Simpsonit > Jaksot – kausikohtainen keskustelu

11. esityskausi

(1/3) > >>

Sami:
11. esityskausi (1999–2000)
Tässä ketjussa käydään keskustelua Simpsonien 11. esityskaudesta. Mitä pidät kaudesta kokonaisuutena? Mitkä ovat kauden parhaat, mitkä huonoimmat jaksot? Tahdotko sanoa jotain muuta kaudesta?

Voit myös kirjoittaa arvosteluja kauden jaksoista. Tarpeeksi hyvin kirjoitetut arvostelut linkitetään kyseisen jakson esittelyyn Simpsonit.orgissa. Hyvä arvostelu on huolellinen, kattava ja kunnolla perusteltu. Ohjeita ja vinkkejä arvostelun kirjoittamiseen on täällä.

Keskustelu saattaa sisältää spoilereita. Tätä edemmäs ei siis kannata lukea, jos ei halua tietää yksityiskohtia jaksojen juonista.

Kauden jaksot
* 1. Mr. Simpson menee Hollywoodiin
* 2. Veljen pikku apuri
* 3. Ruokakriitikko
* 4. Kauhujen talo, osa 10
* 5. Maalla on mukavaa
* 6. Keilailumestari
* 7. Suuri kahdeksikko
* 8. Prätkäkundi
* 9. Lelusensaatio
* 10. Pikku emäntä
* 11. Uskolla terveeksi
* 12. Kartanon herrat
* 13. Raivoisa ratsu
* 14. Autoilun uhri
* 15. Lähetyssaarnaaja
* 16. Pygmalion
* 17. Tulevaisuus
* 18. Raittiuden päivät
* 19. Alligaattori
* 20. Stepataan pois
* 21. Järkeä vailla
* 22. Naurun takana

Finnish Simpson:
Jaksoarvostelu: 11x22 - Naurun takana

Jotenkin tykkään tämäntapaisista jaksoista jossa ei ole mitään juonta vaan kurkistetaan sarjan hahmojen persoonaan, luonteeseen ja moneen muuhun asiaan joita ei itse sarjassa ole näkynyt (sarjaa lukuunottamatta)

Juoni on kyllä yllättävän hyvin tehty. Sivuraiteille ei tunnuttu menevän juurikaan. Oma suosikkini juonen kohdalla on tuo Homerin "stuntti" rotkon yli skeittilaudalla, jota Homer kommentoi. "Tuossa vaiheessa huomasin jonkun asian menevän pieleen" (Homer tippuu rotkoon siis).

Sitten kerrotaan kuinka Homer jäi koukkuun voimakkaisiin kipulääkkeisiin, jonka jälkeen tulee kollaasi näitä sketsejä,
(mm. Pikku Emäntä - jaksosta Homerin laskettelussa "kompurointi") jolloin tämä kommentaattori(vai mikä onkaan) toteaa "Nämä seuraavat sketsit tehtiin voimakkaiden kipulääkkeiden voimalla" (tjsp).

Sitten Bartin riehuminen lentokoneessa on kohta, joka mielestäni kiteyttää Simpsonien viimeisimmät kaudet: Kohtauksessa jossa Riku Rikas korvaa Bartin, sanotaan että "Katsojat piti näitä kausia pohjanoteerauksina". Kenties jakson tekijät olleet ennustajia..?

Kasin arvoinen suoritus tämä jakso.

Gabbo:
Jaksoarvostelu: 11x6 - Keilailumestari

Jakso edustaa 11. kauden peruskamaa; juoni tuppaa poukkoilemaan vähän sinne sun tänne, mutta muutamat naurut irtoaa.

Homerilla on kurja päivä kunnes hän menee keilaamaan Lennyn ja Carlin kanssa. Hän saa täydet 300 pistettä ja hänestä tulee paikallinen julkkis. Maine kuitenkin katoaa yhtä nopeasti kuin on tullutkin ja tämä saa Homer taas masennuksiin ja jopa itsemurhan partaalle.

Jakson voisi oikeastaan jakaa kolmeen osaa, joita löyhästi yhdistää Homerin masennus: Homer keilaamassa, Homer julkisuudessa ja Homer Maggien kanssa. Itse en oikein jaksa välittää juonesta muutenkaan. Homerin masennusta ei osata syventää sen suuremmin, kuten esimerkiksi 19. kauden jaksossa 'Rakkaudesta lentämiseen', vaan se jää killumaan väkisinkin koomisena elementtinä.

Pari hauskaa kohtaa jäi mieleen: Margen ja lapsien huolestuminen Lennysta, Lisan kaihdinten sulkeminen isänsä huuteluun ja Homerin yritys opettaa Maggieta uimaan. Kun Homer ajautuu kauas rannasta, hän järkeilee, että voi juosta rantaan meren pohjassa :D (Älkää hyvät ihmiset kokeilko!)

8-

Gabbo:
Jaksoarvostelu: 11x1 - Mr. Simpson menee Hollywoodiin

Springfieldiläiset näkevät ennakkonäytöksessä Mel Gibsonin uuden elokuvan ja Homer haukkuu sen lyttyyn väkivallattomuuden takia. Pian Gibson ilmestyy Simpsoneiden ovelle ja pyytää Homeria Hollywoodiin avustamaan elokuvan parantelussa.

Tämä on yhdennennentoista tuotantokauden avausjakso, ja samalla ensimmäinen avausjakso, jossa kalastellaan katsojia nimekkään julkkisvieraan avulla. Tässä jaksossa se on Mel Gibson, joka loistaa jaksossa ällöttävän näkyvässä roolissa. Juonikin on aikamoista huttua, joka tuntuu olevan kirjoitettu suoraan Mel Gibsonin ympärille. Viimeistään Margen pieruvitsi laskee pisteitä roimasti.

Täytyy tosin myöntää, että herrat Gibson ja Simpson ovat silti hyvä parivaljakko. Homerilla on lukuisia naurettavia ehdotuksia elokuvaan/elokuvaksi, joista parhaimmat ovat ehdottomasti pälyilevä koira ja haamu joka voittaa lotossa! :D Myös Robert Downey Jr. ammuskelemassa poliiseja, ja Bartin kommentti: "En näe kameroita" on yksi loistava klassikko.

Mutta mitkään irtonaurut eivät pelasta heikohkoa juonta, joten arvosana olkoon 7

Monorail:

--- Lainaus käyttäjältä: Gabbo - 05.03.15 - 12:51 ---Jaksoarvostelu: 11x1 - Mr. Simpson menee Hollywoodiin

--- Lainaus päättyy ---
Tästä se lähtee se julkkisjaksojen synkkä aikakausi. Tähän asti ollaan oltu tasolla "jotain tapahtuu, julkkiksia tulee mukaan kuvioihin, ihan hyvä jakso", nyt lähdetään suuntaan "julkkis tapahtuu, Simpsonit tulee mukaan kuvioihin, haistakaa kakka". Tässä jaksossa nyt sentään on paljon hyviä vitsejä, mutta eihän tuossa juonessa ole päätä eikä häntää.  >:(/5 on minun arvioni.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta