Kirjoittaja Aihe: 8. esityskausi  (Luettu 12259 kertaa)

Vs: 8x15: Homerin fobia
Vastaus #15 02.02.13 - 21:41

Täytyypi olla samaa mieltä Mr. Plowin kanssa. Tunnustusta voisin antaa esimerkiksi siitä että jakso käsittelee ehkä jokseenkin arkoja aiheita tv:ssä, eli homoutta ja homofobiaa.

Nähdäänhän tässä myös hieno osoitus siitä, että Homer on kuin onkin hyvä isä, kun suojelee poikaansa porojen iskuilta.

Tuota ekaa en tullut edes ajatelleeksi. Toista kohtaa yritin jollain "järkevällä" tavalla kirjoottaa mutta en keksinyt.

Jaksoarvostelu: 8x25 - Lisan oma sota
Vastaus #16 11.02.13 - 20:39
Jaksoarvostelu: 8x25 - Lisan oma sota

Jaksossa on aiheena.. miten sen nyt selittäisi. Lisa päättää vapaaehtoisesti käydä sotilasakademian ja haistattaa pitkät ennakkoluuloille että naispuoliset ihmiset eivät kestäisi tätä koulutusta. Bart taas joutuu tänne kepposensa takia.
Juoni on tästä ennakkoluulojen/pelkojen rikkomisesta juurikin hyvä.

Jaksossa nähdään ehkä Bartin suurin kepponen tähänmennessä, josta annettava plussaa. Myös Bartin "kolme neljästä" on ehkä jakson paras vitsi, etenkin kun huomaa mihin se "ohimennyt" laukaus osui.

Miinuksia.. Ei tule. Ei jäänyt juurikaan mitään huonoa kohtaa mieleen, kaikki jollain tavalla positiivisia.

Summasummarum: Hyvä lopetus kaudelle 8. Ei niin mieleenpainuvia läppiä tai hauskoja kohtia, mutta ei mikään pohjanoteerauskaan. Enemmänkin tunnetason jakso kuin hirvittävä huumoripläjäys.

Jaksoarvostelu: 8x12 - Lunta tupaan
Vastaus #17 13.05.13 - 15:52
Jaksoarvostelu: 8x12 - Lunta tupaan

Päätin valita tämän jakson tarkasteltavaksi, sillä siinä on mielenkiintoinen juoni, joka tempaa mukaansa.

Jos nyt oikein ymmärsin, jakson ideana on, että Mr. Burns järjesti kilpailun voimalan työntekijöiden yhteistyön parantamiseksi. Työntekijöiden mennä pareittain kilpaa metsänvartijan majalle, ja se joka tulisi viimeisenä, erotettaisiin. Homer tietysti lähtee leikkiin mukaan, mutta ottaakin koko perheensä mukaan.

Matkalla majalle tapahtuu kaikenlaista ja Burns ja Homer huijaavat ja pääsevät ensimmäiseksi perille. Siinä on hyvä esimerkki siitä, miten epärehellinen Burns voi olla. Homer taas suostui hänen ehdotukseensa, koska ei muutenkaan ajattele tekojensa seurauksia. Muun perheen touhut taas ovat täysin yhden tekeviä. Samalla Smithers marmattaa koko ajan, että hänen osaltaan kilpailusta tulikin epäreilu, hän joutui olemaan ilman paria.

Metsänvartijan majassa Burnsilla ha Homerilla menee kaikin puolin mukavasti, ja kaverit rennosti. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun iskee muutama lumivyöry, joista osa on Homer syytä. Burns suuttuu tästä ja niin yhteiselo muuttuu ikäväksi ja eripuraiseksi. Jos tätä osuuttaa jaksosta pitäisi kommentoida, niin Homerin hölötys väärään osoittaa taas kerran kuinka tyhmä hän on.

Jaksossa panin myös merkille Lennyn ja Carlin riidan, joka alkoi jo heidän matkalle lähtiessään. Kyseinen riita vain jatkui ja jatkui koko kilpailun aikana. Yleensähän he ovat parhaat ystävykset, mutta tällä kertaa heidän välejään hiersi jokin seikka.

Parhaita kohtia tässä on mielestäni se, kun Burn ja Homer tekevät lumiukot ja antavat omat vaatteensa niille. Myös miesten harhakuvitelmat omista armeijoistaan on parhaimmistoa. Burns pelästyi, kun homerilla on apunaan poliittisia voimia. Parhaisiin kohtiin kuuluu myös lopputekstien pätkä, missä kilpakumppanukset naureskelevat ja tuijottavat toisiaan vihaisesti vuorotellen.

Mielestäni tämä on kahdeksannen parhaita ja mielenkiintoisimpia jaksoja.

Arvosanaksi annan tälle 9/10

Jaksoarvostelu: 8x11 - Rikolliset rinkelit
Vastaus #18 26.02.15 - 18:18
Jaksoarvostelu: 8x11 - Rikolliset rinkelit

Marge potkitaan ulos sijoittajanaisista ja hän päättää perustaa oman yrityksen. Hän kokeileekin siipiään rinkelibisneksessä, mutta yritys ei ota menestyäkseen. Lopulta Homer päättää auttaa vaimoaan hädässä ja turvautuu mafian apuun.

On aina mukavaa nähdä Marge töissä, eikä aina vain kotiäitinä ja rinkelimyyjä on kieltämättä omaperäinen ratkaisu. Lopuksi Homer ehkä riistää jakson uskottavuutta pyytäessään mafiaa eliminoimaan mahdolliset kilpakumppanit, vaan väliäkö hällä, tämä oli hauska käänne. Mukiinmenevä jakso, muttei kauden parhaimmasta päästä. Äänivierailija Jack Lemmon istuu jaksoon hyvin, Joe Mantegnaa tietenkään unohtamatta.

Jaksossa nähdään yksi ehdoton klassikkovitsi, joka ei ehkä enää tule yhtä äkkiarvaamatta kuin ensimmäisillä kerroilla. Siitä huolimatta Cletuksen lapsikatraan kutsu syömään on oiva vitsi. Nimiä kertyy huudetuksi monta kymmentä. Toinen hyvä vitsi on mielestäni baseball-pelaaja Whitey Fordin taintuminen rinkelisateeseen. Samantapainen vitsi nähtiin muuten myös jaksossa 'Ulvovat kilometrit'.

Laitetaan arvosanaksi vaikkapa 7½/10

Vs: 8. esityskausi
Vastaus #19 31.08.15 - 19:08
Jaksossa "Luotainen valinta" (Homer they fall) Moe sanoo että naisia oli viimeksi baarissa vuonna 1979, silti baarissa on monesti naisia.