Simpsonit > Hahmot

Hahmojen muuttuminen

<< < (2/138) > >>

Mikko:
Vaihdoin aiheen otsikon vähän yleisemmäksi, jotta ketjuun mahtuu kaikki muukin hahmojen luonteen muuttumista koskeva keskustelu kuin hahmojen ominaispiirteiden paisuttelu.

Monorail:
Hyvä aihe, jokainen hahmohan on muuttunut suuntaan jos toiseen, yleensä siihen huonompaan. Juurikin tuo ominaispiirteiden korostuminen eli "flanderization" on todella monella hahmolla tapahtunut.

Tässä joitain mitä mieleen tulee joita ei ole vielä sanottu:
- Moe on lähinnä itsemurhavitsi toisensa perään, tai sitten viittaus hänen rumuuteensa.
- Otto on enää huumeviittaus, varmaan 18. kausi viimeisin kerta kun muistan hänen rock-innostuksen olleen esillä
- Ralph laukoo joko omituisuuksia suustaan tai on jonkun fyysisen vitsin (kertokaapas joku parempi ilmaus) kohteena
- Milhouse enemmän luuseri kuin Bartin paras kaveri

Sitten on tietysti perhe, josta Homer tyhmenee vuosi vuodelta (tuo ei ole kysymys, professori), Lisa on entistä enemmän liberaali suunsoittaja, Bart pyörii naisissa, Maggie on mukana kaikessa mahdollisimman hölmössä ei-vauvamaisessa sekoilussa (eli "vitseissä")... Margen hahmon muuttumista en osaa oikein pukea sanoiksi, mutta sitäkin on ehdottomasti tapahtunut. Ehkä Marge on jossain määrin vähemmän 1990-luvun kotirouva ja perheen pää.

Gabbo:
Itselläkin kaikkein eniten häiritsee tuo rakas koulubussinkuljettaja Otto. 18. kauden Metallica-fanitus taisi tosiaan olla niitä viimeisiä viittauksia Oton rock-musiikki-harrastukseen. Nykyään hän käyttää pilveä ja vahvempia päihteitä, jotka on vielä mauttomasti ujutettu vitsiksi. Vai onko hahmo syvempi viittaus siihen, että rokkarit, jotka nuoruudessaan kiersivät keikkoja ja kokemuksen maximoimiseksi käyttivät huumeita, ovat vanhemmiten jättäneet musiikki-harrastuksen kokonaan pois, ja ovat nyt vain säälittäviä narkkareita? Eli musaharrastus, joka oli ennen syy päihteiden käyttöön ei enää jaksa edes kiinnostaa näitä huumeisiin tarttuneita rokkareita.

Ja Maggie-vauva häiritsee minua myös. Jaksosta toiseen Maggie tekee jotain ylivauvamaista ellei peräti yli-inhimillistä. Sehän oli aikoinaan kova juttu kun Maggie tömäytti Homeria vasaralla (?) päähän piirrettyjen lietsoman väkivallan seurauksena, mutta tänä päivänä vauva on kuin paraskin palkkamurhaaja.

Mikko:
Neljä muutosta Homerissa.

SimpSuomTv:
Uusissa jaksoissa pilailaan enemmän Homerin "ylipainolla" vaikka Homer painaa 106-110 kiloa

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta