Simpsonit > Jaksot – kausikohtainen keskustelu

3. esityskausi

(1/6) > >>

Sami:
3. esityskausi (1991–1992)
Tässä ketjussa käydään keskustelua Simpsonien kolmannesta esityskaudesta. Mitä pidät kaudesta kokonaisuutena? Mitkä ovat kauden parhaat, mitkä huonoimmat jaksot? Tahdotko sanoa jotain muuta kaudesta?

Voit myös kirjoittaa arvosteluja kauden jaksoista. Tarpeeksi hyvin kirjoitetut arvostelut linkitetään kyseisen jakson esittelyyn Simpsonit.orgissa. Hyvä arvostelu on huolellinen, kattava ja kunnolla perusteltu. Ohjeita ja vinkkejä arvostelun kirjoittamiseen on täällä.

Keskustelu saattaa sisältää spoilereita. Tätä edemmäs ei siis kannata lukea, jos ei halua tietää yksityiskohtia jaksojen juonista.

Kauden jaksot
* 1. Mies vaaleanpunaisessa paidassa
* 2. Totuus ja oikeus
* 3. Ystävä hädässä
* 4. Suosikki
* 5. Voimalan sankari
* 6. Teit' isäin astumaan
* 7. Painajaisia
* 8. Lisan ratsu
* 9. Hyvä isä
* 10. Homerin tuliliemi
* 11. Voimala kaupan
* 12. Ensimmäiset vuodet
* 13. Hätähuuto kaivosta
* 14. Lisan sunnuntait
* 15. Superäiti lomalla
* 16. Kirjeystävä
* 17. Ihmemaila
* 18. Kaksi uraa
* 19. Koira kuoleman partaalla
* 20. Eversti Homer
* 21. Musta leski
* 22. Oton seikkailut
* 23. Kuin Romeo ja Julia
* 24. Velipuolen paluu

Monorail:
Jaksoarvostelu: 3x10 - Homerin tuliliemi

Fiilisteltyäni 3:n tuotantokauden jaksojen parissa mieleeni muistui tämä mahtava jakso. Päätämpä avata sanaisen arkkuni ja kertoa nyt mielipiteeni tänne.

Elikkäs, tässä jaksossa Moe on muistellakseni ensimmäistä kertaa näin suuressa roolissa. Viimeiset rahat rakkaustestaajaan käyttänyt Moe on rahapulassa. Baarissa ei käy väkeä, kunnes olutta kaipaava Homer kertoo Moelle drinkkireseptin, Liekehtivän Homerin. Moe ottaa sen omiin nimiinsä myyntiin ja baarin suosio kasvaa huimasti.

Jakso on monella tapaa loistava. Moen luonne tulee hyvin katsojille tutuksi jo näinkin varhaisella kaudella. Juoni on rakennettu hienosti Moen ja Homerin ympärille. Huumoria löytyy tästäkin jaksosta tarpeeksi. Hauska ja mieleenpainuva kohtaus on Homerin sarkastinen puheenvuoro: Oh, look at me Marge! Im making people happy! Im the magical man, from happy land and i live on gum drop house in lollipop lane! (oikeenkirjoitusta en takaa) ja sen jälkeinen lause. Myös Flaming Moe's laulu on mieleenpainuva ja soi tietenkin päässä.

Sanoisin tätä kauden parhaaksi jaksoksi, miksi? Juoni ja edellämainutut kohtaukset sekä monta muuta ovat loistavia. Tosiaan tutustumme hauskaan hahmoon Moeen paremmin ja huumori on takuuvarmaa Simpsonit-tasoa. Jaksossa ei pahaa olekaan enkä rupea mitään negatiivistä sanomaan mutta jostain syystä en täyttä kymppiä kehtaa tarjota. Sanotaan 9.5/10. Top 10 kamaa. Jos et ole tätä nähnyt, mitä vielä tätä luet? Painu kauppaan ostamaan 3.kauden dvd.

Mikko:
Jaksoarvostelu: 3x5 - Voimalan sankari

Tässä jaksossa on paljon pahaa mieltä. Homeria pidetään sankarina, ja vain hän itse tietää pelastaneensa kaupungin ydintuholta pelkän onnen avulla. Bart on surullinen, koska ei saa enää viettää aikaa Milhousen kanssa. Marge ymmärtää poikansa tunteet. smithers pettyy, kun menettää asemansa johtaja Burnsin suosikkityöntekijänä.

Homerin syyllisyydentunto on joka tapauksessa jakson päällimmäinen aihe. Koko kaupunki ja etenkin oma tytär Lisa näkee hänet suurena sankarina, mutta hän itse ei innostu siitä, koska ei koe ansaitsevansa kunniaa. Hän ei kuitenkaan kerro totuutta. Tämä on klassinen esimerkki Homerista, joka toimii väärin, mutta katuu tekoaan. Joissain jaksoissa Homer on paljon inhottavampi.

Bartin huoli on luonteeltaan toisenlainen: parhaan kaverin menettäminen. Milhousen äiti pitää Bartia huonona vaikutteena pojalleen eikä anna tämän leikkiä Bartin kanssa. Lopulta tarinassa ei ole kyse Bartin ja Milhousen suhteesta, vaan Bartin ja Margen suhteesta. Marge ymmärtää, että Bart voi aiheuttaa harmia, mutta silti hän näkee pojassaan myös hyvän puolen ja suostuttelee Milhousen äidin luopumaan leikkikiellosta.

Harmituksen muuttuminen iloksi on jakson parasta antia. Se ei tapahdu ällöttävän sokerisesti, kuten monissa uudemmissa jaksoissa, vaan sopivan särmikkäästi. Homer saa kunnon haukut, mutta pääsee samalla syyllisyydentunnostaan. Bart vaikuttaa jo ymmärtäneen, että hänen pitää käyttäytyä kunnolla, mutta lataa sitten ilmakiväärinsä ja ryntää ulos virnistys naamallaan.

Nauruista ja nautinnollisesta ääninäyttelystä pitävät huolen erityisesti Burns ja Smithers. Tämän kaksikon suhde on kutkuttava, ja kun vielä muistaa, että kummankin vuorosanat lukee sama mies, nousee hauskuus toiseen potenssiin. Harry Shearer on tämän jakson kirkkain tähti, vaikka mukana on myös koripallosuuruus Magic Johnson.

Ainoana heikkoutena näen jaksossa sen, että Lisan osuutta ei ole kirjoitettu mukaan kokonaan. Jaksosta puuttuu kokonaan kohta, jossa tytön kuvitelma sankari-isästä menee murusiksi. Minusta se olisi ilman muuta kuulunut juoneen.

Mikko:
Jaksoarvostelu: 3x9 - Hyvä isä

Ensisilmäyksellä Hyvä isä kertoo mäkiautoilusta, mutta jakso ei kuuluisi Simpsonien kultakauteen, mikäli sen ytimessä eivät lopulta olisi itse hahmot kaikkine ominaispiirteineen. Mäkiautoilun voisi vaihtaa mihin tahansa muuhun periamerikkalaiseen isien ja poikien väliseen harrastukseen, ja lopputulos olisi luultavasti yhtä toimiva.

Hyvä isä on varteenotettava vaihtoehto, jos haluaa vain yhden jakson katsomalla oppia mahdollisimman paljon Homer Simpsonista. Homer ei vaikuta hääppöiseltä isältä, mutta vähän yrittäessään osaa parantaa tapansa. Ei ihme, että samaa kaavaa on hyödynnetty monesti uudelleen myöhemmissä jaksoissa.

Eikä jakso ole pelkästään lämmin, vaan myös hauska. Etenkin telkkariohjelmat aiheuttavat reilua repeilyä: Troy McClure ja tohtori Nick samassa mainoksessa on aivan hillitön ilmestys, ja sitä seuraa vielä McBainin Tappava ase -parodia sekä urheiluloukkaantumisilla mässäilevä vuokravideo. Täydellisyyttä! Huippukyyniset Bouvierin siskokset ja paremmaksi isäksi opettava laitos naurattavat myös.

Monorail:
Nyt kun olen tämän kauden uusinut muutaman kuukauden sisällä ja jaksot ovat aika tuoreessa muistissa, on aika antaa jotain arviota kaudesta.

Olen sanonut tämän jo muutaman kerran ja sanon taas: kyseessä on vallan mainio kausi, josta ei oikein löydy huonoja jaksoja. Silti, vaikka tuon sanoin, nimeän tämän kauden vähiten hyväksi jakson Teit isäin astumaan. Hassu-klovnin ja hänen isän suhteen korjaamisesta ei vaan saatu minun silmiini huikeaa jaksoa.

Ehdoton suosikkini on Homerin tuliliemi, jonka kerroin jo tuossa arvostelussa pari viestiä sitten. Muihin suosikkeihini kuuluu Suosikki (sopiva nimikin), Ihmemaila, Hätähuuto kaivosta ja Voimala kaupan. Kaikki oikein mieleenpainuvia, hauskoja kohtauksia ynnä muuta kivaa. Yhtenä hienona kohtauksena täytyy mainita Voimala kaupan -jaksosta The Land of Chocolate -kohtaus.

Sanotaanpa vielä kerran kiellon päälle: loistava kausi, monta upeaa jaksoa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta