Simpsonit > Jaksot – yleinen keskustelu

Huonoimmat jaksot ja kaudet

<< < (2/28) > >>

Gabbo:
Minua ei niinkään häiritse nykyinen piirrostyyli tai väritys vaan yksinkertaisesti huonontunut taso. Vitsit eivät ole enää huolellakirjoitettuja puuntakaa tulevia naurattajia vaan pikemminkin kertakäyttökamaa, jolle irtoaa heikot naurut. Vanhoja juonia kierrätetään ikävästi, eikä puhettakaan hienoista tunnelmakohdista joita olemme saaneet kokea mm. jaksoissa 'Huostaanotetut' tai 'Homerin äiti'.

Mielestäni kausi 18 oli ensimmäinen kausi, josta löytyi enemmän huonoja kuin hyviä jaksoja ja tämän jälkeiset kaudet ovat olleet hyvin välttäviä. Jos ennen kausi 11 hätkähdytti huonoudellaan niin tämän päivän Simpsonit ovat kuitenkin vielä alempaa kastia. Ja en tietenkään halua kausien 18-23 kaikkia jaksoja haukkua maan rakoon. Tottakai jokaisella kaudella on myös ne hyvät hetket, mutta tämä on vain todettava: Simpsonien kultakausi on jo kauan sitten ollut ohi.

(tästä ripityksestä tuli ensimmäinen viestini)

Sami:

--- Lainaus käyttäjältä: Mikko - 01.06.12 - 13:02 ---Jaksoarvostelu: 22. Lisa ja Gaga

Worst. Episode. Ever. Kaikkien aikojen huonoin jakso. Tähän lopputulokseen olen tullut vakaan harkinnan jälkeen.

Koskaan aiemmin ei yksi vierasnäyttelijä ole ollut niin suuressa roolissa Simpsoneissa kuin Lady Gaga tässä jaksossa. Hän on jakson pääroolissa ja koko jakso on nimetty hänen mukaansa.

Vertailukohteeksi voisi ottaa kolmannen kauden klassikon Mies vaaleanpunaisessa paidassa. Siinä vierasäänenä on valenimellä esiintyvä Michael Jackson, oman aikansa Gaga, maailman tunnetuin poptähti.

Jackson on kuitenkin roolissaan paljon hillitympi. Hän ei ole jaksossa laulaja Michael Jackson, vaan mielisairaalan potilas Michael Jackson. Koko rooli on kirjoitettu niin, ettei jakso vaikuttaisi pelkästään Jacksonin hehkuttamiselta. Koko hahmo on niin salaperäinen, että jaksossa on aivan ainutkertaisen mysteerinen tunnelma. Lopputulos on omalaatuinen ja hieno, toisin kuin kaksi vuosikymmentä myöhemmin Lady Gagan kanssa. Gaga-jakso ei enää ollut Simpsonien jakso, vaan se on 22 minuutin mittainen poptähden mainos.

Varsin ironisesti Lisa suuttuu jakson lopussa Gagalle siitä, että tämä on muka itseään täynnä. Minusta Simpsonien tekijät olivat itseään täynnä tätä jaksoa tehdessään. He sokaistuivat siitä, että saivat vieraaksi yhden maailman kuuluisimmista ihmisistä, ja käytännössä alleviivaavat tätä suurta saavutustaan koko jakson ajan unohtaen kaiken sen, mikä joskus teki Simpsoneista niin loistavan sarjan. Irtovitsitkin koskevat lähinnä Gagan vaatteita, henkilökuntaa ja junaa.

Kyse ei ole siitä, etten juuri välitä koko henkilöstä. Vaikka pääosassa olisi ollut kuka, lopputulos olisi samalla lähestymistavalla ollut yhtä surkea. En voi kuin arvailla, miksi Matt Groening poistatti nimensä Neljät hautajaiset ja yhdet häät -jakson lopputeksteistä, mutta tämän jakson kanssa hänellä ei ollut mitään ongelmia. Siksikö, että tuolloin mainonnan kohteena oli toinen animaatiosarja eikä yksittäinen muusikko? Vai siksi, että herra on täydellisesti kadottanut todellisuudentajunsa sen suhteen, mitä kaikkea Simpsonien nimissä voi tehdä? Minusta nimittäin ei enää ole hyväksyttävää, että Simpsonit on pelkkä henkilömainos ja jatke tekijöidensä valtaviksi paisuneille egoille. Huonot vitsit voin vielä hyväksyä, mutta en tällaista roskaa.

Ainoa positiivinen seikka jaksossa on Lisan ääninäyttelijä Yeardley Smith - kuunnelkaa vaikka Lisaa tunteikkaimmillaan. Jos jollekin Simpsonien äänelle pitäisi päättyneeltä kaudelta antaa Emmy, sen tulisi olla Smith eivätkä ne ainaiset Dan Castellaneta ja Hank Azaria.

--- Lainaus päättyy ---

Itse en osaa oikein erotella huonoimpia jaksoja tai tuotantokausia, mutta omassa mielessäni sarjassa on ollut todella jyrkkä alamäki The Simpsons Movien jälkeen.

En ole ko. jaksoa nähnyt, mutta haluaisin antaa hiukan omaa mielipidettä sarjan nykytasosta.

Kun sarjaan alettiin saamaan alkuvuosina vierasnäyttelijöitä, niin se oli iso asia tuotantotiimille ja aina pieni palkkio sarjan eteen uurastamisesta. Omasta mielestäni oli todella hienoa nähdä Paul McCartney sarjan vierasäänenä, koska hän oli mielestäni kunnianosoitus sarjalle.
Myöhemmin sarjaan alettiin valikoimaan vierasääniä jotka ovat ansainneet pääsyn tämän hetken halutuimpaan TV-sarjaan. Tätä myötä tunnetut ja arvostetut henkilöt pääsivät vierailemaan sarjaan (jokseenkin ei aina hyvällä tavalla.)

Tällä hetkellä sarja tuntuu puristelevan itsestään kaiken mahdollisen irti itsestään, vitsit toistavat itseään ja niiden laatu on ajoittain todella kömpelöä ja heikkoa. Pahimpana asiana näen kuitenkin ajankohtaisten pop-ilmiöiden pakollinen raahaaminen sarjaan joka ei ole enää millään tapaa edes mukavaa katseltavaa. Ei nyt 15 vuotta sitten keskitytty jakson verran mollaamaan Applea, WoWia tai saati Lady Gagaa. Jaksoilla oli oma juonensa ja jakson edetessä muoti-ilmiöt saattoivat saada hiukan nälvimistä vitseihin piilotettuna.

Nyt ollaan jo tehty Ke$han kappaleesta alkuintro, Katy Perryn kanssa erikoislopetus joulujaksolle ja kokonainen jakso Lady Gagalle. Onko sarjalla enää mitään laatukriteereitä, muuta kuin kansainvälinen ja miljoonissa dollareissa laskettava menestys vierailla joka antaisi lisäpotkua sarjalle tuomalla vierasäänen fanit Simpsoneiden ääreen?

Joten pyöreästi vastaan että 2010-luku on pilannut Simpsonit. Sarja toimii tällä hetkellä asioiden kansainvälisenä mainospaikkana. Jos vielä edes yhden kauden verran keskityttäisiin tekemään sitä omaa asiaa, eikä mitään Family Guyta.
Ps. aiheet loppuu pian sarjalta, eli nähdäänkö vielä ironisesti jakso "South Park already did it"

Mikko:

--- Lainaus käyttäjältä: Sami - 07.06.12 - 15:19 ---Pahimpana asiana näen kuitenkin ajankohtaisten pop-ilmiöiden pakollinen raahaaminen sarjaan joka ei ole enää millään tapaa edes mukavaa katseltavaa. Ei nyt 15 vuotta sitten keskitytty jakson verran mollaamaan Applea, WoWia tai saati Lady Gagaa. Jaksoilla oli oma juonensa ja jakson edetessä muoti-ilmiöt saattoivat saada hiukan nälvimistä vitseihin piilotettuna.

Nyt ollaan jo tehty Ke$han kappaleesta alkuintro, Katy Perryn kanssa erikoislopetus joulujaksolle ja kokonainen jakso Lady Gagalle. Onko sarjalla enää mitään laatukriteereitä, muuta kuin kansainvälinen ja miljoonissa dollareissa laskettava menestys vierailla joka antaisi lisäpotkua sarjalle tuomalla vierasäänen fanit Simpsoneiden ääreen?

--- Lainaus päättyy ---

Jep. Miettikää, miten outoa olisi, jos jonkun 15 vuotta vanhan jakson kokonainen sivujuoni pyörisi vaikka Sonyn Walkman-soittimen ympärillä. Tai jollain julkkiksella olisi enemmän vuorosanoja kuin kenelläkään perheenjäsenistä. Ennen aiheena olivat asiat, nykyään enenevässä määrin tuotteet ja julkkikset.

Selasin huvikseni Simpsonien jaksolistaa alusta lähtien. Ensimmäinen hyvin paljon julkkikseen keskittynyt jakso oli nopealla vilkaisulla edellä mainittu Michael Jackson -jakso kolmoskaudelta. Siinä julkkisvierailu tosin oli minusta hyvin perusteltu, kuten jo totesin. Ensimmäinen hyvin paljon tiettyyn tuotemerkkiin keskittynyt jakso oli nähdäkseni vitoskauden Lisa leijonamieli. Siinä tehtiin pilkkaa Barbiesta, mutta sekin oli todella oivaltavaa parodiaa. Vasta 18. kaudella tuli minusta ensimmäinen turhan räikeä "mainos", 24 minuuttia. No okei, vitoskaudella oli vähän vastaavasti Cape Fear, mutta 24 minuuttia meni kopioinnissa paljon pidemmälle. Tämä jakso oli minusta se ensimmäinen ylilyönti.

Sittemmin on ollut Sundancea, iPodia, Jersey Shorea, Exit Through the Gift Shopia, Lady Gagaa...

Mr. X:
Sarja vetelee aivan viimeisiään. Jos lähes kaikki tämän kauden jaksot ovat saaneet kaikkinen aikojen huonoimpia katsojalukuja, ne vaan jatkavat samaan malliin ensi kaudella. Varsinkin jos jopa maksimiinsa mainostettu Lady Gaga-jakso floppasi kuten teki, ei hyvältä näytä. Veikkaan että 24. kausi tulee olemaan viimeinen.

Mikko:

--- Lainaus käyttäjältä: Mr. X - 09.06.12 - 15:17 ---Sarja vetelee aivan viimeisiään. Jos lähes kaikki tämän kauden jaksot ovat saaneet kaikkinen aikojen huonoimpia katsojalukuja, ne vaan jatkavat samaan malliin ensi kaudella. Varsinkin jos jopa maksimiinsa mainostettu Lady Gaga-jakso floppasi kuten teki, ei hyvältä näytä. Veikkaan että 24. kausi tulee olemaan viimeinen.

--- Lainaus päättyy ---

Toisaalta telkkarin katselu on muutenkin vähentynyt Jenkeissä, eli on ne luvut pudonneet muillakin kuin Simpsoneilla.

Simpsonit on ollut niin huono viimeiset kaudet, etten edes osaa valita surkeinta yksittäistä  kautta. Samaa tuubaa kaikki.

On tosi vaikea arvioida, loppuuko sarja katsojalukujen romahtamiseen vai siihen, että tekijät tajuavat, ettei sarja ole enää hauska. Jälkimmäiseen en usko, se porukka on osoittanut olevansa todellisuudesta pihalla jo kauan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta