Simpsonit > Jaksot – kausikohtainen keskustelu

16. esityskausi

(1/4) > >>

Mikko:
16. esityskausi (2004–2005)
Tässä ketjussa käydään keskustelua Simpsonien 16. esityskaudesta. Mitä pidät kaudesta kokonaisuutena? Mitkä ovat kauden parhaat, mitkä huonoimmat jaksot? Tahdotko sanoa jotain muuta kaudesta?

Voit myös kirjoittaa arvosteluja kauden jaksoista. Tarpeeksi hyvin kirjoitetut arvostelut linkitetään kyseisen jakson esittelyyn Simpsonit.orgissa. Hyvä arvostelu on huolellinen, kattava ja kunnolla perusteltu. Ohjeita ja vinkkejä arvostelun kirjoittamiseen on täällä.

Keskustelu saattaa sisältää spoilereita. Tätä edemmäs ei siis kannata lukea, jos ei halua tietää yksityiskohtia jaksojen juonista.

Kauden jaksot
* 1. Kauhujen talo, osa 15
* 2. Kauhea kokkisota
* 3. Vihollinen vuoteessani
* 4. Tyttöni mun
* 5. Bisnesmies Bart
* 6. Salakuljettajat
* 7. Margen baari
* 8. Vedenpaisumus stadionilla
* 9. Kielletyt leikit
* 10. Mennään naimisiin
* 11. Lähestymiskielto
* 12. Vauvakuumetta
* 13. Avioelämän onnea
* 14. Vankilaelämää
* 15. Kurkistus tulevaisuuteen
* 16. Hädässä ystävä tunnetaan
* 17. Ahmatti
* 18. Tähdentekijä
* 19. Viimeinen tuomio
* 20. Naapurin tytöt
* 21. Isä, poika ja pyhä henki

Finnish Simpson:
Jaksoarvostelu: 16x1 - Kauhujen talo, osa 15

Introssa Kang ja Kodos. Vaikka näitä kahta avaruusoliota en sieräkkään, niin tämä oli ihan positiivinen pätkä. mm. "Tämä syö täällä vain itseään" (Homeriin viitaten).

Ned Flandersin viimeinen yhteys (The Ned Zone)

Tämä jakso nähty kymmeniä kertoja, ja ensimmäinen osio kuuluu taas siihen "mahtavuuteen" mitä edelliset "Treehouse of horrorit" ovat tarjonneet. Dr. Hibbertin putoaminen + kipulääkettä suoneen ei kait menisi ihan fysiikan lakien mukaisesti, jos pilkkua jyystetään ajallisesti, mutta ei siitä sen enempää. Harvinaisen iloisesti tippuu Hibbert katuun(saattoipa toki kipulääkkeessä olla vähän ainetta joka sai hilpeälle tuulelle, muttei siitäkään sen enempää). Mahtava pätkä, aina ydinvoimalassa "Don't press the button!" *pätkivä yhteys* ".. press the button" ja niinerespäin. + Autotalli taivaassa.

Neljä teloitusta ja yhdet hautajaiset (Four Beheadings and a Funeral)

Selvä viittaus Neljät häät ja yhdet hautajaiset - elokuvaan. Historiikki-osioon menee. Jaksossa ei oikein muuta hauskaa kuin elämäneliksiirin tippuminen tuolin päälle ja tuolin juokseminen karkuun. Ja oopiumiluolassa vierailu, jossa pakeneva Homer heittelee narkkareita etsiviä päin.

Pomon pötsissä (In the Belly of the Boss)

Tiede/Scifi-viittaus, joka imo kiinnostaa kuin kilo BMWn muttereita. Tylsä pätkä, mutta ehkä hieman enemmän hyviä kohtia kuin edellämainitussa. mm. Bartin kepillisen heitto Burnsin sisässä. + Homerin perstuntumalla meno.. Lopussa vielä hyvä kohta on Burnsin täynnä olo jolloin Homer "I say when we are full!".

Arvostelun lopputulos. Hmm.. Nähty monesti, ei voita edellisien kausien THO-pätkiä, mutta on Surkeempiakin pätkiä olemassa tulevilla kausilla.

Jarpeez:
Onko muuten sattumaa, että SUB esittää 16. kautta sunnuntaisin (ja arkiöisin), kun ensi viikollakin julkaistaan samainen kausi DVD:lle.

Muistaakseni ei ole ensimmäinen kerta, kun näin tehdään.

Mikko:

--- Lainaus käyttäjältä: Jarpeez - 08.12.13 - 12:05 ---Onko muuten sattumaa, että SUB esittää 16. kautta sunnuntaisin (ja arkiöisin), kun ensi viikollakin julkaistaan samainen kausi DVD:lle.

Muistaakseni ei ole ensimmäinen kerta, kun näin tehdään.

--- Lainaus päättyy ---

En tiedä, mutta mahtaa DVD:n jakelijaa ottaa päähän :D Luulisi tuon vähän hillitsevän ostohaluja.

Monorail:
Näin on DVD koluttu loppuun tämän kauden osalta, ja pistän jonkinlaisen yhteenvedon.

Vaihteleva kausi. Tässä on muutama oikein mainio jakso, ja samalla muutama tappavan tylsä.
Suurimmat suosikkini ovat Ahmatti, Kurkistus tulevaisuuteen ja Vihollinen vuoteessani. Kaikissa toistuu yksinkertainen kaava, jossa juoni on toteutettu hyvin ja vitsit tukevat sitä. Tulevaisuusjaksoista olen aina pitänyt, eikä tämän kauden sellainen ole poikkeus.

Inhokkejani on Lähestymiskielto-jakso, jossa Lisa on ihan täysi mäntti, Tähdentekijä, joka on liikaa TV-laulukilpailun varassa, jollaisia inhoan, ja sitten vielä Vedenpaisumus stadionilla, joka on todella sekava pakkaus, ensin Homer tanssii jotain hämmentävää tanssia, sitten opettaa urheilijoille epäurheilijamaisuutta, ja sitten esittää Flandersin kanssa raamatullisen esityksen Super Bowlissa. Liian tylsiä aiheita.

Muut jaksot ovat vähän samaa kaavaa noudattavia. Hyviä väläyksiä on, mutta kaikista puuttuu jotain. Sanoisin että tämä on aika esimerkillinen kausi, jos puhutaan tästä Simpsoneille tapahtuneesta tasonlaskusta. Ei läheskään huonoin, mutta tylsyys vaivaa tämän kauden jaksoissa. Arvosana voisi olla 6-7 lähettyvillä, kun 1 on vähiten ja 10 eniten.

Edit. Koitan arvostella pari jaksoa, kunhan ehdin

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta