jossa kuin pakonomaisesti on keksitty ratkaisu Lisan pelkoihin. Loogisuuden rajat karisevat ja lopussa asian ratkaisevat aivotärähdyksen seurauksena Lisan tapaaman hirviöt. Höh!   

Arvosanaksi jakso ansaitsee 7-/10

Gabbo:
Jaksoarvostelu: 17x3 - Vesirokkokutsut

Maggie saa vesirokon ja Marge pitää vesirokkokutsut, joissa Milhousen vanhemmat ovat palaamassa yhteen. Aluksi Milhouse on asiasta riemuissaan, mutta huomaa saavansa paljon vähemmän huomiota. Hän juonii Bartin avulla heille jälleen eroa.

Jos aloitamme puhtaalta pöydältä ja sivuutamme ensin sen seikan, että Milhouse eräässä vanhemmassa jaksossa sairasti jo vesirokkoa, emme jää ihmettelemään mitä se Kirk raahaa poikaansa vesirokkokutsuille. Tämä on yksi niistä harvoista jaksoista, joissa tapahtuu niinsanottuja "pysyviä muutoksia". Kahdeksannella kaudella Milhousen vanhemmat erosivat ja nyt palaavat yhteen. Kelpo jakso, mutta ei nyt varsinaisesti keskitasoa parempi.

Ei tule mieleen mitään mullistavia irtovitsejäkään jaksosta. Bart komentelee Milhousea (ja jopa tämän isää) ja Homer törttöilee typeryydellään. Toki varsin satunnainen O.C.:tä parodioiva kohtaus jaksaa naurattaa vieläkin, vaikkei se ihan niin randomisti enää yllätäkään.

Laitetaanpa arvosanaksi vaikka 7+/10

Monorail:
Tämäkin katsottu pitkästä aikaa alusta loppuun, ja paljon mukavampi kausi kuin muistin. Vähän ovat jotkut jaksot juoneltaan tylsiä, mutta loppujen lopuksi kaikki jaksot ovat ainakin hauskoja jossain määrin. Löytyyhän tästä Simpsonien versio sukupuolistereotypioille ja evoluutio/kreationismi -vastakkainasettelullekin, jotka eivät mitään "wow"-fiiliksiä saa aikaan, mutta erittäin kelpo jaksoja kummatkin, molemmissa paistaa tyypillinen tyyli, että asialle nauretaan monesta näkökulmasta kuitenkaan antamatta mitään lopullista mielipidettä. Myöhemmissä jaksoissa on tuntunut menevän enemmän linjalle "Lisa sanelee mikä on oikein ja mikä väärin - joku Burnsin kaltainen ihminen pahiksena vastapuolella".

Suosikkini taitaa kuitenkin olla The Seeminhgly-Never-Ending Story eli Loppumaton tarina. Tykkään erityisesti sen monirakenteellisesta juonesta, joka kytkeytyy kiintoisalla tavalla yhteen. Moen ja Ednan suhde, Snaken ryhtyminen rikolliseksi, Burnsin voimalan menettäminen ovat kaikki kelpo juonia ja sisältävät paljon huumoriakin. Kyllä tuo on Emmynsä ansainnut.

Tylsimpiin kuuluu muun muassa aikaisemmin arvostelemani Mammanpoika, sekä kauden finaalijakso, joka on kuin suoraan käsikirjasta "näin teet surkean Simpsonit-jakson". Pari uutta tylsää hahmoa vierasäänillä + Marge + Homer + avioliitto = blääh.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta