Simpsonit > Jaksot – kausikohtainen keskustelu

4. esityskausi

(1/8) > >>

Mikko:
4. esityskausi (1992–1993)
Tässä ketjussa käydään keskustelua Simpsonien neljännestä esityskaudesta. Mitä pidät kaudesta kokonaisuutena? Mitkä ovat kauden parhaat, mitkä huonoimmat jaksot? Tahdotko sanoa jotain muuta kaudesta?

Voit myös kirjoittaa arvosteluja kauden jaksoista. Tarpeeksi hyvin kirjoitetut arvostelut linkitetään kyseisen jakson esittelyyn Simpsonit.orgissa. Hyvä arvostelu on huolellinen, kattava ja kunnolla perusteltu. Ohjeita ja vinkkejä arvostelun kirjoittamiseen on täällä.

Keskustelu saattaa sisältää spoilereita. Tätä edemmäs ei siis kannata lukea, jos ei halua tietää yksityiskohtia jaksojen juonista.

Kauden jaksot
* 1. Kymmenen plus
* 2. Primadonna
* 3. Kerettiläinen keskuudessamme
* 4. Kauneuskilpailut
* 5. Kauhuja kerrassaan
* 6. Rangaistus
* 7. Susi ihmiselle susi
* 8. Syömäkone
* 9. Ystävä hädässä
* 10. Lisan ensimmäinen sana
* 11. Pumppu pettää
* 12. Joko säteilee
* 13. Selman valinta
* 14. Isoveli
* 15. Rakastan Lisaa
* 16. Oluetta, ole oluetta
* 17. Lisan hampaat
* 18. Silliä ja kuravettä
* 19. Palkitut
* 20. Pieksäjäispäivä
* 21. Telkien takana
* 22. Gabbo vai Hassu?

Vince_Simpson:
Mielestäni tämä 4. esityskausi on yksi parhaista. Olen saanut sen jälleen kerran katsottua läpi ja se oli suorastaan iloinen kokemus, paljon naurua mahtui mukaan, mutta myös surullisia tuntemuksia. Parhaina hetkinä fiilis on ihan katossa. Kaiken lisäksi kausi paranee loppua kohti.

Yritän tässä nyt mainita lempijaksoni (joka onkin varsin haastavaa) ja kommentoida ne:

Kamp Krustyssa harmittaa se kun Bart ja Lisa kokevat ikäviä asioita Krustyn leirillä, ja kaiken kukkuraksi itse koomikkokin on poissa, mikä vain lisää heidän kurjaa oloaan. Onneksi kaikki muuttuu kuitenkin paremmaksi.

Homer The Heretic on klassikkojaksojen aatelisia. Nerokas juoni, viihdyttävyys, Homerin ja pastori Lovejoeyn hauska keskustelu sekä Homerin selviytyminen tulipalosta luovat oman kiinnostavuutensa jaksoon. Tämä jakso ei huonone ikinä.

Treehouse Of Horror III... Ihme kyllä tykkään näistäkin yhtä paljon kuin normi jaksoistakin. Näissä omat tunnelmansa ja koukkunsa. Tässä kauhujaksossa on omat hienoutensa, ja yksi niistä on mainio viittaus King Kongiin. Se onkin paras ja toimivin kauhupätkä koko kauhulyhäreiden kolmikossa.

New Kid On The Block on neljännen  kauden jaksoista ikimuistoisimpia. Bart löytää unelmiensa tyttöystävän, joka liikkuukin Jimbon kanssa, ja Bart ei katso sitä hyvällä. Hänen juonen Jimboa vastaan on nerokas; soitto Moen kapakkaan ja pilailu tämän kustannuksella. Moen puuttuminen kuvioihin tekee jaksosta hauskan.

Mr. Plow on tällä kaudella kivoimpia ja mieluisimpia jaksoja, Homer saa hetkisen maistaa menestystä ja tienaakin ihan mukavasti. Ikävää tässä on, että Homer ja Barney kilpailevat toisiaan vastaan.

Lisa's First Word Ei sinänsä ole kummoinenkaan, mutta kertoohan se minkälaista elämä Simpsonien perheessä oli ennen kuin Lisa syntyi. Lisäksi jaksossa on tunnetta mukana. Bartin ystävänä hänen kujeensa ovat viihdyttävää seurattavaa. Myös Homer loisti, tuomalla oman persoonallisuutensa hauskasti esiin.

Homer's Triple Bypass on jakso, joka jäi mieleeni juuri Homerin kolmen sydänkohtausten takia. Mielestäni on kamalaa pilailla tuollaisen asian kustannuksella. Ymmärrän, että kyseessä piirrossarja, mutta siltikin se on julmaa. Homerin kaameat kokemukset koskettavatkin tässä jaksossa. Ja onpa jaksossa myös paras näkemäni Dr. Nick-kohtaus. Juuri Dr. Nick onkin yksi lempihahmoistani. Tohelo ja kyseenalainen lekuri, kun sattuu olemaan.

Marge VS. The Monorail on juoneeltaan niin ainutlaatuinen, nerokas ja viihdyttävä, että ansaitsee paikkansa listallani. Homer loistaa tässä jaksossa kuin tähtitaivaan kirkkain tähti. Myös Monorail-hankkeen turhuus on jakson valtteja.

Duffless on tällä kaudella niitä mieleisiäni Homer-jaksoja. Jotenkin hänen olueen liittyvän kohelluksensa ja edesottamukset kiinnostavat (olenhan itsekin oluen ystävä). Tässäkin juoni on loistavasti ja vahvana esillä.

Last Exit To Springfield on mainio jakso, Mr. Burnsista kun puhutaan. Tässä jaksossa hän on aika ilkeä ja, mutta samalla myös koominenkin. Lisa taas ei yleensä kosketa lainkaan, mutta tässä hän tekee eräänlaisen poikkeuksen, eihän ole helppoa elää jos joutuu olemaan huonon hammashuollon urhina. Varsinkin lapsille se on vaikeaa. Jaksossa on vieläpä hieno viittaus vuoden 1989 Batman -elokuvaan, joka tuo minulle monia hyviä muistoja.

The Front... En yleensä diggaa Tikku ja Takku-jutuista, mutta tämä on jotenkin hauska, kun Bart ja Lisa keksivät toimivan käsikirjoituksen ja kaiken lisäksi siihen tarvitaan Abe Simpsonia avuksi. Ja tuleepa tässä selväksi sekin, mitä mieltä vanhat ihmiset voivat olla tuon kaltaisista piirretyistä.

Marge In Chains on siitä erikoinen ja kehtova stoori, että Marge joka ei yleensä tee mitään rikollista, joutuukin varkaudesta vankilaan - tiestysti oikeusistuimen kautta. Hän on yksi niistä, jotka eivät Lisan ohella kiinnosta lainkaan, mutta tässä hänen kokemuksensa tekevät poikkeuksen. Tarvitseehan perhe häntä. Jaksossa parhaita puolia on myö Mr. Lionel Hutzin läsnäolo.

Krusty Gets Kancelled tekee Krustyn kohdalla jännän poikkeuksen, sillä yleensä hän on vain koomikko ilman mitään muuta kiinnostavaa koukkua, mutta tässä jaksossa hänen ahdinkonsa liikuttaa. Onneksi Bart ja Lisa rientävät apuun. Lisäksi on hauska nähdä, että Gabbo syrjäytetään. Vaikka ei Krustykaan ole lemppareitani, on hän sentään parempi viihdyttäjä kuin tuo surkea ja rääväsuinen muovirämä.

Edit: Kirjoitusvirheet korjattu ja kappalevälit lisätty.

Monorail:
Jaksoarvostelu: 4x12 - Joko säteilee

Joko säteilee, englanniksi Marge vs. the Monorail on oma ehdoton suosikkini kaikista Simpsonit-jaksoista. Tämä jakso tarjoaa kaikkea mitä kriteerin "huikea" jakson täytyy sisältää: loistava juoni, hyvää huumoria, mieleenpainuvia kohtauksia ja hauskoja repliikkejä.

Jaksossa siis Springfield ostaa lipevältä myyntimieheltä Monorailin eli yksiraiteisen junan, jonka rakentamisessa säästellään ja kuski Homer joutuu vaaraan.

Mitä repliikkeihin tulee, tässä jaksossa on muutama hyvä:
-Donuts. Is there anything they cant do? -Homer
-Does whiskey count as beer? -Homerin vastaus televisiolle jossa kysytään onko menossa illan kolmas olut
-Homerin ja Margen keskustelu jossa Marge kertoo että hänellä olisi joku joka voisi auttaa

Mieleenpainuvin kohtaus on Lyle Lanleyn Monorail-biisi. Oikeastaan koko jakso on mieleenpainuva. :)

Vitsejä tai huumoria löytyy sen verran ettei jaksa edes luetella eli siitä ei mielestäni ole pulaa.

Ja juoni. Tässä Conan O'Brienin kirjoittamassa jaksossa juonessa on jotain ihmeellistä. Hämäräperäinen hanke on kiehtova ja Simpsonien perheen sekaantuminen siihen on jakson ydin. Juoni kulkee hyvin kokoajan. Ei siis mitään moittimista.

Suosikkijaksonani annan arvosanana puhtaan 10/10. Huikaiseva jakso.

Monorail kiittää ja kuittaa.

Mikko:

--- Lainaus käyttäjältä: Monorail - 15.11.12 - 22:30 ---Suosikkijaksonani annan arvosanana puhtaan 10/10. Huikaiseva jakso.

--- Lainaus päättyy ---

Jotenkin osasin tuon arvatakin nimimerkkisi perusteella :) Lähentelee kyllä itselläkin kymppiä kyseinen jakso.

Vince_Simpson:

--- Lainaus käyttäjältä: Mikko - 18.11.12 - 12:09 ---
--- Lainaus käyttäjältä: Monorail - 15.11.12 - 22:30 ---Suosikkijaksonani annan arvosanana puhtaan 10/10. Huikaiseva jakso.

--- Lainaus päättyy ---

Jotenkin osasin tuon arvatakin nimimerkkisi perusteella :) Lähentelee kyllä itselläkin kymppiä kyseinen jakso.

--- Lainaus päättyy ---

Sama täällä, antaisin itsekin tälle 9:n tai 10:n. Se ankkurikohtaus oli kova, kauhea railo tuli autotiehen. :D

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta