Simpsonit > Jaksot – kausikohtainen keskustelu

6. esityskausi

(1/4) > >>

Sami:
6. esityskausi (1994–1995)
Tässä ketjussa käydään keskustelua Simpsonien kuudennesta esityskaudesta. Mitä pidät kaudesta kokonaisuutena? Mitkä ovat kauden parhaat, mitkä huonoimmat jaksot? Tahdotko sanoa jotain muuta kaudesta?

Voit myös kirjoittaa arvosteluja kauden jaksoista. Tarpeeksi hyvin kirjoitetut arvostelut linkitetään kyseisen jakson esittelyyn Simpsonit.orgissa. Hyvä arvostelu on huolellinen, kattava ja kunnolla perusteltu. Ohjeita ja vinkkejä arvostelun kirjoittamiseen on täällä.

Keskustelu saattaa sisältää spoilereita. Tätä edemmäs ei siis kannata lukea, jos ei halua tietää yksityiskohtia jaksojen juonista.
Kauden jaksot
* 1. Bartin takaikkuna
* 2. Lisan kilpailija
* 3. Rakkausromaani
* 4. Väkivallan kolkko kutsu
* 5. Kuolleet sielut
* 6. Kauhujen talo, osa 5
* 7. Mikä tyttö
* 8. Lisan liukkaat
* 9. Lapsenvahti ja peto
* 10. Papan ihmelääke
* 11. Lentopelko
* 12. Homer, valittu
* 13. Kolmas lapsi
* 14. Bartin komeetta
* 15. Pelle-Homer
* 16. Bart ja Australia
* 17. Homer, Patty ja Selma
* 18. Neljät hautajaiset ja yhdet häät
* 19. Lisan häät
* 20. Kaksikymmentäviisi pentua
* 21. Pennin venyttäjä
* 22. Taivaalliset jamit
* 23. Hyvä poliisi, huonot housut
* 24. Vanha sitruunapuu
* 25. Kuka ampui johtajan? (osa 1/2)

Monorail:
Eiköhän avata keskustelua tällekin kaudelle.

Arvostan tämän kauden kautta aikain parhaaksi. Minusta tämä ei sisällä yhtään huonoa jaksoa, loistavia kaikki. Jaksot sisältävät myös hupaisia vitsejä ja mieleenpainuvia kohtauksia. Kokonaisuutena todella tasapainoinen kausi.

Mitä jaksoihin tulee, jos muutaman suosikin valitsee niin tulee samalla syyllinen olo että jättää silti jonkun mainion jakson valitsematta.

Mutta omiksi suosikeiksini on noussut Kolmas lapsi, Bart ja Australia, Homer, valittu, Kuka ampui johtajan osa 1 ja Pelle-Homer. Nämä ovat jääneet pyörimään mieleeni huikeiden juonien ja hyvien vitsien/kohtausten ansiosta.

Huonoja jaksoja ei siis ole mutta vähiten hyvä on tuo muistelujakso Rakkausromaani.

Vince_Simpson:
Minustakin tämä on todella hyvä kausi ja vielä laadukaskin, kun ottaa ottaa huomioon jaksojen juonet ja piirrostyylin. Tähän laadukkuuteen voisi lisätä vielä ne vitsitkin. Olen samaa mieltä tuosta, mitä hupaisiin vitseihin ja mieleenpainuviin kohtauksiin.

Minulle ikimuistoiset kohtaukset ovat ainakin jaksoissa Bartin takaikkuna, Lapsenvahti ja peto, Lisan liukkaat ja Kuka ampui johtajan, osa 1.
Lisäksi tähän liittyi hyviä muistoja, löysin Simpsonit TVTV!-kanavalta silloin kun sarja pyöri siellä ja ensimmäinen jakso, mikä teki vaikutuksen oli juuri viimeiseksi mainitsemani.

Ei tuo Rakkausromaani muakaan inspaa, siinä vaan muistellaan ja ollaan romanttisia. Eikä sivuhahmojenkaan osalta tapahdu mitään erikoista.

Gabbo:
Jaksoarvostelu: 6x17 - Homer, Patty ja Selma

Homer lainaa rahaa Pattylta ja Selmalta, mutta pitää asian salassa Margelta. Homerille tuleekin tiukat paikat kun siskokset alkavat pompotella häntä uhaten kertoa lainasta Margelle. Tällä välin Bart joutuu käymään baletti-tunneilla, mutta huomaakin pitävänsä lajista.

Ah, kutoskausi! Huumori kukkii ja juonet loistavat! Jakson tarkoitus on syventää Homerin ja Margen siskojen välejä, ja onnistuukin siinä. Joskin jakson jälkeen heistä ei mitään varsinaisia sydänystäviä tulekaan. B-stoorikin toimii moitteetta ja lopulta Bart uskaltaa jopa paljastaa muulle koululle pitävänsä baletista. Vaikkei tarina yhdistykään B-stooriin, on minusta jakson juonikulku varsin oivaa: Homer joutuu sattuman kautta suorittamaan kuljettajan ajo-korttia juurikin Pattyn ja Selman valvovien silmien alle.

Jo alkuvitsi on takuuvarmaa kutoskautta: Homer huomaa kurpitsojen kysynnän lisääntyneen syystä tai toisesta koko lokakuun ajan. Hän päättelee, että tammikuussa ne ovat varmaan jo kyllin arvokkaita myytäviksi, vaan ei. Jakso vilisee muitakin pikkuvitsejä, jotka saa -jos ei nyt ihan räkänauruihin, niin ainakin hymyn kasvoille. Räkänaurusta puheenollen, jakson paras vitsi oli ehdottomasti Homerin yhtyminen Pattyn ja Selman ilkeään nauruun. Lisäksi rehtori Skinner ei varsinaisesti rohkaise Bartia, kun hän tokaisee ennen baletti-esitystä, että paikalla on kiusaajia muistakin kouluista. Classic!

9/10

Maximate:
Kyllä se kuutoskausi on yksi parhaista. Juurikin noiden vitsien takia. Ja kun lähes kaikki jaksot on yhtä hyviä, ei ole vain muutamaa hauskaa jaksoa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta