Simpsonit > Jaksot – kausikohtainen keskustelu

7. esityskausi

(1/5) > >>

Mikko:
7. esityskausi (1995–1996)
Tässä ketjussa käydään keskustelua Simpsonien seitsemännestä esityskaudesta. Mitä pidät kaudesta kokonaisuutena? Mitkä ovat kauden parhaat, mitkä huonoimmat jaksot? Tahdotko sanoa jotain muuta kaudesta?

Voit myös kirjoittaa arvosteluja kauden jaksoista. Tarpeeksi hyvin kirjoitetut arvostelut linkitetään kyseisen jakson esittelyyn Simpsonit.orgissa. Hyvä arvostelu on huolellinen, kattava ja kunnolla perusteltu. Ohjeita ja vinkkejä arvostelun kirjoittamiseen on täällä.

Keskustelu saattaa sisältää spoilereita. Tätä edemmäs ei siis kannata lukea, jos ei halua tietää yksityiskohtia jaksojen juonista.

Kauden jaksot
* 1. Kuka ampui johtajan? (osa 2/2)
* 2. Lapsitähti
* 3. Huostaanotetut
* 4. Bart myy sielunsa
* 5. Lempilammas
* 6. Kauhujen talo, osa 6
* 7. Läski-Homer
* 8. Homerin äiti
* 9. Bobin poksahdus
* 10. Menneitä muistellen
* 11. Bartin lankeemus
* 12. Homerin joukkue
* 13. Kurjat naapurit
* 14. Parempi ihminen
* 15. Paljastaja-Bart
* 16. Lisa, kuvainraastaja
* 17. Turpiin ja onnea
* 18. Väkivaltaa, väkivaltaa
* 19. Kala nimeltä Selma
* 20. Tien päällä
* 21. 22 tarinaa
* 22. Sotasaalis
* 23. Muukalaiset kuriin
* 24. Kanuunanruokaa
* 25. Lisan uusi minä

Vince_Simpson:
Jaksoarvostelu: 7x7 - Läski-Homer

Mitä jakson suomenkieliseen nimeen tulee, en tykkää. Se on suomeksi sanottuna loukkaava. On silti myönnettävä, että se kertoo asian jakson idean todella hyvin.

Mielestäni hauskimpia vitsejä kohdat, missä Homer laittoi sen linnunkuvatuksen vahtimaan ydinvoimalan turvallisuutta ja osti sen kaftaanin. Oli naurettavaa syyttää "nyökkäävää" lintua, vaikka hän itse oli syyllinen koko ikävään ydinuhkaan. Itse asiassa parasta tuossa kohtauksessa oli kuitenkin Homerin suhtautumineen asiaa (paniikki), "nyökkäävä" lintu ja vakavan asian tarkasteleminen Simpsoneille omimmalla tyylillä. Tuossa toisessa kohtauksessa nauratti se, miten Homer teki itsestään nauranalaisen. Ikään kuin hänen lihavuutensa ei olisi riittänyt. Mutta juuri tämän kaltaiset kohtauksethan Homerissa parasta onkin.

Noiden lisäksi myös loppu puhuttelee paljon. Tälle jaksollehan suunniteltiin loppu, missä Homer katuu lihavuuttaan, mutta jota ei kuitenkaan valittu. Onneksi. Tosi elämässähän tuollainen olisi järkevää, mutta Simpsoneissa sellainen ei oikein purisi. Tämä jaksoon kuuluva loppu on mielestäni juuri sopiva hauska ja viihdyttävä. Eivätkä Homerin pelastustoimet olisi onnistuneet ilman, että hän olisi tuhdissa kunnossa. Sitä paitsi kohtauksen eräänlainen suola on, kun Mr. Burns sai lattaa Homerin kuntoilemaan. Sille nauraa joka ikinen kerta. Myös Bart sai sanoa oman hauskan kommenttinsa, joka on juuri passelia Simpsonit-komiikkaan (minusta) ja hymyilyttää aina.

Uskallan sanoa tämän tyydyttäväksi ja melko hauskaksi jaksoksi, sillä jotain tästä puuttuu. En laskisi tätä klassikkojaksojen parhaiden joukkoon.

7- kouluarvosanalla, asteikolla 4-10.

Monorail:

--- Lainaus käyttäjältä: Vince_Simpson - 14.12.12 - 11:00 ---Jaksoarvostelu: 7. Läski-Homer

Mielestäni hauskimpia vitsejä kohdat, missä Homer laittoi sen linnunkuvatuksen vahtimaan ydinvoimalan turvallisuutta ja osti sen kaftaanin. Tuossa toisessa kohtauksessa nauratti se, miten Homer teki itsestään nauranalaisen. Ikään kuin hänen lihavuutensa ei olisi riittänyt. Mutta juuri tämän kaltaiset kohtauksethan Homerissa parasta onkin.

--- Lainaus päättyy ---

Samaa mieltä, nuo 2 kohtausta oli hauskoja. Mitä hyviin vitseihin tulee, hyvä oli myös tuo missä tietokone sanoo: press any key ja Homer tietenkin murjaisee: Where is the "any" key? Tuo Homerin tyhmyys nostattaa aina hymyn huulille.

Ja Homerin ideassa lihottaa itsensä niin lihavaksi, että pääsisi tekemään töitä kotona, on jotain niin typerää, ja kun vielä Dr. Nick Riviera saapuu paikalle auttamaan Homeria tässä hänen unelmapainon hankkimisessa, on hieno juoni taattu.

Minusta tämä onkin yksi seiskakauden parhaista ellei jopa paras juuri noiden vitsien ja tuon juonen takia.

Vince_Simpson:
 :doh: Unohdin täysin tuon Dr. Nick-kohtauksen, miten mä nyt sen menin unohtamaa? Se on tosiaan hauska lisä. Ja vielä siksi, että Bart ajatteli samaan tapaan kuin tuo "huijaritohtori". Hauska juttu tosiaan se paperin tekeminen läpinäkyväksi rasvaisella ruoalla.

Hymyilin kyllä tuollekin "any key"-jutulle. Mutta siitäkään huolimatta tuo jakso on vain tyydyttävä. Saatan olla turhan vaativa, mutta oikeastaan se on vain sitä, että tiedän mitä haluan Simpsoneilta.

Mikko:
Jaksoarvostelu: 7x3 - Huostaanotetut

Huostaanotetut on yksi useimmin katsomistani Simpsonit-jaksoista. Olen nähnyt sen lähemmäs kymmenen kertaa. En ole vieläkään kyllästynyt yksittäisiin kohtauksiin: luksusautoa koeajavaan "kreivi Homeriin", Simpsonien sekasortoisiin kotioloihin, paremmiksi vanhemmiksi opettavaan kurssiin...

Parasta jaksossa on kuitenkin umpitylsä ja kiihkouskovainen Flandersien perhe, jonka luo virkaintoiset lastensuojeluviranomaiset sijoittavat Simpsonien lapset. Se, mikä Flanderseille on tavallista perhe-elämää, on Simpsoneille täyttä helvettiä. Flanderseilla syödään kurkku-raejuustonachoja, vältellään telkkarin katsomista, pelataan Raamattu-visaa ja mennään nukkumaan seitsemältä.

Jakso huipentuu kohtaukseen, jossa Ned Flanders päättää kastaa Simpsonien lapset. Homer ei moista hyväksy, ja toimintatähden tavoin hän heittäytyykin viime tingassa paikalle estämään vääryyden.

Jakson keskiössä on yhtä pitävä Simpsonien perhe, mutta tätä ei alleviivata liialla tunteilulla, vaan enemmänkin roiseilla vitseillä. Tämä lähestymistapa on minusta aina toiminut Simpsoneissa paremmin. Välillä voi sitä nyyhkyttelyäkin olla, mutta paremmin sarjan parissa viihtyy itsensä kipeäksi hirnuen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta