Kirjoittaja Aihe: Televisio- ja elokuvaviittaukset Simpsoneissa  (Luettu 86197 kertaa)

Jaksossa Silliä ja kuravettä kun Homer on sairaalassa Moe ja Barney tulevat käymään ja sitten Barney sanoo "En kestä nähdä häntä tuollaisena" ja yrittää kai tukehduttaa Homerin tyynyllä sitten hän heittää kai lavuaarin ikkunasta läpi ja menee ikkunasta ulos ja juoksee pois ja sitten Moe sanoo jotain en muista mitä Tämä kohtaus oli mielestäni otettu Elokuvasta Yksi lensi yli käen pesän

Joskus on tarkoituskin matkia kohtauksia muista elokuvista/sarjoista.

Olikohan se Kauhujen talo V kun siinä alussa oli Äärirajoilla-sarjasta lainattu alku. Samassa jaksossa oli "Hohto"-leffasta aika pitkä lainaus, tai "Shinning", kuten Groundskeeper Willie asian ilmaisi. Ai että Williellä on muuten ihana aksentti! Harmi ettei Simpsoneissa taida olla yhtään brittiaksentilla puhuvaa, paitsi joskus vieraina...
Viimeksi muokattu13.10.09 - 08:22 Kirjoittaja: tiainen

Yksi muistui mieleen: Kun Homerista tulee läski vihreä olento, Dr Phil juttelee hänelle. Eli Dr. Philistä. Sitten siinä jaksossa kun Homerista tulee pormestarin henkivartija, niin siinä on Luke Skywalker siellä sarjakuvamessuilla.

Jaksojen nimiä en valitettavasti muista. :doh:

Yksi muistui mieleen: Kun Homerista tulee läski vihreä olento, Dr Phil juttelee hänelle. Eli Dr. Philistä. Sitten siinä jaksossa kun Homerista tulee pormestarin henkivartija, niin siinä on Luke Skywalker siellä sarjakuvamessuilla.

Jaksojen nimiä en valitettavasti muista. :doh:
Ne ovat minun mielestä vierailevia tähtejä.  :)

Tässä olis muutamia:

Kuka ampui johtajan-jakson kakkososassa kohta, jossa Homeria kuljettava poliisiauto kaatuu Krusty Burgerin drive in-linjalle ja takana oleva auto kiilaa se Homerin paetessa paikalta on parodioitu toimintajännäristä Takaa-ajettu (The Fugitive, 1993).

Gangsterien armoilla-jaksossa vierailee alkuperäisessä Tähtien sota-trilogiassa Luke Skywalkeria esittänyt Mark Hamill. Jakson loppu, jossa Homer kantaa Hamillin läpi mediajoukkion on suoranainen parodia elokuvasta Bodyguard (1992). Samassa kohtauksessa kuuluu myös Whitney Houstonin samassa elokuvassa kuultu laulu "I Will Always Love You" (en oo varma onks se ton kappaleen nimi, mutta näin siinä ainakin lauletaan).

Cape Fear-jakso, jossa vankilasta vapautunut Sideshow Bob vainoaa Bartia ja muita perheenjäseniä, on parodia Martin Scorsesen samannimisestä trilleristä (1991).

sitten oiskohan se 19 tuotantokaudella on sen debarted, niin se on ottettu siitä ( the departed) leffasta siinä tulee sama musiikkikin

20. kauden viimeisessä jaksossa (#21, Coming to Homerica) Simpsonien perhe katsoo TV-ohjelmaa nimeltä The Drowningest Catch, joka on siis ohjelmasta Deadliest Catch :)

E:  19. kausi, jakson #9, "Eternal Moonshine of the Simpson Mind", alussa oli tää orava Ice Age-leffoista, jonka Willie tosin tappo lapiolla  :D
Ja tämän jakson nimi otettu elokuvasta "Eternal Sunshine of the Spotless Mind"  ;)
Viimeksi muokattu10.01.10 - 13:37 Kirjoittaja: Bullshit

Taas muutama:

Jakson Muutat vain kahdesti (You Only Move Twice) nimi on matkittu James Bond-elokuvasta Elät vain kahdesti (You Only Live Twice, 1967). Jaksossa nähdään myös James Bond-elokuviin perustuvia viitauksia, kuten 007 ja kultasormi-elokuvan (Goldfinger, 1964) laserpöytäkohtaus ja maailman suurvaltoja uhkaava roisto (Hank Scorpio).

20. kauden jaksossa Mr.Burns and the bees on yhdessäkohdassa Homerin kuvitelmassa wall-e elokuvasta wall-e.

8. Kauden jaksossa Bartin Takaikkuna lainataan Alfred Hitchcockin elokuvaa Rear Window (Takaikkuna), ja juuri tämä lainaus tekee jaksosta erittäin jännän ja erikoisen. Todella hieno alku kaudelle.

Tämä ei varsinaisesti kuulu tähän aiheeseen, mutta olkoon:

Jaksossa Kiitettävä (Lisa Get's an A) Lisa pelaa Bartin pelikonsolilla Dash Dingo-nimistä peliä, joka parodioi suosittua Crash Bandicoot-pelisarjaa.

Kun katsoin 8 lk. elokuvakursilla Psykon, niin muistin, että Simpsoneissa on ollut samantapaisia kohtauksia:

1) Suihkumurha + Musiikki = Maggie lyö Homeria nuijalla päähän ja Homer repäisee verhon.
2) Suihkumurha + Musiikki = Maggie uhkaa Homeira kynällä.
Jakso on 2. kauden "Itchy & Scratchy & Marge)

3) Normanin talo = Simpsonit yöpyi kummitus talossa, joka muistutti taloa Psykossa.
Jakso on 7. kauden "Bart the Fink"

4) Normanin äiti istuu tulilla = Bart istuu tuolilla, Bob tulee tuolin taakse ja kääntää sen Bart istuu jne.
Jakso on 3. kauden "Black Widower"

5) Normanin "äiti" talossa = Skinner katsoo koulusta "taloaan", jossa hänen äiti on ikkunan takana.
Jakso on 4. kauden "Brother from the Same Planet"

6) Bates Motel = Bob asuu Bates motellissa
Jakso on 5. kauden "Cape Feare"

7) Normanin talo = Samannäköinen talo
Jakso on 5. kauden "Homer Loves Flanders"

8) Normanin vakoilureikä = Maude vakoilee Margea
Jakso on 4. kauden "Marge in Chains"

9) Normanin äiti suuttuu tytöistä = Skiner joutuu matkustamaan bussilla.
Skiner: "Hello Simpson. I'm riding the bus today because Mother hid my car keys to punish me for talking to a woman on the phone... she was right to do it." (Vähän kaukaa haettu, mutta ihan sama)
Jakso on 5. kauden "Treehouse of Horror IV"

10) Normanin talo = Bart juoksee Normanin talon ohi
Jakso on 21. kauden "Treehouse of Horror XX"

 :D

Tässä linkkiä juttuihin: http://www.hitchcockwiki.com/wiki/Category:Hitchcock_references_in_The_Simpsons:_Psycho
Viimeksi muokattu04.09.10 - 19:27 Kirjoittaja: Jarnoman

Taas lisää:

Jaksossa Homer, valittu (Homer the Great) kohtaus, jossa Kivenhakkaajat polttavat Homerin jäsenkaavun ja sen palaessa lentää henkiä ulos, on parodioitu legendaarisen seikkailuelokuvan Kadonneen aarteen metsästäjät (Raiders of the Lost Ark, 1981) loppukohtauksesta. Myös arkku johon kaavu poltetaan matkii kyseisessä elokuvassa nähtyä Liitonarkkia.

Jakson Tulevaisuus (Bart to the Future) englanninkielinen nimi on parodioitu tieteiskomediasta Paluu tulevaisuuteen (Back to the Future, 1985). Jakso itsessään myös perustuu paikoittain aikamatkustukseen.

Kill Gill - jakson nimi on mitä luultavammin 100% parodia elokuvasarjasta Kill Bill.