Simpsonit > Jaksot – kausikohtainen keskustelu

9. esityskausi

(1/14) > >>

Sami:
9. esityskausi (1997–1998)
Tässä ketjussa käydään keskustelua Simpsonien yhdeksännestä esityskaudesta. Mitä pidät kaudesta kokonaisuutena? Mitkä ovat kauden parhaat, mitkä huonoimmat jaksot? Tahdotko sanoa jotain muuta kaudesta?

Voit myös kirjoittaa arvosteluja kauden jaksoista. Tarpeeksi hyvin kirjoitetut arvostelut linkitetään kyseisen jakson esittelyyn Simpsonit.orgissa. Hyvä arvostelu on huolellinen, kattava ja kunnolla perusteltu. Ohjeita ja vinkkejä arvostelun kirjoittamiseen on täällä.

Keskustelu saattaa sisältää spoilereita. Tätä edemmäs ei siis kannata lukea, jos ei halua tietää yksityiskohtia jaksojen juonista.

Kauden jaksot
* 1. Hätä ei lue lakia
* 2. Rehtorin kahdet kasvot
* 3. Saksofonin tarina
* 4. Kauhujen talo, osa 8
* 5. Mies ja pyssy
* 6. Valmentajan poika
* 7. Kaksi rva Nahasapeemapetilonia
* 8. Enkelinäyttely
* 9. Kaksi totuutta
* 10. Jouluvaras
* 11. Simpsonin laulava perhe
* 12. Työni on huvini
* 13. Homer hurmahenki
* 14. Haaksirikko
* 15. Koomikon paluu
* 16. Rikos ja rakkaus
* 17. Perimä pelottaa
* 18. Avain onneen
* 19. Maailman merille
* 20. Biljoonan dollarin seteli
* 21. Perheen ankkurit
* 22. Homer ja roskakuskit
* 23. Kukkulan kunkku
* 24. Missä Lisa?
* 25. Marge, eletään vaarallisesti!

Finnish Simpson:
Jaksoarvostelu: 9x1 - Hätä ei lue lakia

9. tuotantokausi alkaa mielestäni melko hienolla pläjäyksellä. Barney siis lainaa Homerin autoa juopottelutarkoitukseen, ja viikkojen kuluttua kyseinen auto löytyy keskeltä New Yorkia, World Trade Centerin juurelta, mukava nippu parkkisakkoja lasissa.

Sen enempää spoilaamatta, tämä jakso on mahtava Homerin osalta. Homer odottaa kiireisenä että joku tulisi avaamaan auton rengaslukon.. Samalla tulee sitten nälkä, ja jano, ja loppujenlopuksi tarve "heittää vettä".
Ja "vettä heittäessä" tulee tietenkin se parkkipirkko auton luokse. Tässä on jakson ehkä hienoin vitsi, kun korkeassa pilvenpiirtäjässä ollessaan Homer vaan huudahtaa sen tutun "D'oh!"insa niin että se kaikuu koko rakennuksessa.

Mutta muitten perheenjäsenten sivuroolit oli pienimuotoinen pettymys. Kiertely New Yorkin kuuluisimmissa kortteleissa.. Itse olen sitä mieltä että hyvät käsikirjoitukset/juonenkäänteet/roolit on hyviä, jos niistä jää jotain mieleen. Mutta tästä ei jäänyt mieleen mitään.

Arvosanaa en tälläkertaa anna. Lyhennettynä: Homerin toilailut oli hyvä esimerkki "Simpsonien kultakaudelta", sivuroolit olisi kaivanneet hiomista. (Tosin, mielipide voisi muuttua jos tämän jakson näkisi lähiaikoina uusiksi?)

Finnish Simpson:
Jaksoarvostelu: 9x19 - Maailman merille

Jakso jossa siis Homer ja kumppanit siirtyvät laivaston leipiin. Yksi lempijaksoistani. Heti alun sohvakohtaus oli hyvin keksitty, liitutauluteksti "My butt does not deserve a website".
Sitten tuo sohvakohtaus oli mahtava.. Nostalgisuudellaan tuli jotenkin mieleen vanhat Pink Panther - piirretyt. Johonkin muuhunkin piirrettyyn(tai klisheeseen) tuo taitaa viitata, oikaiskaa joku jos tiedätte.

Jaksossa on paljon kohtia jotka saavat hymyn huulille, ensimmäisenä taitaa tulla tuo Homerin valojen taputus ja sitten kun kyseinen kikka ei toimi, hän heittää sen pöytälampun raivoissaan ulos ja toivottaa yöt.

En jaksa kaikkia hyviä(tai naurettavia) kohtia listata, mutta mainitaan nyt pari vielä. Yksi jolle hymyilen on "Miehistön laulama ikivanha merimieslaulu", eli hieman homohtava Village Peoplen In The Navy(kyseinen yhtyehän tanssii ydinsukellusveneen kannella (ja Smithers myös) ja lopulta hukkuvat, pisteet siitä idean keksijälle).
Tai sitten Moen kissan halailu ja sitten "Mitä ihmettä te toljotatte?!". Perus piruilua Simpsoneissa. Näille kahdelle kohdalle saa nauraa makeasti.

Bartman - tanssi oli sitten ainoa kohta jossa teki mieli heittää kaukosäädin ikkunasta ulos. Kuten Ralph sanoi "Tuo on niin 1991-lukulaista".
Sümma sümmarum..Jos 10 pitäisi antaa, koko jakson pitäisi olla täydellinen. Mutta, viimeisen kohdan perusteella annetaan arvosana 9.

Monorail:
Olen katsonut tämän kauden nyt uusintoina DVD:ltä ja ei kaduta yhtään. Tällä kaudella on monta hyvää jaksoa ja oikeastaan vain yksi kehnohko, Simpsonien laulava perhe. Se ei liiallisen musiikin takia viehätä, eikä nuo kokoomajaksot mitään hirveän huikeita ylipäätänsä olekaan.

Suosikkini ovat Hätä ei lue lakia, Mies ja pyssy, Kaksi totuutta ja Biljoonan dollarin seteli. Kaikkiin valintoihin on syynsä. Homerin viha New Yorkia kohtaan on hauskaa katseltavaa. Jakson Mies ja pyssy juoni on hyvä ja hauskoja kohtia on, mainittavana kun Homer istuu tuolissa ja ohi kulkee kaikkea "ammuttavaa". Marge kiinteistönvälittäjänä on hyvä idea, ja minun silmissäni jakso saa lisäpointseja hienon hahmon, Lionel Hutzin, viimeisten puheroolien takia. Biljoonan dollarin seteli on myös hieno idea.

Muut jaksot ovat joko hyviä tai kelvollisia. Hyvä kausi, omassa kausirankingissäni ehkä 8. sijalla. Mikä   on hyvä sija, kun sitä edellä on legendaariset 2-8.

Mr. Plow:
Jaksoarvostelu: 9x12 - Työni on huvini

Jakson juoni ei taas päätä huimaa. Homer ja Bart työskentelevät tivolissa Bartin töppöilyjen takia ja menettävät renkaanheittokojun poliiseille. Tästä hyvästä he majoittavat kojun omistajat kotiinsa ja siitä ongelmat vasta alkavat.
Homerin ja Clancy Wiggumin kohtaamiset ovat legendaarisia ja ehdottomasti jakson parasta antia. Kohtaus, jossa äitiinsä leipääntynyt Seymour Skinner alkaa havitella jonkin sortin teräasetta, on ehkä vähän kyseenalainen mutta hauska.
Loppuratkaisu onnistui yllättämään ensimmäisellä katsomiskerralla, nykyään se tuntuu väsähtäneeltä. Oli kuitenkin kivaa, että talo saatiin pelastettua nimenomaan Homerin idean ansiosta. 
Kaiken kaikkiaan jakso oli aika peruskauraa parista huippuhetkestä huolimatta. Arvosanaksi annan 7 1/2.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta