Sub
Tänään: 20:30 Viheliäs wiccatapaus21x7 – Viheliäs wiccatapaus (Rednecks and Broomsticks)

Palatessaan lomalta Simpsonit harhautuvat syrjäseudulle, missä Lisa innostuu wiccalaisuudesta ja Homer pontikankeitosta.

   

Uutisarkisto

Kaikki Simpsoneita sivuavat uutiset eivät ylitä pääsivustomme uutiskynnystä. Vähäpätöisempiä juttuja julkaisemme keskustelupalstallamme, Facebookissa, Twitterissä, IRC-Galleriassa ja Google+:ssa.

Syyskuun 2009 uutiset vanhimmasta uusimpaan

Simpsonit.orgin elokuun gallupiin vastanneista yli kuudestasadasta henkilöstä reilusti yli puolet uskoo, että jos joku Simpsonien kolmesta Emmy-ehdokkuudesta tuottaa voiton, tapahtuu se todennäköisimmin parhaan alle tunnin mittaisen animaatiosarjan kategoriassa. Sarjan ääninäyttelijöihin luottaa vain hieman yli viidennes vastaajista, vaikka Simpsonien miesäänet veivät peräti puolet kaikkiaan kuudesta ehdokkuudesta. Alf Clausenin musiikki puolestaan sai tukea noin joka seitsemänneltä fanilta.

Tämän ja aiempien kyselyjemme tuloksia voi tarkastella gallup-arkistossa.

61. Primetime Emmyt jaetaan kahdessa eri gaalassa Los Angelesissa syyskuun puolivälissä. Kaikki ehdokkaat löytyvät täältä.
Muun muassa Homer Simpsonia, Hassu-klovnia ja talonmies Willieä Simpsoneissa esittävä Dan Castellaneta toi Simpsoneille sarjan ainoan Emmy-palkinnon tänä vuonna. Homerin roolistaan palkittu Castellaneta peittosi ääninäyttelijäkategoriassa Simpsonit-kollegansa Hank Azarian ja Harry Shearerin sekä kolme muuta näyttelijää.

Kaksi muuta ehdokkuutta eivät täydentäneet Simpsonien palkintokaappia: parhaaksi alle tunnin mittaiseksi animaatiosarjaksi kruunattiin South Park ja parhaan sävellyksen tittelin nappasi Legend of the Seeker.

Simpsonit on nyt voittanut 25 Emmyä. Niistä 13 on tullut ääninäyttelystä. Dan Castellaneta on kahminut kultaa peräti neljä kertaa, Hank Azariaa on onnistanut kolmesti.
Syyskuun kellertävä kirjauutuus on nimensä sulavasti leffamaailmasta lainaava Simpsonit - Kauhujen talo - Kuolleen miehen kirstu. Englanninkielinen alkuperäisteos The Simpsons Treehouse Of Horror - Dead Man's Jest ilmestyi Yhdysvalloissa vuosi sitten.

Simpsonit.org suosittelee sekä härmäläisen että lontoonkielisen teoksen tilaamista yhteistyökumppanimme BookPlussan verkkokaupasta. Hyvää, mutta halpaa!
Simpsonien 12. esityskauden DVD-boksi on tullut tänään myyntiin Suomessa. 21 jakson lisäksi neljän levyn paketti pitää sisällään muun muassa Matt Groeningin haastattelun, kansihahmo Sarjishemmon esittelyn, materiaalia vuonna 2000 järjestetystä Simpsonit-fanitapaamisesta, televisiomainoksia sekä piirros- ja animaatiohahmotelmia. Lisäksi yhden jakson voi katsoa joko italiaksi, portugaliksi, ukrainaksi tai unkariksi dubattuna.

Boksin voi tilata Simpsonit.orgin yhteistyökumppanilta CDON.comilta. Samassa putiikissa on muuten tämän kuun ajan käynnissä alennusmyynti, eli jos kirjahyllyssä on muiden Simpsonit-tuotteiden mentäviä reikiä, niitä voi nyt tilkitä tuntematta suurta vihlontaa lompakossaan.
Sanomalehti Keskisuomalaisen verkkosivuilla on pieni esittely Simpsonit.orgista. Sivuston Verkon perillä -palsta nostaa esiin muutaman Simpsonit-aiheisen saitin, ja Simpsonit.orgia kuvaillaan seuraavasti:

"Suomenkielinen Simpsonit-sivu on rakkaudella tehty. Vierailemisen arvoista sivustolla ovat mielenkiintoiset artikkelit, kuten Simpsonien televisiosuomentajan Sari Luhtasen sekä hänen työstään pro gradun tehneen Elina Korhosen haastattelu."

Ja artikkeleihimmehan pääsee käsiksi täällä.
Loppuvuoden elegantein korkeakulttuurijulkaisu on saavuttanut kotimaamme kirjamyymälät. Kyseessä on tietysti Simpsonien Juhlakirja, huolella valikoitu 159 sivun sarjakuvakokoelma hienostuneeseen makuun.

Kuten totuttua, teoksen voi tilata itselleen kirjakauppa BookPlussasta. Samasta paikasta irtoaa myös vuonna 2001 ilmestynyt alkuperäisversio, Simpsons Comics Royale.
MTV3 ilmoittaa nettisivuillaan lopettavansa Simpsonien esittämisen sarjan kolmannen esityskauden uusintoihin lokakuun 2009 lopussa. Tähän mennessä pelkkiin uusintoihin keskittynyt Sub alkaa siis näyttää myös kokonaan uusia jaksoja, kun kahdeskymmenes kausi käynnistyy Suomessa. Maikkarin aiemmin ilmoittama kauden aloitus marraskuussa ei kuitenkaan tule Subilla toteutumaan, ja uusia jaksoja saadaan odottaa ruutuihin vasta ensi vuoden puolella. Tarkka ajankohta ei vielä ole selvillä.

Simpsonit on pyörinyt Suomen televisiossa 18 vuotta, ja jaksojen ensiesityksistä on aina vastannut MTV3 sekä sen edeltäjä, MTV. Saman konsernin Sub sekä sen edeltäjät, SubTV ja TVTV!, ovat esittäneet sarjan uusintoja.
Arkku.net

Simpsonit tällä viikolla

Ma:
20:30
Ti:
20:30
Ke:
20:30
To:
20:30
Pe:
20:30
La:
 
Ei Simpsoneita.
Su:
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30