Simpsonit > Jaksot – kausikohtainen keskustelu

5. esityskausi

<< < (2/6) > >>

teukkasalama:

--- Lainaus käyttäjältä: Monorail - 16.03.13 - 12:01 ---Jaksoarvostelu: 5x1 - Homerin kvartetti

Homer kertoo Bartille ja Lisalle ajasta, kun hän, rehtori Skinner, Apu ja Barney niittävät mainetta ja kunniaa The Be Sharps -yhtyeessä.

Tämä jakso on menneisyysjakso, joka paljastaa meille katsojille kuinka Homer ja kumppanit olivat aikanaan "suurempia kuin Jeesus". Olen itse menneisyysjaksojen ystävä kaudelle 19 asti, silloin tuli ensimmäinen mielestäni huono menneisyysjakso.

Koko jakso on täynnä musiikkia, musiikkiviittauksia ja -vitsejä. Jakson musiikki on ihan kivaa, esimerkiksi Baby on Board on hyvin tarttuva kappale. 1990-luvun musiikki on minulle yhtä vieras asia kuin lumi saharalaisille, mutta eihän tuo yhtään haittaa, kun jaksossa on kuitenkin toimiva juoni ja hauskuutta.

Erityisenä hauskuutena pidän Chief Wiggumin roolia jaksossa. Hänet hylätään yhtyeestä, mutta silti Wiggum vaan sitkeästi yrittää takaisin remmiin. Tämän kruunaa kohtaus, jossa Wiggumia pilkataan televisiossa, ja hän ärsyyntyneenä ammuskelee televisiotaan, ja vaimo Sarah vieressä valittaa "käytä kaukosäädintä".

Yksi mukava kohtaus on, kun Barney laulaa vessan lattialla kuin mikäkin oopperalaulaja, ja uutta jäsentä etsivä The Be Sharps ottaa hänet mukaan. Mukava nähdä rakastetun juoppo-Barneyn omaavan yllättävän lahjakkuuden.

Sitten tulee hauska osa tarinasta, kun alamäkeen mennyt yhtye mainostaa lauluissaan lääkemömmöä ja Barney vie heidän musiikin "oudoille, uusille poluille". Jotenkin tämä tuo mieleen Simpsonien tason laskun, nykyään kuljetaan välillä niin oudoilla poluilla että hellurei.

Ja jakso loppuu siihen, kun tarinan kertonut Homer kokoaa yhtyeensä Moen baarin katolle. Mieleenpainuvan lopun täydentää ihmiskärpänen ja ihmisiä huijaava lehtipoika.

On se vaan kova se Simpsonien kulta-aika, ei siitä mihinkään pääse. Väitän tätä jaksoa jopa todella pidettyä Cape Fearia paremmaksi. Täysi 10.

--- Lainaus päättyy ---

Olipas se hienosti kirjoitettu. Iso käsi sinulle. Homerin musiikkiuraan liittyi se Sadgasm,joka on ristiriitainen tähän jaksoon verrattaessa.  Se Baby on board,sekä Goodbye my Coney island olivat huippukappaleita. Oikeastaan tässä ei ole mitään turhaa.

homersimpsondoh:

--- Lainaus käyttäjältä: Monorail - 23.01.13 - 13:54 ---Jaksoarvostelu: 5x6 - Margen pakomatka

Margen pakomatka (Marge on the Lam) kertoo Margesta, ja hänen ystävystymisestä naapurin Ruth Powersiin. Tämä tarina ei tarjoa minulle mitään erityisen huikeaa spektaakkelia, mutta yksi toinen asia tässä jaksossa on suuuuuren maininnan arvoinen. Nimittäin huumori.

Margen pyytäessä Homeria balettiesitykseen tapahtuu ensimmäinen hauska kohtaus. Homerin mielikuva baletista. Homer ajattelee miniautolla ajavaa karhua ja hyräilee samalla jonkinlaista sirkussävelmää. Ei voi olla nauramatta.

Sitten balettiin lupautunut Homer joutuu onnettomuuteen. Ei mihinkään kolariin, vaan Homer onnistuu saamaan molemmat kätensä välipala-automaatteihin. Palokunta tulee paikalle ja nolo päätös hauskuuttaa, Homerilla oli kädet tiukasti nyrkissä tavoittelemansa tuote nyrkin sisällä.

Seuraava hauskuus on lapsenvahti Lionel Hutz, aka Miquel Sanchez, aka tri. Nguyen van Tcoch. Hahmo on kerrassaan hulvaton tässäkin jaksossa.

Ja jakso tavallaan huipentuu ajojahtiin, jossa Homer ja Chief Wiggum jahtaavat Margea ja Ruthia. Tässö mieleenpainuva kohtaus on, kun Homer ja Wiggum kuuntelevat ja laulavat Sunshine, lollipops -laulua (en ole varma laulun nimestä). Samaisen kasetin Ruth oli vahingossa laittanut soimaan.

Juuri noiden mainitsemani kohtausten ansiosta pidän paljon tästä jaksosta. Annan arvosanaksi 9/10.

--- Lainaus päättyy ---

Voi olla että vähän liioittelen, mutta itse olin havaitsevani tuossa jaksossa pientä miesten sortamista.

Esim. Lisa kannustaa katsoessaan TV:stä äitinsä pakomatkaa tätä karistamaan miehiset kahleet ympäriltään, Homer ja Wiggum ajavat vuorelta alas jätekasaan toisin kuin Marge ja Ruth, jotka huomaavat sen ajoissa ja muistaakseni Ruthkin haukkui entistä miestään.

Tämä on yksi asia, minkä takia jopa inhoan tuota jaksoa. Tosin onhan siinä loistavia huumorikohtiakin :D

Gabbo:
Jaksoarvostelu: 5x8 - Partiopojat hukkateillä

Pirtelöhuuruissa ollessaan Bart liittyy partioon. Aluksi hän on jyrkästi tätä vastaan, mutta saatuaan käyttöönsä linkkuveitsen, hänestä tulee täyspäiväinen partiolainen. Homer puolestaan ei tue poikaansa tämän uuden harrastuksensa kanssa.

Yleisesti vitoskausi kuuluu koko sarjan parhaimmistoon, mutta tämä jakso on kyllä kauden heikoimmasta päästä. Tavallaan tuntuu, että Bartin suhtautumista partioon on venytetty liian pitkälle ja kun viimein Bart hyväksyy asian, kuvaan tulee Homer saman ongelman kanssa ja tämä vie jakson loppuun. Jakson on käsikirjoittanut ensimmäistä kertaa yksin Dan McGrath, mutta tällä tuskin lienee vaikutusta asiaan...

Vaikka vitsit eivät ole niin teräviä kuin muissa kauden jaksoissa, voisin tuttuun tapaan nostaa muutamia helmiä esille: neljännen seinän rikkominen on aina yhtä hupaisaa ja Simpsonit ovat tehneet tätä paljonkin. Tällä kertaa Lisa huomauttaa, ettei piirrettyjen tarvitse olla 100% totuudenmukaisia. Samalla hetkellä, Homerin istuessa sohvalla, toinen Homer kävelee heidän ikkunansa ohi.

Homerin törttöilyt kumiveneessä on myös mukavaa katsottavaa. Hän mm. tuhlaa silmittömästi juomavettä jalkojensa pesuun ja ampuu hätäraketillaan mahdollisen pelastuskoneen alas. Ehkä tässä kohtauksessa Homerin tyhmyys on kuitenkin vedetty vähän liian överiksi.

Arvosana: 7/10

SimpSuomTv:
jaksoarvostelu: Margen pakomatka/Marge in law??

Kun Homer ei viennyt Margea balettiin Marge menee naapurin Ruth Powerssin kanssa baleettiin Marge alkaa viettää aikaa tämän Ruth Powerssin kanssa. Homer lähtee viettämään iltaa yksin ja palkkaa Lionel Hutzin lapsenvahdiksi. Homer ja Wiggum jahtaa "rikollisia"

Hyvä jakso Phil Hartman hoiti Lionel Hutz roolin todella hyvin niin kuin aina.
Tässä jaksossa Marge ystävystyy tämän Ruthin kanssa.


jaksossa oli pari hyvää vitsiä:

Wiggum sanoi että tarvitaan takaa-ajo musiikkia niin se laittaa jonku kasetin mistä kuuluu jotain vauvojen laulua.

Lionel Hutz katsoo televisiota lasten kanssa ja sanoo jotain: Katsokaa nuilla asianajajilla on toimistoja pilvenpiirtäjissä ja sihteerejä  ja tuollakin on vyö silkkaa Hollywoodia.

Sitten Marge saa 50 senttiä sakkoa kun ampuu antiikki tölkkejä

annan 8/10

Finnish Simpson:
Heitetäääs piiiiiiiiitkästä aikaa arviota, kun ei nukuta ja sopivasti on eräs albumi kesken soittolistalla.

Jakso nr. 9 eli Homerin viimeiset kiusaukset (The Last Temptation of Homer).

Uskaltaisin väittää et tää on yksi Simpsonien kaikkien aikojen parhaita jaksoja jos jätetään kökkö sivutarina huomioimatta, joka onneksi ei jäänyt kuin parin kohtauksen mittaiseksi. (Bartin likinäkö)
Homer siis saa uuden, naispuolisen aisaparin/kollegan työpisteelleen ja sekös se aiheuttaa vähän Homerille mietittävää parisuhteensa tilasta tai ylipäänsä siitä, mitä tuntemuksia kokee työkaveriaan kohtaan.

Miksi tää on sitten niin hyvä jakso? Noh. Pisteitä nostaa omalla kohdalla ainakin se et tämmöiset fiilikset on olleet itelle tuttuja arkisesta elämästä useammankin kerran. Törmää jonkun kaverin kaverin kautta uuteen, vastakkaista sukupuolta olevaan henkilöön -> pasmat menee sekaisin x määräiseksi ajaksi koska mielessä pyörii illanistujaisten yms jälkeen vain kuinka mukava henkilö hän on. Tästä parhain esimerkki on myös kys. jakson vuoropuhelu Lennyn ja Carlin kanssa jossa he ihmettelevät kuinka on mahdollista että Homer on edelleen kahvihuoneessa, yleensä kun hän ottaa vaan donitsipaketin käteensä ja painuu työpisteelleen takaisin. Homerin vastaus tähän on vaan "Mindy has a motorcycle". Kun joku henkilö pinttyy mieleen niin se pinttyy kans niin vahvasti ettei tärpättikään auta.

Vitsit myös tähän päästooriin liittyen on enemmän kuin hyvin kehitelty. Laulavien kalojen kuoro Homer loves Mindyy ja alaston Lenny-enkeli (+ Carl) saa hymyn huulille. Puhumattakaan epäseksikkäistä ajatuksista. Barney lauleskelemassa bikineissä I dream of Jeannien tunnaria saa aina nauramaan räkäisesti. (...ja myönnän itsekin et tätä tulee käytettyä aika usein kun pitäisi jotain epäseksikästä ajatella). Myös Mr. Burnsin varoitusvalo huonepalvelun tilaamisen suhteen... didn't see that coming.

Tarina päättyy lopulta onnellisesti ja Homer on uskollinen edelleen Margelle, vaikka mikä olisi.

Pisteytys on hankalaa. Antaakko täysi kymppi vai ei. Sivustoori ei uponnut yhtään, mutta se oli onneksi niin lyhyt. Pääjuoni taas oli enemmän kuin hyvin kehitelty.

Ja Michelle Pfeifferin suoritus Mindynä... kuolaan. ja annan täydet 10 pojoa. 10/10.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta